Madarat tolláról, embert lakásáról

0 darab hozzászólás

Madarat tolláról, embert lakásáról

Veled is elő szokott fordulni, amikor autóval közlekedsz, és várakozol egy lámpánál, hogy rápillantva az épületekre, melyek mellett elhaladsz, elképzeled, hogy kik lakhatnak ott? Hogy milyenek lehetnek azok az otthonok? Vajon, ha senki sem lenne bennük, amikor ott jársz, meg tudnád tippelni, hányan, milyen életkorú és nemű emberek élnek azokban az otthonokban? Mennyire lenne személyes vagy éppen steril az a közeg, amiben a mindennapjaikat töltik?

Egy biztos, egy lakás sok mindent elárul arról, aki lakja, és otthonná akkor válik, ha megtöltjük szeretettel, és életünk eseményeinek apró lenyomataival.

Ha igaz az, hogy egy lakás aktuális állapota tükrözi mindenkori hangulatunkat, az is igaz, hogy ezt a hangulatot befolyásolni tudjuk csupán azáltal, hogy megváltoztatunk pár dolgot benne.
Személyesebbé, karakteresebbé tehetjük néhány egyszerű módszerrel, amitől jobban érezzük magunkat.

Készítsünk boldogság falat

A nyaralásokon, a szülinapokon, a fontos vagy kedves eseményeken készült fotóinkat nyomtassuk ki, tegyük be egy keretbe, és akasszuk fel a falra sok más fotó társaságában. Legyünk akármilyen letörtek is, ha erre a falra rápillantunk, ahogy közlekedünk a lakásban, biztosan felmelegíti a szívünket.

Az otthont meg kell hagyni a boldogság érintetlen szigetének.

Emlékek gyűjtése

Kirándulásaink alkalmával hozzunk haza valami kis - látszólag - jelentéktelen emléket, mint amilyen egy érdekes mintázatú kavics a tengerpartról, vagy egy külföldön vásárolt evőeszköz, egy szállodai ajtót nyitó kártya, egy múzeumi belépő, egy képeslap, egy hűtőmágnes, egy helyi boltban vásárolt szőttes. Ezek az évek alatt kedves emlékekké szelídülnek, ahányszor csak a kezünk ügyébe kerülnek.

Ne csak új bútorokkal vegyük magunkat körül

Nagyon bensőséges érzés tud lenni, ha a gyökereinktől a berendezési tárgyaink esetében sem kell megválnunk. A nagymamától örökölt tálalószekrény vagy terítő csodás atmoszférát teremthet, ha az otthonunkban méltó helyére kerül. Arról már nem is beszélve, hogy becses családi ereklyeként öröklődhet tovább.

Tartsunk frissen vágott virágot az asztalon

Amennyiben - kertünk nem lévén - ezt nem tudjuk folyamatosan biztosítani, akkor néhány szép faággal, vagy kagylókkal, kövekkel is becsempészhetjük a természetet a lakásba, ami máris otthonosabbá teszi azt.

Engedjük el a kényszereinket

Ne bánjuk, ha nem uralkodik mindig patikarend a lakásban. Ez azt jelenti, hogy nem lakatlan. Este, miután már elcsendesedett a ház, és mi végignézünk a romokon, ami a nappali padlóján a gyerekek, vagy a lakás egyéb pontján mások után még elrámolásra vár, gondoljunk arra, hogy ez egyben azt is jelenti, hogy vannak körülöttünk. Olyan emberek, akik által szeretve vagyunk, és akiket a szanaszét hagyott kiscipők, az összecsokoládézott kanapé, a szőnyeg szálai közé rejtett legók, a mosatlan edények, a ki nem fordított zoknik ellenére, vagy éppen azok miatt, mi is szerethetünk. Sokan cserélnének velünk...

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

ELŐZŐ BLOGCIKK

-

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Az álombabaszoba kelléktára

Online kurzus: Otthonrendszerezés kisgyermek mellett

Tele vagytok családi fényképekkel, gyerekrajzokkal, amiket jobb híján a hűtőajtóra száműztetek? Nálatok is kitört odahaza a "hova tettem a szájmaszkom" forradalom? Kinőtte a pici a babaszobát, netán soha nem is aludt benne, és most tanácstalan vagy a gyerekszoba további sorsát illetően?

"OTTHONRENDSZERZÉS KISGYERMEK MELLETT" online kurzusunkban megdöntünk pár hiedelmet, és mutatunk számos pompás megoldást, amivel új szintre emelheted családi otthonotokat.

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered