Az álombabaszoba kelléktára

0 darab hozzászólás

Csatlakozz online kurzusunkhoz: Bababiztos otthon

Az álombabaszoba kelléktára

A babaszoba-forradalom már javában dúl. Hódítanak a kaland témák, a pasztellek. Ma már nem ritka egy plafonról lelógó léghajó, vagy egy felnőtt enteriőrrel megálmodott gyerekszoba látványa sem. A dekorok végeláthatatlan erdejében azonban ne veszítsük szem elől a legfontosabbat, vagyis hogy a szoba elsősorban praktikus legyen, és rendelkezzen azokkal az elemekkel, melyek a pici és a mi életünket is megkönnyítik.

Íme a mi szubjektív listánk az álom babaszoba kellékeivel.

Babaágy

A jó babaágy nem 1-2 évre szól. Kerüljük a pelenkázóval megbonthatatlanul összeépített fajtákat. Gondoljunk csak bele, meddig pelenkás egy pici? A jó ágyról, ha már szükségtelen, balta nélkül is le lehet választani ezt az elemet. Mivel a picik idővel irányváltókká válnak, és össze-vissza mozognak a kiságyban, körben a puha ágyvédő elengedhetetlen. Az ágyba a jó minőségű matrac, és a vízhatlan matracvédő a pisi balesetek végett szintén fontos tartozék. A jó ágy ezen felül magasságát tekintve két fokozatba állítható, a rácsos részt eltávolítva pedig kiváló gyermekágy varázsolható belőle.

A gyermekek újra feltalálják számunkra a világot.

Szoptatós hintafotel

Mindenképpen kell egy kényelmes fotel a szoptatás idejére. Ha tehetjük, ringatós fajtát szerezzünk be. Ez nagyon megnyugtató a pici számára, mivel azt az emléket idézi fel benne, amikor még a pocakunk biztonságában ringatózott. A fotel mellé tegyünk egy kis asztalkát, amire rátehetjük az ilyenkor szükséges kellékeket.

Alvó-és játszótakaró egyben

Erre van egy tuti tippünk! Tegyünk egy puha bárányszőrt a pici ágyába, közvetlenül a kis teste alá. Kísérletek bizonyítják, hogy a bárányszőrön alvó babák stesszhelyzetben megnyugszanak a bőrüket stimuláló, meleg szőrme hatására. Télen melegen tart, nyáron viszont kiváló nedvesség elvezető képessége révén hűt (!). A megfelelően kezelt bárányszőr pedig a tévhittel ellentétben kifejezetten hipoallergén, antibakteriális, a hagyományos ágyneműhöz képest kevesebb törődést igényel, mosható és puha marad. Ráadásul, ha utazunk a babával, a bárányszőrt könnyedén magunkkal vihetjük, amit bárhova is terítünk le, a pici mindig otthon fogja magát érezni. Aludhat vagy játszhat is rajta, függően attól, hogy hova kerül.

Komód

A komódok a bútorok Hudinijai. Amilyen kicsinek tűnnek optikailag - és ez a tulajdonságuk jól jön egy babaszobában, ahol kerüljük a robosztus bútorokat - olyan mérhetetlenül sok ruhát tudnak varázslatos módon elnyelni. Ráadásul, ha kicsi a babaszoba, végső esetben a pelenkázás akár ennek a tetején is megvalósulhat.

Világítás a babaszobában

A babaszobában nem lesz szükségünk vallató fényre, de a szoba hangulatát mindenképpen befolyásolni fogja a kellemes megvilágítás. A célzott fényforrások mellett, ami pl. a pici felöltöztetésekor szükséges, jól jöhetnek olyan hordozható, feltölthető világítótestek is, amiket később a pici magával vihet, anélkül, hogy közben szörnyeket sejtene a sötétben, miközben éjszaka átvándorolna a szülőkhöz.

Anya készítette

Nem számít, ha nem születtünk képzőművésznek, sőt! Kifejezetten szívmelengető látvány a sok tökéletes dekor között anya egy kevésbé tökéletes alkotását is meglátni. Sokkal több szeretet szorul beléjük, mint a készen vásárolható holmikba, így bátran helyezzünk el ilyen alkotást is a szobába, amit a kisbabánk ihletett.

Hasznos hackek

Szeretjük a 2 in 1 megoldásokat. Amikor egy bútornak két élete is van. Egy zsúrkocsin tárolhatjuk a pici tisztálkodószereit, ami később a konyhánkban is hadra fogható.
Ugyanígy nagy hasznát vehetjük azoknak a kis tárolóknak, amiket egy sínre rakva a falra lehet szerelni. Ezekben is elfér sok baba holmi, később pedig a kamrában, konyhában, akár egy műhelyben is jó szolgálatot tehetnek. Nincs hely a pelenkázónak? Sebaj!
A leleményesebb anyukák a kényszer hatására a fürdőszobában, a mosógép tetején is megoldják ezt, de beszerezhető olyan pelenkázó egység is, ami simán ráfektethető a kiságy tetejére, amikor eljön a pelenkacsere ideje.

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

ELŐZŐ BLOGCIKK

Bababiztos lakás? Mission possible!

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

8 hasznos tipp a bababútor választáshoz

Online kurzus: Bababiztos otthon

Amióta gyermeket vársz, a lakásotok átváltozott egy veszedelmes dzsungellé, ahol lesből támadnak a vérszomjas bútorok és háztartási eszközök? Fogalmad sincs, hogyan és hol tudnál helyet szorítani a pici holmijainak?
BABABIZTOS OTTHON online kurzusunkban megdöntünk pár hiedelmet, és mutatunk számos pompás megoldást, amivel biztonságossá teheted otthonotokat.

CSATLAKOZZ MÉG MA AZ INGYENES ONLINE KURZUSHOZ!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered