A világ TOP 5 legdrágább szállodája - Te melyiket próbálnád ki?

0 darab hozzászólás

NEM MINDENNAPI SZÁLLÁSHELYEK

Máris azzal indítok, hogy TOP 5-ös listánk a cikk megírásának pillanatában érvényes és elérhető adatok alapján készült, ahol a trónkövetelők folyamatos licitben állnak egymással az elsőbbségért, ráadásul, ha Elon Musk-on múlik, a jelenlegi aranyérmesünket előbb-utóbb letaszítja majd a csúcsról egy, a Marson kialakított szálló. Ám addig is, míg ez a fantazmagória megvalósul, nézzük a földi körülmények között tesztelt és beárazott szálláshelyek legdrágább példányait, és azt, hogy ezért a pénzért mit adnak nekünk cserébe!

# 5. FOUR SEASONS- TY WARNER PENTHOUSE

A Ty Warner Penthouse, amelyet a neves Architectural Digest magazin „a megmunkált felületek vizuális túrájaként” éltetett, egy hétéves együttműködés eredményeképpen született meg IM Pei, Peter Marino, és a terv megálmodójaként ismert szállodatulajdonos, Ty Warner között. Az építészeti és művészeti remekmű 52 emeletével magasodik az égre.

A lakosztály 399 négyzetméterével 5 felnőtt és 1 gyermek számára kínál szálláshelyet. Ebből a lakosztályból 360 fokos kilátással a városra szinte minden szemügyre vehető. 4 üveg erkély, egytáblás ablakok és üvegkorlátok biztosítják, hogy a kilátás zavartalan legyen.

A belső tereket illetően találhatunk itt a neves amerika művész, Nancy Lorenz által készített, kézzel lakkozott, karamell színű falakat, egy Deborah Thomas által tervezett üvegcsillárt, a könyvtárhelyiségben 4 db, a francia szobrászművész, Francois Xavier Lalanne által tervezett, mennyezetig érő, bronz szőlőlevél motívummal keretezett könyvespolcot. A vendég kényelméről a fő hálószobában - melynek csúcspontja egy székesegyházat idézve 7,6 méter magasan van - egy egyedi tervezésű baldachinos ágy gondoskodik, thai selyemből készült, 24 karátos arany szálakkal szőtt ágyneműhuzattal. Csak ennek a különleges, Svédországban készült textilnek az elkészítése 160 munkaórát vett igénybe.

Ezen túlmenően rendelezik a lakosztály Zen szobával, egy Dél-Afrikában bányászott, féldrágakőnek számító, zöld gránitból készült fallal, melynek mennyezetéről a padlóig zuhanó vízesésben is gyönyörködhetünk. Tartozik a szobához egy Peloton szobakerékpár, akárcsak egy Bösendorfer versenyzongora, egy kínai, rendkívül ritka, onyx-bevonatú kromoterápiás, Central-parkra néző, végtelenített kád száloptikás világítással, továbbá privát gyógyfürdő, kilátással az East River folyóra. Ha a vendég kiruccanna, azt egy, a szobához járó Rolls-Royce-al is megteheti, zavartalan visszatérését pedig a lakosztályba vezető privát lift biztosítja.

# 4. THE MARK PENTHOUSE

Az USA legnagyobb penthouse lakosztálya címet a The Mark Hotel birtokolja, melynek fenséges rezidenciáját a legendásan híres francia belsőépítész, Jacques Grange tervezte. A pazarul díszített lakosztály a modern luxus csúcsát képviselve inkább tekinthető egy minden igényt kielégítő rezidenciának, semmint szállodai lakosztálynak.

A 3000 négyzetméteres lakosztály egy tekintélyes, 762 négyzetméteres terasszal is büszkélkedhet. Itt tartózkodásunk egy éjszakája pedig átszámítva potom 22 millió forintnál meg is áll.

A híres Madison Avenue 77 szám alatti, példátlanul tágas lakosztály a hotel legfelső emeletén található. 5 hálószobát, 4 kandallót, 6 fürdőszobát, 2 öltöző szobát és 2 bárt tartalmaz. A nappali (amely egy teljes értékű bálteremmé alakítható) közel 8 méteres belmagassággal, kandallóval és külön bárral is büszkélkedhet.

A lakosztály minden helyisége - Jacques Grange által, csak a hotel részére tervezett - egyedi bútorokkal díszített. A The Mark Penthouse saját télikerttel, könyvtári társalgóval, tekintélyes méretű étkezővel, lenyűgöző tetőtéri terasszal, szabadtéri étkezővel rendelkezik, lélegzetelállító kilátással a városra.

#3. HOTEL PRESIDENT WILSON

A Svájcban - az ENSZ székházának közelében - lévő szálláshely az Egyesült Államok 28. elnökéről kapta a nevét, csodálatos panorámával a Genfi -tóra és az svájci Alpokra. A penthouse apartman 1800 négyzetméteren kínál pihenést, melynek privát liftje egyenesen a lakásba vezet.

A lakosztályt előszeretettel veszik igénybe államfők, külföldi méltóságok és híres VIP vendégek. Az erkélyről és a lakosztályból teljes panorámás kilátás nyílik a Genfi -tóra és a fenséges svájci Alpokra. A belső tereket a meleg narancs, a lakkozott fa árnyalatai, a gazdag textíliák, a perzsa szőnyegek, bársonyok és szatén, továbbá Art Deco vázák és festmények teszik fejedelmivé.

A szórakozásról egy Európában egyedülállónak számító
Bang & Olufsen LCD síkképernyős TV gondoskodik, továbbá egy Steinway-zongora és egy Brunschwig-biliárdasztal. A lakosztály saját fitness teremmel is büszkélkedhet, ahol futópad, szobakerékpár és cross-trainer várja a mozogni vágyót.

Két étkezője kiváló lehetőséget kínál emlékezetes fogadások lebonyolítására. Míg az egyik 16, a másik legfeljebb 26 fő befogadására alkalmas. Mindkét konyhasarok hűtőszekrénnyel, mikrohullámú sütővel és Nespresso® kávéfőzővel felszerelt. A lakosztályhoz személyi asszisztens, szakács és komornyik is tartozik, a vendégek igényeinek és különleges kívánságaik kielégítésére.

A nem kevesebb, mint 12 hálószobával rendelkező lakrész minden hálójához saját fürdőszoba is tartozik, melyben Hermès piperecikkek, fürdőköpenyek, papucsok és hajszárító is található. A lakosztály két, nagyméretű fő fürdőszobája emellett a tóra néz, esőerdő gőz zuhanyzóval, függő káddal, és jakuzzival. Ebben a lakosztályban egyetlen éjszaka átszámítva 27 millió forintba kerül.

#2. EMPATHY LAKOSZTÁLY - THE PALMS

A közel 2800 négyzetméteres Las Vegasban lévő lakosztály a világ második legdrágább szállodai lakosztálya. Főleg azok számára lehet keresett, akik rajonganak a kortárs és szokatlan művészeti alkotásokért.

A Las Vegas-i Palms Casino Resortban található Empathy lakosztály 34 emelettel a vegasi éjszakai élet felett helyezkedik el. A belső tereket a világhírű brit kortárs művész, Damien Hirst tervezte. A remekmű kizárólag a kaszinó vendégei számára van fenntartva, és minimum két éjszakára vehető igénybe.

Ebben a lakosztályban egy pezsgőfürdőből is nyílik kilátás a városra és híres sugárútjára, és saját sóbarlanggal, speciális vízi élővilággal is büszkélkedhet a rezidencia.
Ez a lakosztály nyugodtan nevezhető kissé bizarrnak, hiszen az egyedi beltéri bútorokat és pillangó motívumokat leszámítva a művész hat installációjának ad otthont, melyek központi témája a csalóka és vidám színek ellenére a halál eklektikus bemutatása. Az egyik, formaldehiddel teletöltött víztartályban két, felfüggesztett bika cápa található, másutt a mennyezetről belógatott állati csontvázak. Mindezek egy játékterem élénk színű biliárdasztalának társaságában kiállítva.

#1. LOVER'S DEEP LUXUS TENGERALATTJÁRÓ HOTEL

Sorozatunk utolsó és hivatalosan a világ egyben legdrágább szállodája a Lover's Deep luxus tengeralattjáró szálloda, amely a Karib-tengeren található, St. Lucia közelében.

Ha már unod a 10 ezer méter fölötti magasságban való repkedést, kedveseddel új szintre emelhetitek szerelmeteket ezen a luxus tengeralattjárón, mely az óceán mélyét tárja fel előttetek hangszigetelt szobáival és semmivel össze nem hasonlítható atmoszférájával.

Ez a páratlan látvány "mindössze" 44 millió forintnak megfelelő összegért tárulhat a szemeid elé, ugyanis ennyibe kerül felszállni egyetlen napra a fedélzetre. Bár kifejezetten pazarlónak tűnhet ennyi pénzt elherdálni egy szállodai szobára, ezért az összegért 198 méter mélyre merülhetünk le. Akik kipróbálták, úgy nyilatkoztak, minden fillért megért az élmény.

A St. Lucia partjainál található parti zátony közelében, vagy egy elsüllyedt csatahajó mellett hajthatjuk nyugovóra a fekünket ebben az úszó szállodában a Vörös -tengeren, kívánságunk szerint.

A vendégek saját kapitányt, privát séfet, komornyikot, motorcsónakos transzfert, és további, opcionális kiegészítőket kapnak, beleértve a helikopteres transzfert, a partraszállást, a kétszemélyes zuhanyzót és a pezsgővel gazdagon átitatott reggelit.
Akinek a pénztárcája lehetővé teszi, a brit Oliver's utazási irodánál be is foglalhat ide egy utat magának.

# KÜLÖNDÍJASUNK - A HOTEL KEMPINSKI AKVÁRIUM ÉTTERME BALIN

Kétségtelen, hogy legtöbbünk egy fentihez hasonló kirándulást aligha engedhet meg magának, de elkeseredésre semmi ok, mert
hivatalosan is megnyílt Bali első vízalatti akvárium étterme az Apurva Kempinski Bali szállodában. Bár ez a hely nem szálloda, de látványvilágában legalább olyan lenyűgöző, mint listánk első helyezettje, miközben földi halandók számára is megfizethető alternatívát kínál egy egzotikus nyaralás alkalmával.
Aki itt elfogyaszt egy kellemes halas vacsorát vagy ebédet, az egy egész életen át tartó élménnyel gazdagodhat, melyhez fogható kevés van a világon.

És, hogy lásd, a luxus nem csak a felső 1% számára elérhető álom, bemutatunk néhány - minden igényt kielégítő - felsőkategóriás bútort kínálatunkból, melyek bármelyike bekerülhetne ezekbe a szállodákba, vagy akár a te otthonodba.


Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered