Milyen lakásba szeret ellátogatni a Mikulás?

0 darab hozzászólás

Milyen lakásba szeret ellátogatni a Mikulás?

Azon az apróságon most ne akadjunk fenn, hogy a Mikulásnak az időzónák, és a Föld forgásának következtében hogyan sikerül - nagyságrendileg - 9,8 millió otthonba ellátogatnia, cirka 31 óra leforgása alatt. Elegánsan tekintsünk el annak feszegetésétől is, hogy miként ússza meg, hogy a nagy légellenállás, továbbá a hangsebességnél 3000-szer gyorsabb száguldás ellenére a szánja mégsem ég hamuvá a gondolat tört része alatt, felgyújtva maga körül a komplett szarvascsordát és az ajándékokat.

Megteszi! Ráadásul minden évben, hiba nélkül. Ebből következően igen nagy rutinja, és még annál is nagyobb tapasztalata van annak tekintetében, hogy milyen otthonokba látogat el szívesen. Lássuk, hogyan tudjuk a lakásunkat felkészíteni piros kabátos, öreg barátunk fogadására, hogy megérkezése mindenki számára örömteli legyen.

Mivel nem tudhatjuk, hogy idén jó vagy rossz voltál-e, íme néhány lakberendezési ötlet, amivel garantáltan lenyűgözheted a Mikulást, hogy - jó pontokat szerezve - még a virgácsra várók névsorából is kiiratkozhass.

Lerakóasztal

A Mikulás ámulatba ejtésének érdekében helyezzünk egy impozáns asztalt a kanapé és a karácsonyfa mellé, amire odakészíthetjük kedvenc csokoládés süteményét, és a forró tejet, amit úgy szeret. Annak kérdésében, hogy a Mikulás laktóz érzékeny-e, még tudományos körökben sincs egységes álláspont, így menjünk biztosra: készítsünk ki számára kétféle frissítőt.

Az élet 4 szakasza:

1. Amikor elhiszed, hogy van Mikulás.

2. Amikor nem hiszed el, hogy van Mikulás.

3. Amikor te vagy a Mikulás.

4. Amikor úgy nézel ki, mint a Mikulás.

A Mikulás odavan a fotelokért

A karácsonyi készülődés nem csak nekünk, de a Mikulás számára is feszített tempóban zajlik. Nem csoda, ha teljesen kimerül, mire hozzánk megérkezik. Gondoljunk megfáradt tagjaira, és biztosítsunk számára egy kényelmes - ha lehet zöld színű - karosszéket vagy fotelt, ahol megpihenhet. Egy ilyen bútordarab az ünnepek után is remek szolgálatot tehet az otthonunkban, így mindenképpen jó befektetés a beszerzése.

Nyűgözzük le az étkezővel

A karácsony a családdal töltendő minőségi időről is szól, és ezt a Mikulás imádja.
Amennyiben a viselkedésünk nem volt kifogástalan ebben az évben, nincs is jobb módja annak, hogy megbánást tanúsítsunk, mint egy csodálatos vacsorával előrukkolni. Mutassuk meg, hogy komolyan gondoljuk a dolgot, és szerezzünk be a család, és vendégeink fogadására néhány praktikus és impozáns étkezőszéket. A Mikulás az ámulattól szóhoz sem fog jutni!

A tökéletes teríték

Mint azt tudjuk, a Mikulás sohasem utazik egyedül. Hűséges társai, a rénszarvasok repítik 321 300 kg-os (gyermekenként átlagosan 1 kg-os ajándékkal számolva) szánját, ami épp csak négyszer annyit nyom, mint az Enterprise nukleáris meghajtású anyahajó. Elképzelhető, hogy ilyen teljesítményt követően Rudolf és társai is felüdülésre vágynak. Készítsünk ki az étkezőasztalra számukra egy kis répát, vagy ünnepi répatortát, no meg bőséges mennyiségű folyadékot. Eközben ügyeljünk a terítékre és a dekorációnkra, hogy azok színben és stílusban is illeszkedjenek egymáshoz, nehogy hanyagnak tűnjünk. Nagyszerű ötlet, ha minden évben új színkört álmodunk meg az ünnepekre a lakásunknak és a fenyőfánknak. Ez lehet az elegáns szürke, vagy a kék és barna, illetve a minden időben hangulatos fehér, bézs, arany kombinációja.

A kandalló melege

A Mikulás hagyománytisztelő polgár, aki kifejezetten kedveli a kandallókat. Amennyiben otthonunkban van ilyen berendezés, bátran dekoráljuk azt is fenyőágakkal, gyertyákkal, horgolt karácsonyi zoknikkal. A Mikulásban ennek láttán szemernyi kétség sem marad, hogy hiszünk a Karácsony szellemében.

Világítás

Mint tudjuk, a Mikulás hajlamos a kéményeken keresztül megérkezni. Már az is művészet, ahogy a szánnal gond nélkül leparkol a tetőn, de az igazi bravúr akkor veszi kezdetét, amikor bepréseli magát a kéménybe az ajándékokkal. Annak érdekében, hogy landolásakor elkerüljük a nem várt baleseteket, már idejében készüljünk fel arra, hogy a kandalló és környéke kellően meg legyen világítva. Kár lenne arra ébrednünk az éjszaka közepén, ahogy a Mikulás nagy csörömpölés közepette nekiesik a szépen feldíszített karácsonyfánknak, miközben atomjaira töri a díszeket. Hangulatos fényfüzérrel nem csak a fát, de a dohányzóasztalt, egy vázát faágakkal, vagy egy csinos fotelt is megvilágíthatunk, ami által két legyet üthetünk egycsapásra.

Amennyiben ezeket az előkészületeket megtesszük, garantáltan jó benyomást teszünk a Mikulásra, és nem utolsó sorban a járványhelyzet ellenére is szeretettelivé és elegánssá tehetjük az ünnepet.

Szeretetben és bútorokban gazdag ünnepeket kíván a Marco Mobili!

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

ELŐZŐ BLOGCIKK

Madarat tolláról, embert lakásáról.

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Giccsparádé. Vagy mégsem?

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered