Lerántjuk a paplant páros alvópózotokról

0 darab hozzászólás

Alvás közben ismerszik meg a másik

1. Kis kifli, nagy kifli

Talán téged is meglep, hogy a párok csupán 18 %-ára jellemző ez az alvási póz, mely mindközül a legbájosabbnak mondható. Hozzá kell tenni, ez a pozitúra csak akkor tud bensőséges és kényelmes lenni, ha a páros férfi tagja nagyjából egy fejjel magasabb, mint imádott oldalbordája. Ebben a testhelyzetben a nő és a férfi is azonos oldalán fekszik, jó esetben olyan ergonomikusan illeszkedve, akár két kicsi legó. Ez az alvási forma ezt üzeni: bízom benned, miközben kifejezetten intimnek és izgalmasnak is mondható.

2. Lezser kifli

A kifli - evolúcióval a kapcsolat időtartamát is elég pontosan be lehet lőni. Kezdetben minden szerelmes olyan az ágyban, akár egy gordiuszi csomó: megbonthatatlan. Ám ahogy múlik az idő már nem csak összeforrni, de aludni is egyre inkább szeretnének éjszaka. Ennek egyik megnyilvánulási formája a kifli alakzat lazulása. Egy stabil kapcsolatban az együtt alvás már nem hat az újdonság erejével, és a legritkább esetben ébredünk azzal a faramuci kérdéssel a fejünkben, hogy ez ott mellettünk meg kicsoda. Akik kezdetben a "kis kifli, nagy kifli" pozitúrában aludtak, és továbbra is nagy közöttük a testi-lelki összhang, hosszútávon a lezser kifli formációt veszik fel. Ez hasonlatos a kis-kifli, nagy kifli pózhoz, azaz megérintitek még egymást alvás közben, de már van némi távolság a páros között. Ezzel azt üzenitek egymásnak: számíthatsz rám, itt vagyok, ha kellek.

3. A menekülő

Első ránézésre szakasztott olyan póz, mint a kis kifli, nagy kifli, de ha alaposabban megszemléled, itt már nem az ágy közepén találod meg a párost, hanem kiszorulva az ágy valamelyik oldalára. Ebben a pózban az egyik fél már kimenekült az ölelésből, míg a másik lohol utána. Ez két dologról árulkodhat.
1. Az menekülő arra vágyik, hogy a párja fusson utána, azaz némiképp kéreti magát.
2. Egy kisajátítási kísérletnek lehetünk éppen a szemtanúi, amikor az egyik fél tapadnak, figyelme kívül hagyva, hogy a másiknak levegőre, szabad térre van szüksége.
Egy ilyen kapcsolat már némiképp kibillent az egyensúlyából.

4. A szabadság szerelmesei

Első ránézésre simán azt mondhatnánk, egy ilyen pároshoz képest a jégcsap maga a merülő forraló, ám ebből a pózból tévedés ezt kikövetkeztetni. Akik egymásnak hátat fordítva alszanak, és nem a duzzogás hatására teszik, azok a megmondhatói, hogy ez az alvásforma kifejezetten pozitívan hat a párkapcsolatukra. Akik így alszanak, tulajdonképpen szorosan kötődnek egymáshoz, és bíznak egymásban. Ez a testhelyzet közelségre és függetlenségre utal, amit a párok 27%-a előszeretettel gyakorol. Az így alvó párok elég önállóak, azaz egyedül is képesek helytállni a világban, de alig várják, hogy a nap végén egymáshoz visszatérjenek, és megosszák egymással az aznapi eseményeket.

5. A popó érintők

A szabadság szerelmeseinek továbbfejlesztett póza ez, mely során a párok háta vagy feneke is érintkezik. Ez az alvási mód a kapcsolatok első évfordulójáig jellemző, később már sokaknál elkopik. A pár tagjai már képesek egymást elengedni, kényelmesen alszanak egymás közelségében. Akik így szenderednek el, azok között a szex sem laposodott el, ugyanakkor mindenki megkapja a neki járó teret. Tanulmányok szerint az emberek 23%-a szeret a kedvesével tartósan így aludni.

6. A szimatoló

A friss vagy az újjáéledő kapcsolatok jellemzője az, amikor az egyik fél - jellemzően a nő - kobakja a férfi mellkasán pihen. Ez a mozifilmbe illően romantikus jelenet persze nem túl kényelmes, többnyire a férfi egy idő után már nehezen kap levegőt a rá nehezedő súly hatására, ami máris igazolja, hogy a nők nem mind üres fejűek. A hölgyek nyaka számára sem túl pihentető ez a pozitúra, mégis mindketten kedvelik, mert a védelmezés és gondoskodás érzetét kelti. Akik így alszanak, azok között nagyfokú a bizalom, erős az összetartozás. A háton fekvő fél magabiztos, aki képes védelmezni a kedvesét, míg a másik kellő függetlenség birtokában nagyra értékeli a társát, és nagy valószínűséggel még mindig szerelemmel szereti.
Hogy miért hívjuk szimatolónak ezt a pózt? Mert a háton fekvő férfit minden bizonnyal eközben kedvese hajzuhataga is beteríti. Ezt a pózt csak azok a férfiak fogják favorizálni, akik kifejezetten szeretnek kedvesük hajában elveszni. A többieket ez csak idegesíteni fogja, miközben nem győzik a női hajszálakat a szájukból kihalászni.

7. A lábbal ölelő

Ez a póz meglehetősen improvizatív, ahol a felek kissé kuszán, leginkább a lábaikat kulcsolják össze. Az összefonódó lábak meglehetősen erotikusak, és arról árulkodnak, hogy a felek nem tudnak egymással betelni, és az egymás iránt érzett vágyuk még alvás közben sem lankad. Az ilyen pároknak nem csak a lába, de az élete is összefonódott, nem csak a külvilág számára, de a négy fal között is egy párt alkotva. Ők azok, akik olvasnak a másik gondolatában, ismerik egymás rigolyáit, befejezik a másik elkezdett mondatát. A testbeszéd tekintetében a lábaink a legőszintébb testrészeink, hiszen ezek reagálnak elsőként harci vagy menekülési helyzetben, így az általuk elmondott üzeneteinknek komoly súlya van.

8. A pocakon szundítók

A szakértők szerint akik így alszanak egymás mellett, hason, arccal a párnájukba temetkezve, azok között nem túl gyakori vendég a romantika. Kicsit olyan hatást keltenek így az ágyban, mintha éppen belefulladnának abba, hogy egymás mellé sodorta őket az élet.
Talán érdemes lenne leülniük egymással egy beszélgetésre, mert vélhetően a kapcsolatukban mindennapos a szorongás, a kiszolgáltatottság érzése, az érzelmek megélésétől való félelem. Itt a felek egyáltalán nem érintkeznek, az intimitásban egyik testrészük sem játszik szerepet, aligha van jelen a kapcsolatukban a szexualitás vagy a bizalom. Nem túl szerencsés ez az alvási forma.

9. A kiterülő

Ebben a pózban jellemzően az egyik fél kiterül az ágyon, mint egy papírsárkány, míg a másik megpróbál nem leesni róla. A kiterülő fél kevés figyelmet szentel a partnerének, önző módon elfoglalva az összes helyet az ágyon, miközben figyelmen kívül hagyja a partnere szükségleteit.
Ez az uralom nem csak az ágyra, de nagy valószínűséggel az ébrenlét óráira is igaz, ahol a kiterülő uralja a kapcsolatot, másodlagos, alárendelt szerepre kárhoztatva a kedvesét.
Kérdésem az alárendelthez: miért tartod ilyen kevésre magadat?

10. Zsindely

Nem a legszexibb elnevezés, ugyanakkor elég kifejező. Akik így alszanak, mindketten a hátukon fekszenek, miközben az egyikőjük a másik vállára támasztja a fejét, ezzel részben egymás testét zsindelyszerűen lefedve. Itt két erős egyéniség találkozásáról van szó, ahol az egyik engedelmeskedik, és hagyja, hogy a másik legyen a játékmester, miközben abszolút megértik egymást. Ez az elhelyezkedés a kapcsolatba fektetett bizalmat jelzi, és azt is, hogy az ilyen szerelmeseknek jó nagy a térigényük, így mindenképpen nagy ágyra van szükségük.

A Marco Mobilinél nincs az a hatalmas franciaágy, amit ki ne választhatnál magatoknak! Te szabod meg az ágykeret, a matrac méretét is, akárcsak a rájuk kerülő textíliát! Gyere, és tervezzük meg együtt hálószobátok lenyűgöző, új fekvőbútorát, vagy válassz magatoknak az alábbi, impozáns darabok közül!

247.990 Ft

222.990 Ft

119.990 Ft

168.990 Ft

Figyelem! Az itt feltüntetett fogyasztói árak a cikk megírásának időpontjában érvényesek, melyek árváltozás esetén ezen a felületen nem frissülnek.
A termékek aktuális árát webáruházunkban tudod ellenőrizni.

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

ELŐZŐ BLOGCIKK

-

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Home tour 2.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered