Gyere velünk Óz birodalmába, és a szereplők képzeletbeli lakásába.

0 darab hozzászólás

Mindenütt jó, de legjobb otthon.

1939. augusztus 25-én mutatták be az L. Frank Baum meseregényéből készült Óz, a csodák csodája című filmet, ami ez alatt a nyolc évtized alatt milliók és generációk kedvencévé vált, és ma sem vesztett varázsából. Mai álmodozásunk tárgya a kultikus szereplők képzeletbeli otthonának bebútorozása. Lássuk, milyen szoba illene leginkább Dorothyhoz, a gyáva Oroszlánhoz, a Bádogemberhez, a Madárijesztőhöz, a gonosz Nyugati boszorkányhoz, a jóságos Északihoz, és magához Ózhoz, a nagy varázslóhoz.

Dorothy Gale otthona

Dorothy fiatal teremtés, aki Kansas-ben éli csendes életét, ugyanakkor álmodozó. Egész életében kalandra vágyott, és arra, hogy felfedezze a világot, emiatt olyan otthon illene hozzá a leginkább, ami gyökerei mellett a fordulatot is tükrözi az életében. Dorothy szobája megannyi érdekességet rejt. Ikonikus kötényruhája világoskék színben pompázott, ami a tapétában köszön vissza. Toto kutyát fonott kosarában szállította, melynek anyaga a szoba több berendezési tárgyában is felfedezhető. A tükör, a lámpák, és egy apró kézikosár formájában is megtalálható a rattan a szobában. Otthonában a minimális színpaletta és a választékos stílusok az uralkodók.

Dorothy a Marco Mobiliben az alábbi bútorokat tenné be a kosarába:

63.891 Ft

20.691 Ft

A gonosz Nyugati boszorkány otthona

A gonosz boszorka megfejtésére két alternatíva is kínálkozik. Mondhatjuk rá, hogy simán gonosz, vagy egyszerűen csak félreértett. Ami azonban biztos, hogy rendkívül titokzatos és stílusos, és csupán ezért már őt is lehet szeretni.

Szobájának hangulatát outfitjéhez hasonlatosan a fekete és a zöld szín uralja. Annak érdekében, hogy jellemét megfelelő módon tudjuk a bútoraiban kifejezésre juttatni, a hagyományos elemeket párosítottuk össze luxus anyagokkal, mint amilyen a zöld bársony kombinációja a fekete zongoralakkal. Baldachinos ágya megfelelő számára a pihenésre, míg a kanapé, és az előtte helyet foglaló asztal tökéletes munkaterület lehet, ahol elfér fő munkaeszköze: a kristálygömbje.

A gonosz Nyugati boszorkány a Marco Mobiliben az alábbi bútorokat tenné be a kosarába:

200.691 Ft

200.691 Ft

A Bádogember otthona

Szegény Bádogember egész életében szívre vágyott, és pechére csak a film végére derült ki a számára, hogy épp csak a fától nem látta az erdőt, hiszen a szíve mindvégig a helyén volt. A Bádogember szobájának koncepciója a rideg és merev külső, és a meleg(szívű) puha, belső kialakítására épült, hiszem ő maga is éppen ilyen. Szobáját egy ipari stílusban átalakított garázsban tudnánk leginkább elképzelni, ahol emellett robbanásig feszülnek a ragyogó színek. A szürke alumínium burkolatok megadják az ipari hangulatot, míg a modern, merész mintájú pop art darabok szórakoztató és játékos hangulatot kölcsönöznek a térnek. Egy ilyen szobában már ő sem félne kitárni a szívét mások előtt.

A Bádogember a Marco Mobiliben az alábbi bútorokat tenné be a kosarába:

75.591 Ft

A gyáva oroszlán otthona

A gyáva oroszlán némi bátorság reményében csatlakozott Dorothy-hoz, éppen ezért szobájának megtervezésekor fontos szempont volt, hogy szakítsunk a múltját jelentő gyáva megoldásokkal. Merész, kontrasztos barlangját az afrikai táj színpalettája inspirálta telis tele természetes textúrákkal és anyagokkal. A tengerifű ágyvég, az állati bőr szőnyeg, a dekoratív szövött kosarak a szabadban is fellelhető hangulatot merészen költöztetik be a zárt térbe.

A gyáva Oroszlán a Marco Mobiliben az alábbi bútorokat tenné be a kosarába:

112.491 Ft

A Madárijesztő

Dorothy-hoz elsőként a Madárijesztő csatlakozott, aki borotva éles elmét kívánt magának, emiatt rusztikus alapokra épült lakószobájából nem hiányozhatnak az olyan bútorok, melyek között okosnak érezheti magát. Ennek köszönhetőek a könyvtárra emlékeztető elemek, tervrajzok a falon, hogy számára tudományos közeget teremtsünk. Mivel a Madárijesztő Dorothy-val azonos vidékről származott, hálószobájában fellelhetők az erre utaló nyomok. A szoba hangulatában egy rusztikus parasztház, és egy viharvert erdő elegye, természetes textúrákkal, hagyományos sziluettekkel, melyhez - jelezvén, hogy halad a korral - kiegészítésképpen elhelyezésre kerül néhány kortárs műalkotás is (szövött kárpit, szarvasmarha portrék).

A Madárijesztő a Marco Mobiliben az alábbi bútorokat tenné be a kosarába:

140.391 Ft

145.791 Ft

Óz, a nagy varázsló

Óz, tekintve, hogy nagyszerű és hatalmas, megérdemel egy rangjához méltó szobabelsőt, mely a zöld bársonyokkal kiegészülve leginkább egy fővárosi luxusszállodára emlékeztet. A szoba Art Deco stílusa a tapétában, a geometrikus formákban, az íves bútorokban köszön vissza, ami a smaragdzöld tematikára épült mind a függönyök, az ágykeret és az ülőbútorok tekintetében is. Egyszerűen varázslatos!

Óz, a nagy varázsló a Marco Mobiliben az alábbi bútorokat tenné be a kosarába:

29.691 Ft

Glinda, az északi jó boszorkány

A jó boszorkány nőies, álomszerű otthonát elsősorban varázslatos, rózsaszín tüll ruhája ihlette meg. Királynői megjelenését egy trónszerű szék hivatott jelezni. Szobája enyhén bohém hangulatot áraszt, eklektikus bútorok keverékével, szabálytalan elrendezéssel. Az általános színpaletta kifinomult és kiegyensúlyozott, ahol a gazdag rózsa és a semleges arany a hangsúlyos. Dekorációiban a természetes anyagok mellett a márvány kapott még szerepet.

Glinda a Marco Mobiliben az alábbi bútorokat tenné be a kosarába:

151.191 Ft

35.991 Ft

Figyelem! Az itt feltüntetett fogyasztói árak a cikk megírásának időpontjában érvényesek, melyek árváltozás esetén ezen a felületen nem frissülnek.
A termékek aktuális árát webáruházunkban tudod ellenőrizni.

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

ELŐZŐ BLOGCIKK

-

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Home tour 2.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered