A legértelmetlenebb dolgok a házon kívül és belül, mégis sokan bedőlnek nekik. Te kivétel vagy?

0 darab hozzászólás

A vásárlások lélektana

HÁZ KÖRÜLI ÉRTELMETLEN BERUHÁZÁSOK

1. Garázs a kert végében

Aki csak teheti, a gépjárművét biztonságba helyezi. A szerencsésebbek saját garázst is építhetnek a telkükre, ami egészen addig jó ötletnek tűnik, amíg ki nem derül, hogy a kert végébe. Az biztos, hogy az autónkat így el tudjuk rejteni a kíváncsi szemek elől, de ennek ára van. A kertünk hasznosítható alapterülete drasztikusan lecsökken. Hacsak nem úgy repül be a járművünk a garázsába, az odáig vezető út vonalába nem építhetünk, nem ültethetünk semmit, ez pedig az értékes földterület pazarlása a javából. A garázst - hacsak a telekszélesség nem teszi lehetetlenné, célszerű az utca frontjához tervezni. Ez nem csak a parkolást könnyíti meg, de belátásgátlásával a mögötte elterülő intim szférát is egy lépésben megteremti.

2. Erkély a kertes ház emeletén

Társasházak emeletén, ahol nincs módunk a saját zöldövezetünkbe visszavonulni, áldás, de egy kerttel rendelkező ház emeletére, hovatovább az alsó szintre erkélyt építeni értelmetlen pazarlás. Kiváltképp azok az erkélyek teljesen feleslegesek, melyek csupán 1 méter szélesek, egy forgalmas utcafrontra néznek, vagy olyan kicsik, hogy egyetlen széknél több el sem fér rajtuk. Kinek van kedve ilyen szűk építményen sziesztáznia, akár egy kalitkába zárt madár?

3. Magányos kapubejáró

Talán te is találkoztál olyan impozáns kerti kapukkal, amikkel csupán egy baj van: nem tartozik hozzájuk kerítés, ennélfogva csak annak állják útját, aki egyébként sem kíván a kapun belülre kerülni. Az ilyen kapukat jobb esetben legalább egy tujasor keretezi, röhejesebb esetben semmi. Közös jellemzőjük, hogy szinte mindig nagy gonddal kerülnek kialakításra, rengeteg rajtuk a kézimunka. Elrévedezve részletgazdagságukon az az érzése keletkezik az embernek, mintha a gazdája is a tökéletességre való törekvés miatt feledkezett volna meg arról az apróságról, hogy funkciója is legyen az építményének.

4. Díszes szabadtéri tűzrakóhely

Ki ne örülne egy kerti sütögetőnek a kertben? Például az a tulajdonos, aki az építésekor megfeledkezik arról, hogy a tábortűz közelében cseperedik a kert egyetlen gyümölcsfája, és amikor megnő, választás elé állítja: vagy leég, de minimum megperzselődik az egész lombkoronája, vagy sosem fognak a haverokkal a tűz körül sörözgetni. Az is problémát szokott okozni, hogy az ülőhelyeket nem megfelelő távolságra építik meg, így vagy nem lehet a bogrács közelében a forróságtól megmaradni, vagy olyan távolra kerülnek, hogy nincs az a hosszú nyárs, amivel a szalonnát a parázs fölé lehetne tartani. Nem beszélve arról az illúzióromboló megoldásról, amikor a tüzet praktikus okokból gázpalackkal keltik életre, ami agyon is csapja a süssünk a szabadban tábortűz élményét. Az ilyen kerti tűzrakó helyeket az emberek jóformán csak szökőévenként használják ki, így azért a néhány pár grillezett kolbászkáért nem érdemes egy ilyen monstrumba beruházni.

HASZONTALAN BELTÉRI MEGOLDÁSOK

5. Étkészletek, amiket félünk használni

A szertartások, amikor megadjuk a módját egy jeles eseménynek, fontos részei az életünknek, de ne essünk bele abba a hibába, hogy annyira féltünk egy szép használati tárgyat, hogy csak az év egyetlen napján, vagy még akkor sem merjük elővenni a vitrinből. Tekintsünk úgy az életünkre, mintha az aznapi az utolsó napja lenne. Legyen mindennap ünnepnap a maga teljességében, ezért ne várjunk a tökéletesre. A mainál semmi sem lehet alkalmasabb arra, hogy magunkat, másokat megjutalmazzuk azzal, hogy használatba vesszük. Ezzel nem fogjuk az értékét kisebbíteni, ellenkezőleg! Éppen azáltal válik számunkra mind fontosabbá, hogy újabb és újabb élmények, emlékek kapcsolódnak hozzá. Közös beszélgetések, vacsorák, nagyszerű ételek, vagy éppen elrontott fogások, amiken az egész család még évek múlva is jóízűen nevet. Ezekből a pillanatokból építkeznek a későbbi szép emlékek.

6. Antik bútorok

Vitán felül áll, hogy az antik bútorok megfelelő környezetben igazán szépek, ám aki ilyen bútorokkal tömi tele az otthonát, az általában nem szereti, ha arra rá is ülnek. Egy idő után mindenki számára nyilvánvalóvá válik, hogy ezek a bútorok csak a bemutatást szolgálják, és a múzeum hatás fenntartása jóval fontosabb a tulajdonos számára, mint az, hogy az otthonában az élet, akárcsak nyomokban is, de megjelenjen.

7. Cipőgardrób

Imelda Marcos inspirálta azt a trendet, mely egy olyan szekrényben öltött testet, amibe 3000 pár cipő is elfér. Több se kellett a hírességeknek, hatalmas cipőgardróbokat építtettek maguknak, hogy ezekben mutathassák meg rajongóiknak lenyűgöző designer cipőgyűjteményüket. Be kell azonban látni, hogy legyen bármekkora cipőbolond is egy nő, ennek töredékére sem lesz életében szüksége. Sőt, akinek sok cipője van, az is megmondhatója, hogy gyakran csak néhány párat visel kopásig, a többit talán soha fel sem veszi, és az idő fogja őket szépen, komótosan megenni. Éppen ezért felesleges egy ilyen bútorba befektetni.

8. Alagsori medence

Akiknek nincs, azok talán sóvárognak egy beltéri medence után, ami a ház alagsorában csak arra vár, hogy abban bármikor megmártózhassanak. Ez még rendben is lenne, de tudod, milyen sok a gond vele? A medence miatt a páratartalom iszonyatosan megnő a házban, ami garantálja, hogy előbb-utóbb megjelenik a környezetében a penész, a festék pedig hámlani kezd, a fa burkolatok felpuhulnak. És akkor még nem beszéltünk az elszigetelődés újabb bástyájáról, hiszen ha van saját medencénk, mikért is kéne egy közfürdőbe elmenni, ahol esetleg más emberi lényekkel is találkozhatunk? A medence tisztántartása, karbantartása rendszerességet követel, ami azonban közel sincs arányban azzal, amilyen gyakorisággal a medencénket fogjuk majd használni.

9. Fűszertartó a tűzhely mögött

Helytakarékosnak tűnik és praktikusnak, de nagyon rossz ötlet a tűzhely mögötti falra sínt, polcot szerelni, amire fűszereket, papírtörlőt, vagy konyhai eszközöket akasztunk, mert ha aktívan főzünk, ezeken pillanatok alatt vastag réteget képez a gőz, a lecsapódó pára és a főzőolaj elegye, amit öröm lesz levakargatni. A legokosabb a tűzhely közvetlen környezetét érintetlenül hagyni, és olyan csempével, panellel burkolni, amiben a szennyeződések nem tudnak olyan könnyen megtelepedni.  

10. Csúcskategóriás konyhai eszközök

Egy televíziós főzőműsorban történt meg az eset, amikor - rákerülvén a sor - egy hírességnek a saját konyhájában kellett főznie. Bár nem aznap költözött be a lakásába, nem is titkolta, hogy a sütőjét fogalma nincs, hogyan kell bekapcsolnia. Mentségére szóljon, nem is állította magáról egy percig sem, hogy a főzés lenne a fő tudománya, mégis olyan berendezésekkel vette körül magát, amire tulajdonképpen nem volt szüksége. Hogy mi a tanulság? Több is akad, de szorítkozva a konyhánkra, elég annyit megfogadnod, hogy ne másoknak, hanem saját magadnak rendezd be a lakásodat. A gyakori érvre, hogy "de mit fog szólni a szomszéd / az anyám / a barátnőm stb." egy kérdéssel válaszolnék: Húsz év múlva számítani fog, ki mit szólt?
Csak az ruházzon be felsőkategóriás konyhai berendezésekbe, aki előnyös tulajdonságaikat ki is tudja majd használni. Ellenkező esetben nem lesz több, mint egy olyan kép fenntartása a külvilág számára, akik sosem voltunk.

Ha önazonosak akarunk maradni, csak olyan bútorokat vásároljunk, amiknek mindenképpen hasznát vesszük.
Egy kényelmes, minőségi, és a lakásunk adottságait is figyelembe vevő ülőgarnitúra, vagy egy kiváló alapanyagokból megépített gardróbszekrény talán nem a legolcsóbb befektetések egyike, de aki az alábbi bútorokat választotta, az hosszú évek tapasztalata után is csak bennük gondolkodna.

243.990 Ft

179.990 Ft

Figyelem! Az itt feltüntetett fogyasztói árak a cikk megírásának időpontjában érvényesek, melyek árváltozás esetén ezen a felületen nem frissülnek.
A termékek aktuális árát webáruházunkban tudod ellenőrizni.

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

ELŐZŐ BLOGCIKK

-

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Home tour 2.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered