Fürdőszoba - A te lakásodat taszítóvá teszi vagy azonnal eladja?

0 darab hozzászólás

120 percnyi (rém)álom

Naponta átlagosan ennyi időt töltünk el a fürdőszobánkban. 120 perc pedig sok idő. Különösen akkor tűnik végtelennek, ha a látvány, ami ott nap mint nap fogad minket, több, mint lehangoló. Pedig egy fürdőszoba rendeltetése nem merül ki abban, hogy víz folyik a csapból. A fürdőszoba - ha jól van összerakva - egy szentély, ahol testileg és lelkileg is megtisztulhatunk. Ráadásul a konyha után ez az a helyiség, ami a lakásunkat leginkább eladja. Ha tehát fontolgatod az otthoncserét, és az eladást megelőzően csupán egyetlen helyiség kipofozására futja, az legyen a FÜRDŐSZOBA.

Megmutatjuk azt a TOP 9 merényletet, amik ellehetetleníthetik a fürdőszobádat, és azt is, hogyan tudod csupán egy kis odafigyeléssel úgy kipofozni, hogy öröm legyen oda belépni.

1. Merénylet - Zuhanyfüggönyök

Nem tudom, te hogy vagy vele, de a zuhanyfüggönyök láttán nekem mindig Hitchcock Psycho-ja, és annak híres, sikoltozós jelente, majd közvetlenül utána annak a rémképe ugrik be, ahogy fürdés közben, egy óvatlan mozdulatot követően a zuhanyfüggöny a bőrömre rátapad. Mindkettő iszonyat. A zuhanyfüggönyök ideje éppen ezért lejárt. A legtöbb esetben barátságtalanná teszik a fürdőszobát, a tisztántartásuk pedig körülményes. Mivel állandóan nedvesek, tökéletes táptalajt jelentenek a gombáknak és a penésznek. Le velük!

2. Merénylet - A kád peremének élővilága

Gyakori vendég a kád és falburkolat találkozásánál a penészvirág, pedig még ki sem tavaszodott. Nem csak higiéniai szempontból aggályos ez, de látványnak is lesújtó a fehér szanitert keretező fekete "dekorcsík". Ennél már csak az jobb, amikor egy romantikus este felvezetéseként egy ilyen kád peremére hangulatos mécseseket helyeznek, ezzel jól megvilágítva az egyébként is katasztrófális állapotot.

3. Merénylet - Többszínű falak

A fürdőszoba színeivel sajnálatos módon nagyon könnyű túlzásba esni. A mérete miatt csínján kell bánni az árnyalatokkal, és mindenkinek jobb, ha nem variáljuk azokat. Célszerű olyat választani, ami vizuálisan tágabbá teszi a teret, ezt pedig a világos színekkel tudjuk a leginkább elérni. A szállodák azért használnak fehér és világos színeket a fürdőszobákban, mert a vendég így automatikusan a tisztaság fogalmával fogja azt összekapcsolni.

4. Merénylet - Alulméretezett mosdókagylók

Ha abban a szerencsében van részünk, hogy a toalett külön helyiségben kapott helyet, és egy gondolattal nagyobb annál, mint ahova épp csak be tudunk farolni, gyakran érzünk késztetést arra, hogy ott egy kézmosónak még helyet találjunk. Álljunk ellent a kísértésnek, ha oda csak egy akkora fér be, aminek a mosdókagylója nem nagyobb, mint a tenyerünk. Ellenkező esetben a kézmosások alkalmával - amint a víz onnan minden irányba kicsap - helyben le is fürödhetünk.

5. Merénylet - Szőnyeg ott, ahol nem kéne

Szerencsére már a kihalófélben lévő megoldások között jegyzettek, de számos otthonban még ma is fellelhetők azok a fürdőszobai szőnyegszettek, melyek elhelyezésére aligha van mentség. Ilyenek a mosógépre és a WC fedelére (!) húzott szőrös képződmények. A fürdőszoba attól még, hogy a szoba szót tartalmazza, klasszikusan nem az a helyiségünk, ahol a nappalihoz hasonlóan kell berendezkedni. Ezeket a szetteket bölcsebb sürgősen eltávolítani.

6. Merénylet - Csempéből is megárt a sok

A mennyezetig csempézett falak ideje is lejárt, különösen ha annak színe bordó, kék, vagy ezek kombinációja egy bordűrrel megszakítva. Ezzel a látvánnyal ma már nem fogjuk az ingatlanunk értékét feltornázni, maximum a vérnyomásunkat, amikor elmondom, hogy ugyanerre a sorsra fognak jutni a 80-as évekből visszamaradt zöld színű kádak és mosdókagylók. Ezektől - esztétikai környezetszennyezésük miatt - ugyancsak érzékeny búcsút kell venni.

7. Merénylet - Műanyag WC tartályok

Azt gondolhatnánk, hogy ma már ezek is csak a régebben épült lakásokban fordulnak elő, ám nem! Új építésű ingatlanokban is elő mernek velük rukkolni a kivitelezők. Hacsak egy mód van rá, tüntessük el, és ragaszkodjunk a falba süllyesztett verzióhoz.

8. Merénylet - Barkácsáruházban megvásárolható mosdóállványok

Senki sem érti, mit keresnek ott. Azt meg végképp, miért akarna bárki egy ilyen áruházban a csemperagasztón kívül éppen mosdószekrényt venni. Pláne, hogy a legritkább esetben sikerül ugyanott egy fürdőszobánk méretéhez passzoló, komplett sorozatot is vásárolni. Mégis vannak, akik elgyengülnek. Ennek a meggondolatlanságnak később fogjuk az árát megfizetni, amikor lesz egy mosdószekrényünk, ami semmi máshoz a fürdőszobában nem fog illeszkedni.

9. Merénylet - Viszlát bazi nagy, pezsgőfürdős kádak

Bár e tekintetben ellentmondásos véleményekkel is találkozhatunk, mégis ki merem jelenteni, hogy a hatalmas kádak ideje is lejárt. Ennek oka, hogy a legtöbben belátták, közel sincsenek ezek annyira kihasználva, mint amekkora helyet éjjel-nappal foglalnak. Ráadásul ahhoz, hogy ne úgy érezzük benne magunkat, akár egy kacsaúsztatóban, bődületesen sok vizet kell elpancsolni. És nem is feltétlenül lehet bennük egy könyvvel a kezünkben ott órákig elidőzni.
Aki követi a trendeket, az ma már inkább a Viktória-korabeli, úgynevezett karmos, antik kádakat keresi, melyek kívül akár színezettek is lehetnek, míg belül megtartják porcelán textúrájukat. Ezekben a kádakban kiválóan lehet ejtőzni, és eszméletlenül jól néznek ki.

Így készítsd fel a fürdőszobádat zéró kiadással egy vevői látogatásra

Amennyiben úgy kívánod eladni a lakásodat, hogy a fürdőszoba felújítására nem különösebben szeretnél költeni, kövesd az alábbi lépéseket. Csupán ezek betartásával a megjelenésén bámulatosan sokat tudsz emelni.

1. PAKOLD EL A PIPERE HOLMIKAT a mosdó és kád széléről, a toalett mellől. Senki sem kiváncsi a tisztálkodási szokásaidra, vagy hogy milyen márkájú tampont használsz.

2. A TISZTÍTÓSZEREK is tiltó listán vannak. Ne feledd, a vevődnek egy álmot akarsz eladni, nem a házimunka, és a karbantartás fáradalmait. Tüntesd el a vödröket, a W.C. kefét, szivacsokat, felmosó fát, de még a tartalék WC papír gurigákat és a mérleget (!) is. Ezek bár a mindennapi élet elengedhetetlen kellékei, mégis arra emlékeztethetik a vevődet, amitől épp meg kíván szabadulni (pl. felesleges kilók), és agyonvágják egy egyébként kellemes fürdőszoba hangulatát is.

3. REND A SZEKRÉNYEKBEN.
A rendetlenebbek legyenek most résen. Készülj fel arra, hogy a tárolóhelyeidet esetleg meg fogják nézni, vagyis a fiókokat, szekrényeket kinyitják. Ügyelj arra, hogy csak 2/3 részig tömd meg őket, ne dőljön ki belük semmi. Ami benne van, az legyen átlátható és rendezett.

4. MINDENT ALAPOSAN TAKARÍTS KI. Ragyogjon a tükör, a csempe, a vevők a prémiumot szeretik. A lehetőségekhez képest mindennek makulátlannak kell lennie, de legalábbis arról kell árulkodnia, hogy aki eddig használta, az szerette. Ha nem ezt a benyomást kelti, az a vevődre is könnyedén át fog ragadni.

5. A FRISS VIRÁGOK és növények minden helyiséget megelevenítenek, mely alól a fürdőszoba sem kivétel.
Használj virágokat, de csak akkor, ha élnek, és nem a száraz roncsukat kell a cserépben nyugtázni.

6. HASZNÁLJ KISBÚTORT
Ha a hely nem akadály, helyezz egy kisebb asztalkát a kád mellé, rajta szappannal, gyertyával, a kedvenc törlőkendőddel és könyveddel. Ezzel a vevőd szemében egy magánszálloda luxus hangulatát eleveníted fel.

Így készítsd fel a fürdőszobádat kis ráfordítással egy vevői látogatásra

1. CSAK ARRA KÖLTS, AMI LÁTSZIK! Általános szabály, hogy a nem látható fejlesztések gyakran nem jelentkeznek az eladási árban.

2.SZEREZZ BE LUXUS TÖRÖLKÖZŐKET, és azt helyezd a törölközőtartókra. Ezzel az aprósággal bármilyen fürdőszoba komfortfokozata megemelhető. Az a legjobb, ha ezek a törölközők újak, vastagok és fehérek, érdekes textúrával. A tarka verziókat ne erőltesd.

3. DEKORÁLJ SPA TERMÉKEKKEL, de ne akárhogy, Akkor elegáns, ha csoportosítod őket. Jöhetnek a luxus szappanok, fürdőolajok, természetes szivacsok és illatgyertyák, csakis páratlanul.  

4. MARADJ SEMLEGES. Mivel egy esetleges eladáskor nem a te ízlésvilágodat kívánjuk értékesíteni, törekedj arra, hogy ha átfested a falakat, vagy bármit kicserélsz, felfrissítesz, csakis semleges színpalettában gondolkodj, mert a legtöbb vásárló számára ez lesz vonzó, akárcsak az alábbi, egyszerű vonalvezetésű, és praktikus fürdőszobabútorok.

Figyelem! Az itt feltüntetett fogyasztói árak a cikk megírásának időpontjában érvényesek, melyek árváltozás esetén ezen a felületen nem frissülnek.
A termékek aktuális árát webáruházunkban tudod ellenőrizni.

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

ELŐZŐ BLOGCIKK

-

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Home tour 2.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered