Ezt árulja el rólad a kupid

0 darab hozzászólás

Semmi sem árul el rólad többet, mint a rendetlenséged

Teljesen normális emberi reakció, hogy a legjobb énünket szeretnénk megvillantani a külvilág felé. Gond csak akkor van, ha felvett szerepszemélyiségünk és valódi énünk között túl nagy a távolság. Másképp megfogalmazva: A FB profilunk azt mutatja meg, amilyenek lenni szeretnénk, de hogy kik vagyunk valójában, arról a Google kereséseink, vagy a lakásunk tudna igazán mesélni. Utóbbin belül a rendetlenséghez fűződő bensőséges viszonyunk a legárulkodóbb.

Lássuk, te magadra ismersz-e?

18.990 Ft

22.990 Ft

A FELHALMOZÓ

Te vagy az, akinek a lakásában, bárhová is nézünk, mindenhol rendezett kis halmokat találunk. Itt egy olvasatlan levél, amott egy felbontott boríték, amivel még volt időd foglalkozni.
A konyhaasztalon a befejezetlen kézműves projektjeid elemei várakoznak türelmesen, a kanapén egy adag ruha, amiket még nem kell kimosni, de a helyükre sem tudtad őket tenni.

A Marco Mobili kupi-diagnózisa:

Sok mindent halogatsz. Az elöl lévő dolgaid azt jelzik, hogy még foglalkozni akarsz velük, igaz, időd az nincs rájuk. Nem hajíthatod egy szekrény mélyére őket, mert fix, hogy az életben nem találnád meg újra, és a befejezésükre is keresztet vethetnél. Inkább szem előtt tartod őket, mert az ezzel járó feszültség még mindig elviselhetőbb a számodra, mint az elpakolásukból következő befejezetlenség érzése.

A PORCICÁS

Igen változatos a hozzáállásod. Vagy rendetlenség uralkodik nálad, vagy patika rend. Ami azonban jellemzően mindenütt fellelhető nálad, az a vékony porréteg, mely jótékonyan borul rá mindenre a lakásodban. A fürdőszobai mosdótól a kanapéig, a szekrények mögött és alatt, mindenütt porcicák várakoznak ugrásra készen.

A Marco Mobili kupi-diagnózisa:

Nálad lazább embert aligha hordott a Föld a hátán. Néhányan talán azt a téves következtetést vonhatnák le az otthonodat látva, hogy lusta típus vagy, de ez nem feltétlenül fedi a valóságot. Csupán nem látod értelmét tollseprűvel a kezedben folyamatosan őrségben állni. Amikor takarítasz, akkor hiba nélkül teszed, de csak akkor, amikor kedved tartja.

A TITKOSÜGYNÖK

A te otthonod első pillantásra kifejezetten rendezettnek tűnik.
A munkafelületek tiszták, a hálószobában az ágy bevetve.
A távirányítók fegyelmezetten sorakoznak a dohányzóasztalon, a magazinok mellettük glédába rakva, de nem minden olyan, mint amilyennek első pillantásra tűnik. Amennyiben kinyitnánk bármelyik fiókodat, szekrényedet, rögvest fény derülne az igazságra.
A ruháid a szekrényben már közel sem olyan rendezettek, a fiókjaid olyan lomokkal vannak tele, melyeket lusta voltál kidobni. Tele vagy olyan termékekkel, melyekre szükséged van, de mégsem tudsz velük mit kezdeni.

A Marco Mobili kupi-diagnózisa:

Nem csak a rendetlenségedet titkolod jól, hanem a személyiségedet is. Te vagy az, akihez mások örömmel fordulnak útmutatásért, hiszen irigylésre méltóan hibátlannak és egyben lévőnek találnak. Ám ez igen nagy nyomásként nehezedik rád, hiszen ennek a képnek nem könnyű megfelelni. Néha csalásnak is érzed ezt a látszatot fenntartani, amiért nem olyan vagy, mint azt rólad feltétezik. A pedáns éned mellett van egy vadóc oldalad is, aki simán táncra perdül az asztalon egy péntek esti bulin.

A VÁNDOR

A te kupi kupacaid folyamatos vándorlásban vannak. Egyik helyről pakolod őket a másikra. Amit felszedsz a padlóról, hogy porszívózz, átrakod az ágyra, majd vissza a padlóra, vagy egy kosárba, hogy rendbe rakhasd az ágyat. Időnként nagyobb léptékben mozogva a kupacot úgy, ahogy van, áthelyezed egy másik szobába, csak hogy legalább egy helyiséged legyen, ami nett és tiszta.

A Marco Mobili kupi-diagnózisa:

Szereted a dolgokat szétválasztani. Egyszerre csak egy dologgal szeretsz és tudsz is foglalkozni. Törekszel a "multi-taskingra", de nem igazán fekszik neked a figyelmed megosztása. Ettől függetlenül, ha lassabban is, de mindig célba érsz. Csak beletelik egy kis időbe.

A PADLÓT FOGÓ

Amint belépsz a lakásodba, máris szórod a táskádat, a ruhákat, cipőket, és minden mást is a padlóra. Ennek dacára az otthonod többi része meglepően tiszta, de az ajtó és környezete katasztrófa sújtotta övezet. Nálad nem ritka jelenség, amint másnap reggel a földre hányt kupacban ásol, és keresed a kulcsaidat.

A Marco Mobili kupi-diagnózisa:

Valószínűleg agyon hajtod magad a nap folyamán, mire hazaérsz, már csak önmagad árnyéka vagy. Másra sem vágysz, csak hogy kikapcsolj. Még arra sincs igazán időd, hogy levetkőzz, vagy mindent eltegyél a helyére. Csak a mackónadrágod hívásának engedsz, amint azt kiáltja: szükségem van rád, vegyél fel! És te átszellemülten futsz az ölelésébe!

A GYŰJTÖGETŐ

Rengeteg régi bevásárlószatyor, műanyag zacskó rejtőzik a fiókjaidban. A szekrényeid tömve vannak semmire sem jó holmikkal, amiktől nem akarsz megszabadulni, mert egyszer még jók lesznek valamire. Akadnak olyan felesleges vackaid, amikből kapásból kettőt vettél egy leárazáson annak reményében, hogy ha idővel az egyik felmondaná a szolgálatot, a másik lehessen a "donor". Persze sosem lesz az...

A Marco Mobili kupi-diagnózisa:

Á, neeem vagy felhalmozó. Bár érzel némi rokonságot azokkal az emberekkel, akiket elrettentő példaként szoktak emiatt bizonyos televízió műsorokban megemlíteni. A lakásod is kezd egy őserdőhöz hasonlítani, ahol bozótvágó késsel kell utat vágni a szobától a konyháig, de úgy érzed, te még ellent tudsz állni a valódi gyűjtögetőket már maguk alá gyűrő kísértésnek. Időnként picit szorongsz, rémülten körülnézel, mert tudod, ha nem vigyázol, egy nap még szerepelhet a neved a TV-ben.

152.990 Ft

81.990 Ft

A MINDENHOL KUPIS

A te lakásodban bármerre nézünk, minden tele van pakolva valamivel. Holmi hátán holmi, amerre a szem ellát. Egy tapasztalatlan megfigyelő számára úgy tűnhet, hogy totális káoszban élsz, de te eskü alatt lennél képes azt vallani, hogy pontosan tudod, mit hol találsz.

A Marco Mobili kupi-diagnózisa:

Nálad többet aligha tud bárki a rendetlenség gyakorlati megvalósításáról. Nagy valószínűséggel ezt a kupit nem is osztod meg mással életvitelszerűen, mert utánad elpakolni felér egy végtelen történettel. Nem feltétlenül vagy magányos, de biztosan szeretsz egyedül is lenni, nem is nagyon igényelsz kiterjedtebb baráti társaságot. Nagy valószínűséggel kreatív ember hírében állsz, számos ötlettel a tarsolyodban, amik ilyen-olyan impulzusok hatására fogannak meg benned. Dacára annak, hogy kicsit szétszórt vagy, azért megtalálod a módját annak, hogy működőképes maradj.

A NYUGODT

Az élettered első ránézésre rendezettnek tűnik, de ez csak azért van, mert félre toltad a rendetlenséget. A padlón és számos felületen rendre növekedésnek indulnak a kupacok. Ez nem feltétlenül hulladék. Ezek csak azok a hasznos holmik, amik elől vannak, ahelyett, hogy eltetted volna őket.

A Marco Mobili kupi-diagnózisa:

Te egy megoldás orientált ember vagy. Csupán az a célod, hogy minden kéznél legyen, hogy gyorsabban érhess a feladataid végére. Szereted a tiszta tereket, de túl sok a tennivalód ahhoz, hogy az egész napot fiókok húzogatásával töltsd.

25.990 Ft

A CÁPA

Szinte hihetetlen, de a te otthonod maga a tökély, ahol minden a helyén van.

A Marco Mobili kupi-diagnózisa:

Igazi falkavezér alkat vagy, akinek nincs ideje badarságokra. A magaddal szemben támasztott elvárásokat fogalmazod meg a környezeted felé is. A rendetlenség számodra a lustaság jele, és te minden vagy, csak lusta nem. Egyszerűen nem lehetsz lusta, rendetlen, még akkor sem, amikor kísérletet teszel ezek valamelyikére. Te egy cápa vagy, akinek a haladás létkérdés.
Ússz vagy véged-hirdeted. Számodra nincs megállás.

A CIKLIKUS

Lakhelyedet elnézve nehéz elképzelni, hogy az élet jeleire lehet ott bukkanni a takarítást megelőzően, ám amikor végre rászánod magad, nagyon eredményesen számolod fel az áldatlan állapotokat. A padló olyan tisztává válik, hogy arról enni is lehetne, a felületek ragyognak, a vitrinek üvegein és az ablakon újra át lehet látni, minden a helyére kerül. Egy időre. Méltán vagy büszke a teljesítményedre, mely után a ciklus kezdődik elölről.

A Marco Mobili kupi-diagnózisa:

Te az utolsó molekuládig szenvedélyes alkat vagy. Úgy érzed, hogy bármit, amit érdemes megtenni, azt maximálisan ki kell aknázni. Ha nekifogsz valaminek, addig nem nyugszol, amíg a végére nem érsz. Az alkotásban és létrehozásban remekelsz, a szinten tartásukban már kevésbé.

Annak érdekében, hogy a rend minél tovább maradásra bírható legyen nálad, jól jöhet számodra is néhány, kínálatunkban megtalálható, kisméretű tároló. 🤗

35.990 Ft

Figyelem! Az itt feltüntetett fogyasztói árak a cikk megírásának időpontjában érvényesek, melyek árváltozás esetén ezen a felületen nem frissülnek.
A termékek aktuális árát webáruházunkban tudod ellenőrizni.

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

ELŐZŐ BLOGCIKK

-

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Home tour 2.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered