Építészeti Hungarikum a Tisza-tó partján - Butik Design Room

0 darab hozzászólás

MODERNIZMUS FANTÁZIÁVAL FŰSZEREZVE

Létezik egy szálláshely Magyarországon, mely nem csak országos viszonylatban, de európai mércével mérve is teljesen egyedülállónak mondható. Tulajdonosai ugyanis nem kevesebbre vállalkoztak, mint egy olyan szálloda létrehozására, melynek szobái egymástól független történeteket mesélnek el. Így született meg 2014-ben Krupp Márton, Hajas Viola és Singer Ádám, egyszóval a Singer Építésziroda közreműködésével a Butik Design Room Abádszalókon, a Tisza-tó közelségében.

A 306 négyzetméter alapterületű miniszálloda mindössze 6, tematikus szobával rendelkezik, melyek berendezéséhez az ötleteket ugyan maga a vidék szolgáltatta, de amit szerencsére nem csupán a természeti környezet miatt érdemes felkeresni, hanem egyértelműen belsőépítészeti megoldásaiért, melyek - lévén van mondanivalójuk - valóban megérdemlik a figyelmet.

Járd körbe velünk mind a 6 birodalmat. Biztosan nem fogsz bennük csalódni.

1. AZ ERDŐ INSPIRÁLTA "TÖLGY" SZOBA

A 6 szoba egyike a TÖLGY elnevezést kapta, melyben nem meglepő módon a textilek kivételével minden berendezési és használati tárgy fából, egyedileg készült, beleértve a mosdókagylókat is.

Azt gondolhatnánk, hogy ha még a burkolatok is fából készülnek, ráadásul a mennyezeten is visszaköszön a padló motívuma, akkor az nyomasztó, vagy túlságosan egyhangú benyomást kelthet, ám ez a szoba minden, csak nem unalmas. Köszönhető ez a különféle fafajták felhasználásának, továbbá a jó kiosztású, néhol antikolt, máshol égetett, vagy többféle módon pácolt burkolatoknak, nem beszélve a bútorokba integrált fahasábokról (lásd hintafotel), vagy a lopótököket imitáló mennyezeti lámpákról, melyek több, mint formabontók.

A témához tartozó barna szín dominanciája ebben az emeleti szobában a természetességet és a melegséget szimbolizálja, ahol jó megpihenni, és aminek teraszán jól esik egy meleg nyári estén egy hűsítő koktélt elkortyolgatni.

MARCO MOBILI INSPIRÁCIÓK A TÖLGY SZOBÁHOZ

2. A TÓ TEMATIKÁRA ÉPÜLŐ "VÍZ" SZOBA

A VÍZ szoba a TÖLGY szobával ellentétben jóval hűvösebb hangulatú, akárcsak a tó vize. Ebben a közegben a tervezők arra törekedtek, hogy a textilek, a falburkolatok színe és anyaga, a vibráló felületek, a világítótestek mind-mint elringassanak bennünket.

A képeken még nem látható, de a szoba 2.0-ás verziójában a légteret is hullámzóvá téve egy madzag rendszer is felkerül majd a mennyezetre.

Akárcsak az öltözködésben, a lakberendezésben is igaz, hogy a kék és a barna megfelelő árnyalatainak párosítása roppant elegáns hatást kelt, mint ebben a szobában.
A kék emelett nyugalmat is áraszt, a buborékokra emlékeztető lámpabúrák pedig a könnyű lebegés érzését keltve járulnak hozzá a feltöltődésünkhöz.

MARCO MOBILI INSPIRÁCIÓK A VÍZ SZOBÁHOZ

3. A TÉLI HÓNAPOKAT IDÉZŐ "JÉG" SZOBÁJA

Ki gondolná, hogy egy jég ihlette szoba is áraszthat magából a maga módján melegséget? Ez elsősorban a textileknek és a "jégbe" zárt növényzetnek, továbbá az ötletes berendezési tárgyaknak köszönhető, mint amilyen az éjjeliszekrénnyé avanzsált szánkó az ágy mellett.

Ezt a szobát a letisztult terek és formák jellemzik. Külön említést érdemel a fények nagyon gondos alkalmazása ebben a helyiségben, amivel a savmart üveg mögé zárt nádat, továbbá a padlót megvilágították. Utóbbinál elérve, hogy a hófehér kellőképpen tükröződjön, és tovább fokozza a jeges hangulatot.

Nem csak a nád, de a szekrény üvegezését is oly módon alakították ki, hogy azok jéglemezbe zárt hatást keltsenek. Bár a fények a szoba tematikájához igazodóan hűvösek, a meleg barna tónusú díszpárnák és ágytakaró remekül kiegyensúlyozzák a "hőmérsékletet".

MARCO MOBILI INSPIRÁCIÓK A JÉG SZOBÁHOZ

4. A TÁBORTÜZEKET ÉS SZALONNASÜTÉSEKET FELIDÉZŐ "TŰZ" SZOBA

A tűz elemet a meleg színek mellett a burkolatok felületkezelésével is igyekeztek ebben a helyiségben megjeleníteni. Találunk itt rozsdás homlokzatot, elszenesedett bútorokat, sárgán izzó fényeket, melyek a pattogó tűz imitációjaként remekül illenek a szoba hangulatához, és még valamit. Észrevetted a fal mellett diszkréten megbújó tűzoltókészülékeket? Bombasztikus dekorációs ötlet! 😎

A szobához bio kandalló is tartozik, így akár a lángnyelvek fényében is megfürödhetünk, de valódi élményzuhanyt is kínálnak itt számunkra.
A TŰZ szoba félhomályba burkolózó fényei titokzatosságot, a textilek melegséget árasztanak magukból. Innen cseppet sem hiányzik egy hivalkodó mennyezeti lámpa. A fényeket beépített, meleg fényű LED-ek szolgáltatják.

MARCO MOBILI INSPIRÁCIÓK A TŰZ SZOBÁHOZ

5. A TÓ ÉLŐVILÁGÁRA EMLÉKEZTETŐ "MADÁR" SZOBA

A Hortobágyi Nemzeti Park Madárrezervátuma ihlette a földszinten elhelyezkedő MADÁR szoba enteriőrjét. Aki szálláshelyéül ezt a szobát választja, annak egy percre sem kell elszakadnia a természettől.
Az egyik legkülönlegesebb homlokzati megoldás kétség kívül a MADÁR szoba sajátja. Az igényes, madártoll mintázatú és kolibri színű falburkolat és dekoráció az ágy mögött - amiből még a klímára is jutott -, vagy a fürdőszobai greslap remek választás ebbe a zöld -kék-barna színeket felvonultató szobába.

A JÉG szobához hasonlóan a MADÁR szoba is tele van játékossággal. Van itt kígyó módjára tekergő, akadálymentesítő kapaszkodó, akárcsak csövekre, zuhanyzóba, mosdókagylóra ültetett madarakat, vagy kacsalábon álldogáló asztali lámpa.

MARCO MOBILI INSPIRÁCIÓK A MADÁR
SZOBÁHOZ

6. AZ ALFÖLDI ÉLET ÉS A TÓ MAGA KÖSZÖN VISSZA A "CSÓNAK" SZOBÁBAN

Azok számára lehet nagy élmény ennek a szobának az elfoglalása, akik rajonganak a csónakázásért.
A 6 szoba közül a CSÓNAK rendelkezik a legnagyobb alapterülettel, ami több ikonikus berendezési tárgy felvonultatását is lehetővé teszi. Ezek közül egy valódi tiszai ladikba épített jakuzzi kád a vendégek elsőszámú kedvence.

Ebben a szobában a vidéki élet számos használati tárgya kezdett új életet.
A baldachinos ágy melletti éjjeli lámpák hajdanán tejes kannaként teljesítettek szolgálatot, a mosdótálban pedig valaha pörkölt rotyoghatott, lévén, eredendően bogrács. Ezek után nem meglepő, hogy a szekrények fogantyúi sem egyszerű gombok, hanem evezőlapátok.

A CSÓNAK szobában - a fürdőszoba kivételével - meszeltek a falakkal, és döngölt a padló, akárcsak egy tisztességes, magyar tanyasi házban. A fürdőszobában pedig egy alföldi gémeskút képe emlékezteti a vendéget arra, hogy soha ne feledkezzen meg a gyökereiről.

MARCO MOBILI INSPIRÁCIÓK A CSÓNAK SZOBÁHOZ


Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered