Mi kerüljön az üres falakra?

0 darab hozzászólás

Adjunk stílust a falaknak

Gyakori probléma, hogy adott egy csinos nappali vagy étkező, lépcsőfeljáró, ami mögött ott árválkodik egy hatalmas, üres falfelület, és nincs ötletünk arra, hogy mivel lehetne feldobni.

Stílusodtól függetlenül megvannak azok a trükkök, melyekkel életet lehelhetsz ezekbe a területekbe, ráadásul úgy, hogy azok tükrözzék a személyiségedet. Legyél akár műgyűjtő, természetkedvelő, könyvmoly, a falak testre szabhatóak.
Mutatunk pár igazán megkapó és leleményes dekorációs ötletet, melyek között biztosan találsz olyat, amire még nem gondoltál!

MŰVÉSZET A FALAKON

Egy megfelelő méretű művészeti alkotás igazán figyelemre méltó dísze lehet a térnek, feltéve, ha a mérete nem elhibázott. Gyakori hiba, hogy pl. a kanapé fölött túl magasra helyeznek egy festményt, vagy maga a kép túl kicsi a kanapé méretéhez képest.
Összességében elmondható, hogy egy grandiózus alkotás csak letisztult térbe való. Egy minimalista térben, homogén falon remekül mutat egy absztrakt darab.

GALÉRIAFAL

Semmi sem fejezi ki jobban a személyiségedet, mint egy galériafal, hiszen ott azok a fényképek díszelegnek, melyek számodra sokat jelentenek, vagy valamiért emlékezetesek.
A galériafal létrehozásában még az is jó, hogy szabályos és szabálytalan alakzatokat is létrehozhatsz. Utóbbi lényege, hogy eltérő méretű képeket, eltérő kerettel, látszólag szabálytalanul is felhelyezhetsz a falra. Ebben az esetben a nagy egésznek kell a kereteit figyelembe venned, nem az egyes képeket önmagukban.

DEKORTAPÉTA

Nem csak úgy lehet dekorálni egy falat, ha felakasztunk rá egy tárgyat. Gondolj a falak tapétával való díszítésére is. Próbálj ki egy élénk, merész darabot, ami remekül mutat egy homogén színű kanapé, vagy étkezőasztal mögött. Gondolj a mennyezetre is. A figyelmet oda összpontosíthatod, ha a falak helyett szokatlan módon azt dekorálod.

TÜKRÖK

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a tükrök, mivel visszatükrözik a fényt, egy kisebb helyiséget is képesek nagyobbnak láttatni. Feltehetsz a kiszemelt falra egyetlen nagyobb darabot, de neki is támaszthatod, vagy kialakíthatsz több kisebb tükör felhasználásával egyfajta szalon stílust.

FALFESTÉS

Egy alaposan kidolgozott, vagy ötletesen elhelyezett, néhány vonalból álló falfestmény képes elhitetni velünk, hogy egy egészen más világban vagyunk. Csak arra ügyelj, hogy ne legyen giccses, vagy olyan harsány, hogy hamar ráunj, hiszen egy falfestmény nem egy hétre készül.

POLCOK

Ha már nincs hely a könyvespolcokon a könyveid számára, egy design-os fali polcon is elhelyezheted őket, de bármi mással is dekorálhatod, szobrokkal, virágokkal, a fantáziádra van bízva.

VILÁGÍTSD MEG AZ ÜRES FELÜLETEKET

A fénnyel anélkül öltöztethetsz fel egy csupasz falfelületet, hogy az helyet foglalna a padlón. Választhatsz egy szemet gyönyörködtető fali lámpatestet, vagy olyat is, ami térbeli mintát vetít a falra, és így éri el a kívánt hatást.

Világító papír "tapéta"

Erről a megoldásról talán még nem hallottál, de jó, ha tudod, már létezik, és elképesztően elegáns hatás érhető el vele. A világító papír valójában nem más, mint egy integrált optikai szállal ellátott papír, ami az európai és ázsiai kézműves hagyományokra építve készül lenből, és az ázsiai eperfa rafiájából. E szálakból pépet készítenek, majd az optikai szálakat a papír rétegei közé zárják.
Ezeket a szálakat nagy fényű LED-ek táplálják, finom fényeffektusokat biztosítva, melyek különféle világítási - és médiavezérlő rendszerekkel kompatibilisek.

A világító papír nem sárgul, a fehérség minimális változása az évek során az anyag természetességének köszönhető, és nem jelent minőségi veszteséget.
Ebből a papírból nem csak tapéta, de pl. lámpabúra is készíthető, vagy egyéb műalkotások. Telepíthető vizes helyiségbe is, és kérhető égésgátlóval kezelve is.

Virágok, zöld növények

A zöld falak már évek óta népszerű dekorációs elemnek számítnak, és nagy örömünkre azzal az évtizedes divattal is leszámolnak, hogy virágok csak az ablakpárkányra, vagy fali virágtartókra, komódokra, polcokra kerülhetnek. Ráadásul ha nem állsz nagy növénygondozó hírében, választhatsz előkezelt moha és zuzmó paneleket is, melyek egyáltalán nem igényelnek már vizet, mégis megajándékoznak a természet frissességével és üde, zöld színével.
Boho stílusú otthonokba ezen felül remekül mutatnak a falon különféle színes, szirmos virágok applikációi, lásd a fenti képen.

MAKRAMÉ, IMÁDJUK!

Adj textúrát a falaknak különféle makramé díszekkel. Különösen jó ötlet a "kemény", rideg falakat makraméval feldobni, hiszen ezek lágyságot kölcsönöznek a térnek. A makramé napjainkban nagy népszerűségnek örvend, így a neten is találhatsz neked tetszőt, de kis kézügyességgel akár magad is megalkothatsz egyet. Hidd el, könnyebb, mint amilyennek elsőre tűnik.

TÉRKÉPEK

Nagyon sokan kedvelik a hatalmas faliórákat, különösen azokat, melyek vagy matrica, vagy apró elemek felragasztásának formájában kerülnek fel a falakra, de van egy ennél is jobb ötletünk! Ez pedig egy térkép, ami lehet világtérkép, vagy csak egy kontinens, egy ország rajza. Ezt kifejezetten személyessé teheted, ha bejelölöd rajta azokat a helyeket, ahol már jártál, vagy amiknek a meglátogatását célul tűzted ki. Kisebb fotók felhelyezésével is kiegészítheted az egyes helyszíneket, melyek a szép időkre emlékeztetnek.

FALPANELEK

A falpanelek tulajdonképpen bármilyen helyiségben működnek, és különösen attraktív környezetet lehet velük létrehozni. Divatosak a mennyezetre is felfutó vonalban építettek, melyekkel optikailag egy étkezőt is ki lehet jelölni a konyhában, vagy mutatós hátfalat képezhet a hálószobában.

A FALPANELEK ÚJ GENERÁCIÓJA

Léteznek ráadásul 3D-s, hajlított kivitelben is, és nem csak fából, de betonból, vasból is elkészíthetőek.
Jó hír, hogy a fenti képen látható impozáns modell ráadásul egy magyar gyártó terméke, így ha valaki ilyet álmodott meg az otthonába, nem kell érte a tengerentúlra utazni. Akár egy családi címert is meg lehet ezen a módon jeleníteni, vagy bármilyen személyes üzentet, ami kikerülhet egy emblematikus falfelületre.

LÁTSZÓLAG NEM ODA VALÓ HASZNÁLATI TÁRGYAK A FALAKRA

Amennyiben nem vagy ellensége a mókának, akassz olyasmit a faladra, aminek tulajdonképpen a fészerben a helye, mondjuk egy kerékpárt. Aki egy kisméretű, városi lakásban lakik, ahol nincs kerékpártároló, vagy nem meri a "lovát" a közös "istállóba" behajtani, annak ez nem csak helytakarékos megoldás a kerékpár tárolására, de biztonságos is. Ráadásul, ha ügyesen van a falra helyezve, garantáltan a legfunkcionálisabb és legszórakoztatóbb megoldás is egyben.

LÁMPÁK PAPÍRBÓL

A hagyományos lámpákhoz hasonlóan a papír lampionok, lámpások is a forma és a funkció gyönyörű keverékei. Nem csak megvilágítják a teret, hanem váratlan dizájn elemmel egészítik ki a helyet, ahova kerülnek. Egy üres fal előterében nagyszerűek lehetnek.

CSILLAGKÉPEK

Ha nem kifejezetten kedveled a kitömött állatok trófeáit, fonott, stilizált változatukat is a falra helyezheted, vagy még jobb, ha kirakod a családtagok csillagképét, vagy a születésükkori égbolt csillagjainak pillanatnyi állását. Ehhez néhány rajzszög és fonal is elegendő, a hatás pedig több, mint szívhez szóló.

FELHŐK

Ha már a csillagos égboltnál járunk, nem hagyhatjuk ki a mai trendek egyik kedvencét, a mennyezetről leereszkedő felhőket, melyek egy üres falfelület előtt békésen úszkálva azonnal a figyelem középpontjába kerülnek. Ugyanez LED-megvilágítású, lebegő formátumban is beszerezhető. A levitáció elvén, ritkaföldfém-mágnesek és elektromágnes kombinációjával működő felhő egy valódi zen-bázisa lehet az otthonodnak, ahol már egyébként sincs jelentősége a falaknak.:)

MATRICA, FOTÓTAPÉTA

Lehet giccses, minden második lakásban előforduló, vagy éppen lenyűgöző. Ez tényleg csak azon múlik, sikerül-e jól megtervezni és a bútorokhoz igazítani a látványvilágot. Óva intenénk a sablonos idézetek falra ragasztásától, helyette keress valami személyes üzenetet, vagy készíttess saját fotóidból nyomtatott dekorációt.

POSZTEREK, TV

Jól mutatnak a nagyméretű poszterek is a falakon, főleg, ha valamilyen tematika szerint kerülnek fel oda, és ha már végképp kifogytál az ötletekből, akár a TV képernyő is díszíthet egy üres falfelületet. Csak egyet ígérj meg! Nem száműzöd - lévén nem pók - a praktikusságra hivatkozással a mennyezet vonalában a felső sarokba! 😎

Végezetül mutatunk pár homogén bútordarabot, melyek mögött jól mutatnak a különféle faldekorációk.

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

ELŐZŐ BLOGCIKK

-

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Home tour 2.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered