Liquid error: Could not find asset snippets/shogun-products.liquid

Vadítóan jó vegán kaják karácsonyra

0 darab hozzászólás

Vadítóan jó vegán kaják Karácsonyra

Meg fogsz döbbenni, de akadnak olyan vegán ételcsodák, melyekkel még a "keménymagos" húsfogyasztókat is el lehet varázsolni. Dacára annak, hogy egy gondolatnyi állati eredetű összetevőt sem tartalmaznak, mégis színesek és ízesek, és kicsit sem hagynak maguk után űrt az ember gyomrában.

Íme 3 remek lehetőség, - nem csak vegánoknak - hogy a klasszikus karácsonyi menüt leváltsd néhány különleges, húsmentes fogásra.

Zöldséges rózsapite szárított paradicsommal

Akár gyakran főzöl, akár nem, ezzel a mutatós menüvel debütálva karácsonykor még a legádázabb, "ragadozó" életmódot folytató családtagodat is lenyűgözheted.

HOZZÁVALÓK:

A pitéhez:
2 evőkanál lenmagliszt (vagy bármilyen más) és 6 evőkanál meleg víz
½ csésze napraforgómag
1 csésze zab
1/8 csésze víz
bazsalikom és oregánó
só, bors
olaj a sütőforma kikenéséhez

A töltelékhez:
350 g tofu
2 gerezd fokhagyma
¼ csésze szárított paradicsom
2 evőkanál sörélesztő
fél citrom leve
1/8 csésze rizstej, vagy más növényi tej
1/8 csésze petrezselyem

A zöldségekhez:
1 db közepes cukkini
3 répa
1 zeller
1 cékla
1-2 evőkanál olívaolaj

Mondd meg, hogy mit eszel, s megmondom, ki vagy.

Jean Anthelme Brillat-Savarin

Így készítsd el

1.Melegítsd elő a sütőt 180 C°-ra.
2. Készítsd el a "tojást" úgy, hogy a lenmaglisztet elkevered a meleg vízzel. Ezt tedd félre 10 percre.
3. A pite összes hozzávalóját tedd egy tálba, és keverd addig, amíg összeáll. (Egy omlós tésztát kell kapnod.)
4. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kenj ki kókuszzsírral vagy bármilyen más zsiradékkal, majd a tésztát egyenletesen oszlasd szét benne. Az aljára és az oldalára is kell, hogy jusson a masszából.
Süsd a tésztát 15 percig.
5. Közben a töltelék összes hozzávalóját tedd egy tálba és keverd simára.
6. A zöldségeket vágd vékonyra, de szélesre egy zöldséghámozóval.
7. Amikor a tészta alap elkészült, hagyd kihűlni, majd a tölteléket egyenletesen oszlasd el a tetején.
8. Melegítsd a sütőt ismét 180 C°-ra, és rendezd el a zöldségeket rajta a következő módon: az első zöldséget tekerd össze, helyezd a pite közepére és kicsit nyomd bele. A következő zöldségszeletet tekerd köré és szintúgy nyomd bele kicsit a tésztába. Ezt folytasd addig, amíg nem lesz tele a pite.
9. Locsold meg egy kis olívaolajjal és süsd 15-20 percig.

Így készítsd el

Dobj minden hozzávalót robotgépbe és aprítsd darabosra.
Ha szükséges, adj még hozzá olívaolajat (egyszerre 1 evőkanállal) és folytasd az aprítást, míg eléred a kívánt állagot.
Csak ennyi?
Igen! Zseniális, nem?

Kókuszos gyömbéres keksz melasszal

A gyömbér és a melasz pompázatos találkozása teszi ezt a süteményt ünnepivé, amitől kár lenne megfosztani családtagjaidat. Nem túl édes, puha, ugyanakkor ropogós is egyszerre, és persze tökéletesen vegán.

HOZZÁVALÓK:

¼ csésze kókuszolaj
¼ csésze kókuszvirág cukor
3 evőkanál melasz
1 chia-tojás (1 evőkanál chia mag elkeverve 2 ½ evőkanál vízzel)
1,5 csésze mandulaliszt
1/3 csésze kókuszliszt
1 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál őrölt fahéj
egy kis darabka friss gyömbér (3-5 cm) hámozva és felaprítva
1/8 teáskanál só

Így készítsd el

1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra, és bélelj kis egy tepsit sütőpapírral.
2. Egy tálban keverd össze a megdarált chia magot a vízzel (darált lenmagot is használhatsz chia-mag helyett). Tedd félre 3 percre és hagyd, hogy besűrűsödjön.
3.Ha már elég sűrű, keverd hozzá a kókuszolajat és a melaszt. Jól dolgozd össze.
4. Tedd aprítógépbe a mandulalisztet, a kókuszlisztet, a szódabikarbónát, a gyömbért és a sót, és óvatosan aprítsd össze, majd add hozzá a nedves hozzávalókat.
A tészta kissé ragadós lesz, de pont ilyennek kell lennie.
5. Kiskanál segítségével végy egy adagot a tésztából, tedd a sütőpapírral bélelt tepsibe, és kissé lapítsd szét.
Addig ismételd, amíg tart a tészta.
7. Süsd a kekszeket aranybarnára 12-13 perc alatt, közben folyamatosan tartsd szemmel őket, mert hamar megégnek.
Hagyd kihűlni egy sütőrácson.

Ne feledd! Önmagában is lehet kiváló egy étel, de akkor válik igazán éltetővé, ha megosztod azokkal, akiket szeretsz. Egy kényelmes étkezőasztalt körbeülve a családdal még a legszerényebb étel is fejedelmivé válik.

Jó étvágyat kíván a Marco Mobili!

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered