10 kihagyhatatlan, kanapéra csábító film az ünnepekre

0 darab hozzászólás

10 kihagyhatatlan, kanapéra csábító film az ünnepekre

Tudod, melyik film volt tavaly karácsonykor a legnézettebb az országban? Bizonyára a tippjeid között ott szerepel a MacCallister família 8 évese, Kevin, és az ő megunhatatlan kalandjai a "Reszkessetek betörők" szériából. A TV csatornák kínálatából vélhetően idén sem fog hiányozni. Ha te is legalább annyira szeretsz mozizni, mint mi, íme néhány alternatíva arra az esetre, ha te is bekuckóznál hidegebb estéken egy jó kis film-maratonra.

Szubjektív TOP 10 filmajánlónk következik.

10. Csillagpor

Aki szereti a varázslatot, és örömmel néz be egy mágikus királyságba, annak kellemes 127 percet jelent majd ez a fordulatos film, melynek középpontjában mi más lenne, mint a szerelem. Tristan reménytelenül szerelmes Victoriába, és ígéretet tesz neki arra, hogy elhozza számára a város falain kívül meglelt hullócsillagot. Sikerrel is jár, ám az igazi kaland csak ekkor veszi kezdetét...

Ha könyvet olvasol vagy filmet nézel, nem vagy egyedül.

9. Polar Expressz

Ez az animációs mesefilm, lévén 2004-ben készült, nem a szédületes animációs trükkjeivel fog minket a kanapéhoz szegezni, mégis magával ragadó üzenete miatt nem hiányozhat listánkról.
A film főhöse egy kisfiú, aki már majdnem biztos abban, hogy a Mikulás nem létezik, és a karácsony csak a szülők trükkje. Ekkor az éjszaka közepén, hatalmas robajjal egy csillogó vonat áll meg a házuk előtt. Miután a kisfiú habozva felszáll, a Polar Expressz pöfögve megindul, hogy utasai részesei lehessenek egy egészen kivételes pillanatnak...

8. Téli mese

A Téli mese - eredeti címén Winter's Tale - az egyetlen dráma kategóriába sorolható filmje listánknak. A történetbeli New York városában minden megtörténhet. Lakói másképp öltöznek, másképp viselkednek, más szabályok szerint élnek, és mindig készen állnak a csodára. A film főhőse, Peter (Colin Farrell) "szakképzett" betörőként tengeti életét, amikor egy akciója alkalmával találkozik egy titokzatos lánnyal, akibe halálosan beleszeret. Aki kedveli a misztikumot, és a lélekvándorlás gondolata sem áll távol tőle, annak ezt a filmet megnézve különleges élményben lehet része.

7. Télapu

Ha létezik Bakancslistás karácsonyi film, akkor ez biztosan ott szerepel közöttük. Az igazi Télapó megöregedett, s miután leesett egy háztetőről, alkalmatlanná vált feladata ellátására. Scott, a házigazda, aki nem teljesen vétlen ebben a banális balesetben, mit sem sejtve magára ölti a Télapó kabátját, és ezzel tudtán kívül aláír egy szerződést, melyben rögzítve van, hogy mostantól ő a Mikulás. Az már csak elhanyagolható részlet, hogy Scott ki nem állhatja a szarvasokat, ám most mégis kénytelen szánra szállni...

6. Négy karácsony

Ne is tagadjuk, a karácsony olykor mellékhatásokkal jár. Olyannyira, hogy Kate (Reese Witherspoon) és Brad (Vince Vaughn) módszeresen kerülik a karácsonyi ünnepségeket, és a legelképesztőbb sztorikkal etetik a családot, csak hogy ne kelljen részt venniük a kötelező rokonlátogatásokon. Egy ízben azonban lebuknak, és kénytelenek végiglátogatni az egész famíliát. Csodás és vicces történetnek lehetünk szemtanúi a családi melegségről és egymás féltett titkairól, ha ezt a filmet választjuk.

5. Az utolsó vakáció

Aki kedveli Depardieu-t, és nem veti meg a kulináris élvezeteket, annak meleg szívvel ajánljuk ezt a remek történetet, mely javarészt a tőlünk csupán egy kőhajításnyira lévő Karlovy Vary-ban játszódik. Georgia Byrd, egy nagyáruház konyhai osztályának eladója ahelyett, hogy titkos vágyait próbálná beteljesíteni - mondjuk, megszólítaná a bútorosztályon dolgozó jóképű kollégáját - , csak őrlődik, mígnem egy napon az orvosa közli vele a hírt, hogy gyógyíthatatlan beteg, és legfeljebb csak hetei vannak még hátra. Georgia az első sokk után elhatározza, hogy élete utolsó napjaiban úgy fog él, ahogyan mindig is szeretett volna. Zsebkendőket előkészíteni, a Happy End természetesen nem marad el.

4. Karácsony Artúr

Már az sem kis teljesítmény, ahogy bútoráruházunkban a karácsonyra megrendelt bútorokat szortírozzuk, ám el sem tudjuk képzelni, hogyan képes a Mikulás annyi ajándékot hiba nélkül kézbesíteni. Nyilván tökéletes, katonás szervezéssel, a terepen dolgozó manókkal, egy óriási szánnal, és egy hibátlanul működő parancsnoki bázissal. Egy alkalommal azonban becsúszik egy kis hiba. Kétmilliárd kisgyermek rendben megkapja az ajándékát, egyetlen kislány kivételével. A Mikulás kisebbik gyermeke, Artúr nem tud ebbe belenyugodni, és a saját szakállára kívánja ezt a helyzetet orvosolni.

3. Igazából szerelem

Slágerlistánk 3. helyezettje az a vígjáték, melyben ki ne emlékezne a romantikus komédiák koronázatlan királya, Hugh Grant vicces táncára. Hasonlóan néhány klasszikushoz, bizonyára ez sem fog hiányozni a TV csatornák kínálatából az ünnepek alatt.
Kiknek ajánljuk ezt a mozit? Azoknak, akik szeretik a jófajta angol humort, és értik a kiöregedett zenész, Billy Mack aranyköpéseiből sugárzó öniróniát: „Ne vegyetek drogot! Legyetek popsztárok, és megkapjátok ingyen!”
 

2. Miért éppen Minnesota?

Nincs még egy olyan ambiciózus nő, mint a Miamiban élő Lucy Hill (Renée Zellweger). Szereti a csillogást, a pénzt. Óramű pontossággal, és meglehetősen magányosan éli a gazdag üzletasszonyok kifogástalan életét, amikor egy nem várt feladattal bízzák meg. Le kell vezényelnie egy isten háta mögötti gyár átszervezését. Csakhogy a rutin munkának induló feladat számos, nem várt meglepetést tartogat a számára, melynek hatására az egész élete átrendeződik. Nem hiába ezüstérmesünk ez a mozi, mert szerethető, és az élet valódi értékeit vonultatja fel előttünk.

1. Holiday

Tadaaam! Karácsonyi filmes slágerlistánt abszolút befutója az az angol romantikus vígjáték, melynél garantált a zsebkendő pusztítás, és a romantikába vetett hitünk bebetonozása. Az igaz, hogy Jude Law homloka az évek múlásával egyre magasabb, de ki tud ellenállni filmbéli karakterének? Még a kapcsolatát éppen csak lezáró, munkamániás Amanda sem, aki miután rájön, hogy a barátja megcsalja, kiadja az útját.
A film középpontjában két fiatal nő, Amanda és Iris története áll. Iris reménytelenül szerelmes egy kollégájába. Nem elég, hogy érzelmei viszonzatlanok maradnak, de a céges karácsonyi bulin derül ki a számára, hogy a férfi, akit szeret, eljegyezte az egyik kolléganőjüket. A két összetört szívű lány a világhálón akad egymásra. Miután kölcsönösen elsírják bánatukat, elhatározzák, hogy az idegeiket helyre rakva otthont cserélnek. A pasimentes vakáció azonban - szerencsénkre - nem a tervek szerint alakul...

Ha esetleg valaki még nem látta volna ezt a 2006-os klasszikust, idén karácsonykor ki ne hagyja. Hogy a filmélmény minden tekintetben kényeztető legyen, nem árt, ha kéznél van egy doboz papírzsebkendő, némi rágcsálnivaló, és egy szuper kényelmes, film-maratonokra kiválóan alkalmas ülőgarnitúra.

227.990 Ft

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered