Hozd ki a legtöbbet a lakásotokból - legyen bár csak akkora, mint egy Kispolski

0 darab hozzászólás

Csatlakozz online kurzusunkhoz: Kis lakás, hatalmas lehetőségek

Hozd ki a legtöbbet a lakásotokból - legyen bár csak akkora, mint egy Kispolski

Észrevetted te is, hogy ha vendégek érkeznek hozzátok, előbb-utóbb a konyhában köttök ki? Akkor is, ha az jóval kisebb, mint a nappali. Ennek egyik oka az intimitásban rejlik. A kisebb terek meghittebbek. A konyhaasztalt körbeülve - és süteményt majszolgatva várni, amíg lefő a kávé - még a pletykálkodás is jobban esik, így cseppet se bánd, hogy egy kisméretű otthonnak vagy a tulajdonosa. Mutatunk pár trükköt, amivel közös fészketeket nem csak praktikusabbá, de csinosabbá is varázsolhatod.

Vedd körbe magadat több célra is alkalmas bútorokkal

- Válassz olyan dohányzóasztalt, ami könnyedén átalakulhat étkezőasztallá.

- A neked való ágy vagy már rendelkezik ágyneműtartóval, vagy könnyedén betolható alá egy, vagy két tároló. Célszerű ezekből is azokat előnyben részesítened, melyek kerekeken gurulnak, így a mozgatásuk is pofonegyszerű lesz.

- Gondolkodj sarokkanapéban, amit kinyitva teljes értékű ággyá alakíthatsz.

- Olyan ülő alkalmatosságokat szerezz be (pl. puffok), melyek tároló funkcióval is rendelkeznek.

- Keresd azokat a szórakoztató elektronikai eszközöket (pl.hangsugárzót), melyek falra szerelve polcként is funkcionálnak, vagy kiválthatsz velük egy asztali lámpát.

Amikor körbenézek az otthonomban, minden szoba arról mesél, hogy ki vagyok, ki voltam, kit szerettem, mit láttam, hol jártam, és egy kicsit arról is, hogy merre vágyom.

- Nate Berkus

Használd a függőleges tereket

Amikor az emberek egy kis lakást terveznek, az alapterületre, és annak legjobb kihasználására törekednek, és közben megfeledkeznek a függőleges helyekről. Ez színtiszta pazarlás. Számos módon munkára foghatod a lakás ezen részét.

- Ilyenek a polcok, a szekrények ajtajainak belső fele, ahova akasztókat erősítve további dolgokat tehetsz.

- Amennyiben a belmagasság engedi, függessz fel egy látványos edénytartó keretet, amire a serpenyőket, egyéb konyhai edényeidet felakaszthatod a pult, vagy a konyhasziget felett.

- Ne hagyd, hogy az ajtók feletti és mennyezetig érő falfelület kongjon az ürességtől. Egy mutatós polccal könyvek tárolására kiválóan alkalmas.

A függőleges tér kihasználásának két előnye is van: egyrészt felfelé vonzza a tekintetet, így a szoba nagyobbnak hat, és tuti biztos, hogy sokkal kevesebb dolgot kell majd a földön kerülgetned.

Helyezz el tükröket

Klasszikus trükk. Egy kisebb szobát jóval tágasabbnak fogsz érzékelni, ha az egyik falon elhelyezel egy nagyobb tükröt. Egy ilyen szobába belépve a szemünk megtévesztve azt hiszi, hogy kétszer akkora a tér, így kapásból tágasabbnak tűnik.

Hozd ki a maximumot a természetes fényből

Aki a fény erejét nem becsüli le, az hatalmas előnnyel indul az otthona barátságosabbá tételében. A fény önmagában is rendkívül jól öltöztet egy enteriőrt, ezért fontos, hogy kis lakások esetében, ahol általában az ablakok sem nagyok, csak minimálisan függönyözzünk. Csakis légies, áttetsző darabokkal dekorálj, kerüld a vaskosabb textileket. A bútorok esetében válaszd a magasfényű felületeket, azokból is a világos árnyalatúakat, amik együttesen mind növelni fogják a teret. Használj kislámpákat. Ebből egy pirinyó, esetleg fényszegény otthonban nincs olyan, hogy túl sok.

Élj a mesterséges napfény erejével

Ez már egy teljesen más kategória. Itt most ne a megszokott világítótestekre gondolj. Ennek ma ismert, legütősebb formája egy olyan, mennyezetre, vagy falra szerelhető LED panel, mely nanorészecskéket használ, és ezek segítségével a természetben is működő Rayleigh-(fény) szórást utánozza le. A végeredmény a természeteshez megszólalásig hasonló világosság a lakásban, mögötte a tágas és fényárban úszó nagyvilág illúziójával.
Bár ez a technológia ma még nem tekinthető olcsó beruházásnak, ám ahogy pályafutása kezdetén a mobiltelefon is egy kisebb vagyonnal ért fel, hozzájuk hasonlóan a LED panelek árai is karcsúsodni fognak, és válnak majd a háztartások mind gyakoribb lakóivá. Funkcionalitásuk, egészségre gyakorolt hatásuk, és dekorációs jellegük mellett további nagy előnyük, hogy ők sem vesznek el a padlón helyet.

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

ELŐZŐ BLOGCIKK

Ilyen egy trükkös gardrób egy mini lakásban

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

-

Online kurzus: Kis lakás, hatalmas lehetőségek

Annyi ruhát halmoztál fel a komódodban, hogy már kipúposodik a fiók alja? Olyan picurka lakásban élsz, ahol szerinted egy étkezőt csak akkor lehetne kialakítani, ha áttörnéd a szomszéd és közted feszülő falat?

KIS LAKÁS, HATALMAS LEHETŐSÉGEK online kurzusunkban megdöntünk pár hiedelmet, és mutatunk számos ütős lehetőséget, amivel úgy hozhatod csúcsformába első, közös otthonotokat, hogy talán ki sem akarsz onnan többé költözni.

CSATLAKOZZ MÉG MA AZ INGYENES ONLINE KURZUSHOZ!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered