Bababiztos lakás? Mission possible!

0 darab hozzászólás

Csatlakozz online kurzusunkhoz: Otthonrendszerezés kisgyermek mellett

BABABIZTOS LAKÁS? MISSION POSSIBLE!

Ne gondolj semmi rosszra, de kérlek, most ereszkedj térdre.
Ez a legbiztosabb módja annak, hogy - miközben így egy teljesen új galaxis tárul a szemeid elé - megbizonyosodj arról, hogy a világ, amiben eddig éltél, tulajdonképpen nem létezik.

A CSEMETÉNKRE LESELKEDŐ VESZÉLYEK

Biztonságosnak hitt otthonunk abban a pillanatban változik Kambodzsa legveszedelmesebb dzsungelévé, mihelyst édesanyává válunk, és amint a pici helyváltoztatásra is képes, a nemzetközi helyzet csak tovább fokozódik.

Az eddig csak a telefonunk feltöltésére használt ártalmatlan dugaszolóaljzat egyik percről a másikra vérszomjas fenevaddá, a szemetesünk second hand shop-pá (leánykori nevén turkáló), a lépcső a bázisugrás ideális helyszínévé válik. És ez még semmi ahhoz képest, amikor először pillantjuk meg a picit, amint a padlón kúszva valamit jóízűen falatozik. (Miközben mi nem adtunk neki enni semmit. Ááá, mi az, és hol találta!?)

Annak érdekében, hogy az aggodalom ne őrölje fel idejekorán az idegeinket, és valóban a legfontosabbra, szemünk fényére tudjunk majd a kellő pillanatban koncentrálni, íme néhány megszívlelendő óvintézkedés, melyekre ha időben készülünk fel, garantáltan örömtelibb lesz számunkra a babavárás.

Most, hogy már a Hupikék törpikék magasságában vagy, nézz szét. Pontosan azt látod, amit a csemetéd is fog: meghódításra váró területeket. Vég nélkül.

Egy kisbaba amikor eszik olyan, mint egy turmixgép, aminek elfelejtették rátenni a fedelét.

Áramütés veszélye

- Nem állítjuk, hogy minden kisgyermeknek mániája a dugaszolóaljzatokba hurkapálcát dugni, de jobb, ha minden konnektorba, amit elérhet, teszünk biztonsági dugót.

- A földön kígyózó vezetékeket rögzítsük kábelbilinccsel olyan magasságban, hogy abba ne tudjon megkapaszkodni a pici, és meg se tudja rágni azokat.

- Egyetlen lámpát se hagyjunk villanykörte nélkül árválkodni, ezek is mind arra csábítanak, hogy a hiányt valamivel pótolja egy kisgyermek.

Mérgező dolgok

- Talán a legnagyobb kihívást az jelenti, hogy az általánosan használt kemikáliákat mind észrevegyük. Ilyenek többek között a tisztítószerek, a gyógyszerek, az ártalmatlannak hitt, de különben veszedelmes körömlakkok, és azok alattomos lemosói, a smink termékeink, továbbá az álcázás nagymesterei, a tisztálkodó - és illatszerek. Ezeket a termékeket hét lakat alatt tároljuk, és vásárláskor is részesítsük előnyben a gyermekzáras kiszerelésűeket.

- Amennyiben gázkazán vagy kandalló, cserépkályha üzemel a lakásban, feltétlenül használjunk optikai füstriasztót.

- Kúszás magasságban lévő nyitott polcokon lényegében semmit se tároljunk néhány évig, mert minden ott állomásozó holmi potenciális merénylő lehet.

Veszélyek fent

- Többszintes otthonban élünk? A lépcső komoly veszélyforrás, így mindenképpen lássuk el biztonsági ráccsal lent és fent is.

- A gyermekágyat se ablak alá, se lépcsőkorlát mellé, se függöny közelébe ne helyezzük, mert a picinek, amint lábra áll, nagy élmény lesz ezekbe belecsimpaszkodni, és térérzékelés hiányában onnan bármikor ki-vagy lezuhanhat.

- Mivel az ejtőernyőzés még várhat, a zuhanásveszély megakadályozására okvetlenül szereljünk fel minden nyílászáróra ablak kitámasztót.

Veszélyek lent

- A kádban és a fürdőszoba padlóján is használjunk csúszásgátlót. Utóbbit azért, hogy az önfeledten kipacsált víznek köszönhetően ne mi legyünk a következő Fred Asterek.

- Ahogy a mi kis lábujjunkat az evolúció tulajdonképpen csak arra teremtette, hogy ellenőrizhessük velük az ülőbútrainkat, a csemeténk ugyanígy azonosítja bámulatos pontossággal az asztalok sarkait, csak ő a buksijával. Hogy minimalizálhassuk a kék foltok előfordulását, ragasszunk sarokvédőt az éles pontokra.

- Egy gyermek számára nincs nagyobb izgalom annál, mint kipakolni valahonnan, ahova előzőleg mi gondosan bepakoltunk.

- A hűtőszekrényre, szekrényajtókra, fiókokra szereljünk többfunkciós zárat, ezzel megakadályozva az illetéktelen behatolásokat.

- Hogy se minket, se magát ne zárja ki a gyerek, és a kis ujjacskák se szoruljanak be, az ajtóknál alkalmazzunk ajtó támaszt, illetve, ahol indokolt, simán ragasszuk le ragasztószalaggal a zár nyelvét.

Ha a fenti előkészületek mindegyikén túl vagyunk, fújjuk ki magunkat, dőljünk hátra, és legyünk magunkra büszkék, mert KÜLDETÉS TELJESÍTVE! :)

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

ELŐZŐ BLOGCIKK

-

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Az álombabaszoba kelléktára

Online kurzus: Otthonrendszerezés kisgyermek mellett

Tele vagytok családi fényképekkel, gyerekrajzokkal, amiket jobb híján a hűtőajtóra száműztetek? Nálatok is kitört odahaza a "hova tettem a szájmaszkom" forradalom? Kinőtte a pici a babaszobát, netán soha nem is aludt benne, és most tanácstalan vagy a gyerekszoba további sorsát illetően?

"OTTHONRENDSZERZÉS KISGYERMEK MELLETT" online kurzusunkban megdöntünk pár hiedelmet, és mutatunk számos pompás megoldást, amivel új szintre emelheted családi otthonotokat.

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered