Dobd le a karácsonyi plusz kilókat otthoni tornával könnyedén

0 darab hozzászólás

Dobd le a karácsonyi plusz kilókat otthoni tornával könnyedén

Tudod, hogy kikkel döntenek csúcsot az edzőtermek a fürdőruha szezont megelőzően? A lelkiismeret furdalással küzdő tömegekkel, akik karácsony óta nem tudják ledolgozni az akkor felszedett extra kilóikat. A járványhelyzet miatt azonban nem csak az edzésprogramunkat, de az étkezési szokásainkat is érdemes újragondolni, hogy az ünnepeket követően is fittek és egészségesek legyünk.

Íme néhány megszívlelendő tanács, amivel koplalás nélkül is kordában tarthatod a kalóriákat, és pár tornagyakorlat, amihez edzőterembe sem kell menned.

Amitől a kalóriák futva menekülnek

1. Gondold újra a hagyományos recepteket. Nem kell azonnal hátat fordítanod kedvenc ételeidnek, csupán néhány összetevőjüket cseréld "barnára": barna rizs, barna kenyér. Már ezzel sok lépést megtettél a karcsúság felé vezető úton.

2. A rántott húsokat és halat inkább süsd meg roston vagy grillen.

3. Ha nem tudsz vagy nem akarsz lemondani a süteményekről, készítsd el őket édesítőszerrel. Ne dőlj be a reklámoknak. Nem feltétlenül a legdivatosabb édesítőszerek a legjobbak. Azokat keresd, melyek 100%-ban természetes összetételűek, 90% felett kiürülnek a szervezetedből, és elpusztítják a fogszuvasodást okozó baktériumokat.

4. Csak semmi kapkodás. Talán nem is gondolnád, de a ránk rakódott kilók egy része nem a mennyiség miatt, hanem azért keletkezik, mert kutyafuttában, vagy habzsolva étkezünk. Egyél lassabban, rágd meg jól az ételt, fogd fel szertartásként az étkezéseket, aminek meg kell adni a módját. Nem véletlenül van hagyománya a családi ebédeknek, hiszen ott testi és lelki értelemben is táplálkozunk.

Az élet edzés. Amikor edzünk, fölkészülünk arra, ami előttünk áll. Élet és halál értelmét veszti, nem létezik más, csak a kihívások, amelyeket örömmel fogadunk és nyugodtan küzdünk le.

Paulo Coelho

Bútorok új szerepben

Kanapé, mint nyújtópad? "Walk energie" étkezőszékkel? Bútoraid többre képesek, mint hinnéd. Príma edzőtermi hangulatot varázsolhatsz a lakásodban, amihez csupán egy gumiszalagra, egy tornamatracra és egy étkezőszékre lesz szükséged.

Comb és vádli erősítése

Ehhez a gyakorlathoz a gumiszalagon kívül egy kanapé lábára lesz szükséged. Rögzítsd egyik végét a bútorod lábánál, a másikat a bokádon, majd így, a gumit megfeszítő mozdulatokkal végezz lábemeléseket.
Amennyiben a bútorodat ezen a módon sikerülne elmozdítanod, vagy túl könnyű ülőgarnitúrát választottál, vagy egészen biztosan hatékony volt az edzés, és belekezdhetsz egy másik tornagyakorlatba.

Hasizom-erősítés

Amennyiben nem üvegből készült a dohányzóasztalod, a következő gyakorlatot elvégezheted rajta. Kapaszkodj meg az asztal két oldalán. Fogj egy 2 kg-os kézi súlyzót, és szorítsd a lábfejeid közé, majd így, nyújtott lábbal, a súlyt megtartva végezz lábemeléseket. Ezt a gyakorlatot feltétlenül edzőcipőben végezd, különben a súlyzó könnyen a padlóra zuhanhat, aminek sem a padlóburkolatod, sem az alattad lakó szomszédaid nem örülnének.

Kar-és lábizom erősítés

Ha már kellőképpen kipihented magad a kanapén, pattanj fel róla, mert kezdődnek a karizom tornák. Végezz el 10-15 fekvőtámaszt úgy, hogy miközben a kezeid a padlón, a lábfejed a kanapédon támaszkodik meg. Mivel a lábaid magasabb pozícióban vannak így, mint a kezeid, a gyakorlat sokkal jobban égeti majd a zsírsejteket. Ugyanez a gyakorlat fordított testhelyzetben is elvégezhető, amikor a kezeid a kanapén támaszkodnak. Ebben az esetben végezz nyújtott testtel lábemeléseket, ugyancsak egy sorozatot. A feladatot nehezítheted, ha lábemeléskor bokasúlyokat is használsz.

Comb-és farizom erősítés

Ehhez a gyakorlathoz feküdj az oldaladra behajlított térdekkel, az alkarodon megtámaszkodva. A combjaidat fogd át egy gumiszalaggal, a talpaidat zárd össze, és így végezz el egy sorozat combnyitó mozdulatot. A gumiszalag megfelelő ellenállás mellett remekül izmosítja a combod belső és külső részét is.

A mozgást érdemes vagy még reggel éhgyomorra (ám legyen nálad néhány szem szőlőcukor a rosszullétek megelőzésére), nagyobb étkezés előtt, vagy azok után két-három órával időzíteni. Tele gyomorral soha ne végezz intenzívebb mozgást - ekkor ugyanis az emésztőrendszernek van szüksége a vérre, ami mozgás esetén az izmokba áramlik, így az emésztés lassul, és komoly hasfájás lehet a vége.

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered