Bútorozd be a lakásodat a 2021-es lakásfelújítási támogatásból

0 darab hozzászólás

Bútorozd be a lakásodat a 2021-es lakásfelújítási támogatásból

Kitalálod, hogy mi az a TOP 4 ok, ami miatt az emberek belevágnak egy lakásfelújításba?

Egy régóta lakott lakás elavulttá vált berendezésének cseréje mellett, vagy egy költözés miatt, amikor szeretnénk a magunk ízlésére alakítani új otthonunkat, 2020-ban a legfőbb ok a koronavírus-járvány. Ezt 2021-ben borítékolhatóan az új, lakásfelújítási támogatás előzi majd meg.

A járványhelyzet miatt sokkal többen és többet kényszerülünk az otthonunkban tartózkodni, így terápiás jelleggel már korábban előkerültek a Teddy hengerek. Ha már megvagyunk a festéssel, a burkolatok is a helyükre kerültek, nincs más hátra, mint feltenni az i-re a pontot, és bebútorozni felfrissített otthonunkat.

Megmutatjuk, hogy juthatsz hozzá most kedvenceidhez az állami támogatást kihasználva.



A legfontosabb tudnivalók a lakásfelújítási támogatásról

1. A támogatásból akár egy 6 millió forintos felújítás is elvégezhető, melynek felét, tehát 3 millió forintot az állam áll.

2. A költségeket bár utólag térítik meg, nem kell kétségbe esni, ha nem áll rendelkezésünkre elegendő tőke a munkák elvégzésére. Személyi kölcsönt is igénybe vehetünk, amit az állami támogatás utalását követően vissza tudunk fizetni.

3. Mindenfajta felújítási munkára, továbbá beépített bútorok és konyhai gépek vásárlására is igénybe vehető a támogatás.

4. Minden család csak egyszer veheti igénybe. Akkor is, ha nem vették fel a teljes három milliós összeget. Az ingatlan eladásakor ugyanakkor nem kell visszafizetni.

8. 2021. január 1-től igényelhető, 2022. december 31-ig.

A támogatás teljes szövegét az "elolvasom" gombra kattintva letöltheted.

Az otthonod ott van, ahol valaki szeretné, ha tovább maradnál.

Stephen King

Kik vehetik igénybe?

1. Az igénylés legalább egy, 25 év alatti gyermek neveléséhez kötött.

2. Legalább egy év folyamatos tb-jogviszonnyal kell rendelkezni az igénylőnek, de ebben is vannak könnyítések.

3. Feltétel a köztartozás mentesség.

4. Az igénylő családnak legalább egy éve a támogatással érintett lakásban kell élnie az igénylésnél. Ez alól akkor lehet kivételt tenni, ha
az anya várandós, még nincs egy éves a nevelt gyermek, vagy még nincs egy éve, hogy aláírták az adásvételi szerződést a támogatásban érintett ingatlanra. További feltétel az ingatlannal kapcsolatban, hogy legalább 50%-os mértékű, az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett tulajdoni hányaddal kell rendelkeznie az igénylő(k)nek.

Elbírálás

A Magyar Államkincstárnak 30 napos elbírálási idő áll a rendelkezésére a támogatás megítélésére, és az ezt követő 5 napon belül utalniuk kell az összeget. Az elbírálás ideje független az igényelt támogatás összegétől. A beérkező igényléseket az Államkincstár a beérkezés sorrendjében fogja elbírálni.

Számlák kezelése

A kivitelezőkkel való szerződéshez biztosítanak egy sablont. Ezt, valamint az anyagköltségről és munkadíjról szóló számlákat a Magyar Államkincstárhoz kell benyújtani a munkálatok befejezését követő 60 napon belül.

Minden anyagbeszerzést és munkadíjat számlával kell igazolni, és a munkálatok elvégzéséhez szerződést kell kötni a szakemberekkel. Fele-fele arányban számolható el az anyagköltség és a munkadíj az állami támogatás igénybevételénél. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy 3 milliós munkadíj elszámolásához legalább ugyanennyi anyagköltség számlával való alátámasztására is szükség lesz.

Gyakori kérdések

1. CSOK mellé vagy után is igényelhető a lakásfelújítási támogatás?

Igen. Lehet egyszerre igényelni a két támogatást, fontos azonban, hogy ugyanazt a számlát nem lehet kétszer elszámolni.

2. Babaváró hitel mellé igényelhető?

Igen, a babaváró hitel teljesen független a lakásfelújítási támogatástól. A babaváró hitel összege akár az önerő biztosítására is fordítható.

3. Elváltak vagy nem házasok is igényelhetik a lakásfelújítási támogatást?

Igen. A lakásfelújítási támogatásnak nem feltétele a házasság, így élettársak és egyszülős családok egyaránt igényelhetik.

4. Hogyan ellenőrzik, hogy tényleg a felújításra, bútorvásárlásra fordítottam-e a támogatást?

A folyósítást követő hat hónapban bármikor ellenőrizhetik a kormányhivatalok, hogy az igénylők a támogatást valóban azon munkák elvégzésére, berendezési tárgyak megvásárlására fordították, amire igényelték.

5. Ha olyan ingatlant vásároltam, amelynél már folyósították a támogatást, én is igényelhetem?

Igen. Az állami támogatás családonként jár, nem pedig ingatlanonként.

6. Bútorvásárlásra is igényelhető a támogatás?

Igeeeen! Beépíthető bútor cseréjére, beépítésére igénybe vehető, ami azért nagyszerű hír, mert általában ezek a legnagyobb értékű, és a leginkább igénybevett bútoraink, így ezekre fér rá leginkább a felújítás. Ráadásul, ha most ügyesen tervezel, ingyen is hozzájuthatsz pár pompás, időtálló darabhoz.

Ezekre a bútorokra érdemes igénybe venned a támogatást

Egy lakást a fürdőszoba mellett általában a KONYHA ad el, mert ezek azok a helyiségek, amiket bútorokkal együtt kapunk és adunk is tovább, és csak a legritkább esetben verünk szét. Így kiváltképp fontos, hogy milyen állapotban vannak egy vásárlás, vagy eladás pillanatában. Ráadásul, ha eszünk ágában sincs költözni, e kettő közül a konyhában fogunk a legtöbbet tartózkodni, így nem mindegy, hogy szeretjük-e a meglévőt, vagy utáljuk. Ha nem vagyunk vele teljes mértékig elégedettek, érdemes elgondolkodni, hogy a támogatás terhére búcsút intsünk a réginek, és beszerezzünk egy újat.
Ami szintén minden háztartásban kulcskérdés, az a ruhatárolás. Olyan lakást még nem hordott a Föld a hátán, ahol elég hely van a ruhák számára.
A sok átmeneti és félmegoldás után végül többnyire mindenki egy gardróbszekrénynél állapodik meg, amit szintén beszerezhetünk az új támogatás terhére.

Megmutatjuk, milyen szempontok szerint válaszd ki a neked való gardróbot vagy konyhabútort, hogy véget érjen a kálváriád.

Ideális gardróbod

1. Okosan tagolt, maximális a helykihasználása. Érhet a mennyezetig is.
2. Az ajtajai óvatosan csukódnak.
3. Olyan frontokkal láthatod el a vázat, amilyen a leginkább illik a hálószobádba. Lehet tükrös, tejüveggel burkolt, vagy fa hatású is, ahogy te szereted.
4. Az ajtók belső oldalán akasztókon további ruhákat is tárolhatsz.
5. Felépítését tekintve legyenek benne fiókos és akasztós, polcos elemek is.
6. Nagyon fogod kedvelni az átlátszó fiókelőlappal szerelt darabokat, mert így egyből átlátod majd a tartalmukat, és gyorsan megtalálod, amit keresel.
7. Gondolatban oszd vízszintesen 3 részre a gardróbodat. Alulra és felülre a ritkán használt darabokat tedd. Szemmagaságban csak azokat a ruháidat tartsd, amik az adott évszaknak megfelelőek.

Kedvenc konyhád

1. Először azt tisztázd magadban, hogy mennyi időt töltesz majd el leendő konyhádban. Ha egy rántotta elkészítésénél tovább nem időzől benne, akkor elsősorban esztétikai szempontok szerint fogsz választani. Ha azonban a mindennapos főzés színtere lesz, akkor fele-fele arányban kell kiegyezned a design és a praktikum között.

2. Mérd fel a terepet. Ha nincs elég hely, engedd el a konyhasziget ötletét, bármennyire is magával ragadó a gondolata.

3. A következő kérdés, hogy nyitott, félig nyitott, vagy zárt konyhában gondolkodsz-e. Itt gondolj majd a lakásban esetlegesen terjengő illatkora, amit nyitott konyha esetén egy jó szagelszívóval orvosolhatsz is.

4. A tárolókapacitás felmérése nem csak a ruhák, de az edényeid esetében is fontos kérdés. Kár lenne egy alulméretezett konyhaszekrény miatt megválni kedvenc fazekaidtól.

Eszközpark

Fontos kérdés, hogy beépített berendezésekkel lásd-e el a konyhádat, vagy utólag válogasd össze a megfelelő darabokat. A beépített bútorok, melyek színben passzolnak, és egyúttal bele is simulnak környezetükbe nagyon megkapóak, de drágábbak.

Ha óvatosabban kell bánnod a kiadásokkal, válassz olyan konyhabútort, melybe inox színű gépeket helyezel. Ezek sosem mennek ki a divatból, és remekül megállják a helyüket egy modern, vagy vintage stílusú környezetben is.

Bármelyik mellett is teszed le a voksod, nem árt, ha a vásárlást megelőzően konzultálsz egy konyhaszakértővel, aki segít majd a tökéletes konyha kiválasztásában.
Áruházunkban ingyen foglalhatsz időpontot konyhatervezőnkhöz. Fordulj hozzánk bizalommal.

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered