GWYNETH PALTROW CSALÁDI SZENTÉLYE

0 darab hozzászólás

Ahol a klasszikus és modern találálkozik

Az Oscar-díjas - és időközben életmódguruvá is vált - Gwyneth Paltrow 2015-ben kezdte el építeni álmai otthonát a kaliforniai Montecitóban, miután egy ingatlanalkalmazáson rátalált egy eladásra kínált és elhagyatott telekre.
Nem ő az egyetlen híresség ezen a vidéken, hiszen itt él többek között Harry herceg és Meghan, akárcsak Ariana Grande, Oprah Winfrey vagy éppen Ellen DeGeneres.
A valamikor Jackie Kennedy rokonai által is lakott birtok hírhedten leromlott állapotban került a tulajdonába, amit a vadon élő állatok is előszeretettel látogattak, nem beszélve a poloska rajokról, de mindez nem tántorította el a színésznőt attól, hogy privát édenkertjét itt megvalósítsa, lévén visszavonhatatlanul beleszeretett a tájba és a kilátásba. Less be velünk új otthonába!

Pajtaszerű palota

A projektre azt az építész párost kérte fel, akik életstílus márkájának, a Goop-nak az első pop-up boltját, és állandó helyszínét is megtervezték. Együtt egy nyugodt, pajta ihletettségű épületet alakítottak ki. Azt az otthont, amelyet Gwyneth író-producer férjével, Brad Falchukkal és persze gyermekeivel oszt meg.

A házba belépve a régmúltat idézve egy 18. századi kandalló és a Chateau `Domingue újrahasznosított kőpadlója található. Az asztalon pedig már egy kortárs Akiko Hirai váza díszeleg, mint dekor. Ez a kezdőkép jól mutatja, miként keverednek otthonában nem csak a korszakok, de a stílusok is.

A családi minták fontos szerepet kaptak a tervezésben

A ház ereje a fény és a tér finomságaiban rejlik. Gwyneth sok időt töltött azzal, hogy felmérje a családi mintákat, hogyan élnek valójában, mi teszi a legkényelmesebbé az együtt töltött időt. A hangsúly az élményen és az érzelmeken volt.

Ősi gyógyító technikák ihlette részletek

Bár a Goop, mint new age márka olykor vitatható termékei és technikái nem hiányoznak Gwyneth életéből, az otthona mégis mentes ezektől az újdonságoktól, bár wellness-irányelveit azért tükrözi, főleg a fürdője, ami nem is nevezhető szobának, inkább egy kisebb wellness központnak.

Ókori lenyomatokkal is találkozhatunk

Háza az ókor iránti tiszteletét is tükrözi. A hosszú, nagyrészt egyemeletes otthon kőfalai a neolitikumból származó kőműves technikákat utánozzák. A tágas és világos étkezőben kézzel festett falat és csinos fali porcelángyűjteményt találunk, a konyhában pedig mindent, amire egy olyan sokat és aktívan főző nőnek szüksége lehet, mint amilyen Gwyneth.

Párizsi lakás egy európai pajtában

A rezidencia külső jegyei ellenére modernebb, mint amilyennek látszik. Teljes egészében napenergiával működik, és egy "szürkevíz újrahasznosító rendszerrel is ellátott, amely összegyűjti és hasznosítja a mosogatókból, zuhanyzókból és fürdőkből származó szennyvizet.
A házban minden másra is igaz, hogy az ellentétek találkozása. A kemény és puha textúrák legalább annyira jellemzik, mint a klasszikus és modern elemek.

A klasszikus hangulatot a kortárs világítás, és a már-már folyékony, posztmodern formájú plüss bútorok, és egy rágógumi-rózsaszín márványból vésett koktélbár ellensúlyozza annak érdekében, hogy teljesüljön Gwyneth álma, így született meg egy - idézve őt - „párizsi lakás egy régi, európai pajtában”.

A magát csak "bútormániásnak" nevező Gwyneth egytől egyig formabontó bútorokkal rakta tele az otthonát

A házban mindent az elme, a test és a lélek ápolására terveztek. Felfedezhetők itt a Vitruvius- arányok, a szakrális geometria és rengeteg, finoman kidolgozott építészeti részlet.
A nappaliban, amit Gwyneth csak "dilisnek" titulált, többek között helyet kapott egy Jim Zivic függőágy, ami Gwyneth egyik kedvence, továbbá egy egyedileg készült Charles Zana kanapé, mely az Invisible kollekció darabja.

Műalkotásokban is bővelkedik az ingatlan, amit mi sem bizonyít jobban, mint a nappaliban lévő Ed Ruscha festmény, és egy D'lisa Creager drótszobor.

A ház ereje a fény és a tér finomságaiban rejlik

Gwynet szeme előtt mindvégig az lebegett, hogy a házát a vendégségbe érkezőknek élmény legyen végig járni, és megcsodálni különleges hangulatát és a gazdag részleteket.

Az örökkévalóságnak építve

Ezt a házat Gwyneth nem csak egy épületnek szánta a sok közül, hanem egy olyan bázisnak, ami végleges lesz a számukra, és ahol a férjével megöregedhetnek. Ezt végiggondolva kerültek kialakításra azok a funkciók és részletek, melyek a pihenésre és romantikára is kihegyezettek, köztük a nappaliban egy márvány koktélbár, vagy a fürdő, mely szaunával, gőzfürdővel, úszómedencével, pezsgőfürdővel is ellátott.

Az ingatlanhoz egy pompás wellness részleg is tartozik

Az ókori Rómát idéző Bantam Tileworks csempével burkolt fürdőben a Waterworks RW Atlas zuhanyberendezései, Shiplights lámpák és Willy Guhl virágtartók találhatók.

Gwyneth nem titkolja, hogy szereti a luxust, de azt is elárulta, hogy amikor otthon van, rendszeresen meg kell csípnie magát, mert alig tudja elhinni, hogy ebben a házban élhet, és neki mindez megadatott.

Gwyneth ihlette bútorok

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

ELŐZŐ BLOGCIKK

-

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Home tour 2.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered