20 ünnepi tradíció, hogy a Karácsonyod varázslatos legyen

0 darab hozzászólás

20 ünnepi tradíció, hogy a Karácsonyod varázslatos legyen

Az év végéhez közeledve egyre erőteljesebben jár át bennünket a karácsony szelleme, a készülődés izgalma, az ajándékvásárlási láz. Persze ez némi stresszel is járhat, ám ha ügyesen osztjuk be az erőforrásainkat, és nem veszítjük szem elől a legfontosabbat, hogy mindez a szeretetről szól, igazán remek decemberünk lehet.

Íme néhány szórakoztató ötlet, amit a család apraja-nagyja imádni fog, és amikkel igazán megédesíthetőek az ünnepi előkészületek.

A család a legfontosabb

1. Készítsünk családi receptes könyvet, amit majd tovább adhatunk a gyermekeinknek, ők pedig majd idővel a saját gyermekeiknek.

2. Idén - ha a járványhelyzettel kapcsolatos előírások lehetővé teszik - tartsunk a párunkkal éjszakai randit, amit egybekötünk egy ajándékvásárlási túrával a városban.

3. Ha eddig nem volt benne még részünk, itt az alkalom, hogy hagyományteremtő módon karácsonyi videó interjút készítsünk a család minden tagjával. Ezeket a kisfilmeket öröm lesz visszanézni majd évek múlva.

4. Nem számít, mennyire vagyunk a táncparkett ördögei, a tánc a legszórakoztatóbb és legegyszerűbb módja annak, hogy az esetleges feszültséget lerázzuk magunkról. Elő a karácsonyi zenegyűjteményünkkel, karoljuk át a párunkat, vagy csak lejtsünk pár lépést a lakásban jövet-menet. Máris jobb hangulatba kerülünk.

5. Készítsünk mézeskalács házikót. Ne legyünk maximalisták. Nem cél, hogy a házikónk olyan legyen, mint amilyeneket a magazinok hasábjaink láthatunk. Akkor a legszebb, ha magán viseli készítőjének keze nyomát, és szívének minden szeretetét, amivel készült.

Tudod, az én ajándékom nem kapható boltban.
Kicsi szívem szeretetét összecsomagoltam.
Karácsonyig őrizgetem szívem közepében,
ám addig is csöpögtetem, osztogatom szépen.

- Aranyosi Ervin

Legyünk újra gyerekek

6. Öltsünk magunkra karácsonyi pizsamát. Ha még tovább akarjuk fokozni a mókát, ruházzuk fel vele az egész családot. Nincs is annál mókásabb este, mint amikor kicsiket és nagyokat rénszarvasos pizsamában öltöztetve, egy komplett "agancsos csorda" száguldozik körülöttünk a lakásban.

7. Ha már belejöttünk az öltözködésbe, szervezzünk "Csúnya pulcsi" partit.

8. Amennyiben a hó hiánya nem jelent akadályt, legyünk akárhány évesek is, építsünk hóembert.

9. Helyezzünk el "bűnjeleket" a házban és a ház körül, melyekkel igazolható a Mikulás és a Jézuska látogatása.

10. Rakjunk ki egy karácsonyi puzzle-t. Ez remek lehetőség az elme elcsendesítésére, és legalább annyira élvezetes kikapcsolódás gyerekekkel, vagy a párunkkal, mint egymagunkban.

Alkossunk

A jobb és bal agyfélteke összehangolásának, és lelki egyensúlyunk megtartásának legjobb módja, ha valamilyen kézműves foglalatossággal kötjük le magunkat. Kezdjük egy egyszerű feladattal:

11. Díszítsük fel a karácsonyfánkat, ám ezúttal valamilyen új tematika szerint. Találjuk ki, milyen színű, vagy milyen anyagú (pl. szárított gyümölcs, szalma, üveg), milyen témájú
(pl. állatos, angyalos, növény, geometria) díszekkel fogjuk idén csinosítani a fenyőfánkat.

12. Süssünk karácsonyi kekszeket vagy tortát.

13. Készítsünk saját kezűleg ajándékot.

14. Írjunk - sőt, készítsünk mi magunk - valódi üdvözlőlapot. Az elektronikus levelek korában ez már igazi kuriózumnak számít.

15. Tegyél kis elő-meglepetés ajándékokat a gyermekeid ágyába.

Lélekemelő pillanatok

16. Kényeztessük magunkat egy bögre forró csokoládéval. Nincs is annál jobb, mint egy megfáradt nap végén bekuckózni a kedvenc fotelunkba egy pohár forró itallal.

17. Tartsunk karácsonyi film-maratont.

18. Sétáljunk kedvenc városunkban, és csodáljuk meg az ünnepi fényekbe öltöztetett köztereket és épületeket.

19. Adományozzunk el valamit, amivel valakinek örömet szerezhetünk.

20. Készítsünk titkos "szeretet" üzeneteket, amiket észrevétlenül hagyhatunk ott valakinek az asztalán, vagy amerre éppen járunk.

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered