17 bitang jó cucc otthonra. Kitalálod, hogy közülük melyik létezik?

0 darab hozzászólás

Hogy ez miért nem nekem jutott eszembe?

Ezt a kérdést már bizonyára te is sokszor feltetted magadnak, amikor egy olyan találmányra leltél, mely pofon egyszerű megoldást kínál egy régóta fennálló problémádra. A hiányérzetünk az innováció bölcsője, mely sokszor nagyon hasznos használati tárgyakat eredményez, néha azonban röhejes, semmire sem jókat (mint amilyen egy banán alakú banántartó is). Máskor fogalmunk sincs, hogy miért nem találta fel még senki azt a valamit, amire pedig óriási érdeklődés mutatkozna.

Bemutatunk 17 elképesztően ötletes dolgot, melyek között biztosan van néhány, amik után már te is régóta epekedsz.
Vajon kitalálod, közülük melyik valóságos, és melyik csupán a képzelet szülötte?
Tippre fel!

INNOVÁCIÓ A KONYHÁBAN

1. MIMIKRI ÉTELEK

Ha neked is vannak gyermekeid, akkor nem ismeretlen számodra a jelenség, hogy még véletlenül sem tudod nekik ugyanazt adni ebédre, vacsorára, mert az egyik ezt, a másik gyerkőc meg azt ki nem állhatja. Anyák ezreinek fohásza válna valóra egy olyan találmány láttán, mely bármilyen ételt azonnal leutánozna aszerint, ki milyen illatot és ízt favorizál, függetlenül attól, mi került a tányérra.

LÉTEZŐ TALÁLMÁNY?
A "Mimic" technológia Sorina Răsteanu jóvoltából már tervezési szakaszban van.

A technológia lényege, hogy egy nem invazív átlátszó gél tapasz egy mikrochip segítségével kerül felhelyezésre a felhasználó halántékára, mely az agyban tárolt kedvenc ízek emlékeit felhasználva segít utánozni azok érzékszervi illatait és ízeit, miközben étkezel. A gyerekek zöme alapból elutasítja a zöldségeknek minden formáját, de vajon melyik lurkó mondana nemet egy csokoládé ízű brokkolira? (A találmánnyal kapcsolatos pedagógiai aggályainkat most ne firtassuk.)

2. KALÓRIASZÁMLÁLÓ TÁNYÉR

Van, aki túl sokat eszik, mások túl keveset. Milyen jó lenne egy olyan tányér, ami a ráhalmozott ételeket táplálkozási adatok szerint elemezné, és segítene abban, hogy anélkül jussunk hozzá a szükséges tápanyagokhoz, hogy túlságosan teleennénk magunkat.

LÉTEZŐ TALÁLMÁNY?
A "SmartPlate" Anthony Ortiz jóvoltából már tervezési szakaszban van.

3. ALL SIZE MŰANYAGDOBOZ TETŐK

Nincs háztartás, ahol ne találnánk műanyag ételtároló dobozokat, mint ahogy olyan sincs, ahol legalább egy, vagy inkább több doboznak köddé ne válna a fedele. Vagy a fedelek szaporodnak, vagy a dobozok tűnnek el nyomtalanul Houdinit megszégyenítő gyorsasággal. Egy biztos, annak az egynek nem lesz meg a fedele, amelyiket a szekrényből gyanútlanul kiemeltük. Nagy szükség lenne egy minden irányba táguló, bármekkora dobozra illő tetőre.

LÉTEZŐ TALÁLMÁNY?
Sajnos ez még várat magára.

4. SÖRFŐZDE A KONYHÁDBAN

A férfiak szeme most biztosan felcsillan, mert ki ne vágyakozna közülük egy olyan masinára, amelyik frissen csapolt, hűs, habos sör előállítására képes a konyhában?
Már szinte hallom, amint suttogják, "mondd, hogy ez létezik".

LÉTEZŐ TALÁLMÁNY?
Olyannyira valóságos, hogy a Pico Brew jóvoltából a "Pico Brew Zymantic" névre keresztelt berendezés egy gombnyomásra 100 (!) különböző sört tud főzni a konyhádban, és már megvásárolható.

5. SAJÁT MÉHKAPTÁR

Ma, amikor már a mézet is hamisítják, ember legyen a talpán, aki tudja, mit vásárol meg a boltban. Bezzeg, ha mi készíthetnénk a mézet, illetve a felügyeletünk alatt szorgoskodó méhek, biztosak lehetnénk abban, hogy amit eszünk, az valódi, ráadásul folyamatosan rendelkezésre állna. Vajon telepíthető mikro-méhészet a lakásba?

LÉTEZŐ TALÁLMÁNY?
A Phillips már erősen dolgozik rajta!

Az általuk megálmodott "Beehive" lehetővé teszi, hogy saját méhcsaládunk legyen a konyhában vagy a nappaliban, ahová a méhek be- és kiléphetnek egy elülső panelen található lyukon keresztül, és mézet készíthetnek egy üveg kaptárban. Csupán egy zsinórt kell meghúznunk a kaptárunk alatt ahhoz, hogy a mézhez hozzájuthassunk, miközben a készülék enyhe füstöt generál, hogy méheink épp csak annyi időre álmosodjanak el, amíg a mézvételi művelet tart.

6. KÁVÉFŐZŐ TELEFONOS APPAL

Ha te is kávéfüggő vagy, akkor meg tudod erősíteni, hogy a reggeli kávédra nem azért van szükséged, hogy túléld a napot, hanem azért, hogy a környezeted éljen túl téged. A mi fajtánknak megváltás lenne egy olyan kávéfőző, ami a telefonunk ébresztési funkciójával egy időben főzné le a kávét, vagy akkor kezdené el, amikor már közeledünk az otthonunkhoz.

LÉTEZŐ TALÁLMÁNY?
Igen!

A Smarter Wi-Fi kávéfőzője okostelefonos alkalmazással vezérelhető. Az alkalmazás tartalmaz egy „ébresztés” beállítást, amely elindítja a gépet a riasztás bekapcsolása után, és egy „otthoni” funkciót, amely akkor kezdi el főzni kedvenc feketénket, amikor egy meghatározott távolságra már megközelítettük a lakásunkat.

INNOVÁCIÓ A NAPPALIBAN

7. Á LA CARTE TV CSATORNA

Ma már szinte nincs olyan igény, amit egy műholdas szolgáltató ne igyekezne azonnal kielégíteni. Az arra fogékonyak 24 órán keresztül gyönyörködhetnek abban, ahogy mások horgásznak, a lustábbak pedig non-stop élvezhetik egy képernyőre vetített erdő látványát. A pontot az i-re a DOGTV teszi fel, mely a televíziózás történetében elsőként sugároz műsort kizárólag négylábú nézői számára (és ez nem vicc). Választékban tehát nincs hiány, a gond inkább a csatornakiosztással van. Az emberek többsége ugyanis átlagban 7 csatornát néz, de 80-ért fizet. Illetve fizetett eddig, mert mostantól egy okos alkalmazás segítségével á la carte állíthatja össze bárki az otthonában a saját csatornakínálatát.

LÉTEZŐ TALÁLMÁNY?
Csak szeretnéd! Ennek kivitelezésében egyelőre nem érdekeltek a szolgáltatók.

8. GOMB A TV-N, AMI A TÁVIRÁNYÍTÓ HANGJÁT KIADJA

A lakáskulcs, a telefon és a távirányító, ami a leggyakrabban válik köddé az otthonunkban, illetve utóbbit pont akkor nem találjuk, amikor csatornát kéne váltani, vagy a hangerőt levenni a készülékünkön. A "csörgesd már meg a mobilomat, hogy megtaláljam" bevált módszert alapul véve a legújabb generációs televíziókba már beépítésre kerül egy olyan gomb, melynek megnyomásakor a távirányítónk hangjelzéssel segít bennünket a megtalálásában: "Hahó, itt vagyok, becsúsztam a kanapé karfája mellé!"

LÉTEZŐ TALÁLMÁNY?
Nem, pedig nagyon hasznos lenne.

9. LAKÁSFILTER APP

Ma már szinte nem kerül fel filter nélküli portré fotó az instára. Bárkiből lehet világszépe egy gombnyomásra. Létezik egy app, mely ugyanerre képes, csak a lakásodat rázza gatyába. Mindössze egy kattintás, és a fényképen a kupinak nyoma sincsen, a konyha csillog-villog. A különféle beállításoknak köszönhetően aszerint választhatjuk meg a fotó témáját, és rendezettségi fokát, hogy kinek szándékozzuk azt továbbküldeni. Választható a "csajok/haverok", "anyós", "pedagóguslátogatás" és "home office"opció, mindezek akár 3D-s megjelenítésben.

LÉTEZŐ TALÁLMÁNY?
Sajnos nem, de igény az veszettül volna rá!

10. HANGOS BÚTOR

Nagyon el tudja csúfítani egy nappali külalakját egy nem megfelelően megválasztott, vagy nem jó helyre felszerelt házimozi rendszer. Erre kínál megoldás az az innováció, mely a dohányzóasztalukat hangszóróként is működteti.

LÉTEZŐ TALÁLMÁNY?
Igen.
Létezik a piacon asztali lámpa formájában is, amit most már az "Acoustable" névre keresztelt, stílusos dohányzóasztal is tud. „Hangos bútornak” is nevezik, mely a jó akusztika és a felhasználóbarát ergonómia kombinációja.

INNOVÁCIÓ AZ ELŐSZOBÁBAN

11. RIASZTÓ HELYETT FOTÓ

A betörések nagyarányú csökkenésében bízva dobták a közelmúltban azt az alkalmazást, mely betörés esetén nem szirénával kívánja a betolakodót elijeszteni, hanem észrevétlenül fotózza le a tolvajt, majd a róla készült képet azonnal elküldi a tulajdonos telefonjára és a rendőrségre is.

LÉTEZŐ TALÁLMÁNY?
Még nem, de van benne ráció...

12. SZONDÁZÓ BEJÁRATI AJTÓ

Bemutatjuk a PIA 1.0 alkalmazást, mely a bejárati ajtóba szerelt érzékelőjével azonnal kiszűri, ha a férjünk a kelleténél több alkohol elfogyasztása után szeretne közös otthonunkba hazatérni. Az alkalmazás az általunk beállított alkoholszint mérése mellett a kulcs zárba történő beillesztésének sikertelen kísérleteit is számolja. Az ötödik próbálkozás után automatikusan megágyaz a lábtörlőn.

LÉTEZŐ TALÁLMÁNY?
Még nem, de a hölgyek hatalmas érdeklődésére való tekintettel ez az innováció nem várathat túl sokáig magára.

13. LÉPCSŐHÁZI CSÚSZDA

A többszintes társasházak lift és lépcsőzési gondjait hivatott támogatni az a kezdeményezés, melynek hála mostantól a 2 emeletnél magasabb társasházakba a lépcsők mellé csúszdákat is beszerelnek. Az emeletre való feljutást ez ugyan nem fogja időben lerövidíteni, ám szakítások esetén a kiköltöztetést leegyszerűsítheti.

LÉTEZŐ TALÁLMÁNY?
Bizonyos közintézményekben már megvalósult ezt a gondolat, persze csakis az ott tartózkodok örömét szolgálva. Van, ahol a dolgozók, ha a kedvük úgy tartja, a munkahelyük étkezdéjét közelíthetik meg a csúszdán lecsúszva, de találkozhatunk csúszdával a Müncheni Műszaki Egyetem átriumában is.

INNOVÁCIÓ A HÁLÓSZOBÁBAN

14. AZ ÁGY, AMI ISMER TÉGED

Létezik egy olyan matrac, mely képes megtanulni az alvási rutinodat, és az ágyat tökéletes hőmérsékletre melegíti alattad. Miközben nyomon követi alvási állapotodat, pulzusszámodat és a légzésedet, beépített ébresztőjének hála reggel fel is kelt.

LÉTEZŐ TALÁLMÁNY?
Ez a technológia már fejlesztés alatt áll, és hamarosan piacra dobja a Luna.

15. SZEKRÉNY, AMI KIMOSSA A RUHÁKAT

A mosás nem kifejezetten nevezhető a háziasszonyok kedvenc elfoglaltságának. Éppen ezért számítanak a gyártók az ő kitörő örömükre, új molekuláris technológiát alkalmazó szekrényük bemutatkozásakor. A szekrény a benne lógó ruhákat átvizsgálja foltok után kutatva, majd megtisztítja és felfrissíti azokat, egyesítve magában egy szekrény, egy mosógép és egy szárítógép minden előnyét.

LÉTEZŐ TALÁLMÁNY?
Lányok, azért még ne rohamozzátok meg a műszaki áruházakat, de jó tudni, hogy Michael Edenius már javában tervezi legújabb barátnőnket, a "Clean Closet" nevű jószágot.

INNOVÁCIÓ A FÜRDŐSZOBÁBAN

16. KÉNYEZTETŐ TOALETT

Nem egészséges a toaletten hosszasan gubbasztani, de az anyák a megmondhatói, hogy kisgyermekek és háziállatok mellől az első két évben szinte csak ide lehet egy kis privát életet élve visszavonulni. Ha pedig ez így van, bárcsak lenne egy olyan toalett, ami arra ráülve a tomporunkat és a lábunkat is melegen tartaná, miközben a kedvenc zenénket is lejátszaná, rózsaillat permetezésének közepette.

LÉTEZŐ TALÁLMÁNY?
A Kohler Numi W.C.-t a Kohler már fejleszti.

17. AUTOMATA SMINKLEMOSÓ

Te is el szoktál révedezni az alpinistákon, akik az irodaházak hatalmas ablakfelületeit tükörfényesre suvikszolják egyetlen eszközzel? Nincs náluk se vattakorong, se tonik, és vízért sem futkároznak le a 20. emeletről, mégis tiszta az ablaküveg. Jó hír, hogy ugyanezt az eszmét már kitalálták arcra, hajra és testre is. A készülék cserélhető fejjel, beépített víz - és tisztítószer adagolóval ellátott, mely a szennyezet vizet is visszaszívja, a bőrt pedig tökéletesen megtisztítja. Szerinted létezik ilyen kozmetikai ketyere?

LÉTEZŐ TALÁLMÁNY?
A "Klenzi" nevű arctisztítón Hamed Kohan tervező már javában dolgozik.

Mi a Marco Mobilinél pedig azon munkálkodunk nap mint nap, hogy folyamatosan elkápráztathassunk téged innovatív, kényelmet fokozó, kiváló minőségű bútorainkkal. Mutatunk is neked kínálatunkból néhány ötletes darabot.

215.990 Ft

158.990 Ft

67.990 Ft

165.990 Ft

Figyelem! Az itt feltüntetett fogyasztói árak a cikk megírásának időpontjában érvényesek, melyek árváltozás esetén ezen a felületen nem frissülnek.
A termékek aktuális árát webáruházunkban tudod ellenőrizni.

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

ELŐZŐ BLOGCIKK

-

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Home tour 2.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered