Ez a konyhaforma taszíthatja le a trónról az amerikai konyhát

0 darab hozzászólás

Üveg válaszfalak a konyhában

Az amerikai konyhák, amióta csak meghonosodtak nálunk, szinte letaszíthatatlanok trónusukról, ugyanakkor egyre népesebb azok tábora is, akik szakítani szeretnének a "mindent egybe" funkciók egyeduralmával.

Fő érvük a konyhai munkálatokkal járó zajok és illatok olykor zavaró mivolta, ami valóban nem való egy nappaliba.
Erre a problémára kínál megoldást az a konyhaforma, mely anélkül zónáz fel egy egybefüggő teret, és zárja ki a kellemetlen elemeket, hogy az közben elveszítené nyitott és világos hangulatát. Ismerd meg az üvegfalak adta lehetőségek végtelen tárházát!

Funkcionális és esztétikus elem a házban

A válaszfalak legfontosabb funkciója a konyha és a lakótér megfelelő zónázása. A tér részekre osztásánál fontos alaposan átgondolni a szerkezet elhelyezkedését, hogy az arányok harmonikusak legyenek.

Miért válasszunk üveget? Mert univerzális és környezetbarát anyag. Kis és sötét helyiségekbe jó választás, mivel nem akadályozza a fény áramlását, és nem terheli túl a belső teret. Az üveg szinte bármilyen belső stílusban használható – ipari, kortárs, rusztikus , mert sokféle anyaggal működik, mint amilyen a kő, a fém, a fa stb.

Az üveg válaszfal lehet átlátszó, matt, mintázattal ellátott vagy anélküli. Egy tágas szobákban a színes ólomüveg gyönyörűen mutathat, különösen a viktoriánus vagy art deco belső terekben, míg az absztrakt mintájú ólomüvegek tökéletesen illeszkednek a modern belső terekbe.

A KONYHA ÉS A NAPPALI KÖZÖTTI TÉR ELOSZTÁSÁHOZ A KÖVETKEZŐ TÍPUSÚ VÁLASZFALAKAT HASZNÁLHATJUK:

1. Toló válaszfalak vagy válaszfalak tolóajtóval.
2. Helyhez kötött válaszfalak.
3. Üveg válaszfalak csuklós ajtókkal.

MIT ÉRDEMES ELVÁLASZTANI?

1. A konyha és a nappali közötti teret.
2. A konyha és az étkező közötti helyet.
3. A konyha és a terasz (loggia) közötti területet.

Nyitott állapotban a toló válaszfalú üvegajtók szabad bejárást biztosítanak a konyhába, zárva pedig visszaállítják a különböző funkcionális területek határait.

AZ ÜVEG VÁLASZFALLAL ELLÁTOTT KONYHA ELŐNYEI

1. Helytakarékos és kompakt kialakítás

Az üveg válaszfalak által elfoglalt hely minimális. Sokkal vékonyabbak, mint más anyagokból készült társaik, ezért nélkülözhetetlenek, ha helyet kell megtakarítani.

2. Jó szigetelő tulajdonságok

Igaz, hogy a konyha és a nappali közötti üveg válaszfal nem képez szilárd zajgátat, de megakadályozza a főzéssel járó illatok és a gőz átterjedését az egész lakásban, és tompítja a hangokat. A jobb hangszigetelés iránt érdeklődő házigazdák fa- vagy MDF-keretbe zárt, laminált üvegajtókat is választhatnak.

3. A nyitott tér érzetének megőrzése

Az üveg válaszfalak nem fosztják meg a helyiséget a levegőtől és a térfogattól, ugyanakkor egy teljeskörű zónázás illúzióját keltik. A csúszó válaszfalak felszerelése lehetővé teszi a helyiség igényekhez igazodó átalakítását, ami különösen fontos egy kis lakásban. Ha szeretsz főzni, és közben beszélgetni a barátaiddal vagy a családdal a nappaliban, ez a lehetőség tökéletes a számodra.

Az üveg legfőbb előnye, hogy nem akadályozza a természetes fény áramlását. Ez kiváltképp ott jelent tökéletes megoldást, ahol ablak nélküli lenne máskülönben az egyik helyiség, ha fallal leválasztanánk. Ezenkívül az üveg válaszfal vizuálisan nagyítja a teret, mivel a fény a helyiség minden sarkába behatol, kifinomultságot és eredetiséget kölcsönözve a belső térnek.

4. Környezetbarát

Ehhez alig valamit kell hozzáfűzni. Megbízható és időtálló, nem korrodál, nem szorul cserére, csak ha meguntuk. Ezenfelül baktériumölő tulajdonságokkal rendelkezik, a gomba sem jelenik meg rajta, ellenáll a hőmérsékletingadozásnak, és a nedvesség sem tesz benne kárt.

5. Stilisztikai sokoldalúság

Az üveg könnyű, modern, és minden belsőépítészeti stílusban beilleszthető. Az üvegek, keretek, és ezek méretei, továbbá a nyílástípusok választéka igen széles.

HÁTRÁNYOK, AMIVEL SZÁMOLNI KELL

1. Gondozás és karbantartás

Sajnos, mint általában mindennek, az üvegnek is vannak árnyoldalai. Az ilyen kialakítás nem a legbiztonságosabb, így jobb, ha nem telepítik olyan házakba, ahol kisgyermekek élnek. Bár a modern üveggyártási módszerek biztosítják, hogy az edzett üveg akár 7-szer erősebb legyen, mint a hagyományos, és ha eltörik, szilánkok helyett apró darabokra hullik, az üveg attól még törik.

Az üvegfalat meglehetősen nehéz tökéletesen tisztán tartani, mivel minden ujjlenyomat és szennyeződés jól látható a felületén. A hanyag megjelenés pedig negatívan befolyásolja a sikeres tervezési megoldás minden előnyét, így csak olyan otthonba ajánlott, ahol garantálható rendszeres tisztántartása.

2. Magánszféra hiánya

Ritka esetekben üveg válaszfal választja el a hálószobát és a konyhát. Azonban nem biztosít teljes magánéletet, és nagyon hangáteresztő, így az így elválasztott teret más módon is szigetelni, illetve takarni kell.

3. Nem kompatibilis a hangszórókkal

Az üveg válaszfalak nem alkalmasak akusztikai rendszerrel felszerelt helyiségekbe, mivel az üveg visszaveri a hangot és vibrációnak van kitéve.

Kreatív és funkcionális ötletek

A lakóterek kialakítása rengeteg kérdést vet fel, a dekorációtól az elrendezésig. A válaszfal fő feladata, hogy illeszkedjen az otthon általános belső terébe. Figyelni kell a különböző kombinációkra, amelyekben a kivitelezés színe, a belső tér stílusa, a szoba bútorzata, sőt az ajtók elrendezése is benne foglaltatik. A legérdekesebb megoldások kombinációja segít abban, hogy a teret úgy rendezhesd be, hogy az egész család számára kényelmes legyen.

Nem szükséges válaszfalat felszerelni a helyiség teljes szélességében. A teret egyszerűen zónázhatod egy kisebb üvegfal beépítésével is, amely egyértelműen elválasztja a konyhát és a nappalit.

Ha neked is megtetszett az üvegfalak által határolt konyhaforma, a hozzá illő konyhabútort nálunk meg is tervezheted!

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

ELŐZŐ BLOGCIKK

-

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Home tour 2.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered