Lakberendezési trendek, amik 2021-ben el fognak tűnni, és amik a helyüket garantáltan átveszik

0 darab hozzászólás

Mi befolyásolja egy trend alakulását?

Talán már benned is felmerült a kérdés, hogy vajon ki vagy mi dönti el, hogy egy adott évben mi jön divatba, és mi az, aminek egy időre búcsút inthetünk. Biztosan mondhatom, hogy nem Bill Gates vagy a szabadkőművesek, sokkal inkább olyan társadalmi folyamatok, kulturális hatások, események, melyek tömegek életére vannak hatással. 2021-ben az elszigetelődés hatására minden hódítani fog, ami a külvilágot képes behozni az otthonokba. Tobzódni fogunk a természetes anyagokban, és a természetközeli színekben, ugyanakkor háttérbe szorul néhány olyan elem, melyek az elmúlt években még igen divatosak voltak.

1. Viszlát doboz bútorok

A szögletes bútoroknak lassan, de biztosan búcsút inthetünk, mert helyüket lekerekített társaik veszik át, melyek sokkal kellemesebb teret eredményeznek. A hatást tovább fokozhatod olyan puha vonalú kiegészítőkkel, mint amilyenek a kerekded díszpárnák, körkörös szőnyegek, íves végű asztalok.

2. A pajtaajtók és a lambériák ideje is lejárt

A lambériák, és összességében a fával dekorált komplett falak is leköszönőben vannak a 2021-es divatpalettát elnézve, akárcsak az elhúzható, sínen futó pajtaajtók, melyek épp csak divatba jöttek az elmúlt években. Bár ez az ajtómegoldás roppant karakteres, eleve csak olyan helyiséget volt vele érdemes felszerelni, ahol nem volt szempont a hő vagy hangszigetelés, vagy az illatok távoltartása.

3. A hagyományos szobabútoroktól és szettektől is búcsúzhatunk

A komplett bútorcsaládokkal az a baj, hogy bár egységesek, nem alkalmasak arra, hogy megmutassák teljes személyiségünket, így a szakértők azt prognosztizálják, hogy nem is olyan soká tervezési hibának fogják tekinteni az így berendezett szobabelsőket.

4. A fehér enteriőr már nem menő

A skandináv stílus kedvelőinek rossz hír, hogy az uralkodó fehérség visszaszorulóban van. Ám elkeseredésre semmi ok, a skandinávok imádják a föld színeket, akárcsak a natúr bútorokat, így némi vérfrissítéssel a korábbi enteriőr az új trendnek megfelelően könnyedén átalakítható.

5. A hangsúlyosabb falakat inkább már ne erőltesd

Roppant divatos volt már évek óta az egyes falak eltérő színnel történő hangsúlyozása egy helyiségen belül, ám lassan ettől is érdemes eltávolodnunk. A cél ezen helyiségek érdekesebbé tétel volt, ám a dizájnerek szemében ez ma már inkább gyerekes és akár zavaró is lehet, főleg, hogy sokan tisztában sem voltak a színek dinamikájával, amikor a festékes vödröt a kezükbe vették. 2021-ben a monokróm színeké a terep, melyek zökkenőmentesen tudnak illeszkedni a dekorációhoz anélkül, hogy a drámai hatás láttán fel kelljen szisszennünk: "hűha".

6. A század közepi retrónak is bealkonyult

Az 1950-es és 1960-as évek formatervezése igen népszerűvé vált az elmúlt években, ám úgy tűnik, ebből is besokalltunk. Az úgynevezett "Mad Men" korszaknak vége, s vele a diófa, az orsó lábak, és geometriai nyomatok által uralt tereknek is.

7. A világoskék kiszorul a palettáról

A finom púderkéket, mely már több éve velünk van, az élénkebb színek kiszoríthatják a palettáról. Ez nem jelenti azt, hogy a kéket el kéne tüntetni az életünkből, ám ha divatosan akarunk maradni, gondolkodjunk a klasszikus farmerkékben, vagy a tenger mély kékjében. A sötétebb színárnyalatokon kevésbé mutatkoznak a használatból eredő kopás jelei, ennek is köszönheti növekvő népszerűségét a nappalik kialakításában.

8. Ágyő szürke konyha!

A teljes szürkeségbe burkolózó konyhabelsők is kimennek a divatból. A szürke hidegnek tűnhet, és némiképp jellegtelen is. A merész színek simán le fogják nyomni a versenyben, élükön a zölddel és az indigókékkel, melyek az év konyhai színei lehetnek.

TREND 2021

1. Az ipari stílus lehet a következő nagy trend 2021-ben

A fa és a fém egyvelege nagy kedvenc lehet az otthonokban. Az ipari belső emellett arról ismerszik meg, hogy sok csupasz követ, bontott tégla falakat, magas mennyezetet, valamint semleges színeket alkalmaz. E tendencia előretörésének oka az lehet, hogy az emberek továbbra is sok időt töltenek otthon, és ezt különösebb felhajtás nélkül szeretnék megélni. Az ipari stílus a modern és hagyományos dizájnt ötvözi, és olyan belső tereket kínál, melyek egyszerre lehetnek lakó, munka, vagy játszóhelyek is akár.

2. Visszatérnek a vakolt falak

Most, hogy a magyar építőiparból lényegében kihaltak a szakemberek, okozhat némi fejtörést, hogy miként fogunk egy jó kőművest felhajtani, de megéri rá időt szánni. A gipszkarton falakat bár könnyebb telepíteni, mint egy tisztességes vakolatot a falra felhordani, textúrája és mélysége végett 2021-ben a vakolat a gipszkartont simán le fogja körözni.

3. Imádni fogjuk a rusztikus csempéket is

Az egyszerű porcelánoknak és metrócsempéknek búcsút inthetünk, mert eljött az ideje az izgalmas, kézműves hatású kerámia burkolatoknak, melyek a konyhákban igen népszerűek lesznek. Kifejezetten azok fognak hódítani, melyek bizonyos egyenetlenségekkel is rendelkeznek, mint amilyenek a marokkói csempelapok. Mivel a kézműves darabok elég borsos áron szerezhetők csak be, akár úgy is sakkozhatunk a költségekkel, hogy meglévő csempénkhez egy mintasor szerint hozzáadunk néhány egyedi darabot.

4. A konyhában a zöld szín lesz az igazi favorit

A tervezők eskü alatt vallják, hogy (ahogy fentebb már olvashattad) a zöld lesz a konyhák uralkodó színe 2021-ben, akár világosabb, akár mélyebb árnyalatban. Mivel a zöld a kék és sárga keveréke, mind a hűvösebb, mint a melegebb színpalettákkal képes együttműködni, általa melegebb, otthonosabb konyha alakítható ki. Aki nem retten meg a vízfoltoktól, az egy carrarai márvány pulttal szépen összeházasíthatja zöld frontokkal rendelkező konyhaszekrényét.

5. Szívünkbe zárjuk a rattan bútorokat

Visszatérnek az életünkbe a stílusos, természetes bútorok, mint amilyen a rattan, a nád, vagy a szizál. A bambuszpálmából készült fonott bútorok melegséget és könnyedséget kölcsönöznek az otthonunknak. Könnyűek, strapabíróak, bármilyen közegbe jól passzíthatóak, kültéren, beltérben egyaránt jól funkcionálnak.

6. A természetes szövetek két vállra fektetik a szintetikus anyagokat

A fenntarthatóság fogalmát talán már senkinek sem kell bemutatni. Egy valamire való gyártó ezt már szem előtt tartja termékei piacra dobásakor, így a lakástextilekkel kapcsolatos tendenciák a természetesség irányába mozdulnak el. A környezetvédelemmel kapcsolatos tudatosságnak köszönhetően hódítani fognak a öko-bútorszövetek, az újrahasznosított anyagok, az alacsony előállítási költséggel bíró lenek és vásznak.

Mi a Marco Mobilinél nem csak beszélünk a környezetvédelem fontosságáról, de teszünk is érte. Az általunk forgalmazott bútorok 100%-ban újrahasznosítható dobozokba csomagoltak, és számos márkánk már több öko-címkét is elnyert. Válogass köztük bátran, miközben kebledre ölelheted a bolygónkat.

52.990 Ft

74.691 Ft

52.990 Ft

42.291 Ft

17.991 Ft

62.991 Ft

8.091 Ft

12.591 Ft

8.991 Ft

Figyelem! Az itt feltüntetett fogyasztói árak a cikk megírásának időpontjában érvényesek, melyek árváltozás esetén ezen a felületen nem frissülnek.
A termékek aktuális árát webáruházunkban tudod ellenőrizni.

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

ELŐZŐ BLOGCIKK

-

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Home tour 2.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered