Itt él valójában Leo!

0 darab hozzászólás

Irigylésre méltó portfólió

Leonardo DiCaprio, azaz mindenki Leo-ja hosszú utat tett meg szerény gyermekkori otthonától jelenlegi fényűző életéig. Lenyűgöző karrierje - melynek legutolsó, bombasztikus sikere a "Ne nézz fel!" - mindössze öt éves korában kezdődött, mára pedig elmondhatja, hogy a világ egyik legsikeresebb színészévé vált. Nem csoda, hogy az évek során komoly ingatlan portfóliót épített fel, de csak kevesen tudják, hogy az általa birtokolt házak közül melyik az igazi háttérországa.

Most következő cikkünkben bemutatjuk impozáns ingatlan gyűjteményét, közülük is kiemelve két legújabb szerzeményét, és azt is eláruljuk, melyik a Leo által valóban lakott.

Egy ház Malibuban

Leo 1974. november 11-én született Los Angelesben, Kaliforniában. Az élete nem volt kiváltságosnak nevezhető. Ahogy ő fogalmazott egy interjúban, Kelet-Los Angeles zord környéken nőtt fel, ami elég motivációt jelentett a számára, hogy abból a ki akarjon törni.

A fenti képen gyermekkori otthona, és az a Malibuban található ház látható, melyet több mint 23 évig birtokolt. Még 1998-ban vásárolta meg, és bár felröppent annak híre, hogy 2016-ban eladta, de az eladástól visszalépve inkább annak kiadása mellett döntött egészen tavaly novemberig, amikor 10,3 millió dollárért megvált tőle. Ez az eladás csinos nyereséget is hozott a számára, hiszen annak idején a házat csupán 1,3 millióért vásárolta. Bár a házat már éppen nem tulajdonolja, amiatt, hogy milyen sokáig ragaszkodott hozzá és lakta, felkerült listánkra.

Egy sziget Belize partjainál

Meg lennénk lepve, ha Leo kimaradt volna azon milliomosok sorából, akik egy szigetet birtokolnak. 2005-ben, valamivel több mint 1,7 millió dollárért szert is tett egy 104 hektáros paradicsomi édenkertre. A Blackadore Caye jelenleg még nem látogatható, de Leo hamarosan egy öko-üdülőhelyet szeretne ott kialakítani, többet között egy luxus búvárparadicsommal, melyet eredetileg 2018-ban át is adtak volna, ám egyelőre a megnyitó csúszni látszik.

Palm Springs

Palm Springs-ben is van egy egészen elképesztő nyaralója, ahol egykor Frank Sinatra, Marilyn Monroe és Elvis Presley pihente ki fáradalmait.

Manhattan

Leo annyira megszerette ezt a manhattani apartman komplexumot, hogy nem is egy, hanem két lakást is vásárolt benne – az elsőt 2008-ban 3,7 millió dollárért, a másodikat 2014-ben 8 millió dollárért. A Riverhouse néven ismert környezetbarát apartmanház tökéletes választás volt egy olyan környezetvédő számára, mint Leo. A Battery Parkra néző lakás egy 50 méteres körmedencével és jógastúdióval is rendelkezik.

Birds street

Leonak birtokában van Los Angeles szívében, a híres Birds street-i negyedben is egy ingatlan, mely mindössze egy 30 perces autóútra található édesanyja otthonától. Ez az egyetlen lakása, amit a nagyközönség még soha nem láthatott.

Egy spanyol, gyarmati stílusú otthon Los Felizben

A hollywoodi hírességek számára a legfőbb kérdés mindig az, hogy ebben az egyszer fent, egyszer lent világban mibe fektessék a vagyonukat. Sokan az ingatlanok biztonsága mellett döntenek, mások a magas adók miatt inkább csökkentik ilyen jellegű befektetéseiket, de nem úgy Leo. Ő az évek alatt úgy belejött az ingatlanok adásába és vételébe, hogy Los Felizben nem csak ennek a most bemutatott ingatlannak a tulajdonosa. Még 2018-ban vásárolt meg személyes jó barátjától, Mobytól egy bájos Tudor-stílusú házat, melyben korábban még Madonna is lakott.

Legújabb szerzeménye ez az 1928-ban épült történelmi ház, melyre 2021. májusában tett szert. Az épület olyannyira értékesnek számít az ingatlanpiacon, hogy csupán 7 napig volt eladó, mielőtt Leo lecsapott rá. Vessünk egy pillantást jobban erre az ingatlanra!

A fél hektáros telken elhelyezkedő, 7.1 millió dolláros házat buja növényzet veszi körül, a taraszokhoz a házból egy íves lépcsőn át vezet az út.

Szinte minden szoba a vonzóan parkosított teraszokra és a színpompás kertre nyílik, ahol pedig bőven van hely a kikapcsolódásra, mivel számos pont van fenntartva elmélyülésre, napozásra és étkezésre – amelyek közül sok zavartalan kilátással büszkélkedhet.

Árnyékos udvarok, gondozott pázsit és kellemes teraszok várják az esti koktélokat és a naplementét. Az ingatlanban még egy meditációs és jógaszoba, egy nyugodt kilátó, egy úszómedence, pezsgőfürdő, szauna és szabadtéri mosdó is található.

Nem Leo az egyetlen híresség, aki magáénak tudhatta ez a lenyűgöző épületet. Korábban Robert Pattinson és Gwen Stefani is otthonának nevezhette. Utóbbi 1998-ban volt férjével, Gavin Rossdale-lel élt itt, és neki köszönhető, hogy rengeteg rocksztárhoz méltó extrával lett időközben kibővítve az otthon. Többek között a hátsó udvarban található lenyűgöző medence is Gwen érdeme, mely fölött napozó- és kilátóterasz is található.

Ennek az igazán meleg fogadtatást kínáló otthonnak már az előszobája is lélegzetelállító. A rotunda stílusú előcsarnok eredeti terrakotta padlóval, elegáns kőtömb falakkal, kovácsoltvas lépcsővel és bonyolult, sablonozott mennyezettel rendelkezik. Az előteret acélkeretes üvegajtók, rusztikus fagerendák és korabeli világítótestek díszítik.

Az épület csordultig van karakteres dizájnelemekkel. A ház korábbi tulajdonosa tudott egy s mást a belsőépítészetről, de segítségül hívott egy díszlettervezőt is, aki az egykor teljesen fehér belső teret színes és eklektikus hangulatúvá alakította.

A tervezés során nagy hangsúlyt kaptak az eredeti padlóelemek, egy európai kőkandalló, a kazettás, faragott mennyezet, az ólomüveg ablakok, vagy az olyan, díszlethez hasonlító dekorációs elemek, mint a hatalmas, fali kártyalapok, a belső Júlia-erkélyek, amiből kapásból kettő is akad a házban.
Bármerre nézünk, íves ajtónyílásokat és csodásan kivitelezett mennyezetet találunk mindenütt.

A napfényes konyha modern elrendezésű, megőrizve a korabeli jellegzetességeket.

Az egyik földszinti családi nappaliban nem csupán TV, de az ablak elé legördülő mozivászon is gondoskodik a szórakozásról, így az tökéletes média szobaként is funkcionálhat. A kérdés már csak az, hogy Leo néz itt meg egy egész estét mozit?

Egy ház Beverly Hills-ben

Kitartásod jutalmául elárulhatom, hogy az előbb bemutatott lenyűgöző házat - bár papíron a saját tulajdona - Leo nem saját magának, hanem imádott édesanyjának, Irmelinnek vásárolta, akihez olyan szoros szálak fűzik, hogy nem egy vörös szőnyeges eseményre is magával vitte.

De akkor hol lakik valójában ez az ezer arcú fiú? A Birds street-i lakosztálya mellett ebben a Beverly Hills-ben lévő házban.

Az amúgy sem karcsú ingatlan portfólióját Leo ezzel az 1936-ban épült Beverly Hills-i házzal 2021 novemberében bővítette. A közelmúltban stílusos felújításon átesett öt hálószobás, hat fürdőszobás otthon sima tölgyfa parkettával, impozáns lépcsőházzal és magas mennyezettel büszkélkedhet. A 0,27 hektáros telken található 464 m²-es épületet, amiben beépített könyvespolcok, és külön szórakoztató részleg is található, egy csúcsminőségű, rozsdamentes készülékekkel felszerelt konyha, és egy étkezőterasz is lakályossá teszi. 10 millióért persze tűzrakó hely is tartozik a házhoz a medence mellett.

A hatalmas, olajfákkal tarkított terasz mellett egy úszómedence és egy különálló, egy (!) autós garázs is található, mely egy vendégházhoz kapcsolódik, benne egy kellemes hálószobával.

A házat aprólékosan újították fel, melyben uralkodó a chevron és a fehér tölgy padló. A dizájnos lámpatestekkel és vonzó acéltokos ajtókkal felszerelt élettér ideális beltéri és kültéri életstílust kínál.

A szobákban sötét és világos elemek keverednek. Az elegáns szürke falburkolatot kapott nappali szobát beépített könyvespolcai teszik praktikussá és stílusossá.

A ház nyitott koncepcióban épült szórakoztató részlegének fókuszpontja egy csodás sárgaréz drinkbár, mely tökéletes helynek tűnik arra, hogy Leo töltsön magának egy italt, mielőtt kisétálna onnan a hátsó kertbe, az ott lévő medencéhez.

A csúcspontok közé tartozik a csúcsminőségű rozsdamentes készülékekkel felszerelt ínyenc konyha, a italközpont, és egy étkező sziget – melyeket fekete gránit és fehér carrarai márvány díszít. A szomszédos reggeliző sarokban a padlótól a mennyezetig érő franciaajtók egy szabadtéri étkezőteraszra nyílnak.

Az emeletre egy csigalépcsőn át juthatunk a ház öt hálószobájából háromhoz, mely lakosztály praktikus minibárral, luxus márványfürdővel, ovális káddal és külön nappalival felszerelt.

Ilyennek képzelted volna a DiCaprio rezidenciát? Ahhoz képest, hogy mit engedhetne meg magának, szerintem nem is olyan elrugaszkodott, ugyanakkor tökéletes menedékhely egy olyan ember számára, mint amilyen Leo.

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

ELŐZŐ BLOGCIKK

-

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Home tour 2.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered