Így helyezd el a kanapét a nappaliban, hogy ideálisan funkcionáljon

0 darab hozzászólás

Egyszerűnek tűnik a helyzet. Vagy mégsem?

Többnyire a kanapé a legnagyobb és legtöbbet használt bútordarab egy nappaliban, éppen ezért ennek az ideális elhelyezésére kell a legnagyobb hangsúlyt fektetni. Néha elég csak besétálni egy helyiségbe, és azonnal adja magát, hova kerüljön, míg más szobák esetében nem is olyan egyszerű megtalálni a helyét. Általános szabály, hogy a kanapénak a szoba fókuszpontja felé kell néznie, de mi van, ha nincs természetes fókuszpontja egy lakásnak, vagy az istennek sem fér be oda, ahova igyekeznéd beszuszakolni? Íme néhány hasznos tipp, ami segíthet a dilemmáidat feloldani.

#1. Törekedj az egyensúlyra

Minden esetben, amikor a nappalid berendezése a cél, gondolj az egyensúlyra! Ha vizuálisan túl sok nehéz bútor van a szoba egyik oldalán, az diszharmonikus, kiegyensúlyozatlan lesz. Mivel egy kanapé lehet egészen testes is, főleg a szekcionáltak, és vizuálisan jó nagy szeletet vágnak ki a látványvilágból, fontos, hogy a többi bútor ellensúlyozni tudja lélektani súlyát.
Ez több módon is megoldható, például fotelekkel, amiket elhelyezhetünk a kanapéval szemben.

Jó tanács! A párhuzamosokat itt felejtsd el. Sokkal barátságosabb, hívogatóbb, ha a foteleket kb. 30 º- kal elforgatod, mint ahogy látható is a fenti képen.

# 2. Vedd figyelembe a közlekedési szokásaidat

Nincs annál kellemetlenebb, mint amikor a vélt esztétika oltárán valaki kivérezteti a praktikumot, pedig a lakberendezés messze nem arról szól, hogy valami jól nézzen ki. Funkcionálnia is kell, méghozzá 100%-ban.

Ha egy kanapét kínosan kerülgetni kell, hogy eljussunk A-ból B-be, vagy folyamatosan ki vagyunk téve a botlásveszélynek, túl közel, vagy éppen ellenkezőleg, fényévekre van tőle egy lerakó-vagy dohányzóasztal (tulajdonképpen nem is tudni, akkor meg minek van...), kijelenthető, hogy bizony rossz helyre került.

Fontos, hogy a közlekedő utakat szabadon hagyjuk, mindig legyen elegendő hely a kanapé és az asztalok, székek között, különös tekintettel azok gáncsolásra hajlamos lábaikra. Akkor jó közöttük a távolság, ha az éjszaka sötétjében, fél kómásan is ki tudsz botorkálni a nappalidból anélkül, hogy közben a berendezési tárgyakkal többször összeütköznél.

# 3. Hagyd lélegezni a szobát

IDEÁLIS ELHELYEZÉSEK

A falnál

Az ablak alatt

Ablakra néző

Kandallóra néző

Szemben egy másik kanapéval

A szoba közepén

Egy bejárat vagy közlekedő szomszédságában

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

ELŐZŐ BLOGCIKK

-

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Home tour 2.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered