Sziporkázóan ötletes lakberendezési trükkök, amiket te is meg tudsz valósítani

0 darab hozzászólás

Nem minden az, mint aminek elsőre látszik

Szokás mondani, hogy az ember igazán leleményes teremtmény, az más kérdés, hogy a kreativitásunkat milyen okból fejlesztettük tökélyre az évezredek alatt.
A korlátozott lehetőségek mindenesetre új utak felé sodornak bennünket, ahol végül rájövünk, hogy az akadályok gyakran csak a fejünkben léteznek. A valóságot mi teremtjük, amiben a képzeletünk és a hitünk játssza a főszerepet.
Erre jó példa a lakberendezés, ami első látásra egy költséges beruházás, de ha valaki szabadjára meri engedni a fantáziáját, és képes új nézőpontokat felvenni, hajlandó a szemével nem csak nézni, de látni is, olyan kincsekre lelhet, amikről korábban tudomása sem volt. És ez nem csak az otthonára lesz igaz. Önmagára is!

Hunyd be a szemed, tárd ki a lelked

Akár hiszed, akár nem, de az otthonod csak úgy hemzseg az olyan használati tárgyaktól, melyek csak arra várnak, hogy felfedezd a bennük rejlő ezernyi, szédületesen jó lehetőséget. Evőeszközei, alapvető háztartási eszközei mindenkinek vannak, de ki mondta, hogy azok csak az étkezéseket szolgálhatják?
A kanalak és villák kristálycsillár módjára is függeszkedhetnek az étkezőasztalod felett, akárcsak egy világítótestté avanzsált reszelő. Ráadásul mindezt otthon, nagyobb géppark bevonása nélkül, fillérekből megvalósíthatod.

Öt órai tea "újragombolva"

Személyes kedvencünk a teáscsészékből fabrikált lámpasor, ami remekül mutat egy bárpult felett. Ehhez csupán a csészéket és tányérokat kell kifúrni, majd rögzíteni hozzájuk a szokásos foglalatokat. Egy közepesen ügyes férj, vagy egy villanyszerelő az általad kijelölt darabokból ezt könnyűszerrel el tudja neked készíteni.

Fogantyúk új szerepkörben

Ha szeretnéd a konyhádat felfrissíteni, ám nem szándékozol egy komplett konyhabútorra beruházni, remek alkalom, hogy az evőeszközparkodat bevesd az ügy érdekében. Bámulatos hatást érhetsz el csupán azzal, ha a fogantyúkat kanalakra cseréled. Ezeket kissé meghajlítva akár pillanatragasztóval, vagy csavarokkal is rögzítheted a már meglévő furatok helyére. Légy benne biztos, hogy a hatás és a dicséretek nem maradnak majd el.

Penge éles megoldások

Örök kérdés, hogy hova tegyük azokat a konyhai eszközöket, melyekre sűrűn van szükségünk. Ilyenek a kések, amik jó, ha mindig kéznél vannak, ugyanakkor a balesetek megelőzése érdekében biztonságos helyen kell őket tárolnunk. Ha már te is unod a fantáziátlan késtartó állványokat a konyhapultodon, akkor kapj elő egy magas falú edényt, és töltsd meg rizsszemekkel, melyek megtartják majd a kisebb késeidet. Ám ami ötletben mindent visz, azok a könyvek. Keress néhány régi, vaskos könyvet, rögzítsd őket egymáshoz egy zsineggel, és ezeknek a lapjai közé csúsztasd be a késeidet. Ne aggódj, a könyveidben nem tesz kárt ez a művelet, ám ha biztosra akarsz menni, válassz olyan kiadványt, amiért nem kár. Pl. elavult telefonkönyveket.

Hangolódj kreatívra

NAPPALI:
1. Akkor sem kell elkeseredned, ha nem rendelkezel kiemelkedő kézügyességgel. Bizonyára te is láttál már olyan, milliókat érő műalkotásokat, melyek láttán az első gondolatod az volt, hogy "hát ezt én is meg tudtam volna így csinálni". A következő ötlet (lásd a képen) kivitelezése esetén pontosan ezt kell tenned. Végrehajtod, amit a művész, azaz kvázi "felborítasz" egymás után néhány festékes vödröt, és meglátjuk, meddig folyik a tartalma. Ezzel a véletlenszerű, színátmenetes technikával könnyedén felújíthatsz egy megkopott vagy unalmas komódot. Hidd el, néha a legegyszerűbb módszer a legjobb.

2. A nappalidat remekül feldobhatod egy régi hangszer falra szerelésével. Egy versenyzongora, ami a lábaitól és fedelétől megszabadítva az oldalára van fordítva, szenzációs könyvespolcként reinkarnálódhat, de ugyanilyen remek tároló válhat egy kiszuperált gitárból is.

ELŐSZOBA:
Te sem győzöd takarítani a cipőtárolót, mert állandóan latyakos, vagy tele van megszáradt sárdarabokkal? Töltsd meg a tartalmát folyami kaviccsal, ami így a szennyeződéseket hatékonyan és láthatatlan módon elvezeti. A köveket pedig elég csak néhány hetente átmosni.

A járt utat a járatlanért most bátran feladhatod

Csak azért, mert a szabványoshoz hozzászoktunk, még nem jelenti azt, hogy a szabályoktól nem térhetünk el. A kreativitás a megkötéseket egyébként sem kedveli.
Miért kéne egy dugaszoló aljzatnak - leánykori nevén konnektor - feltétlenül elcsúfítania egy falat? Fabrikálj köré egy titkos ajtót, ami önmagában felér egy műalkotással, ráadásul gyermekzárnak sem utolsó.

Reméljük, hogy ötleteinkkel sikerült felcsigáznunk, és alig várod, hogy egyik-másikat te magad is megvalósítsd. A magunk részéről ajánlunk hozzá néhány kreativitást serkentő bútordarabot, melyek segítségével öröm lesz őket kivitelezni.

165.990 Ft

177.990 Ft

38.990 Ft

24.990 Ft

38.990 Ft

17.990 Ft

23.990 Ft

24.990 Ft

12.990 Ft

161.990 Ft

36.990 Ft

Figyelem! Az itt feltüntetett fogyasztói árak a cikk megírásának időpontjában érvényesek, melyek árváltozás esetén ezen a felületen nem frissülnek.
A termékek aktuális árát webáruházunkban tudod ellenőrizni.

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

ELŐZŐ BLOGCIKK

-

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Home tour 2.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered