Funkciók, amiket a lakberendezők nem hagynának ki az otthonukból.

0 darab hozzászólás

A profik álomterei

A lakberendezők hivatásuknál fogva és szakértelmük legjavát adva megtervezik azt az életteret, amit a hozzájuk fordulók megálmodnak, ám az nem feltétlenül egyezik meg saját igényeikkel. Míg egyesek egy adott stílusra vagy otthon típusra (pl. panellakások, nagypolgári otthonok stb.) szakosodva végzik munkájukat, mások nem köteleződnek el egyetlen irányzat mellett sem, ami még kíváncsibbá teszi a nagyközönséget, hogy vajon a saját otthonukat a profik hogy rendeznék be. Mik azok a pontok, amiket egy szakember az otthonából nem hagyna ki, vagy amit előszeretettel építene be.
Összeszedtük a legérdekesebbeket!
A te otthonodban előfordulnak ezek, vagy választanád őket?

Faburkolat a fürdőszobában

Láttunk már mindent fürdőszobákban: tapétát, metrócsempét, dizájnos, világító, bluetooth kommunikációra képes tükröket, ám a fa - amit sokan nem tartanak alkalmasnak vizes helyiségbe - egy olyan burkolóelem, amivel bámulatosan lehet dekorálni, különösen, ha az teak fa. Egy halszálka mintás fali elem a kád vagy mosdó körül feltétlenül ilyen.

Tágas előSZOBA (Mudroom)

Ez tulajdonképpen nem is egy klasszikus értelemben vett - általában kicsi - előtér, hanem egy olyan helyiség, amit angolszász területen már ismernek, és csak Mudroom-nak neveznek. Magyar megfelelője e kifejezésnek nincsen, de nálunk is kezd a funkciója elterjedni, mivel itt a sáros, vizes lábbeliket, ruhadarabokat gond nélkül le lehet venni.
Elég nagy ahhoz, hogy a kutya is lecsutakolható legyen egy esős séta után, mielőtt a fehér kanapéra ráugrana, és elhelyezkedésénél fogva innen a kétlábúak sem fogják a szennyeződéseket a lakás többi részébe elhordani.

Télikert

A lakberendezők egy része - jómagam is - a saját házába bizony betervezi. Hogy miért? Mivel ezek a terek nem a szabadban vannak, az időjárástól függetlenül minden szezonban eltölthetünk bennük úgy időt, hogy közben karnyújtásnyira vagyunk az anyatermészettől. A télikert a ház meghosszabbítása, egy tömény fényterápiás központ. A padlótól mennyezetig érő ablakokkal, a buja növényekkel, melyek itt gond nélkül átteleltethetők, olyan miliőt árasztanak magukból, amit egy házon belül semmi más nem nyújthat. Egy télikertből hidegebb időben is kémlelhetjük a csillagos eget, gyönyörködhetünk a hóesésben, úgy lehetünk kint, hogy bent maradtunk. :)

Festett padlóburkolat

Viszonylag kevesen gondolkodnak ebben a padlóburkolati megoldásban, pedig remek lehetőséget rejt magában, amit a lakberendezők, belsőépítészek sem vetnek meg.
Miért csak a falakat festhetnéd át? Remekül fel lehet frissíteni egy enteriőrt, ha ugyanezt a padlódeszkákkal teszed. A festett padló ezen felül sokkal személyre szabottabb, eredetibb, mint a boltban kapható késztermék. Akár sakktábla vagy rácsos alakzatra is átpingálhatod egy részét, elláthatod stencilezett feliratokkal. Barna bútorok mellett jól mutat homogén kékben, a skandináv dizájn szerelmesei választhatják fehérben.

Stílusos otthoni dolgozósarok

Nem véletlen, hogy a lakberendezők ezt a funkciót az otthonukba betervezik, hiszen a legendákkal ellentétben a munkájuk legjavát számítógép előtt végzik. Ám ne gondold, hogy csak akkor jöhet jól egy mini házi iroda, ha tartósan otthonról dolgozol. Érdemes kialakítani egy olyan kuckót - nem feltétlenül egy önálló helyiségben -, ahol bárki elvégezheti a feladatait, vagy fabrikálhat (persze nem egy harckocsit). Ebben az esetben nem kell folyamatosan elpakolni, hogy másnak csináljunk helyet, hiszen ezen a dedikált, szent helyen csakis alkotó munka folyik.

Acél-üveg térelválasztó elemek

Éléskamra

Beépített polcok és kuckók

Kétségtelen, hogy aki ilyesminek a beépítésébe vágja a fejszéjét, az hosszú távra tervez, mivel ezeket a méretre illesztett bútorokat nem lehet csak úgy áttelepíteni bárhova, ám általuk olyan hangulat hozható létre, amit nem tud egyetlen más mobil bútordarab sem produkálni. Sok lakberendező előszeretettel tervez be magának olyan polcokat, szekrényeket, kuckókat, melyek szinte egybeolvadnak a környezetükkel. Számtalan funkciót lehet így szinte észrevétlenül elrejteni egy kisebb térben is, vagy éppen ellenkezőleg: hangsúlyozni. Egy ablak előterében szenzációs olvasó fülkét lehet ily módon kialakítani, ahol sokkal stílusosabban lehet olvasgatni, mint egy kanapén elheveredve. Nem beszélve arról, hogy ha elég látványos, lehet akár egy szoba fókuszpontja is.

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

ELŐZŐ BLOGCIKK

-

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Home tour 2.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered