TRENDEK | HOME TOUR | ÖTLETEK


E cikk megírásának időpontjában már 2,8 milliárd keresés esett a #y2kideas, #y2kparty és #y2kroomdecor hashtag-ekre, és több mint 8 millióan nézték meg az erről szóló videókat, melyeken gyakran mosolygós arcú tinédzserek villogtatják meg divatos hálószobájukat. Ilyen, a témát övező, hatalmas érdeklődés mellett mi sem mehetünk el szótlanul, így összeszedtük számodra, hogyan építheted be ennek a régi-új trendnek az elemeit a saját, vagy tinédzserkorú gyermeked szobájába!

Nem tudom, te hogy vagy vele, de rám a szép kertek látványa két módon is hat. Elsőként elalélok tőlük, hogy milyen gyönyörűek, majd néhány másodperc múlva rádöbbenek, hogy mekkora meló van egy ilyen látvány mögött. Arról már nem is beszélve, hogy az igyekezet a helyes technika és trükkök alkalmazása nélkül csak időpocsékolás. Az alábbiakban összegyűjtöttem neked néhány hasznos ötletet, melyeket még kezdő kertészek is könnyedén megvalósíthatnak, és amik nem mellesleg még élvezetesek is!

Az Oscar-díjas - és időközben életmódguruvá is vált - Gwyneth Paltrow 2015-ben kezdte el építeni álmai otthonát a kaliforniai Montecitóban. A valamikor Jackie Kennedy rokonai által is lakott birtok hírhedten leromlott állapotban került a tulajdonába, amit a vadon élő állatok is előszeretettel látogattak, nem beszélve a poloska rajokról, de mindez nem tántorította el a színésznőt attól, hogy privát édenkertjét itt megvalósítsa. Less be velünk új otthonába!

Meg lenne írva a stílusod a csillagokban?
Mi tagadás, lehet benne valami. Ezt alapul véve nem olyan régen készült egy felmérés közel 4000 ember bevonásával, akiket a legapróbb részletekig kikérdeztek a stílusbéli preferenciáikat illetően, majd az eredményeket csillagjegyek szerint kategorizálták. Lássuk, milyen a te ENTERIŐR STÍLUSOD, és vessünk egy pillantást arra is, MILYENEK A BÚTORVÁSÁRLÁSI SZOKÁSAID!

Még ha név szerint nem is ismerted ezt a technikát, valószínűleg láttál már fotókat yakisugi burkolatokról. A nyugati világban a yakisugi szót Shou Sugi Ban néven ismerik, ami a japán szó félreértelmezése miatt jött létre. A Yakisugi egy évszázados technika, amely magában foglalja a fa felületének elszenesítését, hogy az ellenállóbb legyen a nedvességgel szemben, és egészében tartósabb legyen. A következőkben megismerheted az eredetét, az előnyeit, és hogy te hogyan tudod az otthonodban hasznosítani, főleg, ha az a célod, hogy ebben az életben már többé ne kelljen az adott felületet felújítani.

Nem véletlenül van a tavaszi nagytakarításnak különösen nagy jelentősége, hiszen a tavasz nem csupán a természetben, de az életünkben is nagy lehetőség arra, hogy megújuljunk. Ráadásul a belső megújuláshoz az otthonunk felfrissítésén, illetve újdonságnak számító tavaszi tevékenységeinken keresztül is vezet út. Az alábbikban olyan változatos tippeket osztunk meg veled, melyekkel lendületet adhatsz a mindennapjaidnak és rendszerezettebbé teheted az életed.

Ez most már hivatalos: az álomkuckók kialakításának korszakát éljük. Van, aki a home office-t szeretné a házából kiköltöztetni, mások egy én-idő kompatibilis menedékhelyet keresnek, ahova visszavonulhatnak alkotni. Akármi is legyen a te indokod, ha kedvet kaptál egy ilyen szentély megteremtéséhez, és nincs technikai akadálya, összeszedtünk számodra néhány inspiráló ötletet, ami a megvalósításig juttathatja álomprojektedet.

Ahogy a hőmérséklet engedi, a gondolataink egyre inkább a szabadtéri életmód lehetőségei felé fordulnak. A virágba boruló növények, a kerti grillsütők illata kicsalogat minket a kertbe, a verandára, erkélyre, mégha az csak akkora is, mint egy zsebkendő. Ebben a cikkünkben olyan hasznos tippekkel látunk el, melyek azok számára is jól jönnek, akiknek már van kerti pihenőjük, és azoknak is, akik csak most tervezik azt kialakítani. Turbózzuk fel együtt szabadtéri életteredet!

Mai virtuális túránkon egy - feltételezésünk szerint - sokakat megosztó otthon bemutatására vállalkozunk, amikor a reality show-k világából mára fogalommá vált Kim Kardashian házába kalauzolunk el. Abba a házba, amit - ha mérges - saját lánya is csak "csúnyának" nevez, mert szerinte ilyen házban senki sem lakik, de megkapta már a ravatalozó vagy kolostor jelzőket is bírálóitól ez a minimalista szentély. Kíváncsiak vagyunk, hogy rád milyen hatást gyakorol ennek az élettérnek a látványvilága.

Az évnek ebben a szakaszában, és hátunk mögött a teljes hibernáltsággal, hajlamosak vagyunk meleg és kényelmes anyagokat keresni, hogy azzal béleljük ki az odúnkat. Ez az óriási igény a dizájnerek figyelmét sem kerülte el, akik elsőként a kissé bozontos, színes szörnyecskékre hajazó kabátokkal adták tudtunkra, milyen szelek fújnak az haute couture háza táján, majd jöttek a báránybőr autós üléshuzatok, jóga matracok, és végül a TEDDY, amit nem lehet nem megsimogatni.

Légy egészen nyugodt, nem azt szeretnénk veled burkoltan közölni, hogy egyszerűen rakj rendet, hiszen az esetek többségében a káosz nem az igénytelenség okán keletkezik, hanem az átgondolatlan konyhaszervezés miatt, ami pedig - ördögi kör - azt eredményezi, hogy a rumlin való átverekedés után már nincs energiánk annak felszámolására is időt szakítani, pláne, ha nem is olyan nyilvánvalóak az azt kiváltó okok. A tünetek ismeretében összegyűjtöttük a rend legádázabb ellenségeit, amiknek ha csak a felét felszámolod a konyhádban, máris jelentősen csökkentheted a kupit.

Nincs is annál megnyugtatóbb érzés, mint amikor elkönyvelhetjük, hogy a napunk egyszerre volt kellemes és hasznos, éppen ezért, ha bútorvásárlás a célod, ajánlunk hozzá olyan könnyed, minden évszakos hétvégi programokat, melyekkel két legyet üthetsz egy csapásra: úgy választhatod ki álmaid bútorát, hogy közben a családot és a közös kikapcsolódásotokat sem kell szögre akasztanod, hiszen veszprémi bútoráruházunk közelében számos csábító hely vár arra, hogy felfedezzétek!

A földréteggel fedett, esetenként barlangba vájt otthonok ősidőktől fogva velünk vannak, ám az ipar előretörésével egy időre feledésbe merültek, mára azonban egyre többen kezdik újra felfedezni és felismerni a földházak környezeti és gazdasági előnyeit, meg persze azt, hogy milyen pazarul tudnak kinézni. Ráadásul a bolygó korlátozott erőforrásai, és a népességrobbanás is indokolttá teszi a rendelkezésre álló tér problematikájának leküzdését, ami a felfele helyett a lefele építkezés lehetőségében rejlik. Amennyiben nyitott vagy egy nem szokványos, ámde környezettudatos lakhatási lehetőségre, érdemes egy földház építésén elgondolkodni.

Ezt az űrből egy erdőbe pottyant lakóházat - mely mintha csak egy unikornis és egy kagyló szerelmének gyümölcse lenne - egyetlen egyenes vonal sem határolja, és tulajdonképpen nem is úgy építették meg, hanem nemes egyszerűséggel kifaragták. Virtuális túránkon ide kalauzolunk el, lévén bőven tartogat lakberendezési ötleteket a lehetetlent nem ismerő otthonszépítők számára.

Leonardo DiCaprio, azaz mindenki Leo-ja hosszú utat tett meg szerény gyermekkori otthonától jelenlegi fényűző életéig. Lenyűgöző karrierje - melynek legutolsó, bombasztikus sikere a "Ne nézz fel!" - mindössze öt éves korában kezdődött, mára pedig elmondhatja, hogy a világ egyik legsikeresebb színészévé vált. Nem csoda, hogy az évek során komoly ingatlan portfóliót épített fel, de csak kevesen tudják, hogy az általa birtokolt házak közül melyik az igazi háttérországa. Ebben a cikkünkben bemutatjuk impozáns ingatlan gyűjteményét, közülük is kiemelve két legújabb szerzeményét, és azt is eláruljuk, melyik a Leo által valóban lakott.

Nem sok tervező mondhatja el magáról, hogy az életstílusa egy új dizájn trendet indított el, a Los Angelesben élő belsőépítész, Justina Blakeney azonban igen. Hatása a lakberendezésre olyannyira nem elhanyagolható, hogy a dizájnban járatosak márkáját már jelzőként is használják. Imígyen találkozhatunk már "Jungalow minimalista" vagy éppen "kortárs, városi Jungalow" stílusú enteriőrökkel is...

A lakás minden pontján felállított ruhaszárítók, amik persze folyton útban vannak, a levegő párában úszik, a fűtőtesten zoknik, fehérneműk, pólók szárítkoznak, minimum fűtési szezonban. Ismerős a kép?
Ezzel a helyzettel minden olyan ember találkozik, aki kis lakásban él többed magával, és még nincs szárítógépe.
A tiszta ruha projekt ilyen esetben nem kis feladat, de szerencsére van rá megoldás. A kérdés csak az, hogy vásárlás esetén milyen masinába érdemes beruházni?
Remek megoldásnak tűnik egy kombinált mosó-szárítógép beszerzése, vagy legyen inkább külön a két gép? A vélemények ebben a kérdésben nagyon megoszlanak.
Hogy segítsünk a döntésben, ebben a cikkben annak jártunk utána, mik az előnyei és a hátrányai a két géptípusnak, megmutatjuk, te hogyan mérd fel a saját szükségletedet, és abból sem csinálunk titkot, mi melyiket választanánk! Tartsd velünk most is!

Érdekes belegondolni, hogy a színeknek időről -időre mennyit változik a jelentése. Míg évekkel ezelőtt a fehér gépjárművek ára volt a legalacsonyabb, és a színezésért fizettünk felárat, ez a tendencia a high-tech előretörésével megfordult, és a fehér kezdte el szimbolizálni az élvonalat, mely a konyhák színvilágában is utat tört magának. Évek óta megfigyelhető tendencia az álomkonyhák magas fényű, fehér felületekbe burkolózása a metrócsempétől a munkalapokig, ám úgy tűnik, most ismét fordul a kocka. Fokozatosan törnek előre a fekete konyhák, amiket a kifinomult ízléssel rendelkező lakástulajdonosok előszeretettel választanak. De vajon készen állunk a teljesen feketébe öltöztetett konyhák látványvilágára?

Amennyiben több kis szoba is van egy lakótérben, melyek ráadásul még egymásba is nyílnak, megfontolandó a helyiségek egybenyitása a közfalak eltávolításával, hogy a sok kis lyuk helyett egy nagy, nyitott életteret nyerjünk. Ám ez hatalmas munka és igen költséges beruházás. Ilyen esetben a beltéri ablakok nagyszerű lehetőséget kínálnak arra, hogy a nyitott tér érzete mellett praktikus szinten mégis csak megtartsák a helyiségek fizikai elkülönülését és működését.
Ebből a cikkünkből megtudhatod, mitől olyan ellenállhatatlanok a belső ablakok, de a hátrányaikat sem titkoljuk el.

Többnyire a kanapé a legnagyobb és legtöbbet használt bútordarab egy nappaliban, éppen ezért ennek az ideális elhelyezésére kell a legnagyobb hangsúlyt fektetni. Néha elég csak besétálni egy helyiségbe, és azonnal adja magát, hova kerüljön, míg más szobák esetében nem is olyan egyszerű megtalálni a helyét. Általános szabály, hogy a kanapénak a szoba fókuszpontja felé kell néznie, de mi van, ha nincs természetes fókuszpontja egy lakásnak, vagy az istennek sem fér be oda, ahova igyekeznéd beszuszakolni? Íme néhány hasznos tipp, ami segíthet a dilemmáidat feloldani.

Míg kezdetben ez az ajtófajta jobbára kültéren fordult elő, ma már nem csak a vidéki, rusztikus stílusban berendezett otthonokban, hanem tulajdonképpen bárhol találkozhatunk vele. Letisztult eleganciájával a modern, minimalista üveg pajtaajtóktól kezdve az ipari stílusú fém ajtókig bármilyen küllemben legyártható. Nem csak dekoratív eleme lehet egy helyiségnek, de bizonyos feltételek teljesülése esetén helytakarékos is, így ideális ajtófajta szűk terekbe.

Ebben a cikkben összegyűjtöttük számodra a legfontosabb tudnivalókat a pajtaajtókról. Az előnyei mellett a telepítésével járó problémákat is megismerheted, és persze számtalan kedvcsináló képet is mutatunk, hogy megtaláld a stílusban hozzád illőt.

Egy új ágy vásárlása fontos mérföldkő az ember életében, egyrészt, mert egy jó ágy nem olcsó, másrészt, mert komoly szerepet játszik nem csak az éjszakai alvásidőben, de az ébrenlét óráiban is. Végtére is egy jó ágy és benne egy jó matrac elősegíti a minőségi éjszakai alvást, ami pedig alapja a nappali hatékony működésünknek. Érdemes felvértezni magad ide vonatkozó tudással, mielőtt ágy és matrac vásárlására adnád a fejed. Ebben a cikkben összeszedtük neked a legfontosabb tudnivalókat.

Az amerikai konyhák, amióta csak meghonosodtak nálunk, szinte letaszíthatatlanok trónusukról, ugyanakkor egyre népesebb azok tábora is, akik szakítani szeretnének a "mindent egybe" funkciók egyeduralmával. Fő érvük a konyhai munkálatokkal járó zajok és illatok olykor zavaró mivolta, ami valóban nem való egy nappaliba. Erre a problémára kínál megoldást az a konyhaforma, mely anélkül zónáz fel egy egybefüggő teret, és zárja ki a kellemetlen elemeket, hogy az közben elveszítené nyitott és világos hangulatát. Ismerd meg az üvegfalak adta lehetőségek végtelen tárházát!

A holisztikus belsőépítészet, amelyet a jól-lét tervezésének is szokás nevezni, a belsőépítészet azon ága, mely az emberek lelki, testi és szellemi jóllétének támogatására irányul. Ahogy a holisztikus orvoslás sem csupán a tüneteket, hanem az egész embert veszi figyelembe, a belsőépítészet sem csak a formát és annak funkcióját vizsgálja. Arra törekszik, hogy elősegítse az emberek fizikai, szellemi és lelki egészségét. A holisztikus tervezők a színpszichológiáról, a biofíliáról, a környezetpszichológiáról, az emberi biológiáról és az ergonómiáról szerzett ismereteiket használják fel a terek kialakításakor, hogy EGÉSZségesebbé tegyenek bennünket.
Készítettünk számodra egy 6 lépéses tervet, melyet ha alkalmazol, neked is segít egy olyan környezet kialakításában, mely inspirál, ápol és szolgálja a benne élő embereket.

Az amerikai konyhák, amióta csak meghonosodtak nálunk, szinte letaszíthatatlanok trónusukról, ugyanakkor egyre népesebb azok tábora is, akik szakítani szeretnének a "mindent egybe" funkciók egyeduralmával. Fő érvük a konyhai munkálatokkal járó zajok és illatok olykor zavaró mivolta, ami valóban nem való egy nappaliba. Erre a problémára kínál megoldást az a konyhaforma, mely anélkül zónáz fel egy egybefüggő teret, és zárja ki a kellemetlen elemeket, hogy az közben elveszítené nyitott és világos hangulatát. Ismerd meg az üvegfalak adta lehetőségek végtelen tárházát!

Rohanás reggelente az oviba, suliba a gyerkőcökkel, irány a munka, hazafele dekkolás a dugóban, futás a különórákra, bevásárlás, esetenként főzés, gondoskodás a háziállatról, segíteni a nagyszülőknek. Ismerős helyzet? Ha igen, akkor valószínűleg te is az úgynevezett szendvics-generáció tagja vagy, aki két másik generáció közé van beszorulva a teendői okán, akár egy felvágott a zsemlébe. Emiatt létkérdés, hogy amit csak tudsz, könnyíts a feladataidon, hogy ne az egészséged essen áldozatául a rád nehezedő nyomásnak.
Ebben lehet segítségedre a Samsung legújabb vívmánya, melyet ebből a cikkünkből ismerhetsz meg.

A kidobásra ítélt, szeméttárolók árnyékában szomorúan meghúzódó karácsonyfák látványa sokakban feléleszti azt az örök kérdést, hogy vajon mivel teszünk jobbat a környezetünk számára? Ha műfenyőt vásárolunk jövőre, vagy maradunk az igazinál? Összegzem a lényeget: bolygóügyileg jobban járunk a valódival. Míg a megunt műfák kivétel nélkül a szemétlerakókban végzik, ahol jó, ha 400 év után lebomlanak, a valódi fák maradványai nem jelentenek környezeti terhelést, és számtalan kreatív módon újrahasznosíthatóak. Mutatunk 14 remek ötletet, melyek egy részét kertes házban, egy részét lakásban élők is bátran kipróbálhatják.

Tudod, hogy mi a közös a rágógumiban, a pattogatott kukoricában és a potpourriban?
Az, hogy többek között ilyen fantázianévvel ellátott színek kerültek be a Pantone 2022-es tavaszi /nyári divatszíneket felvonultató palettájára. És ha ez még nem lenne elég, megszületett a döntés AZ ÉV SZÍNÉRŐL IS, mely 2022-ben hódítani fog. Te választanád a nappalidba?

Vajon miért ne vegyünk meg mindent készen? Mert ha valaki maga fabrikálja a meglepetését, akkor nem csak az így készült ajándékát adja szeretettel, de valami sokkal fontosabbat is: az idejét az életéből, amit az elkészítésekor rád gondolva neked szentelt.

Mutatunk néhány, különböző nehézségű ajándékötletet, közöttük egynek az elkészítését képes útmutatóval lépésről lépésre, melyekkel biztosan mosolyt csalhatsz szeretteid arcára egy vagyon kiadása nélkül.

Ti tudjátok, hogy mi a legfontosabb a gyerekek számára, ha egy ünnepi otthon berendezéséről van szó, és mi az, ami a karácsonyfán kívül nem hiányozhat az életterükből?

Bálint Zente, Gulyás Panna, Nádudvari Sára és Réka, Kajetán Vivien, Kovács Maja, Müller Dorina, Mayer János és Lara, Dublecz Kata Sára, Szeghalmi Anna, és ahogy édesanyja becézi, Dorci, Ruszó Bese Zalán, Darányi Rebeka, Kovács Lídia, Gyulavári Luca, Iványi Hanna és Ákos, Máthay Emma, Szabó Vivien és Bajus Bíborka Flóra azok a bátor és vállalkozó szellemű gyerekek, akik "Mutasd meg, milyen lenne Karácsonykor az otthonod" című gyermekrajz pályázatunkon indulva megmutatták nekünk. Mi pedig most nektek a dobogósaink által megálmodott enteriőröket.

Amennyiben már most magasabb a stresszfaktorod a közelgő ünnepek miatt, fontold meg, hogy idén minimalista módon dekoráld csak az otthonodat. A minimalizmus nem azt jelenti, hogy egyáltalán nem lesz dekorációd, sokkal inkább azt, hogy KEVESEBB és MINŐSÉGIBB díszítőelemet kell használnod. Az már tényleg csak hab a tortán, hogy ettől, ha ügyesen bánsz a kellékekkel, visszafogott skandináv hangulatúvá varázsolhatod a lakásodat.

Hozzám hasonlóan bizonyára téged is ámulatba tudnak ejteni a házi készítésű kreatív dekorációk, pláne karácsony tájékán, és talán fel is lelkesülsz a temérdek DIY videó láttán, hogy készíts valamit magadnak. Aztán vagy sikerülnek az alkotások, vagy kudarcba fulladnak, dacára annak, hogy pont úgy csináltál mindent, mint ahogy bemutatták. Ha velem tartasz, ígérem, ezt a kis kávé csodát te is el fogod tudni készíteni.

Több dologgal is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy az otthonunkat ünnepi hangulatúvá varázsoljuk. Feldíszíthetjük a szezonnak megfelelő dekorációkkal, növényekkel, lámpásokkal, ám van egy olyan láthatalan díszítő elem, melyet az ünnepek közeledtével egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ez nem más, mint az OTTHON ILLATA, mely úgy hat az érzékekre, mint más semmi.

Idegenkedsz a drága és mesterséges bolti légfrissítőktől, ugyanakkor nem akarsz lemondani a levegőből áradó ünnepi hangulatról? Mutatunk pár természetes módszert, amivel garantált a lakásban a hosszantartó karácsonyi illatfelhő.

Dacára a virtuális világ előretörésének, és az e-book-ok megjelenésének, a nyomtatott könyvek népszerűbbek, mint valaha. Ez nem csak azok számára jó hír, akik a könyvektől a szórakozás mellett tájékozottságuk gyarapítását is remélik, hanem azoknak is, akik hozzám hasonlóan imádnak a papírlapokba hosszasan beleszimatolni.

Az alábbiakban olyan értékes, szórakoztató, elgondolkodtató, téged megnevettető, vagy éppen megríkató könyveket ajánlok a figyelmedbe, amikbe nem csak az orroddal, de a gondolataiddal is beletemetkezhetsz egy hideg estén a kanapédon bekuckózva.

Az ünnepek alkalmával a legtöbben útra kelnek és meglátogatják a családot, a barátokat, ahol pedig sok ember gyűlik össze, ott előbb-utóbb előkerülnek a szokásos történetek, amiket már mindenki ezerszer hallott. Szeretnél ezen változtatni, és idén feldobni a hangulatot olyan szórakoztató társasjátékokkal, amin mindenki tud nevetni?
Bemutatunk pár olyan parti játékot, melyekhez papíron és ceruzán kívül semmi nem szükségeltetik, és melyet a résztvevők biztosan imádni fognak, továbbá egyhamar nem is felejtenek el!

Általában mindenki arra a fűtési megoldásra esküszik, ami az ő otthonában van, és még ma is sok a félreértés az egyes fűtési rendszerek körül. Ebben a cikkünkben igyekszünk a tévhiteket eloszlatni, és a lényegre koncentrálva bemutatni a fűtési alternatívákat, rávilágítva, hogy kinek a zsebében marad a legtöbb pénz a fűtési szezon végére.

Hol vannak már a '70-es évekből ismert fotótapéták, vagy az előszobákba jobb híján 1 méter magasságig felpattintott egyen-lambériák? Szerencsére az evolúciós forradalom a falburkolatokat is elérte, és egyre-másra születnek meg szebbnél szebb dekorációs fali elemek, melyek közül a divat - és bútoriparban lerakott védjegyük után az olaszok ismét nagyot villantottak.
Ha velünk tartasz, bevezetünk a kerámiák világában már világelsőnek számító, a grafikai kivitelezés terén pedig páratlan eredményeket elért olasz Technografica lenyűgöző világába.

A fa, a fém, a szövet és a szőrme csak néhány az otthoni dekorációhoz rendelkezésre álló anyagok közül. Lépj át velünk az élet fényűző oldalára, a létező legkifinomultabb felülettel rendelkező shagreen világába.

De mi is ez a titokzatos anyag, és hogyan tudnád az a saját stílusod sémájába beépíteni? Erre a kérdésre adjuk meg most a választ!

Álomszép a kádad, csak éppen 10 perc és kihűl benne a víz? Olvasnál benne, de nincs hol megtámasztani a karodat, vagy elsüllyedsz benne, mint egy léket kapott csatahajó, ráadásul kínszenvedés takarítani? Ez csak néhány olyan kellemetlenség, amivel akkor szembesülhetsz, ha az elsődleges szempont a fürdőkádad megvásárlásakor az volt, hogy jól nézzen ki. Nagy hiba ugyanis egy mintaboltban a falnak támasztott darabok közül ránézésre választani. Ezt a cikkünket azok figyelmébe ajánljuk, akik a fürdőkád megvásárlása után bosszúság helyett inkább boldogságban akarnak fürdeni.

A pampafű már régóta gyönyörű kiegészítője a kerteknek, ám soha olyan népszerűségnek nem örvendett a lakberendezésben, mint napjainkban. Kecses, magas szárával, és toll puha megjelenésével remek díszítőelem, ráadásul sok más szárazvirággal ellentétben nem hullik, és ideális esetben három évig is szép marad. Az is a pampafű javára írható, hogy a háziállatokra sem veszélyes, így cica vagy kutyus mellett is dekorálhatsz vele.

Gyűjts magadnak inspirációt most következő pampafüves ötleteinkből!

A lakberendezők szakértelmük legjavát adva megtervezik azt az életteret, amit a hozzájuk fordulók megálmodnak, ám az nem feltétlenül egyezik meg saját igényeikkel. Míg egyesek egy adott stílusra vagy otthon típusra szakosodva végzik munkájukat, mások nem köteleződnek el egyetlen irányzat mellett sem, ami még kíváncsibbá teszi a nagyközönséget, hogy vajon a saját otthonukat a profik hogy rendeznék be. Mik azok a pontok, amiket egy szakember az otthonából nem hagyna ki, vagy amit előszeretettel építene be.
A teljesség igénye nélkül összeszedtük a legérdekesebbeket!

Ez az otthon, talán nem pont olyan, mint amilyet elképzeltél egy ekkora sztárnak, de tökéletes választás a színésznő és szobrászművész férje, és népes családja számára, akik már rég megértették, hogy egy dolognak nem érdemes élni: a külvilágnak.

Az Oscar-díjas Diane Keaton több filmjében is önmagának egy változatát, azt a nyughatatlan szellemet alakítja, akit a vándorlás jellemez. Los Angeles Santa Ana nevű külvárosában nőtt fel, ahol gyakran csatlakozott ingatlanközvetítőként tevékenykedő édesapjához, így már egészen zsenge éveiben a házak bűvöletébe került. Ez a szenvedélye az évek múlásával csak erősödött, aminek az lett az eredménye, hogy egyre másra vásárolt fel lepukkant ingatlanokat, hogy azokat kipofozza, egy rövid időre birtokba vegye, majd értékesítse.
Legutolsó, általunk most bemutatott háza azonban minden vonatkozásban elüt korábbi projektjeitől...

Gyakori probléma, hogy adott egy csinos nappali vagy étkező, lépcsőfeljáró, ami mögött ott árválkodik egy hatalmas, üres falfelület, és nincs ötletünk arra, hogy mivel lehetne feldobni.
Stílusodtól függetlenül megvannak azok a trükkök, melyekkel életet lehelhetsz ezekbe a területekbe, ráadásul úgy, hogy azok tükrözzék a személyiségedet. Legyél akár műgyűjtő, természetkedvelő, könyvmoly, a falak testre szabhatóak.
Mutatunk pár igazán megkapó és leleményes dekorációs ötletet, melyek között biztosan találsz olyat, amire még nem gondoltál!

Gary Chapman amerikai család- és párterapeuta több évtizedes praxisa alapján arra a felismerésre jutott, hogy a szeretetet ugyanúgy tanuljuk, mint az anyanyelvünket, és a szeretetközlés alapvetően ötféle kommunikációs csatornán keresztül történik. Mindannyian azon a nyelven fogadjuk be és fejezzük ki a szeretetet, amelyre neveltetésünk és személyes hajlamaink nyomán a legfogékonyabbá váltunk. Ezért fordul gyakran elő, hogy szeretetünk kifejezése nem ér célt, mert az üzenet küldője és befogadója nem egy "nyelvet" beszélnek. Mi tehát a megoldás? Megtanulni egymást, mely - hiszed vagy sem - többek között a lakberendezéssel is kifejezhető.

Hogy kit tartanak ma a világ legjobbjának, ha futballról van szó, abban még az ellendrukkerek is többnyire egyetértenek. Ő nem más, mint Christiano Ronaldo, akinek neve hallatán eszünkbe juthat még tekintélyes luxusautó gyűjteménye, akárcsak gyermekeinek nem csekély száma, akik közül számunkra csak egynek ismert az édesanyja személye. Ám ezen furcsaságok ellenére is elvitathatatlan érdeme, hogy a labdarúgás történetének eddigi legeredményesebb játékosa, aki pályafutása során 782 gólt tudhat a magáénak, és nem mellesleg úgy étkezik, akár egy vadállat...

Ki ne élte volna már át azt a pillanatot életében, amikor egy váratlan vendég betoppanása miatt a másodperc tört része alatt kellett a már-már dzsungelnek beillő lakásban rendet rakni. Legalább annyira, hogy le lehessen valahova ülni.
Nyilvánvaló, hogy nem ilyenkor kezdünk bele egy alapos tavaszi nagytakarításba, ablakpucolásba, ám ha követed a most következő ajánlásunkat, ígérem, anélkül tudsz 15 perc alatt ragyogó rendet vágni a nappalidban, hogy ahhoz egy kibiztosított kézigránátot be kéne oda küldeni. :)

Legyen szó egy zajos kukásautóról, harsogó autórádiókról, az általános gyalogos forgalom zümmögéséről, ami az ablakon át beszűrődik a lakásba, vagy csak egy patás lábakon közlekedő lakótársról, e zajok hosszútávon idegőrlővé tehetik az otthoni létet. Szerencsére van megoldás rájuk, és ehhez még csak le sem kell lőni a szomszédot.
Függetlenül attól, hogy hol élsz, mutatok néhány költséghatékony, felújításmentes hangszigetelési lehetőséget, melyek nagy változást hozhatnak az életedbe!

Felejtsd el az unalmas, hűvös napokat! Ha velem tartasz, mutatok pár olyan lehetőséget, amikkel anélkül aktualizálhatod az évszaknak megfelelően az otthonodat, hogy ki kéne dobálnod a már meglévő bútoraidat. Ígérem, jó móka lesz! :)

Aki idén vitte először a gyermekét iskolába, az még nem feltétlenül érzékeli, de hamarosan fogja, hogy a házi feladatok nem csak a gyerekeket képesek lefárasztani, de a szülőket is.
 Mindazonáltal nem szükségszerű, hogy emiatt frusztráltak legyünk. Talán nem is gondolnád, de az iskola utáni otthoni stressz a lakberendezés eszközeivel is jócskán csökkenthető.
 Készen állsz, hogy megtaláld az ideális tanulósarkot a lurkó(i)dnak? Íme, néhány megvalósításra váró ötlet!

Óriási hatást képes gyakorolni a lakásra, mégis valahogy mindig elfelejtjük figyelembe venni. Igen, ez bizony a TAPÉTA. 
Háttérbe szorulását valószínűleg annak köszönheti, hogy neve hallatán a fejünkben még mindig egy ódivatú, ragacsos, nehezen kezelhető alapanyag képe sejlik fel, ám nem árt, ha tudod, hogy az elmúlt években hatalmas utat járt be, pláne, amióta a modern fürdőszobák egyre jobban hasonlítanak a lakószobákra.
Mivel a napod a fürdőszobádban kezdődik, nem árt, ha barátságossá teszed, melynek remek módja, ha kitapétázod.
Ehhez adunk most számos hasznos tanácsot és inspirációs ötletet.

Bár a makramé története a 13. századig nyúlik vissza, napjainkban a boho és eklektikus stílus miatt éledt újjá, és ejt rabul mind többeket. A kézművesek és tervezők friss szemléletének köszönhetően a mai makramé szőttesek finom, krémes színpalettájukkal, és erősen texturált mintáikkal jobban néznek ki, mint valaha.
Mutatunk néhány elegáns dekorációs ötletet, melyekkel te is feldobhatod az otthonod!

A legtöbb embert a nap nagy részében zajos környezet veszi körül, éppen ezért szükségünk van egy kis szusszanásra, hogy a munka végén visszavonuljunk privát csigaházunkba. Ezt nevezem én meditációs térnek, ám, hogy ki mit él meg meditálásnak, már nagyon széles skálán mozog.
Meditációs terünkbe visszavonulhatunk olvasgatni, zenét hallgatni, horgolni, hangtálazni, jógázni, festeni, különféle szellemi és lelki gyakorlatokat elvégezni.
 És ami fontos! Ehhez nem szükséges egy külön helyiséget kibérelni, sem spéci, méregdrága kellékeket beszerezni. A legtöbb hozzávaló már eleve ott hever a lábaid előtt, ezeket fogjuk most számba venni.

Minden koffeinfüggő tudja, hogy a kávéfőző valójában a legfontosabb háztartási eszköz a lakásban. Ám dacára annak, hogy milyen mélyen gyökerező vonzalom van köztünk és imádott kávéfőzőnk között, gyakorta tesszük egyszerűen a konyhapultra, vagy száműzzük olyan másodosztályú sarkokba, ahol baromi nehéz elérni, vagy eleve nem lehet a konyha dísze. De ennek most vége!

Létezik egy csoda hely Balatonalmádi szívében, melynek létrejötte egy nem kevésbé csoda nőhöz köthető, mint amilyen Dr. Árvai Anita.
Az általa megálmodott Veganeeta Home étteremben a színeken és ízeken keresztül nem csupán abba a vegán életmódba kóstolhatsz bele, mely jóllakató ételeivel még a húsevőket is képes zavarba ejteni, de abba a jóságos és otthonos miliőbe is, ami Anitán keresztül úgy ölel át ezen a helyen, akár egy puha takaró.
A következőkben Anitával beszélgettünk a “Veganeetaságról.”

Neked mi jut eszedbe Abádszalók hallatán?
Nekünk többek között a Butik Design Room, aminek 6 tematikusan berendezett, fantáziadús szobája európai mércével mérve is teljesen egyedülállónak mondható. Gyere velünk ebbe a mindössze 306 négyzetméter alapterületű miniszállodába, és lesd el tőlük a legjobb lakberendezési ötleteket.

A palesztín-holland származású, 26 éves szépség élete bár nem nevezhető hétköznapinak, a hormonok hívó szavának engedelmeskedve nála is pontosan úgy indult be a lakásfelújításba torkolló "fészekrakó" ösztön, mint a legtöbb, anyai örömök elé néző nőnél, azzal a hangyányi különbséggel, hogy az ő büdzséje vélhetően tágabb keretek között mozgott, mint legtöbbünké. És hogy milyen lett a végeredmény? Azt döntsd el magad. Mi mindenesetre 5 csillagot adtunk neki!

A nyári szabadságokat megelőző időszak kétség kívül egyik legizgalmasabb pillanata, amikor kiválasztjuk következő úti célunk állomását, és vele a szálláshelyünket. Bemutatjuk a világ elsőszámú lakosztályait, melyekbe a szobafoglalást nem árt, ha megelőzi egy lottó ötös nyeremény...

Budapest szívében, az Erzsébet-híd lábánál magasodó ikerpaloták egyikének házteteje alatt létezik egy kevesek által ismert, de annál titkozatosabb hely, a budapesti éjszaka égköve, a The Duchess. Virtuális túránkon ide vezetünk be!

Szenvedélyes lakókocsi gyűjtő, akinek a Catrina hurrikán ideje alatt 50 kutya, 18 macska és 2 hörcsög köszönheti az életét, továbbá 2015 óta filmes oktatója a Texasi Egyetem Kommunikációs tanszékének, és tulajdonosa egy olyan lélegzetelállítón szép háznak, aminek láttán gyanítom le fog esni az állad...

Az első Airstream-et 1929-ben építették, és majdnem 90 évvel később az ikonikus alumínium lakókocsit olyan hírességek tudhatják magukénak, mint Lenny Kravitz, Taylor Swift, vagy éppen Matthew McConaughey. E lakókocsi népszerűségét mi sem példázza jobban, minthogy az utóbbi időben a világ számos pontján létesültek ilyen kuriózumnak számító szálláshelyek, melyek közül mi most bemutatjuk a legnépszerűbbeket.

Noha a toszkán stílust mára kissé korszerűsítették, a mai, modern otthonok megőrizték a régi házak építészeti elemeit, és talán nem is gondolnád, miért. Ha velünk tartasz, beavatunk a titokba, és megismertetünk a toszkán lakberendezés stílusjegyeivel, hogy mediterrán köntösbe öltöztethesd az otthonod.

Manapság két igazán felkapott stílus hódít a lakberendezésben. Az egyik a minimalizmusba hajló skandináv, a másik pedig a francia vidéki, vagy ahogy a legtöbben emlegetik, provance-i. Nem csoda, hiszen a net tömve van az e stílusban megálmodott otthonok fényképeivel, akárcsak a festékáruházak “Provance” fantázianévvel ellátott, lila árnyalatú festékeivel, a fejek pedig félreértésekkel, hogy mitől is lesz egy otthon stílusa provance-i...

Szerinted a PEPSI, a VISA, vagy a Facebook logójának színe (részben vagy egészben) miért éppen a kék? És azt tudod, hogy ez a szín pozitív élettani hatását a lakásod mely pontján tudja a leginkább kifejteni? Ismerd meg a színek erejét, és azt, hogy melyiket hol érdemes az otthonodban bevetni!

Mind többen döntenek úgy a világon, hogy szárazföldi otthonaiknak búcsút intve hajókon rendezkednek be, méghozzá tartósan. Ezt látszik igazolni az elmúlt években ugrásszerűen megnövekedett kereslet a lakóhajók és dokkoló helyek iránt Európa vízi közlekedésre is alkalmas városaiban. De ezek a hajók nem úgy néznek ám ki, mint a Tüskevárban Matula bácsi ladikja. Némelyik otthon láttán azt is megkérdőjeleznéd, hogy egyáltalán hajón rendezték-e be.

Tudod, mi az a búvótér, vagy hogy mire jó az Aminocell? És azt, hogy hova érdemes ablakot tenni egy tetőtérben, hogy az önmagában húzza ki a rekkenő hőségben a meleget? Ha velünk tartasz, cikkünkből sok egyéb más mellett ezt is megtudhatod!

Aki csak teheti, ebben a kánikulában kimenekül a betondzsungelből a vízpartra, vagy tábort ver a kertben, és meghúzza magát egy árnyas fa alatt. Jó ilyenkor hűsítőnek meginni egy pohár, neeem, inkább egy hordó jégbe hűtött Long Drink Ice Tea-t. Bár légy résen, mert utóbbi nem éppen jeges tea, ahogy Tom Collins sem egy jóképű idegen, hanem egy olyan ital, ami egy hatalmas átverésről kapta a nevét.
Tarts velünk a kertbe, és ismerd meg kedvenc koktéljaid igaz történetét.

A Netflix legnézettebb, társadalmi botrányokban, fülledt erotikában, és extravagáns belső terekben dúskáló története 2021-ben kétségkívül a Bridgerton család. Attól az "apróságtól" eltekintve, hogy a történelmi hűségre és korszellemre szándékosan fittyet hányva hozták össze a szériát, mégis 82 millió háztartásban remegett meg nők százezreinek szempillája Hastings hercege láttán. Nem beszélve a mesés helyszínekről, az ámulatba ejtő ruhakölteményekről, és a csodásan bútorozott rezidenciákról. Ha velünk tartasz, a forgatási helyszínek mellett megismerheted kedvenceid stílusát, és Miss Wistledown legféltettebb titkait is.

Számos kutatás igazolta, de ösztönösen mindenki maga is megtapasztalhatta, hogy egy piros tányéron felszolgált ételből az emberek általában kevesebbet esznek, egy rózsaszín tányéron felhalmozott desszertet ízletesebbnek érzünk, egy nehéz evőeszközökkel elfogyasztott ételért hajlandóak vagyunk többet fizetni, és egy szép asztalnál ülve még a legegyszerűbb étel is jobban esik. Ha az asztalon kívül a hely is nagy műgonddal, egy koncepció mentén, és nem csupán esetlegesen van berendezve, az hatványozottan hat az érzékeinkre. A bEAT kétségtelenül ilyen hely. Ebben az egyedi miliőben beszélgettünk Kaszás Péterrel, az étterem ügyvezető - tulajdonosával a bEAT-ről.

Tedd a kezed a szívedre. Neked kétszer, vagy háromszor annyi ruhád van, mint amennyit fizikailag képes lennél hordani? És a meglévő állomány hány százaléka van vetésforgóban? Jó esetben 30. Ez pedig nem mehet így tovább.
Rengeteget nyerhetsz, ha benevezel KAPSZULAGARDRÓB KIHÍVÁSUNKBA! Garantálom, hogy ha megérted a működését, imádni fogod!

Laskóy Noémi (Instagram: @nnooemi) sokunkat a mindennapokban is inspiráló, két kislány anyukája, aki 2020-ban indította útjára saját vállalkozását, a Petit Leaf-et. Noémival arról beszélgettünk, milyen számára a tökéletes otthon, és milyen szempontok szerint tervezte meg a Marco Mobilinél az ágyukat a hálószobájukba. Ha szeretnéd, most a tied lehet a "Noemi labeld collection" egyik darabja!

Napjainkban számtalan lakberendezési stílus éli virágkorát, melyek közül az egyik legeredetibb, leglazább kétség kívül a Boho, vagy Boho Chic. De honnan is eredeztetjük ezt a stílusirányzatot és mik a jellemzői? Ebben a cikkben erre kaphatsz választ, és azt is megmutatjuk, hogyan tudod 6 egyszerű lépésben az otthonodban létrehozni.

Napjaink egyik legstabilabb színész házaspárja nem a csillogásba született bele, éppen ezért egészen különleges kapcsolatot ápolnak a természettel, és a környezetükkel. Ezt a bensőséges viszonyt akarták beköltöztetni a házukban is, mely aktív közreműködésükkel 5 év alatt érte el jelenlegi formáját. Lépj be velünk az otthonukba, mely kicsit sem magamutogatóan hollywoodi.

Hihetetlen sokoldalúságának köszönhetően a szupersztrádáktól kezdve a konyhai munkalapokig, bútorokig, használati tárgyakig mindent el lehet belőle készíteni, és soha olyan nagy népszerűségre nem tett még szert a belsőépítészetben, mint napjainkban.

Ebben a cikkben ahhoz adunk tippeket, hogyan tudod felhasználni te a betont az otthonodban.

A focit lehet szeretni, vagy nem szeretni, de az tény, hogy az EB-k idején származástól, életkortól, nemtől függetlenül emberek millióit szegezi a képernyők elé. Ha te azok közül való vagy, vagy olyasvalakivel élsz egy fedél alatt, aki rajong érte, akkor tetszeni fognak azok a focis lakberendezési ötletek, amiket ebben a cikkben osztunk meg veled.

"Sose hagyjuk ABBA” - szól a mára már ikonikussá vált, és megunhatatlan film második részének alcíme, és megjelenése óta mi sem tudunk vele betelni. Ha velünk tartasz, ez alkalommal a Mamma Mia 2. forgatási helyszínére repítünk el, azon belül is a minden négyzetcentiméterében imádnivaló Hotel Bella Donna-ba, és beavatunk néhány olyan kulisszatitokba, amit talán te sem tudtál a filmről.

Évek óta nagy népszerűségnek örvend a ligetekben, parkokban, sörözők teraszain felállított kertmozi, mert egészen más ilyen miliőben végignézni pl. egy focimeccset. Szeretnéd ezt otthon is átélni? Az sem akadály, ha egyáltalán nincs kerted. Megteszi egy udvar, vagy egy terasz is, csak az számít, hogy megfelelő környezetet teremts hozzá.

Mit érzel az otthonoddal kapcsolatban, amikor belépsz az ajtón? Boldogságot, kényelmet, örömöt? Ha nem, ez annak a jele lehet, hogy a lakásodnak változtatásra van szüksége. Mutatunk pár trükköt, bútort és kiegészítőt, amivel anélkül teheted az otthonodat egyedi stílusúvá, és szemet gyönyörködtetően elegánssá, hogy minden megtakarításodat rá költenéd.

Kevesen gondolják, de egy otthon megtervezésekor a világítás tervezése a legösszetettebb és legnagyobb képzelőerőt igénylő feladat. Lássuk most a méltán népszerű, és minden háztartásban előforduló asztali lámpák kiválasztásával kapcsolatos leggyakoribb hibákat, amiket érdemes elkerülnöd, amikor lámpát vásárolsz.

A home office intézménye nem általános orvosság minden munkahelyi bajra, és nem is való mindenkinek. Ebben a cikkben azonban az általa nyújtott lelki ajándékokat szeretném mindazoknak a figyelmébe ajánlani, akiket az otthonról végzett munka vagy már kiakasztott, vagy bizonytalanok annak kérdésében, hogy érdemes-e belevágni.

A Németországban élő 29 éves Johanna Wiemann (@scandinavian.interior), enteriőr blogger és stylist a hygge életérzést követve rendezte be hamburgi otthonukat, melynek a fotóit elnézve azonnal relaxált állapotba kerülünk.

A Pinterestet elnézve pofonegyszerűnek tűnik a konyhabútorok átfestése. Csupán egy új szín, néhány ecsetvonás , és máris kész az új konyha - gondolhatnánk. A valóság azonban ennél kijózanítóbb, mert a konyhabútorfestés tipikusan olyan projekt, aminek számtalan buktatója van...

10 éves évfordulóját ünnepli a Twilight saga. Ebből a jeles alkalomból mutatjuk be a forgatás egyik leglátványosabb helyszínét, a híres Cullen-házat, mely a film készítésével egyidőben épült fel.

Mai virtuális túránkon egy olyan franciaországi otthonba kalauzolunk el, mely annak a belsőépítészeti trendnek az iskolapéldája, melyet már ismersz és szeretsz, csak te sem tudtad talán, milyen néven is nevezd. Ez a Skandifornia.

Nem mindenkinek adatik meg, hogy egy fényárban úszó lakásban élhessen. Olykor a tájolás kedvezőtlen, vagy egy közelben lévő épület árnyékolja le az ablakainkat, máskor a ház előtt magasodó fák okoznak fejtörést. Bár egy nagyobb felújítás orvosolhatja ezeket a problémákat néhány fal kiiktatásával, vagy extra ablakok beépítésével, de szerencsére nem csak ilyen drasztikus beavatkozásokkal tudunk javítani fénytelen otthonunk adottságain.

Ne is tagadjuk, a gyerekszoba dekorációja mindig rólunk, szülőkről szól, és nincs ezzel semmi baj, hiszen erre az esztétikai egyeduralomra a gyerekszoba felett legkésőbb akkor vethetünk keresztet, amikor beköszönt a kamaszkor...

Ha téged is magával ragad e stílus végtelen eleganciája, és hedonista módon vágysz arra, hogy ezt az érzést a bútoraidon keresztül is megtapasztald, szerezd be a cikkünkben szereplő 15 berendezési tárgyat, és garantált lesz az otthonodban a Glamour hatás!

Legújabb virtuális túránkon a francia influencer, Marion (@aventuremaisondeco) otthonába kalauzolunk el.
Marion neves márkákkal és dizájnerekkel együttműködve számtalan inspirációt oszt meg követőivel, melyekből most mi is szemezgettünk.

Sokan teszik fel a kérdést: " Hogyan hozhatok létre tengerparti hangulatot az otthonomban, ha a tengernek vagy az óceánnak még csak a közelében sem élek? A tengerparti enteriőr létrehozása szerencsére könnyebb, mint gondolnád. Az alábbiakban megismerheted a legalapvetőbb tengerparti stílusokat, és azokat a dekorációs lehetőségeket, amikkel akár karib-tengeri hangulatot is teremthetsz az otthonodban...

Legyen akármilyen pöttöm is a lakásod, vagy olyan hatalmas, mint egy bálterem, egy berendezési tárgy biztosan nem hiányzik belőle: a könyvespolcod. Ha akad a háztartásodban néhány üresen árválkodó, amik csak téged okolnak mostoha sorsukért, remélhetőleg ihletet kapsz a feldíszítésükre az alábbi 7 lépéses dekorálási tippünkből...

A japán minimalizmus néven is ismert japandi a japán és skandináv stílus nyilvánvaló fúziójaként egyre nagyobb népszerűségnek örvend, de vajon minek köszönheti felemelkedését? Az ok komoly üzenetet hordoz...

Az alábbi, kipróbált praktikákat alkalmazva a bútoraid garantáltan letagadhatnak majd jó pár évet, vagy akár szebbek lesznek, mint új korukban...

Az életünk tele van pazarlással, vagy az attól való félelemmel. Máskor egyszerűen rosszul gazdálkodunk, és értelmetlen dolgok vásárlásába kezdünk, amivel az életünkben tátongó űrt kívánjuk betölteni, persze sikertelenül. Ilyenkor költünk azokra a dolgokra, amikre tulajdonképpen nincs is szükségünk, vagy teljesen haszontalanok a számunkra, mégis bedőlünk nekik, mert pillanatnyilag jó ötletnek tűnnek. Te vajon az a kivétel vagy, aki erősíti a szabályt?

Science fiction. Ezt szokták rányomni bélyegként azokra a grandiózus ötletekre, melyek első ránézésre kevésbé tudományosnak, mint inkább fantasztikusnak tűnnek. A most bemutatott innovációkra korábban csak legyintettünk, ma pedig már részei az életünknek.

Nem szükséges ahhoz sem feng shui, sem egyéb más gurunak lenni, hogy érzékeljük, bizonyos lakásokban jó tartózkodni, míg máshonnan legszívesebben elmenekülnénk. Mivel az otthonunk az a terep, ahova elvileg feltöltődni térünk haza, jobb az olyan dolgoktól megszabadulni, amik csak kiszipolyoznak bennünket. A te otthonodban a most következő csúcsragadozók közül melyik szívja leginkább a véredet?

A személyiségünkről számtalan dolgot elárul az, ahogyan étkezünk, ahogy öltözködünk, amilyen zenét hallgatunk, és egy egyszerű kézfogás is igen beszédes tud lenni. Míg a fenti dolgok - a kézfogást leszámítva - tudatos döntés eredményei, az alvás során produkált viselkedésünk egy egészen más történet. Nézzük, mit üzensz a párodnak, és ő neked azzal, ahogy együtt alszotok.

Amennyiben átalakításon töröd a fejed, érdemes a legújabb trendek szem előtt tartásával nekifogni, nem megfeledkezve arról, hogy a konyhába való befektetés még mindig az egyik legjobban megtérülő munka, ha az ingatlanod értékének feltornászásáról van szó. Meríts ihletet ehhez a konyhatervezés legújabb divatirányzataiból.

A horkolással az a baj, hogy gyakoriságánál fogva vagy úgy tekintenek rá az emberek, mint alkati sajátosságra, ezért beletörődnek, vagy elvesznek a problémakeresés útvesztőjében. Pedig ahogy azt az Occam borotvája néven ismert tudományos tézis is kimondja, egy problémára adható megoldások közül általában a legegyszerűbb a helyes. Ezen a nyomvonalon elindulva felvetődik a kérdés, hogy miért a horkolást akarjuk megszüntetni különféle trükkökkel ahelyett, hogy a jó alvás feltételeinek megteremtésére összpontosítanánk. Az ugyanis mentes a horkolástól.

Az ókori görög mitológia hősei bonyodalmaikat részben az arroganciájuknak, a próféciák beteljesülésének, továbbá a hisztijüknek köszönhették. Ám mindezek eltörpülnek ahhoz képest, amilyen galibát Zeusz egymagában okozott csupán azzal, hogy képtelen volt a gatyáját magán tartani...
Ha jól belegondolunk, napjainkban sincs ez másképp, mert ilyen vagy olyan okból kifolyólag számos férfi boxer alsónadrág végzi ma is a padlón, mely csak egy példa a sok közül, aminek láttán egy nőnek azonnal kinyílik a zsebében a bicska. Lássuk, hogyan tudnak még a férfiak az idegeinkre menni.

Előző cikkünkben - amit ide kattintva tudsz elolvasni - már górcső alá vettük a férfiakat és különös hóbortjaikat, amiket a nők nehezen tolerálnak. Nem lenne azonban igazságos a nők viselt dolgairól megfeledkezni, melyek nem kevésbé érthetetlenek, vagy egyenesen irritálóak a férfiak számára. Íme a TOP 15 feminin őrület, amit egy nő csak akkor vessen be, ha a célja az, hogy az imádott férfit elüldözze vele.

Nem tudom, a te vendégeid mennyire merészek, de gyanítom, nem azzal kezdik a mustrát nálad, hogy bekukucskálnak a szekrényedbe, vajon katonás rendben állnak-e ott a ruháid, és fix, hogy a hálószobádba se pofátlankodnak be, hogy nyugtázzák, beágyaztál. Azt, hogy rend és tisztaság uralkodik-e nálad, egész más módon fogják észrevételezni, ráadásul egy szempillantás alatt.

2021-ben az elszigetelődés hatására minden hódítani fog, ami a külvilágot képes behozni az otthonokba. Tobzódni fogunk a természetes anyagokban, és a természetközeli színekben, ugyanakkor háttérbe szorul néhány olyan elem, melyek az elmúlt években még igen divatosak voltak. Te melyikük eltűnésére tippelsz?

Egy valódi ajándék akkor ér célba, ha az alkalomhoz illő, abszolút személyre szabott, és mentes a totális fantáziátlanságtól, továbbá nem emlékezteti a megajándékozottat egy hervasztó házimunkára. Lássuk, mik azok a tételek, amiket semmiképpen se adj ajándékba a ház urának vagy asszonyának egy lakásavatóra érkezve.

Ha valakivel csupán egy randevú erejéig találkozunk, az illető viselkedéséből csak egy minta áll a rendelkezésünkre, amit erre az időre nekünk önmagából megmutatott. Ám ha belépünk valakinek a hálószobájába, ott több hét, hónap, vagy akár évek felhalmozott információival találkozhatunk, melyeket már elég nehéz meghamisítani.

"Mesebeli angol házikó, csendes, vidéki kert közepén." - hangzik el a filmben, és ez a jellemzés cseppet sem túlzás Iris otthonát elnézve. Éppen ezért Amanda kaliforniai házának körtúrája után lehetetlen nem bemutatnunk Iris mesés birodalmat, melynek Amanda házával ellentétben minden négyzetcentimétere melegséget, otthonosságot áraszt magából. Akad bárki, aki egy ilyen meghitt birodalomba ne költözne be azonnal?

1939. augusztus 25-én mutatták be az L. Frank Baum meseregényéből készült Óz, a csodák csodája című filmet, ami ez alatt a nyolc évtized alatt milliók és generációk kedvencévé vált, és ma sem vesztett varázsából. Mai álmodozásunk tárgya a kultikus szereplők képzeletbeli otthonának bebútorozása. Lássuk, milyen szoba illene leginkább Dorothyhoz, a gyáva Oroszlánhoz, a Bádogemberhez, a Madárijesztőhöz, a gonosz Nyugati boszorkányhoz, a jóságos Északihoz, és magához Ózhoz, a nagy varázslóhoz.

A minap olvastam egy posztot, amiben egy férj arról számolt be, hogy a feleségével fogadást kötöttek, hogy aki veszít a kártyapartijukban, az átvállal a másiktól egy házimunkát. A feleség ekkor heves tiltakozásba kezdett, hogy az nem lesz jó, mert ő pl. imád mosogatni, így ezt a tételt nem szívesen adná át.
Bevallom, amikor ehhez a ponthoz eljutottam az olvasásban, majdnem félrenyeltem. Álmomban nem gondoltam volna, hogy van élő nő e planétán, aki ezt a feladatot önként, dalolva végzi el...

Már az indulási évben 13 Emmy-díjra jelölték az összesen 8 évadot megélt sorozatot, mely 59 szobrocskájával minden idők legtöbbet díjazott szériájává vált, s mely népszerűségéből olyannyira nem veszített, hogy már készül új előzménysorozata! Sikerének titka részben a remek helyszínválasztásokban keresendő, továbbá abban, hogy a film készítői lélegzetelállító ruhakölteményekkel, és ámulatba ejtő szobabelsőkkel ostromolták mindvégig az érzékeinket. Cikkünkben kedvenc szereplőid személyiségét alapul véve megmutatjuk, milyen otthonban élnének napjainkban. Te melyik stílussal tudsz leginkább azonosulni?

Az emberek többsége úgy van kalibrálva, hogy ha érzi, számolnak a létezésével, ugyanaz a probléma egészen más fogadtatásban részesül. Mindennek alapja a hatékony kommunikáció, és annak tudomásulvétele, hogy nem mi vagyunk a világegyetem középpontja. Lássuk, mik azok az apróságok, melyekre, ha odafigyelsz, te lehetsz a lakóközösség sztárja!  

A macska vitathatatlanul különleges lény. Álmatlanság miatt még az életben nem vittek cicát állatorvoshoz, hiszen maratoni hosszúságú szundikálásra képes, amit az empatikusabb példányok kizárólag hajnali 4 és 6 óra között szakítanak meg, csak a mi kedvünkért. Ilyenkor többnyire arra ébredünk, hogy a jószág intenzív körömélezésbe kezd a vadonatúj kanapén...

Találós kérdés! Vajon mit/kit takar az alábbi pár sor?
"Amint kinyitod a bejárati ajtót, rohan feléd, és kicsattanó boldogsággal adja tudtodra, mennyire örül annak, hogy megérkeztél. Vidám, és alig várja, hogy teljesítse minden kívánságod."

Amennyiben a tipped a család kutyájára esett, tudd, hogy a tévedéseddel nem vagy egyedül. A fenti összefoglaló A JÓ FELESÉG definíciója egy 1955-ös, "Háztartástan" néven elhíresült kiadványból, mely részletesen ecseteli hogyan válhat belőlünk mintafeleség. Amiről azonban egy büdös szót nem ejt, hogy miként vegyük rá a férjünket arra, hogy amire megkérjük, azt meg is tegye!
 A következőkben ennek a hiánynak a pótlására vállalkoztunk.

Gyakran hallani, hogy micsoda különbségek vannak a belsőépítészek / lakberendezők által berendezett otthonokban a lelkes amatőrök munkáihoz képest. Ebben semmi különös nincsen, hiszen előbbi kettő egy szakma, amihez a jó ízlés csak alap, ám egyik sem képes a másikat helyettesíteni. Íme egy csokorra való a szakma legféltettebb titkaiból, hogy otthonod küllemét a következő szintre emelhesd.

Egyedül a nők képesek arra a csodálatos átváltozásra, melynek egyik élettanilag is jelentős állomása az anyóssá válás. Az e szakaszba ért példányok ezt követően két, élesen elkülöníthető módosuláson esnek át. Az első, típusosan jóindulatúvá válva meghúzódik az árnyékban, és baromi jó süteményeket süt. Mi most a másik típussal foglalkozunk, aki korántsem ilyen kezesbárány, és akár még arra is vetemedhet, hogy beköltözik hozzátok a lakásba! Ááááá!

Bár a Lakásétterem fogalma csak most kezd igazán elterjedni a köztudatban, a jelenség maga nem újkeletű, és mint oly sok dolog, ez is az emberi leleményességnek köszönheti létét.
Tarts velünk, és beavatunk a lakáséttermek legfontosabb tudnivalóiba, továbbá abba, hogy ha kedvet érzel hozzá, nyithatsz-e a lakásodban ilyet.

"Vagy a kutya, vagy én! Válassz!"
Igen sok háztartásban hangzott el már ehhez hasonló hadüzenet. Annak érdekében, hogy mégis sikerre vidd a "Márpedig jön a kutya a lakásba" projektedet, alaposan fel kell készülnöd az ellenállást tanúsító fél kételyeinek eloszlatására. Ebben segítünk neked!

Hihetetlen, de 15(!) évvel ezelőtt mutatták be a mozik "HOLIDAY" című amerikai romantikus komédiát.
 A film máig nem múló népszerűsége az átélhető sztori, a szerethető karakterek, és a rendezőnő személye mellett a kiváló helyszínválasztásban is keresendő.

Tarts velem, és körbevezetlek nem csak az Amanda által lakott, de a való életben is létező ingatlanban, sosem látott képekkel, igazi filmes kulisszatitkokkal fűszerezve.

Bejárati ajtóba épített alkoholszint mérő, szekrény, ami kimossa a ruhákat. Erről és még további 15 bitang jó találmányról olvashatsz legfrissebb cikkünkben. Te vajon kitalálod, közülük melyik valóságos, és melyik csupán fikció?

Tudom, tudom, a télen kicsit leeresztettem, és rám férne egy alapos fazonigazítás is, de ígérem, tavaszra ráncba szedem magam, csak kérlek, segíts nekem ebben. Elárulom, mire van ehhez szükségem.

Milyen érdekes, hogy amikor kiadó lakások hirdetéseit böngésszük a neten, általában csak ugyanarra a kottára írottakkal találkozunk. Pedig mennyire tuti lenne, ha a leírás kiterjedne a főbérlőre is: "Nem teljesen százas, a gondolat tört része alatt árat emelő tulajdonos keresi következő, kiszolgáltatott áldozatát, lakásnak sem nevezhető odújának bérlésére. Jelige: "A kákán is csomót."

Sorozatunk 2., és egyben befejező epizódjában azokat a lakótársakat ismerheted meg, akikkel reméljük, téged nem ver meg a sors. Annak érdekében pedig, hogy a legkevésbé a szerencsén múljon, miként könyvelheted el életed albérletben töltött időszakát, adunk néhány megszívlelendő tanácsot!

Mi pontosan ez az év színe mánia, és miért kell folyton kihirdetni? Talán a festékgyártók mozgatják a háttérből a szálakat?
Erre semmi szükség, de valami másra igencsak van, és a Pantone Intézet ezt az egyebet, méghozzá helyetted valósítja meg!

Naponta átlagosan 120 percet töltünk el a fürdőszobánkban. 120 perc pedig sok idő. Különösen akkor tűnik végtelennek, ha a látvány, ami ott nap mint nap fogad minket, több, mint lehangoló. Megmutatjuk azt a TOP 9 baklövést, amik ellehetetleníthetik a fürdőszobádat, és azt is, hogyan tudod csupán egy kis odafigyeléssel úgy kipofozni, hogy öröm legyen oda belépni.

Láttunk már WC-t, amibe a beton belekötött, mert a szaki úgy gondolta, ami megmaradt, azt oda gond nélkül beöntheti, és vágott már szét az ideg, amikor a parkettát a burkolónak negyedszerre sem sikerült lerakni...

Kell nekem egyáltalán telek? Ha Chuck Norrist lekörözve pattansz létrára, amikor a falevelekkel tömött ereszcsatornád azt megkívánja, továbbá állod a sarat a soha véget nem érő házkarbantartás terén, akkor a kertes, családi házas létforma - ami azért bőven tartogat örömöket is - neked való. Már csak meg kell találni a hozzá passzoló telket. Ebben fogunk neked most segíteni!

Mindannyian szeretnénk abban hinni, hogy egyediek és megismételhetetlen vagyunk, és ez igaz is, ám sokkal több közös van bennünk, mint gondolnád.

Hatalmas mérföldkő az ember életében, amikor abban a reményben álmodhat meg egy saját otthont, hogy annak a falait az ő elképzelése szerint fogják majd felhúzni, és nem valaki más, korábbi álmait kell a saját bútoraival kibélelni.

Míg egy rossz szomszédot bárki fel tud az emlékezetében idézni, arra szinte sosem gondolunk, hogy ezek a kibírhatatlan lakótársak talán éppen mi vagyunk.
Íme a legádázabb típusok. Te vajon hozzájuk jársz leckéket venni?

Tudod, hogy melyik posztodat fogja 8 betörőből 7 like-olni?
“Hurrá, két hétre elutaztunk a Bahamákra!”
Hogy mi csábítja még őket a lakásodba, amikre talán nem is gondolsz, azt cikkünkből megtudhatod.

Van, aki hisz benne, mások csak legyintenek, ha asztrológiáról van szó, de egy biztos, ha a csillagok hatnak ránk, akkor a belsőépítészettel kapcsolatos döntéseinket is átszövik a színtől a stílusig, a kiegészítőktől a végső megvalósításig. Lássuk, mi illik hozzád, milyen otthon megalkotásában támogatnak téged a csillagok!

A FB profilunk azt mutatja meg, amilyenek lenni szeretnénk, de hogy kik vagyunk valójában, arról a Google kereséseink, vagy a lakásunk tudna csak igazán mesélni. Utóbbin belül a rendetlenséghez fűződő bensőséges viszonyunk a legárulkodóbb.

 Lássuk, te magadra ismersz-e?

A lakberendezés első látásra költséges beruházás, de ha szabadjára mered engedni a fantáziádat, képes vagy új nézőpontokat felvenni, és hajlandó vagy a szemeddel nem csak nézni, de látni is, észre fogod venni, hogy az otthonod hemzseg az olyan használati tárgyaktól, melyek csak arra várnak, hogy felfedezd a bennük rejlő ezernyi lehetőséget.

Lássuk, mik azok a kritikus pontok az otthonodban, amiktől még a legártalmatlanabb férfi is menekülőre fogja, de legalábbis úgy tekint rájuk, mint kiskutya az új tányérjára: "Ez itt meg mi..?"

Miért érzi magát jól egy férfi olyan környezetben, ahonnan egy nő menekül, és fordítva. Lássuk, mik a legfontosabb paraméterek, melyeket ha sikeresen adaptálsz az otthonodba, te és kedvesed boldogan élhettek egy fedél alatt, mert mindenkinek jár egy külön bejáratú kuckó!

Felmérések szerint egy visszatetszést keltő lakás látványa után a férfiak 13, a nők közel 20 %-a nem kíváncsi a folytatásra. Lássuk, mit néznek meg először egy otthonban a férfiak, és mit a nők, hogy teljes nyugalommal készülhess fel az első találkozásra.

Az embereket ősidőktől fogva irányítja egy belső kódrendszer, hajtja egy múlhatatlan vágy oda, ahonnan származunk, ami lényegünk legjavát adja: vissza a természetbe.

Annak, hogy a fény milyen fontos szerepet tölt be az életünkben, ékes példája, hogy Isten bokros teendői közepette a világosság megteremtéséről gondoskodott elsőként.

A vietnámi születésű Nagy Anna (@yogasecretsbyanna) nem kevesebbre vállalkozott, minthogy a szakmai tanácsokkal ellentétben nemcsak hogy nem zárta be jóga stúdióját, de a félelmeinek búcsút intve az égig repítette. Hogy mi a titka?

2021 egy igazán különleges év Pamela számára: családjával úgy döntött, hogy távol a főváros zajos forgatagától, egy családi házba költöznek. Ebben a harmonikus környezetben várják majd születendő kislányukat.

Íme néhány kapcsolat felfrissítő tipp, amit te is kipróbálhatsz a kedveseddel a közelgő Valentin-nap alkalmából. Közülük az elsőt még akkor is, ha a távolság átmenetileg elválaszt benneteket.

Fogadjunk, hogy ha arra kérnélek, idézz fel egy szimbolikus képet a fejedben a Valentin-nap hallatán, akkor az első három találat egyike egy olyan hálószoba látványa lenne, amit elárasztanak a...

Ezen a héten Sabina Ryden (@sabina.ryden), influencer Skåneban - Svédország legdélebbi tartományi városában - lévő glamour otthonába pillanthatsz be.

Tudod, hogy kikkel döntenek csúcsot az edzőtermek a fürdőruha szezont megelőzően?

Lássuk a szőnyegválasztás aranyszabályait, amikkel elejét veheted egy esetleges esztétikai környezetszennyezésnek.

"Erős vagyok! De néha nekem is szükségem van arra, hogy valaki megfogja a kezem, és azt mondja: nyugi, jut a te ruháidnak is hely a gardróbban..."

Míg korábban a lakberendezés területén újdonságokra szomjazók a Milánói Bútorvásárra kellett, hogy ellátogassanak, manapság a külföldi érdeklődők és befektetők látogatnak el oda a magyar dizájnerek kedvéért...

Kitalálod, miért vörösek a svéd házak? És azt tudod, milyen megfontolásból hagynak lyukat a kínai felhőkarcolók közepén? Egyáltalán hallottál arról, hogy van ott lyuk?
Tarts velünk virtuális detektív túránkon!

Előbb toppanhat be a nagy Ő az életedbe, ha a cipőidet orrukkal befele teszed be a szekrényedbe? Tarts velünk és megtudhatod...

A konyhánk az otthonunk szíve, éppen ezért fontos, hogy ne csak trendi, de roppant praktikus, és a legapróbb részletekig átgondolt legyen.

Beavatunk, mit tanácsos enned és tenned annak érdekében, hogy a szerencse jövőre a leggyakoribb vendéged legyen...

Szubjektív fenyőfa-szépségversenyünk első 6 helyezettjét mutatjuk most be, és azt, hogy melyik illik hozzád a legjobban.

Meg fogsz döbbenni, de akadnak olyan vegán ételcsodák, melyekkel még a "keménymagos" húsfogyasztókat is el lehet varázsolni...

Megmutatjuk, hogyan használd fel okosan a 2021-es lakásfelújítási támogatást, és hogyan kerüld el a legádázabb bakikat, hogy a felújítás bosszúság helyett boldogság legyen.

Íme néhány szórakoztató ötlet, amit a család apraja-nagyja imádni fog, és amikkel igazán megédesíthetőek az ünnepi előkészületek.

Ha te is legalább annyira szeretsz mozizni, mint mi, íme néhány alternatíva arra az esetre, ha te is bekuckóznál hidegebb estéken egy jó kis film-maratonra.

Megmutatjuk, mibe érdemes beruháznod, és hogyan juthatsz hozzá kedvenc bútoraidhoz az állami támogatást kihasználva.

Csillogás, bársony és megkapó részletek. Ezen a héten a lengyelországi influencer, Kamila Rusnak (@nasza.stodola) otthonába kalauzolunk el.

Függetlenül attól, hogy mi miatt dolgozunk otthonról, a home office-nak számos előnye is van, amivel ha jól kufárkodunk, igazi áldásként tekinthetünk az otthoni munkavégzésre.

Mivel nem tudhatjuk, hogy idén jó vagy rossz voltál-e, íme néhány lakberendezési ötlet, amivel garantáltan lenyűgözheted a Mikulást...

Veled is elő szokott fordulni, amikor autóval közlekedsz, és várakozol egy lámpánál, hogy rápillantva az épületekre, melyek mellett elhaladsz, elképzeled, hogy kik lakhatnak ott?

A mondás szerint, aki bal lábbal kel fel, annak az egész napja balul sül el. Ebben a szállóigében csupán egyetlen igazság van...

Megszületett bennünk az elhatározás, hogy nagyobb otthonba költözünk?
Ettől a ponttól kezd érdekes lenni ez a sztori.

Egy fárasztó nap végén egy nő leghőbb vágya nem az, hogy a kedvese aranytálcán nyújtson át egy strucctojás méretű gyémántgyűrűt, hanem hogy...

Egy hófehér otthon Stockholmban

A negyedik x-et követően mi, nők hajlamosak vagyunk többet elidőzni az áruházak kozmetikai részlegénél, ott is a különféle...

Már szinte látjuk, amint a szemedben felcsillan a remény, hogy most majd megveregetjük a vállad...

Akár gyakran, akár ritkán éled ki magad a konyhában, fontos, hogy okosan legyen megtervezve, mert csak így lesztek barátnők...

Ne gondolj semmi rosszra, de kérlek, most ereszkedj térdre...

Aki egy pöttöm lakásban igyekszik gardróbot berendezni, annak az ingatlan minden négyzetcentimétere potenciális gardrób...

Egy fotófal rendkívül kellemes atmoszférát teremt a lakásban, és pszichológiai nyereséggel is bír. Megmutatjuk, hogy készíthetsz magadnak!

Nem vitás, az élet néha tényleg bonyolult, kár is lenne ezt tagadni, de olykor csak mi tesszük azzá, totál feleslegesen...

Attól függően, hogy milyen terveink vannak az otthonunkkal, időnként megéri...

A babaszoba-forradalom már javában dúl. Hódítanak a kaland témák, a pasztellek. A dekorok végeláthatatlan erdejében azonban ne veszítsük szem elől a legfontosabbat, hogy...

A szájmaszk nem csupán higiéniai termékké, de divatcikké és szimbólummá is vált...


Legyünk akárhány évesek is most, 20 év múlva nem azokat a dolgokat fogjuk bánni, amiket megtettünk...

Amikor leülünk rajzolgatni a csemeténkkel, ákombákomjainkat összehasonlítva megállapíthatjuk, hogy...

Mielőtt otthonod korszerűsítésébe fognál, tedd fel magadnak az alábbi két kérdést:

Észrevetted te is, hogy ha vendégek érkeznek hozzátok, előbb-utóbb a konyhában köttök ki?

Amikor egy újdonsült anyukára rápillantasz, aligha kell megkérdezned tőle, hogy átalussza-e a pici az éjszakát: az arcára van írva.

Általában hatalmas tervekkel vágunk bele a gyermekvállalásba, pontos haditervet készítünk...

You have successfully subscribed!
This email has been registered