TRENDEK | HOME TOUR | ÖTLETEK


Bejárati ajtóba épített alkoholszint mérő, szekrény, ami kimossa a ruhákat. Erről és még további 15 bitang jó találmányról olvashatsz legfrissebb cikkünkben. Te vajon kitalálod, közülük melyik valóságos, és melyik csupán fikció?

Tudom, tudom, a télen kicsit leeresztettem, és rám férne egy alapos fazonigazítás is, de ígérem, tavaszra ráncba szedem magam, csak kérlek, segíts nekem ebben. Elárulom, mire van ehhez szükségem.

Milyen érdekes, hogy amikor kiadó lakások hirdetéseit böngésszük a neten, általában csak ugyanarra a kottára írottakkal találkozunk. Pedig mennyire tuti lenne, ha a leírás kiterjedne a főbérlőre is: "Nem teljesen százas, a gondolat tört része alatt árat emelő tulajdonos keresi következő, kiszolgáltatott áldozatát, lakásnak sem nevezhető odújának bérlésére. Jelige: "A kákán is csomót."

Sorozatunk 2., és egyben befejező epizódjában azokat a lakótársakat ismerheted meg, akikkel reméljük, téged nem ver meg a sors. Annak érdekében pedig, hogy a legkevésbé a szerencsén múljon, miként könyvelheted el életed albérletben töltött időszakát, adunk néhány megszívlelendő tanácsot!

Mi pontosan ez az év színe mánia, és miért kell folyton kihirdetni? Talán a festékgyártók mozgatják a háttérből a szálakat?
Erre semmi szükség, de valami másra igencsak van, és a Pantone Intézet ezt az egyebet, méghozzá helyetted valósítja meg!

Naponta átlagosan 120 percet töltünk el a fürdőszobánkban. 120 perc pedig sok idő. Különösen akkor tűnik végtelennek, ha a látvány, ami ott nap mint nap fogad minket, több, mint lehangoló. Megmutatjuk azt a TOP 9 baklövést, amik ellehetetleníthetik a fürdőszobádat, és azt is, hogyan tudod csupán egy kis odafigyeléssel úgy kipofozni, hogy öröm legyen oda belépni.

Láttunk már WC-t, amibe a beton belekötött, mert a szaki úgy gondolta, ami megmaradt, azt oda gond nélkül beöntheti, és vágott már szét az ideg, amikor a parkettát a burkolónak negyedszerre sem sikerült lerakni...

Kell nekem egyáltalán telek? Ha Chuck Norrist lekörözve pattansz létrára, amikor a falevelekkel tömött ereszcsatornád azt megkívánja, továbbá állod a sarat a soha véget nem érő házkarbantartás terén, akkor a kertes, családi házas létforma - ami azért bőven tartogat örömöket is - neked való. Már csak meg kell találni a hozzá passzoló telket. Ebben fogunk neked most segíteni!

Mindannyian szeretnénk abban hinni, hogy egyediek és megismételhetetlen vagyunk, és ez igaz is, ám sokkal több közös van bennünk, mint gondolnád.

Hatalmas mérföldkő az ember életében, amikor abban a reményben álmodhat meg egy saját otthont, hogy annak a falait az ő elképzelése szerint fogják majd felhúzni, és nem valaki más, korábbi álmait kell a saját bútoraival kibélelni.

Míg egy rossz szomszédot bárki fel tud az emlékezetében idézni, arra szinte sosem gondolunk, hogy ezek a kibírhatatlan lakótársak talán éppen mi vagyunk.
Íme a legádázabb típusok. Te vajon hozzájuk jársz leckéket venni?

Tudod, hogy melyik posztodat fogja 8 betörőből 7 like-olni?
“Hurrá, két hétre elutaztunk a Bahamákra!”
Hogy mi csábítja még őket a lakásodba, amikre talán nem is gondolsz, azt cikkünkből megtudhatod.

Van, aki hisz benne, mások csak legyintenek, ha asztrológiáról van szó, de egy biztos, ha a csillagok hatnak ránk, akkor a belsőépítészettel kapcsolatos döntéseinket is átszövik a színtől a stílusig, a kiegészítőktől a végső megvalósításig. Lássuk, mi illik hozzád, milyen otthon megalkotásában támogatnak téged a csillagok!

A FB profilunk azt mutatja meg, amilyenek lenni szeretnénk, de hogy kik vagyunk valójában, arról a Google kereséseink, vagy a lakásunk tudna csak igazán mesélni. Utóbbin belül a rendetlenséghez fűződő bensőséges viszonyunk a legárulkodóbb.

 Lássuk, te magadra ismersz-e?

A lakberendezés első látásra költséges beruházás, de ha szabadjára mered engedni a fantáziádat, képes vagy új nézőpontokat felvenni, és hajlandó vagy a szemeddel nem csak nézni, de látni is, észre fogod venni, hogy az otthonod hemzseg az olyan használati tárgyaktól, melyek csak arra várnak, hogy felfedezd a bennük rejlő ezernyi lehetőséget.

Lássuk, mik azok a kritikus pontok az otthonodban, amiktől még a legártalmatlanabb férfi is menekülőre fogja, de legalábbis úgy tekint rájuk, mint kiskutya az új tányérjára: "Ez itt meg mi..?"

Miért érzi magát jól egy férfi olyan környezetben, ahonnan egy nő menekül, és fordítva. Lássuk, mik a legfontosabb paraméterek, melyeket ha sikeresen adaptálsz az otthonodba, te és kedvesed boldogan élhettek egy fedél alatt, mert mindenkinek jár egy külön bejáratú kuckó!

Felmérések szerint egy visszatetszést keltő lakás látványa után a férfiak 13, a nők közel 20 %-a nem kíváncsi a folytatásra. Lássuk, mit néznek meg először egy otthonban a férfiak, és mit a nők, hogy teljes nyugalommal készülhess fel az első találkozásra.

Valentin-napon egy vörös rózsaszirmokkal teleszórt ágy? Jól hangzik, de egy praktikus háziasszony fejében ennek hallatán valószínűleg egy másik gondolat is megfogalmazódna: "ezt vajon ki fogja majd onnan feltakarítani?"

A karanténos időszak alatt a kapcsolataink is megmérettettek. Volt, akiknek nem tett jót az összezártság, de sokan a karantén alatt másodjára is beleszerettek a kedvesükbe. Tartozz bármelyik táborhoz is, adunk néhány tippet, amit te is kipróbálhatsz a kedveseddel a közelgő Valentin-nap alkalmából.

Az embereket ősidőktől fogva irányítja egy belső kódrendszer, hajtja egy múlhatatlan vágy oda, ahonnan származunk, ami lényegünk legjavát adja: vissza a természetbe.

Annak, hogy a fény milyen fontos szerepet tölt be az életünkben, ékes példája, hogy Isten bokros teendői közepette a világosság megteremtéséről gondoskodott elsőként.

A vietnámi születésű Nagy Anna (@yogasecretsbyanna) nem kevesebbre vállalkozott, minthogy a szakmai tanácsokkal ellentétben nemcsak hogy nem zárta be jóga stúdióját, de a félelmeinek búcsút intve az égig repítette. Hogy mi a titka?

2021 egy igazán különleges év Pamela számára: családjával úgy döntött, hogy távol a főváros zajos forgatagától, egy családi házba költöznek. Ebben a harmonikus környezetben várják majd születendő kislányukat.

Íme néhány kapcsolat felfrissítő tipp, amit te is kipróbálhatsz a kedveseddel a közelgő Valentin-nap alkalmából. Közülük az elsőt még akkor is, ha a távolság átmenetileg elválaszt benneteket.

Fogadjunk, hogy ha arra kérnélek, idézz fel egy szimbolikus képet a fejedben a Valentin-nap hallatán, akkor az első három találat egyike egy olyan hálószoba látványa lenne, amit elárasztanak a...

Ezen a héten Sabina Ryden (@sabina.ryden), influencer Skåneban - Svédország legdélebbi tartományi városában - lévő glamour otthonába pillanthatsz be.

Tudod, hogy kikkel döntenek csúcsot az edzőtermek a fürdőruha szezont megelőzően?

Lássuk a szőnyegválasztás aranyszabályait, amikkel elejét veheted egy esetleges esztétikai környezetszennyezésnek.

"Erős vagyok! De néha nekem is szükségem van arra, hogy valaki megfogja a kezem, és azt mondja: nyugi, jut a te ruháidnak is hely a gardróbban..."

Míg korábban a lakberendezés területén újdonságokra szomjazók a Milánói Bútorvásárra kellett, hogy ellátogassanak, manapság a külföldi érdeklődők és befektetők látogatnak el oda a magyar dizájnerek kedvéért...

Kitalálod, miért vörösek a svéd házak? És azt tudod, milyen megfontolásból hagynak lyukat a kínai felhőkarcolók közepén? Egyáltalán hallottál arról, hogy van ott lyuk?
Tarts velünk virtuális detektív túránkon!

Előbb toppanhat be a nagy Ő az életedbe, ha a cipőidet orrukkal befele teszed be a szekrényedbe? Tarts velünk és megtudhatod...

A konyhánk az otthonunk szíve, éppen ezért fontos, hogy ne csak trendi, de roppant praktikus, és a legapróbb részletekig átgondolt legyen.

Beavatunk, mit tanácsos enned és tenned annak érdekében, hogy a szerencse jövőre a leggyakoribb vendéged legyen...

Szubjektív fenyőfa-szépségversenyünk első 6 helyezettjét mutatjuk most be, és azt, hogy melyik illik hozzád a legjobban.

Meg fogsz döbbenni, de akadnak olyan vegán ételcsodák, melyekkel még a "keménymagos" húsfogyasztókat is el lehet varázsolni...

Megmutatjuk, hogyan használd fel okosan a 2021-es lakásfelújítási támogatást, és hogyan kerüld el a legádázabb bakikat, hogy a felújítás bosszúság helyett boldogság legyen.

Íme néhány szórakoztató ötlet, amit a család apraja-nagyja imádni fog, és amikkel igazán megédesíthetőek az ünnepi előkészületek.

Ha te is legalább annyira szeretsz mozizni, mint mi, íme néhány alternatíva arra az esetre, ha te is bekuckóznál hidegebb estéken egy jó kis film-maratonra.

Megmutatjuk, mibe érdemes beruháznod, és hogyan juthatsz hozzá kedvenc bútoraidhoz az állami támogatást kihasználva.

Csillogás, bársony és megkapó részletek. Ezen a héten a lengyelországi influencer, Kamila Rusnak (@nasza.stodola) otthonába kalauzolunk el.

Függetlenül attól, hogy mi miatt dolgozunk otthonról, a home office-nak számos előnye is van, amivel ha jól kufárkodunk, igazi áldásként tekinthetünk az otthoni munkavégzésre.

Mivel nem tudhatjuk, hogy idén jó vagy rossz voltál-e, íme néhány lakberendezési ötlet, amivel garantáltan lenyűgözheted a Mikulást...

Veled is elő szokott fordulni, amikor autóval közlekedsz, és várakozol egy lámpánál, hogy rápillantva az épületekre, melyek mellett elhaladsz, elképzeled, hogy kik lakhatnak ott?

A mondás szerint, aki bal lábbal kel fel, annak az egész napja balul sül el. Ebben a szállóigében csupán egyetlen igazság van...

Megszületett bennünk az elhatározás, hogy nagyobb otthonba költözünk?
Ettől a ponttól kezd érdekes lenni ez a sztori.

Egy fárasztó nap végén egy nő leghőbb vágya nem az, hogy a kedvese aranytálcán nyújtson át egy strucctojás méretű gyémántgyűrűt, hanem hogy...

Egy hófehér otthon Stockholmban

A negyedik x-et követően mi, nők hajlamosak vagyunk többet elidőzni az áruházak kozmetikai részlegénél, ott is a különféle...

Már szinte látjuk, amint a szemedben felcsillan a remény, hogy most majd megveregetjük a vállad...

Akár gyakran, akár ritkán éled ki magad a konyhában, fontos, hogy okosan legyen megtervezve, mert csak így lesztek barátnők...

Ne gondolj semmi rosszra, de kérlek, most ereszkedj térdre...

Aki egy pöttöm lakásban igyekszik gardróbot berendezni, annak az ingatlan minden négyzetcentimétere potenciális gardrób...

Egy fotófal rendkívül kellemes atmoszférát teremt a lakásban, és pszichológiai nyereséggel is bír. Megmutatjuk, hogy készíthetsz magadnak!

Nem vitás, az élet néha tényleg bonyolult, kár is lenne ezt tagadni, de olykor csak mi tesszük azzá, totál feleslegesen...

Attól függően, hogy milyen terveink vannak az otthonunkkal, időnként megéri...

A babaszoba-forradalom már javában dúl. Hódítanak a kaland témák, a pasztellek. A dekorok végeláthatatlan erdejében azonban ne veszítsük szem elől a legfontosabbat, hogy...

A szájmaszk nem csupán higiéniai termékké, de divatcikké és szimbólummá is vált...


Legyünk akárhány évesek is most, 20 év múlva nem azokat a dolgokat fogjuk bánni, amiket megtettünk...

Amikor leülünk rajzolgatni a csemeténkkel, ákombákomjainkat összehasonlítva megállapíthatjuk, hogy...

Mielőtt otthonod korszerűsítésébe fognál, tedd fel magadnak az alábbi két kérdést:

Észrevetted te is, hogy ha vendégek érkeznek hozzátok, előbb-utóbb a konyhában köttök ki?

Amikor egy újdonsült anyukára rápillantasz, aligha kell megkérdezned tőle, hogy átalussza-e a pici az éjszakát: az arcára van írva.

Általában hatalmas tervekkel vágunk bele a gyermekvállalásba, pontos haditervet készítünk...