Less be Gigi Hadid szenvedélyesen bohém lakásába

0 darab hozzászólás

Egy otthon a NoHo-ban

Ha úgy konferálnám fel, hogy a most következő néhány percben Jelena Noura Hadid New York-i álomotthonába kalauzolunk el, talán tanácstalanul kutatnál az emlékeid között egy harmadik nővér után. Ám ha hozzáteszem, hogy a beceneve Gigi, akkor már nem kérdés, hogy most következő cikkünk alanya napjaink egyik legkeresettebb szupermodellje, aki az elmúlt négy év alatt 35 (!) alkalommal szerepelt a nemzetközi Vouge magazin címlapján, nem beszélve egyéb megjelenéseiről. (Ezekből az egyik legérdekesebb kísérlet az a YouTube videó a Glamour magazin jóvoltából, ahol kerek 4 percig nézhetsz bele igéző szemeibe. Elárulom, nem üres tekintetű nő.)

A palesztín-holland származású, 26 éves szépség élete bár nem nevezhető hétköznapinak, a hormonok hívó szavának engedelmeskedve nála is pontosan úgy indult be a lakásfelújításba torkolló "fészekrakó" ösztön, mint a legtöbb, anyai örömök elé néző nőnél. Azzal a hangyányi különbséggel, hogy az ő büdzséje vélhetően tágabb keretek között mozgott, mint legtöbbünké, de szerencsére jó ízléssel, hatalmas képzelőerővel és kreativitással párosulva.

A közel egy évig tartó - ahogy ő fogalmazott - szenvedélyprojektjét Manhattan egyik legfelkapottabb negyedében, a trendi NoHo-ban ("North of Houston Street") lévő lakásának átalakításával és berendezésével, közvetlenül első gyermeke megszületése előtt- javarészt egyedül - valósította meg.
A projekt sikerét mi sem igazolja jobban, minthogy segítségül hívott édesanyjának, és Gordon Kahn építésznek és kreatív csapatának néhány apró kiegészítő beszerzését leszámítva (pl. díszpárnák) nem is igen maradt dolga.

És hogy milyen lett a végeredmény? Egy roppant impulzív, életörömmel színültig átitatott, időnként talán kevésbé funkcionális*, de mindenképpen élhető, boho-eklektikus élettér, ami tökéletesen megmutatja Gigi Hadid személyiségét!

2 IN 1 PENTHOUSE

Felújított lakása tulajdonképpen nem is egy lakás, hanem az épületben korábban már birtokában lévő otthon kiegészítése egy újabb lakrésszel. Míg a 2015-ben vásárolt, kisebb apartman csupán két hálószobával rendelkezik, az új szerzemény további hárommal, ugyanennyi fürdőszobával, egy parkosított, privát terasszal, grillezővel, szabadtéri hűtőszekrénnyel, mindez két szinten elhelyezve.

VÁRATLAN DEKOROK LÉPTEN NYOMON

Az előszobába belépve egy valódi műalkotás, Eamon Harrington „All Welcome” című festmény tájékoztat bennünket a - fogalmazzunk így - házirendről, mely szerint kortól, nemtől, színtől, mérettől, származástól, vallástól stb. függetlenül e házban mindenki üdvözölve van. Ugyanitt egy öreg Chevrolet pickup lime-zöld csomagtér ajtaja is díszeleg a falon, míg a sarokban Johannes Albers - az ajtókeretnél is magasabb - sárga golyóstolla nyújtózkodik a magasba, várva a diktálni valót. (*első példa a funkcionalitás nélküli esztétikára.)

NAPPALI - AHOL A RETRO A KORTÁRSSAL TALÁLKOZIK

A nappali központi darabja egy Jean Paul Gaultier párnákkal kiegészített, minden elemében más színben és mintában pompázó Misson márkájú sarokkanapé, melyet Hans Hopfer tervezett még 1971-ben. Dekoráció gyanánt falhoz támasztott vintage síléceket találunk még itt egy Austyn Weiner festmény társaságában, aki nem mellesleg Donatella Versace és Taylor Swift mellett Gigi kislányának harmadik, tiszteletbeli keresztanyja is.

KONYHA - AHOL SEMMI SEM AZ, MINT AMINEK LÁTSZIK

Már a nappali sem volt ingerszegény, de a dolgok a konyhában kezdenek csak igazán kibontakozni. A konyhaszigeten lévő, fából készült gyümölcsöskosár ebben a háztartásban nem almákat, hanem biliárdgolyókat rejt (*második példa a funkcionalitás háttérbe szorítására a dizájn javára), és ezzel még messze nem értünk a meglepetések és móka végére.

PASTA, PASTA, PASTA!

Gigi soha nem rejtette véka alá, hogy szenvedélyes tészta készítő - és fogyasztó, ám hogy senkiben se maradjon e tekintetben kétség, ezt nyomatékosítandó nem csak a konyhaszekrénye üveg tárolóit, de annak frontjait is színültig töltötte különféle, színezett száraztészta kreációkkal (*harmadik példa arra, hogy ez is inkább esztétikus, mintsem étvágygerjesztő). Az üreges betét elemeket nagyon előrelátóan úgy alakíttatta ki, hogy azokban a tészta az aktuális szezonhoz igazodva bármikor kicserélhető.

SZÍNEK MINDEN MENNYISÉGBEN

Gigi a textilek tekintetében sem volt visszafogott. Az emeletre vezető lépcsőjét egy mustársárga alapú, "hallucinatív" mintájú gobelin futószőnyeg borítja, melynek formavilága talán palesztín gyökereire emlékezteti. A mustársárga szín barokk sminkes székének textíliájában is tetten érhető az öltözőjében - amit ő csak púderszobának nevez - , mely stílusával és míves kidolgozásával azonnal magára irányítja a figyelmet.

A hálószobába is jutott bőven a színekből. Az egyébként letisztult és meleg barna bútorokat a krém színű falon Christopher Martin Vorticity 3 db-ból álló Disc kollekciója ékesíti.

A folyosói fürdőszoba azonban színek tekintetében garantáltan mindent visz. A falat itt nem tapétával, vagy csempével burkolták, hanem a New Yorker magazin színes címlapjaival, mellyel Gigi régi vágya teljesült.

MÁRVÁNY PADLÓTÓL A MENNYEZETIG

Ezek után már szinte ingerszegénynek mondható, hogy a hálóhoz tartozó, káddal és zuhannyal is felszerelt fürdőszoba, és a konyha is visszafogott, világos márvány borítást kapott. Előbbi a mosdókagylók körül, a padló egy részén, és a zuhany hátfalaként a mennyezetig, utóbbi a konyhapult mögötti falszakaszon végig futtatva. További érdekesség a lakást illetően, hogy a központi mennyezet is kapott egy kis csavart: meleg barna, fa padlóburkolatot!

Mint láthattad, Gigi rajong a merész színekért és a különc lakberendezédési megoldásokért. Képzőművészeti alkotásokban és méregdrága bútorokban bővelkedő otthona hangulatát azonban jóval szerényebb anyagi lehetőségek mellett is reprodukálhatod.

Látogass el veszprémi, kétszintes áruházunkba, vagy csak nézz szét webáruházunk kínálatában, és találd meg nálunk a téged leginkább kifejező, csúcsminőségű álombútoraidat!


Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered