Energiavámpír lakberendezési tárgyak, amiktől érdemes lenne megszabadulnod

0 darab hozzászólás

Báránybőrbe bújt csúcsragadozók a lakásodban

Kimúlt cserepes növények, szárazvirág kompozíciók

Egy kedves férfi ismerősöm büszkén mesélte, hogy ő az egyetlen kolléga az irodában, aki még sosem mulasztotta el meglocsolni az íróasztalán lévő cserepes növényét, aminek meg is van az eredménye, hiszen az ő virága mind közül a legszebb. A munkatársai csak egy év múlva merték neki megmondani, hogy a növény, amit olyan odaadóan gondozott, műanyag. Azt sem vetették soha a szemére, vajon miért nem fogott gyanút, amiért egy centit sem nőtt szegény pára, és hogyan lehetett üde zöld minden levele, miközben egy gramm természetes fény sem érte az egyébként ablaktalan irodában.

Nem vitás, ma már a mesterséges növények a megszólalásig hasonlatosak tudnak lenni a valódiakhoz, de nem buzog bennük élet, nem tisztítják a levegőt, nem áramoltatják maguk körül a finom energiákat, így ha csak teheted, kerüld az ilyen növényekkel történő dekorációt. Hasonlóan ellenjavallt a száraz rózsacsokrok vázába rendezése, vagy a szánalomból megtartott, az öntözés hiányát túlélni képtelen virágok megőrzése. Egyrészt csak a port fogják, és lehetetlen őket letakarítani, másrészt ezek halott növények, a lakásod meg nem mauzóleum.

Éles tárgyak

Divatosak az olyan mágneses késtartó szalagok, melyekre csak rá kell cuppantani a konyhai vágóeszközöket, de bármilyen praktikusak is ezek a használati tárgyak, nem sugároznak pozitív energiákat. Az ollókat, reszelőket, bárdokat, egyéb szúrószerszámokat célszerű zárt fiókban tartani, vagy olyan állványba csúsztatva, mely az élüket takarja. Még a gyűjtőket is óva inteném attól, hogy kardokat, tőröket, lándzsát, buzogányt, guillotinet, egyéb harcban edzett tárgyakat a nappali falára akasszanak dekorációs céllal. Az otthonunk a nyugalom békés szigete (kell legyen), nem pedig egy lovagi torna helyszíne.

Exektől visszamaradt holmik

A jelszó az, hogy tudd a dolgokat lezárni, és továbblépni. Az exedtől ajándékba kapott Mazerati GranTurismo-t persze nem szükséges azonnal elvinned a legközelebbi bontóba, mert nem ettől fog helyrebillenni a lelki egyensúlyod, de ne tartsd meg a ruháit, a kedvenc CD-it, még akkor sem, ha a szekrény legmélyére száműzted őket. Szedd le azokat a hűtőmágneseket is a hűtőszekrényed ajtajáról, amiket közös nyaralásotok alkalmával szereztetek be. Nem kell őket rituális módon megsemmisíteni, elég csak méltósággal eltávolítani, mert ezzel a gesztussal csinálsz helyet az életed ajtajában várakozó új dolgoknak.

Ajándékok olyanoktól, akiket nem kifejezetten kedvelsz

Mindannyian kaptunk már olyan ajándékokat, ha más nem egy céges karácsonyi partin, amivel nem igazán tudunk mit kezdeni. Az így kapott 68. mézben úszó mandulás üveg és mécses valószínűleg nem hiányzik a polcodról, és senkit sem fogsz vele megbántani, ha nem állítod ki. Ahhoz az ajándékhoz sem kell ragaszkodnod, ami olyan rokontól való, aki valójában ki nem állhat téged. Valószínűleg nincs arra szükséged, hogy ahányszor csak ránézel, mindig görcsbe ránduljon a gyomrod. Ne hagyd magad eltéríteni ha az eltávolításáról van szó. A te házad a te várad, ezt mindenkinek illik tiszteletben tartani.

Sötét ágynemű garnitúrák

Darth Vader-nek a Star Wars-ból jól állt a fekete szett, de még az ő katonái is fehérbe voltak öltözve, hogy együtt megjelenve a színen ne egy egybefüggő fekete pacának lássunk őket a mozivásznon. Ugyanilyen megfontolásból kerüld a sötét hálószoba szetteket.
Csak azért, mert éjszaka úgy sem látszik, attól még komor, rideg, pláne, ha a falak, a szőnyegek, az ágykeret sem világos.

Plazma TV, hi-fi, wi-fi, játékkonzol a hálószobában

A hálószoba a pihenés területe, ahonnan célszerű távoltartani az elektroszmogot, hogy pihentető legyen az álmod. Bár sokan szeretnek az ágyban fekve filmet nézni, netezni, mégsem tanácsos egy TV készüléket a hálószobába vinni, különösen, ha az akkora, mint egy focipálya. Hasonlóan tiltó listás minden más szórakoztató elektronikai eszköz is, ami csak arra jó, hogy elterelje a figyelmet a lényegről: rólatok.

Világfájdalmat sugárzó képzőművészeti alkotások

Édesapám szarkazmusba hajló anekdotája jut eszembe, amikor gyermekkorának egyik osztálykirándulásán ellátogattak egy kiállításra. A tárlat egyik kisplasztikája egy meglehetősen terebélyes, és cseppet sem megnyerő asszonyságot ábrázolt. Édesapám elmondása szerint olyan kövér és szomorú ábrázatú nőt még életében nem látott, mint amilyennek a szobrászművész az "ANYÁD" névre keresztelt alkotását megformázta. Valószínűleg nem csak édesapám tartotta ezt a feliratot sértőnek a saját, és mindenki más édesanyjára nézve is, mert őt megelőzve valaki már a véleményét diszkréten a cím alá biggyesztette a művésznek címezve: "A TIED".
Sok egyéb más mellett ennek a történeknek az a tanulsága, hogy a szemünk és a lelkünk is harmóniára vágyik, éppen ezért megbotránkoztató, szomorúságot, lehangoló látványvilágot, erőszakot, elmúlást ábrázoló képzőművészeti alkotásokat nem célszerű a lakásodban kiállítani akkor sem, ha a kritikusok az egekig magasztalják a művet. Jobb ezekben a tárgyakban a múzeumokban gyönyörködni.

Törött tükrök

Mindannyiunknak szükségünk van tükörre az otthonunkban. Van azonban néhány tiltott hely, ahova energetikai szempontból nem célszerű őket elhelyezni. A hiedelem szerint a bejárati ajtóval szemben lévő tükör nem engedi beáramolni a lakásunkba a pozitív energiákat és érzelmeket. Ennél sokkal prózaibb oka is van ennek a tanácsnak. Ha három tömött bevásárlószatyorral a hónunk alatt, két borítékkal a szánkban lépünk be az otthonunkba, a tükörben így viszontlátott önmagunktól esetleg megijedhetünk. Ugyanez a helyzet a hálószobában, ahol éjszaka a tükör keltette fényjátéknak könnyen rémálom lehet a vége. Az is rossz ómen, ha a lakásban törött, csorbult, torzító tükröt tartunk, vagy olyat, amelyiken már át sem lehet látni.

Szarvasagancsok, trófeák

Ha valaki mindenáron nyilvánosan kíván az érdemeivel büszkélkedni, tegyen okleveleket, kupákat, érmeket, platinalemezeket a szoba egy kitüntetett falára, melyeket egyenlő esélyekkel induló felek küzdelmének eredményeképpen nyert el. Hacsak a szarvasbikának nem volt a vadászhoz hasonlóan lőfegyvere, nem fair az agancsát, vagy a kitömött torzóját a szoba falára akasztani. A száraz virágokhoz hasonlóan az állati maradványok kiállítása sem hordoz pozitív üzentet, és nem tölti meg melegséggel a szobákat, a látványuk sötétben kifejezetten ijesztő is lehet.

Órák, amikben lemerült az elem, vagy letörött az egyik mutatójuk

A címben szereplő állapotoknál már csak az szánalmasabb, ha lusták vagyunk a nyári időszámításkor a nehezen megközelíthető helyeken lévő órákat átállítani, és inkább hozzáadunk 1 órát egy éven keresztül a látottakhoz, csak hozzá ne kelljen nyúlni.
Az órák nem csupán időmérő szerkezetek. A hozzáállásunkat is hűen tükrözik azzal kapcsolatban, hogy bánunk a rendelkezésünkre álló lehetőségekkel. Azok, akiknél az órák csak dekorációs céllal vannak jelen, és az időt nem, vagy pontatlanul mutatják, gyakorta halogatnak megtenni fontos lépéseket, sokszor ragadnak benne olyan szituációkban, amikből szabadulniuk kellene. Elfecsérlik az idejüket, mert tévesen úgy hiszik, még bőven van nekik. Ez a legnagyobb tévedés. Ha akad ilyen hasznavehetetlen órád, stílszerűen szólva itt az idő, hogy eltüntesd a lakásodból őket.

Sérült használati tárgyak

Ha a házban törött tárgyak vannak, sűrűbbé és nehezebbé válik az atmoszféra. A háztartási készülékeknek, a tűzhelynek, az izzóknak, bögréknek, és minden más eszköznek megfelelően kell működnie ahhoz, hogy az energiák egészségesen áramolhassanak. Amit csak tudsz, javíts meg, vagy ha erre nincs mód, távolítsd el az otthonodból.

Művirágok, kaktuszok

Az elszáradt virágoknál már tárgyaltuk, milyen fontos, hogy ne csak imitált, hanem valóságos legyen egy növény funkciója. Ráadásul a növények remekül reprezentálják, hogy a tér, ahol vannak, egészséges-e, hiszen csak olyan helyen lesznek életképesek, ahol mi is jól éreznénk magunkat. Ha csak teheted, ne telepíts az otthonodba műanyagból készült növényeket. Valódi növényekben gondolkodva kerüld a kaktuszféléket, illetve a hegyes levelű példányokat, amik szinte vágják maguk körül a levegőt, mert ezek bármilyen bájosak is tudnak lenni a virágaikkal, energetikai szempontból nem kellemesek. Nem csak a pozitív életérzést, de a bennfentesek szerint az udvarlókat is távol tartják a háztól, ami nem szerencsés, ha valaki éppen új társra vágyik.

Jó hír azonban, hogy az energiavámpír használati tárgyaiddal, növényeiddel könnyedén le tudsz számolni, a helyüket pedig olyan dolgok vehetik át, melyek már önmagukban kellemes atmoszférát teremtenek, mint például az alábbi relaxációs bútorok. Ezeken ringatózva garantáltan feltöltődhetsz energiával, és búcsút inthetsz a borús gondolatoknak!

155.990 Ft

Amado függőfotel

Ft

123.291 Ft

83.990 Ft

Figyelem! Az itt feltüntetett fogyasztói árak a cikk megírásának időpontjában érvényesek, melyek árváltozás esetén ezen a felületen nem frissülnek.
A termékek aktuális árát webáruházunkban tudod ellenőrizni.

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

ELŐZŐ BLOGCIKK

-

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Home tour 2.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered