Lélegzetelállító tapéták és dekorpanelek

0 darab hozzászólás

Valósághű utánzatok új szintre emelve

Hol vannak már a '70-es évekből ismert fotótapéták, vagy az előszobákba jobb híján 1 méter magasságig felpattintott egyen-lambériák? Szerencsére az evolúciós forradalom a falburkolatokat is elérte, és egyre-másra születnek meg szebbnél szebb dekorációs fali elemek, melyek közül a divat - és bútoriparban lerakott védjegyük után az olaszok ismét nagyot villantottak.
Ha velünk tartasz, bevezetünk a kerámiák világában már világelsőnek számító, a grafikai kivitelezés terén pedig páratlan eredményeket elért, 1992-ben alapított, olasz Technografica lenyűgöző tapétákat és dekorpaneleket felvonultató, izgalmas világába.

DEKORPANELEK

Dekoratív falpanelek és háttérképek magas művészeti érték hozzáadásával

A modern technológia és a dizájn házassága révén létrejött, környezetbarát tapéták tökéletes összhangban vannak a környezetükkel, a szobabelsővel, és minden bútordarabbal. Az ökológiai gazdaságokból származó alapanyagokból készült háttérképek előterébe helyezett tárgyak különféle hangulat létrehozására képesek.

A Technographica egyik legkülönleges projektje (lásd a fenti képen) az évmilliókkal ezelőtt létező életformák, maradványok, fosszilis kövek dekorpanelbe zárására koncentrál. Ehhez egy olyan vállalat segítségét is kérték, akik nagy tapasztalattal a paleontológia területén, fosszilis maradványok kiemelésére és feldolgozására szakosodtak.

Az erre a témára épülő dekorpanelek nagy méretüknek (1480x3000 mm) és különösen vékony, minössze 8,7 mm-es vastagságuknak köszönhetően nagy falfelületek burkolására is alkalmasak, ellenállásuknál fogva asztalok, bútorok tartófelületeként is hasznosíthatóak pl. egy fürdőszobában vagy konyhában.

Drámai hatáskeltés 4,5 négyzetméteren

A legtöbb panel 23 mm-es vastag, 150x300 cm-es táblákban vágott, 31,5 kg-os súllyal négyzetméterenként a deszkától a márványon át a legkülönfélébb ásványok (mint amilyen pl. az achát, az ónix) megjelenítésére alkalmas. Jól bírják a hőingadozásokat is, hiszen -20 és +40 fok között sem változtatják meg tulajdonságaikat. Választhatók matt, fényes, vagy akár háttérvilágítással kiegészítve is. A panelek teljesen testre szabhatóak, a te elképzeléseidet követve.

"Precious Stones"

Utazásra csábítva

Amikor utazásra vagy új helyek meglátogatására gondolunk, gyakran egzotikus tengerpartokra asszociálunk, elfeledkezve arról, hogy az autentikus szépség itt van körülöttünk, nem is olyan messze tőlünk. Az Art Cities kollekció a leghíresebb olasz városokat célozta meg, melyek közül sokat mi magyarok is ismerünk. Ilyen Milánó (a fenti képen a Milánói Dómmal), Fireze, Modena, Róma vagy Velence. Ezen, 5 szakaszból álló sorozat elemeivel a tervezők arra vállalkoztak, hogy kiemeljék minden oldalukat. A hagyományos értelmezés mellett az ikonikust, a legszeszélyesebbet, a legkreatívabbat is. A kollekciót úgy tervezték meg, hogy digitálisan is nyomtatható legyen tapétára és dekorációs panelre is.

Van helye a fénynek

TAPÉTÁK

Különböző kultúrák találkozása

Az idők kezdete óta a legjelentősebb változások a különböző kultúrák találkozásának, a szokások és nézőpontok keveredésének köszönhetőek. A japandi tapétakollekció pontosan ezen az elképzelésen alapul. A japán stílus jellemezte finom színek, éles és precíz vonalak találkoznak ezen a tapétakollekción a skandinávokra jellemző minimalista, tiszta és rendezett, világos színű, szabályos formákkal. Tökéletesen illeszkednek minden olyan környezetbe, ahol az elegáns egyszerűséget a barátságos melegséggel szeretnénk ötvözni.

Szuperdefiniált printek

El sem tudtad képzelni, hogyan kerülhetne be az otthonodba Botticelli Vénusza? A legkorszerűbb nyomdatechnikai eljárásoknak hála ez ma már nem probléma. Ezek a digitális printek szuperdefiniáltak, és szinte valamennyi textúra valósághű vizuális ábrázolására képesek. A felületkezelésüknek köszönhetően hosszú évekig-évtizedekig gyönyörködhetsz bennük.

Szabályos vonalvezetésű Art deco falak

A kék farkas kalandjai

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

ELŐZŐ BLOGCIKK

-

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Home tour 2.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered