The Dutchess - Háztetők felett megbúvó világ

0 darab hozzászólás

REJTETT ITALBÁR A VÁROS FELETT

Sokan tudni vélik, hogy Budapest szívében, az Erzsébet-híd lábánál magasodó ikerpaloták egykor egy valódi ikerpár, Klotild és Matild tulajdonát képezték. Csakhogy Klotilddal ellentétben, aki a paloták építésének idején (1899-1902) valóban élt, Matild csupán a képzelet szülötte, melynek oka vélhetően a jól csengő szóvégeknek, és a romantikus történetek iránti olthatatlan vágyunknak köszönhető. Ezen híres háztetők rejtekében, további 3 exkluzív étterem társaságában született meg a budapesti éjszaka ékköve, a The Dutchess italbár, mely az 5 éve teljesen felújított Matild Palota 48 méter magas tornyában és tetőteraszán kapott helyet, lenyűgöző kilátással a Dunára, az Erzsébet-hídra és a Gellért hegyre. Ha velünk tartasz, ezúttal ebbe a titkokkal övezett, pazar környezetbe vezetünk be!

JOIE DE VIVRE

A bár létrehozását a Palota megálmodója, Klotild Mária osztrák főhercegné ihlette, aki felkérte híres építészeit, hogy a palota tetején alakítsanak ki egy pazar rejtekhelyet a dekadens mozgalom számára. Az volt az álma, hogy ez lesz az a hely, ahol megoszthatja a „joie de vivre”, az életöröm érzését a társadalmi elittel. Az Erzsébet-híd kapujaként álló, díszes épület eredetileg kávézóknak, üzleteknek és galériáknak, valamint emeleti lakásoknak adott otthont.

"ITALKÖNYVTÁR" A VÁROS TETEJÉN

Az italbár a legfinomabb italokkal, egyedi koktélokkal, különleges borokkal varázsolja el vendégeit. Ezen felül elsősorban a japán és a nemzetközi konyha szerelmeseinek lehet gasztronómiai találkozóhelye, ahol első osztályú osztrigával, szemet gyönyörködtető tengeri koktéltálakkal, valamint isteni sushival és sashimivel várják a rejtekhelyre merészkedőket.

DIZÁJN A LEGJAVÁBÓL

Az ikonikus császári palota és az italbár átalakítása a világhírű belsőépítész, Maria Vafiadis, és a díjnyertes londoni MKV Design csapatának köszönhető, akik kifejezetten a vendéglátás területére szakosodtak. A 20 éve Londonban alapított társaság autentikus dizájnjákról ismert, mely mindenkor ügyel a projektek helyszínére, és azt megfontolt módon emeli be a belső terekbe. Az okos tértervezés, a legfinomabb új és hagyományos anyagok felhasználása, a rétegezett textúrák, és az iparművészet egyedi darabjai jelentik védjegyüket. A tervezőcsapat célja a palota, és benne a The Duchess felújításakor az volt, hogy egy kiemelkedő, de ugyanakkor tökéletesen értelmezhető teret hozzanak létre, ami túllép az elvárásokon. Belsőépítészeti megoldásaikat elnézve - mellyel hozzájárultak a már eddig is meglévő titkos miliő fokozásához - kijelenthetjük, hogy ez sikerült nekik.

SEMMIHEZ SEM HASONLÍTHATÓ ÖRÖKSÉG

A Matild Palota 2021 májusában csatlakozott a The Luxury Collection fémjelzésű Marriott Bonvoy hotellánchoz, a csoport 120. szállodájaként. A palota semmihez sem hasonlítható hangulatú képviselője a magyar építészetnek, amely összetéveszthetetlen más létesítményekkel attól a pillanattól kezdve, hogy a vendégek belépnek oda. Az ikonikus épület, mely az UNESCO világörökség része is, kiterjedt felújításon és restauráláson esett át, hogy elérve mostani formáját 111 szobát (köztük loft vendégszobákat), 19 fejedelmi lakosztályt, gyógyfürdő élményt, 3 exkluzív éttermet, és a The Duchess italbárt kínálja csodálatos kilátással a városra.

EGY CSIPETNYI TÖRTÉNELEM

Az épület, és a bár egyedi kialakítása erős narratívát közvetít, amely elbűvölő utazásra készteti a vendégeket az időben.
Az előcsarnokba belépve azonnal kimenekülhetünk a város forgatagából, és a kiváncsi tekintetektől sem kell tartanunk, mivel az ablakok precíz kialakítása révén leárnyékolják a kinti forgalmat. A történelmi folyosót megemelték, a bejárat passzázsának látványát egyedi porcelán elemekből álló függő lámpákkal téve még lenyűgözőbbé, és egyben tisztelegve a hagyományos Zsolnay kerámiaművészet előtt.

Az előtérben a hercegné portréja körül történelmi fényképek gyűjteménye található a falakon, melyek betekintést nyújtanak Budapest történelmébe, és az eredeti palotába.
A tér közepén egy egyedileg készített, elegáns csillár is tiszteleg a hercegné emléke előtt, emlékeztetve bennünket arra a híres ékszerére, melyet gyakran hordott.

Az ingatlan egészében a kékeszöld, a pazar arany díszítések, és réz, az üvegmozaikok, márvány lapok átgondolt anyag-és színpalettája dominál, az ikonikus budapesti épületek árnyalatait, és jellegzetes tetőképét felidézve.

Az óriási belmagasságú helyiségeket különleges, főképp szecessziós részletgazdagsággal, népi motívumokat is felhasználva dolgozták ki, ezzel is fejet hajtva kultúránk előtt. Éppen ezért nem hiányoznak a termálfürdőt idéző spa-stílusú elemek, a halszálka mintás parketták, a hímzett párnák, és az elegáns kristálycsillárok sem.

NAGYVILÁGI DEKADENCIA

Az éj leple alatt a The Duchess átveszi a város éjszakai élete felett az irányítást. Az elegáns bár privát liftekkel, rejtett bejáraton keresztül érhető el, a csillogás és a gasztronómia polgári kultúráján keresztül egy másik világba repítve vendégeit. A bár miliőjéhez tartozó laza hangulatú zenét az Erzsébet-híd alatt áthaladó hajók látványa egészíti ki, amit a ház koktélspecialitásai, illetve a kitűnő párlatok és pezsgők kerekítenek felejthetetlen egésszé.

KINEK ÉRDEMES IDE ELLÁTOGATNI?

Elsősorban azoknak, akik - mint fentebb már írtuk - rajonganak a japán és nemzetközi konyháért, továbbá szeretik maradéktalanul élvezni az életet, és kényeztetni érzékszerveiket. Őket a gasztronómia világában méltán híres mesterszakács, Wolfgang Puck és csapata varázsolja el izgalmas koktéljaival és ételkreációival.

Ha felül kívánsz emelkedni a mindennapok egyhangúságán, és vágysz egy csipetnyi titokzatosságra egy remek ital társaságában, szerdától szombatig, este 6 és éjfél között itt megteheted.

Vesd bele magad a "Hercegné" luxusvilágba, és légy a főszereplője a főváros legtitokzatosabb történetének! Ehhez csupán egy lazán elegáns ruhába kell belebújnod, felkészítve az érzékeidet egy elementáris gasztronómiai, “mixológiai” és vizuális élményre.


Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered