Pantone #COY2022 és a szezon divatszínei

0 darab hozzászólás

Kihirdette a Pantone az év színét és a szezon divatszíneit

A neves színintézet ismét közzétette AZ ÉV SZÍNÉT (Color of the Year, röviden #COY2022), és a divatvilág színpalettáját, melyeket most te is megismerhetsz, akárcsak azt, hogy miért és kiknek fontos ez.

Köztudott, hogy a Pantone színrendszere a legfontosabb színillesztési rendszer a világon, mely 1963-ban jött létre azzal a céllal, hogy megoldja a nyomtatás bonyolult színegyeztetésének problematikáját. Gondoljunk csak az egyik híres üdítőital gyártóra, akinek palackjai előállításakor nem elegendő csupán annyi mondani, hogy legyen piros. A márka részeként pontosan szükséges definiálni, méghozzá egy egyetemes nyelven annak az adott pirosnak az árnyalatát, mely a brand sarkallatos pontja. Ezt oldotta meg a Pantone a színek osztályozásával és számozásával. 2000 óta pedig nem csak ezt, hanem az év, és a divat színének szezononkénti definiálását is nekik köszönhetjük, mely természetesen nem azon alapul, hogy valaki a hasára ütve felkiállt: 2022-ben legyen a tavasz/nyár színkollekció egyik emblematikus darabja a rágógumi (17-1928 Bubblegum)!

Valami egészen más történik, amit a Pantone Intézet tulajdonképpen helyetted valósít meg!

Piackutatás, amit helyetted végeznek el

A Pantone nem találomra, hanem egész évben tanulmányozva a trendeket hirdeti ki az év és a divatvilág aktuális színeit. Figyelembe veszik a társadalmi folyamatok valamennyi aspektusát, a közösségi médiát, még a politikát is. Az így kiválasztott árnyalatok ezt követően öltenek testet a formatervezés és a marketing világában.

Általa megújíthatod az arculatodat

A Pantone tehát egy széleskörű, és számtalan munkaórát felölelő marketing kutatást lényegében helyettünk végez el, és bocsát ingyen a rendelkezésünkre különféle színpaletták felvonultatásával. Így egy kisebb vállalkozásnak sem szükséges önmagát újra és újra kitalálni, hogy trendi maradjon. A színtrendeket követve, és azt az üzleti tervébe beépítve a saját arculatát is képes évről évre megújítani, és a vásárlóinak éppen azt kínálni, amire azoknak szükségük van.

A divat trendek a lakberendezés előfutárai, ami hasznodra lehet, ha új bútorban gondolkodsz

A Pantone az év színe mellett a divatvilág trendjeire is figyel. A London paletta a Pantone Color Institute által a divatszakma számára közzétett trend-előrejelzés része a 2022-es tavaszi/nyári szezonra. És hogy mért érdekes a belsőépítészek számára a divat? Mert a belső terek és a dizájn trendjei gyakran kéz a kézben járnak a divatipar trendjeivel, így a Pantone által bemutatott előrejelzéseket könnyű a lakberendezéssel, bútortervezéssel összehangban hozni.

"Rágógumi", "popcorn" és "potpourri", többek között ők az év favoritjai

Ez csak néhány azon árnyalatok közül, amelyeket 2022 tavaszán és nyarán megcsodálhatunk a divatvilágban és a belső terekben.
Az új szezonra kapásból két színpaletta is rendelkezésünkre áll a Londoni és a New-York-i Divathétre készülve. Mi most a Pantone Fashion Color Trend Report 2022 tavasz/nyár tíz kiemelkedő színét mutatjuk be, melyek új szintre emelhetik a stílusodat, nem beszélve az otthonod megjelenéséről. Neked melyik a kedvenced?

Könnyed, légies pasztellekben és lebilincselően élénk árnyalatokban valósulnak meg az idei évre progrosztinált színek. A fentebb már látott Cascade, Coral Rose, Super Soinc, Popcorn, Cofee Quartz mellett kapott helyet a palettán a bájos Potpourri | PANTONE 13-2004 , mely puha rózsaszínével a száraz virágokra, vagy egy édes vattacukorra emlékeztet.

A Bubblegum | PANTONE 17-1928 szemrevaló rózsaszín árnyalata a játékosság és pozitív életszemlélet üzenetét hordozza.

A Sudan Brown| PANTONE 18-1160 - meleg, barna színe megnyugtatóan hat az érzékeinkre.

A Fragile sprout | PANTONE 17-1928 - a törékeny hajtás zöldjének éles, merész és friss árnyalatával hódít.

Az Orchid bloom | PANTONE 14-3612 a virágzó orgona lila színével a természet virágai iránti szeretetre emlékeztet bennünket.

Az év színe 2022-ben a kreativitás és találékonyság ösztönzője

Két év telt el azóta, hogy a Pantone a Blue- t választotta az év színének, és most ismét visszatért a kék színcsaládhoz, bemutatva a 17-3938 Very Peri-t. Ez az ibolyakék szín kifejezetten a 2022-es évre készült. Egyszerre szimbolizálja a kényelmet, a megnyugvást, melyre mindannyiunknak szükségünk van ezekben a kiszámíthatatlan időkben, miközben biztat a reményre, az újdonságok befogadására és a kreativitásra.

Mi pedig téged arra, hogy bátran kísérletezz a színekkel 2022-ben és szárnyalj! Szavazz bizalmat a merészebb árnyalatú bútoroknak is!

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

ELŐZŐ BLOGCIKK

-

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Home tour 2.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered