Ütős magyar design termékek, amik megérdemlik a figyelmet

0 darab hozzászólás

Ütős magyar design termékek, amik megérdemlik a figyelmet

Bíró László golyóstolla, Gábor Dénes és a hologram, Rubik Ernő és a Rubik-kocka, Szent-Györgyi Albert és a C vitamin. Ez csak 4 példa a sokból, mely találmányok megváltoztatták a világot, és méltán vitték hírül, milyen tehetségek bölcsője ez az ország.

Míg korábban a lakberendezés területén újdonságokra szomjazók a Milánói Bútorvásárra kellett, hogy ellátogassanak, manapság a külföldi érdeklődők és befektetők látogatnak el oda a magyar designerek kedvéért, akik sorra mutatkoznak be nagy sikerrel e vásárokon, és zsebelnek be számtalan elismerést a szakmától.

Ha minőségi termékekre vágysz, már nem kell érte nyugatra utaznod. Ráadásul, ha magyar termékeket vásárolsz, azzal nem csupán a hazai gazdaságot erősíted, hanem szűkebben mérve egy olyan családot, ami akár a tied is lehetne. Talán egy kislányt támogatsz, akinek azért tudták megvenni a fogszabályzóját, vagy tudják fizetni a külön óráját, mert te bizalmat szavaztál az édesapja vagy édesanyja termékének.

Az alábbiakban bemutatunk néhány kortárs magyar formatervezőt és design termékeiket, akik és amik megérdemlik a figyelmet.

1. Asztalos Gabriella - Hug Chair

Gabriella egész életében balett-táncosnak készült, később viszont az kezdte érdekelni, hogyan tudná tárgyalkotásban is kifejezni az emberi mozdulatokat. Ekkor kezdett bele a bútortervezésbe.

A Hug Chair, más néven "ölelő szék" egy olyan nagyméretű, spirálszerűen hajlott hengeridom, amelyben "két ember ülhet egymással szemben, mégis szorosan egymás mellett, intim teret létrehozva a benne ülők számára. A fejük felett egymásba ívelő üléstámlák optikailag is az összetartozásukat sugallják, elősegítve gondolataik, érzelmeik áramlását." -fogalmazott Asztalos Gabriella.

A Hug Chair Gabriella első munkája, amivel azonnal két rangos nemzetközi design verseny fődíját is bezsebelte. Vajon mit tartogat még a jövőben számunkra?

2. Rácz Anikó - Ördög, tulipán, angyal szék

Rácz Anikó, azaz Hannabi
 Maffia nevű kanapéjával vált nemzetközileg ismertté. Azt vallja, hogy minden egyes kanapénak olyannak kell lennie, mint egy jól szabott öltönynek. A Maffia óta számos jópofa bútort és kiegészítőt készített még, például az Ombrella lámpát, vagy a képen látható székeket, amelyek különleges nevekre hallgatnak – például tulipán, ördög, angyal…

3. Vidó Nóri tányérkészlete

Nóri eredetileg építésznek tanult, de hamar rájött, hogy desingerként is megállja a helyét. Minden álma, hogy egy olyan házat tervezhessen, amiben minden egyes bútort és kiegészítőt is ő maga formál meg. Székei nemcsak itthon, de világszerte is különleges bútordaraboknak számítanak, legutóbbi munkája viszont még ezeknél is meglepőbb: betonból készített tányérkészletet.

4. Ivánka Katalin és Ivánka András - Flaster

A fiatal házaspár közös erővel nemzetközi babérokra tört. Különleges eljárással készült betonból terveztek már női táskát, asztalokat, könyvtámaszt is, de a legsikeresebb darabjuk a FLASTER nevet viselő, színes burkolólap.

5. Bartha Tamás és György Árpád Hunor - Pixel barokk asztal

Bartha Tamás és György Árpád Hunor és az általuk életre hívott Heonlab
 két jó barát közös vállalkozása, akik nem mindennapi bútordarabokkal örvendeztettek meg minket.
A Pixel Barokk asztal úgy fest, mint egy hatalmas legó építmény, pedig nem az – a barokk stílusú bútordarabot modern pixel-formákkal társították.
Igazán menő!

1. Szikszai László különleges fabútorai

Szikszai László (Sixay Furniture
) az egyik leghíresebb bútortervező, akinek műhelye Sopronban található. Legnagyobb felvásárlói az osztrákok és a németek. Mindene a fa, minden egyes bútorát minőségi faanyagokból készíti, és természetes eljárással kezeli őket, hogy a bútor lélegezni tudjon – ezért nála a lakkozás, mint felületkezelési eljárás főben járó bűnnek számít.

Juhász Ádám lámpái

Juhász Ádám (Adamlamp)
 szabadúszó designer, akinek már a diplomamunkája is egy lámpakollekció volt. Különleges, digitálisan tervezett és formára vágott világítótesteinek mindegyike egyedi darab.

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered