Így vonzd be a boldogságot az életedbe térrendezéssel

0 darab hozzászólás

Így vonzd be a boldogságot az életedbe térrendezéssel

Előbb toppanhat be a nagy Ő az életedbe, ha a cipőidet orrukkal befele teszed be a szekrényedbe?
A Feng Shui szakértők szerint igen, és sok más ötletük is van arra nézni, hogyan lehetsz elégedettebb és boldogabb. És most jön a lényeg! Nem kell hinned a térrendezés nagyágyújának tartott Feng Shui-ban hozzá, hogy működjön. Ráadásul a sokszor könnyebben kivitelezhető, és a "világnézettől" függetlenül harmonikusabbá teheti az otthonodat.
Teszel egy próbát?

1. Számold fel a kupit az előszobádban

Gondolj csak bele, az a látvány fogja fogadni a hozzád érkezőt, amit akkor lát, amikor szélesre tárod a bejárati ajtódat előtte. Neked tetszik a kép? Vagy volna mit javítani rajta? Amennyiben a cipők szanaszét hevernek, az kedvezőtlenül hat a "Chi-re", a rendmániásoknak az idegeikre is... Fő szabály, hogy legyen az előszobádban cipősszekrény, és az éppen szezonon kívüli lábbelik abban várakozzanak. Orrukkal befele nézve!

A szeretet benned van, csak az a kérdés, hogy mennyire engeded kinyitni azt a kiskaput, amin keresztül eljuthat másokhoz is.

2. Tükör az ajtóval szembe ne kerüljön

A tükrök közismerten jó szolgálatot tesznek egy sötét vagy kisebb helyiségben, mert optikailag nagyítják és világosabbá is teszik a teret, de ügyelj arra, hogy az előszobában a bejárati ajtóval szembe ne helyezd el. A Feng Shui szerint a tükör visszaveri a lakásba éppen befelé igyekvő szerencsénket. Ugyanakkor nem kell hozzá nagy Feng Shui szakértőnek lenni, hogy belássuk, roppant ijesztő is lehet önmagunkat váratlanul meglátni egy tükörben olyan kifejezéssel az arcunkon, mint amilyet a melltartónktól való azonnali megszabadulás vágya okozhat.

3. Ne sötétítsd be indokolatlanul a nappalit

A nappalid az otthonod legfényesebb pontja legyen, ugyanis a lakásban élők energiája itt összpontosul. A függönyöd legyen lágy és lenge, fényáteresztő, és fordíts gondot arra is, hogy itt ne legyenek túlsúlyban az árnyékos sarkok, helyek. Minél több lámpa van a nappalidban, annál jobb. Még jobb, ha az égők is jók benne. Ezen felül szerencsés, ha olyan dísztárgyakat is elhelyezel itt, amik visszaverik a fényt, csillognak. Ebből a szempontból egy glamour otthon nagyon jól startol a boldogságteremtésben, hiszen a csillárok, kristályok mind a fényt hivatottak reprezentálni. Ne tegyél az ablakok elé semmit, ami akadályozza a fény beáramlását a szobába. Még szobanövényt se, ami pedig ne legyen magasabb nálad, mert a magasra nőtt növény olyan, mint egy lakótárs, aki bár veled él, de nem járul hozzá a kiadásokhoz.

4. Mikrohullámú sütőt vagy tűzhelyet ne tegyél a hűtő mellé

Egy szolgálatkész hűtőszekrény számára aligha létezik sokkolóbb dolog, mint egy tűzhely melege, ami még a legjobb hőszigetelés ellenére is csak rontja a hatásfokát. Ráadásul ergonómiailag és tűzbiztonsági szempontból is aggályos kombináció. Ezen felül a hűtőszekrény olyan jószág, ami negatív energiát képvisel, míg a tűzhely az ellenkezőjét. Ha ezek ketten találkoznak, az a térrendezés szakértői szerint váratlan kiadásokat eredményezhet.

5. Az ágyad soha ne nézzen közvetlenül az ajtóra

Bármilyen ideológia nélkül is tapasztalhatjuk, hogy nem kifejezetten megnyugtató érzés úgy aludni, hogy premier plánban láthat bennünket bárki, aki ránk nyitja a hálószoba ajtaját. Többségünk az ágyból nem kifejezetten címlapra kívánkozó frizurával kel ki, így sokkal megnyugtatóbb, ha a szobának egy olyan, védettebb pontján ébredhetünk, ahol még van időnk rendezni az arckifejezésünket, mielőtt bárki máséval találkoznánk.

6. A fürdőszoba mindig legyen tiszta és száraz

A nedves és nyirkos helyeken előszeretettel gyűlik össze a negatív energia, ezen felül a nedvesség a penészgomba táptalaja, ami az egészségünkre is károsan hat. Emiatt, és esztétikai okokból is célszerű szárazra törölni a mosdókagylót és a kádat, hiszen a tisztálkodás szentélye nem lehet a szennyeződések és kórokozók melegágya. A padlót is töröld fel fürdés után, hacsak nem akarod hip-hop táncosokat megszégyenítő mozdulatokkal elhagyni a fürdőszobát. Ha van ablaka ennek a helyiségnek, gyakran szellőztess, hogy az energiák jótékonyan áramolhassanak.

7. Az ajtók, fedelek arra valók, hogy be-és lecsukjuk azokat

Elérkezett a perc, hogy állást foglaljunk abban a tárgyban, mely örök vita nők és férfiak között, amióta világ a világ. Ez pedig a WC deszka kérdése. A Feng Shui ebben kérlelhetetlen. Kis esély van arra, hogy egy kígyó vagy egy rágcsáló a nyitott WC-n keresztül a lakásunkba látogasson, ám, ha nem akarjuk, hogy elillanjon az életünkből a szerencse, vagy úgy folyjon ki a pénz a kezünkből, ahogy a víz távozik a lefolyón át, fontoljuk meg, hogy lehajtjuk a toalett fedelét. Esztétikusabb is. Nem csak a mellékhelyiség, de a hölgyek arca is, amikor boldogan nyugtázzák, hogy életük párja megtette. :)

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered