Ilyennek képzelted volna Meryl Streep házát?

0 darab hozzászólás

Modern rezidencia Pasadenaban

A 20 alkalommal Oscar-díjra jelölt, és 3 szobrocskával már rendelkező díva és férje 2017-ben tett szert legújabb otthonukra, mely már a harmadik a sorban.
Rendelkeznek már egy kiterjedt birtokkal a Connecticut állambeli Salisbury közelében, egy 1800 négyzetméteres penthouse-zal Tribecában (New York), és épp túladtak West Village-i házukon.
Újonnan megvásárolt szerzeményük igazi kuriózumnak számított az ingatlanpiacon, hiszen 50 év után szánták rá magukat eredeti tulajdonosaik az eladására, így háborítatlanul tudott az ingatlan és környezete az elmúlt fél évszázadban egymással és környezetével szimbiózisban élni.

Az ismeretlenségbe burkolózva

Egy csinos, ősfákkal borított felhajtón keresztül lehet megközelíteni a szerény, ugyanakkor rejtélyes birtokot, mely két díjnyertes, mégis alig ismeft század közepi tervező, Whitney Smith és Wayne Williams keze nyomát dícséri. Az 1959-ben épült ingatlan Pasadena egyik legrangosabb utcája mentén, és az Arroyo Seco folyó medre fölött került kialakításra, nagyszerű kilátással a környező hegyekre, és egy viaduktra.

Semmi giccs vagy csillogás

A 72 éves (alig hihető) Merylnek - sok hollywood-i pályatársnőjével ellentétben - helyén van az esze és az értékrendje, mely nem csak abban mutatkozik meg, hogy képes méltósággal és mosollyal az arcán viselni az idő múlásával járó ráncait, de az otthonában is kifejezésre juttatja, hogy mi az, ami fontos a számára, és mi nem az.
Házát a letisztultság jellemzi, ahol főképp a fehér és natúr színek dominálnak, és bár a kert szépen gondozott, ott sem állnak vigyáz állásban mindenütt a fűszálak. Otthona kis túlzással egy átlagemberé is lehetne, annyira híján van a sallangoknak, a pazarlásnak, a vakufényekre vágyó, feltűnő dekorációknak.

Elrejtve a kiváncsi szemek elől

A diszkréten, egy másik ház mögött elhelyezkedő, az utca frontról teljesen láthatatlan ingatlant ősfák veszik körül. A lakóingatlanhoz tartozik még egy kisméretű, különálló stúdió épület is, továbbá egy parkosított lejtőn egy kisebb medence, melyet rusztikus sziklák és magasba nyúló eukaliptuszfák szegélyeznek.

Japán kertre emlékeztető bonsaiok

A hátsó kertben szépen nyírt fű, és a ház falához szorosan simuló, bonsaiokat idéző bokrok találhatók, a közlekedőket egyszerű, kavicsos kőlapokkal burkolták.

A ház

Az alacsony profilú, favázas, többszárnyú, szekcionált otthon három hálószobával, három fürdőszobával és számtalan század közepi részlettel rendelkezik, és remek elhelyezkedéssel.

Kerülj beljebb!

A tetőablakos előcsarnokba belépve természetes kővel kirakott terazzo padlót találunk, mely egy mézszínű keményfa-padlólemezbe fut át, amin keresztül a nappalival kombinált étkezőbe jutunk. A fehér tégla falak különösen szép geometrikus formába rendeződve nyújtózkodnak az igazán nagy belmagasságot adó mennyezetig.

Nappali - Ahol a fényé a főszerep

Hatalmas, az előtérrel megegyező terazzo burkolatú kandalló, és két oldalon üvegfalak határolják a ház központi helyiségét, a nappalit, melyek így csordultig megtöltik fénnyel a szobát. Akárcsak a konyha és a fürdőszobák, ez az élettér is kifejezetten minimalista és retró hangulatú.

Hálószoba - minden ízében retró

Egy keskeny folyosón keresztül juthatunk el a három közül az egyik hálószobáig, mellyel szemközt egy dolgozószoba kapott helyet. Valamennyi helyiség padlótól mennyezetig érő üvegablakokat, intarziás (vagy halszálka mintába rendezett) padlóburkolatot, és vékonyan deszkázott mennyezetet kapott, ahol csakis a legszükségesebb bútoroknak van helye.

Étkező - A geometria fellegvára

Az étkezőben is a geometriáé a főszerep. A 45 fokos szögben lejtő tetőszerkezet alatt a szabályos téglalapba rendezett falburkolat látványvilága a szőnyeg sávos mintájában is visszaköszön. A tömörfa étkezőasztalt körbefogó, szövetborítású székek is az egyenes vonalvezetést követik. Az egyetlen dekorációs elem, ami szembe megy a párhuzamosokkal, az a falra került tükör.
Akárcsak a többi helyiségből, innen is remek kilátás nyílik a környezetre, ahova egy kavicsos kőteraszon keresztül juthatunk, mely egy nyitott, mély árnyékoló tetőszakasz alatt helyezkedik el.
Ez az otthon a maga egyszerűségében és a funkcionalitást mindenek előtt szem előtt tartva talán nem pont olyan, mint amilyet elképzeltél egy ekkora sztárnak, de tökéletes választás a színésznő és szobrászművész férje, és népes családja számára, akik már rég megértették, hogy egy dolognak nem érdemes élni: a külvilágnak.

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

ELŐZŐ BLOGCIKK

-

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Home tour 2.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered