Hálószobatitkok - rólad vajon mit árul el a szobád?

0 darab hozzászólás

Ha rendetlen a szobád, az emberek téves következtetéseket vonhatnak le a személyiségedről

Ha valakivel csupán egy randevú erejéig találkozunk egy röpke órára, az illető viselkedéséből csak egy minta áll a rendelkezésünkre, amit erre az időre nekünk önmagából megmutatott. Ám ha belépünk valakinek a hálószobájába, ott több hét, hónap, vagy akár évek felhalmozott információival találkozhatunk, melyeket már elég nehéz meghamisítani. Egy hálószoba olyan, akár egy lakmuszpapír: megbízható mutatója annak, hogy ki vagy.

Tulajdonképpen 3 fajta nyomot hagyunk magunk után a térben. Az elsőt nevezhetjük egyfajta "IDENTITÁSIGÉNYNEK". Ezek szándékos kijelentések önmagunkról a hálószobánkban, amiket arra használunk, hogy különféle berendezései tárgyak formájában a kultúránkról, akár a politikai nézetünkről, vagy arról meséljenek, amiben hiszünk.  

A második bizonyos "ÉRZÉSEKET" kelt bennünk, vagy elgondolkodtatnak bennünket. Sokak hálószobájában találunk emléktárgyakat, fotókat, amik olyan emberekre, helyekre emlékeztetik őket, akik vagy amik fontosak a számukra.

A harmadik mód, ahogyan a személyiségünkkel nyomot hagyunk, a "VISELKEDÉSI MARADVÁNYAINK". Ha kissé kaotikus ember hírében állsz, meglehet, rendetlen lesz a szobád is, ha pedig szereted a snowboardot, előfordulhat, hogy efféle felszerelések vagy erre utaló emléktárgyak, képek is lesznek a szobádban.

E nyomok együttesen határozzák meg a személyiségünket, melyet most - akár egy nyomolvasó - górcső alá veszünk, ám fontos azt tudni, hogy ezek tipizálások, így mindig lesznek kivételek. Ám többségünk az egyik típusban megtalálja önmagát.

A figyelmes minimalista

ÍGY NÉZ KI A SZOBÁJA: Van benne egy ágy, egy éjjeliszekrény és egy lámpa. Ennyi. A falak fehérek, a falon egyetlen kép található, ami talán egy olyan helyet ábrázol, ahol vagy már volt, vagy ahova szeretne egyszer eljutni.

ÍGY GONDOLKODIK: A Minimalista a hálószobájára úgy tekint, mint arra a helyre, ahova aludni tér csak be. A hálószobájában nem szeretne zavaró tényezőkkel találkozni. A szoba egyszerű, egyértelmű, nem rejt különösebb meglepetéseket. Vannak barátai, akikkel tud bulizni, másokkal sportolni, vagy éppen elmélyedt beszélgetéseket lefolytatni. A Minimalista számára a nappali a pihenésre, a konyha a főzésre, a hálószoba az alvásra való.

A NYOMOLVASÓ SZERINT: Akinek ilyen a hálószobája, az valószínűleg introvertált ember, belsőleg összpontosít, az érzelmeit nem szereti kiteregetni a nagyvilágnak. Valószínűleg lelkiismeretes, és megkövetel önmagától is egyfajta fegyelmet a dolgai minimális szinten tartása érdekében. Konvencionális, a gondolkodásmódja is hagyománytisztelőbb, ugyanakkor arról is árulkodhat egy minimalista hálószobája, hogy jól tud irányítani, és ahhoz, hogy ebben jó legyen, a káosz zavaró lenne a számára.

A fenntarthatóság támogatója

ÍGY NÉZ KI A SZOBÁJA: Az ő hálókuckója csupán egyetlen fekhelyből áll, egy felfüggesztett polcból, és két kampóból, amire felfüggesztheti a személyes holmijait. Ideális hálószobája nem is lakásban, hanem egy hajón lenne, egy 12 voltos akkumulátorral, és egy napenergiával működő, újratölthető rádióval, ami a külvilággal való kapcsolattartást lenne hivatott szolgálni.

ÍGY GONDOLKODIK: A szobáját sötétkékre festené, hiszen az egyébként is rengeteg természetes fényt kap. A hely a hálóhelyén korlátozott, ettől azonban azt reméli, személye méginkább észrevehetővé válik mások számára. Ritkán vásárol meggondolatlanul, hiszen alaposan át kell gondolnia, mit hova tud elpakolni. Élvezi a figyelmet, megpróbál a környezetvédelmi elvek szerint élni. Ő az, aki a legkisebb karbon lábnyomot akarja maga után hagyni. Keresi az olyan helyeket, ahol csomagolásmentesen tud vásárolni, a vízzel takarékosan bánik, nem ritkán hideg vízben zuhanyozik, szappannal mossa a ruháit, egy kis zacskóban elfér az a hulladékmennyiség, amit egy év alatt kitermel.

A NYOMOLVASÓ SZERINT: Ennek a szobának a lakója egy kiemelkedő jellemvonásokkal rendelkező szocioliberális, vélhetően gondoskodó, altruista alkat, aki kicsit sem konfrontatív, ugyanakkor a bolygó jövőjével kapcsolatos aggodalmai egy kis neurózist is sugallhatnak. Úgy érzi, hogy személyes küldetése van, és erről szívesen tájékoztat is másokat. Valószínűleg egyszemélyes élethelyzetekben tudja csak önmagát definiálni. Ő csak ezt ismeri: "Jól vagyok, te nem vagy jól."

A rendetlen

ÍGY NÉZ KI A SZOBÁJA: Szinte mindig rendetlen. Soha nem veti be az ágyát, és dacára annak, hogy gardróbszekrénye és egy hatfiókos komódja is van, hajlamos a ruháit ledobálni a földre. A rendetlenség folyamatos növekedésben van a szobájában, legyen az egy felbontatlan levél, egy halom mosásra váró ruha, vagy poharak, amik szintén arra várnak, hogy jobb híján a Szentlélek mosogassa el őket.

ÍGY GONDOLKODIK: Oka van annak, hogy rendetlen. Minden nap 4:30-kor kel, mert a műszakja nagyon korán indul, ami egyben azt is jelenti, hogy túl fáradt ahhoz, hogy a hálószobáját rendben tartsa. Az a kevés idő, ami marad a számára, túl értékes ahhoz, hogy a rendrakásra fordítsa. A kupi ellenére egyébként meglepően jól szervezett és praktikus élete más területein, és akár a zsenik, átlát a káoszon. Mindent megtalál még akkor is, amikor úgy tűnik, nem csak ő, de a kupacai is összeomlanak. Ő maga a tökéletesen szerevezett rendetlenség.

A NYOMOLVASÓ SZERINT: Tisztelet a kivételnek, de a legtöbb kaotikus ember, aki ilyen hálószobával rendelkezik, kevésbé megbízható és feladatorientált, mint rendszeretőbb társaik. Hajlamosak a késésre, a munkájukat gyakran félbehagyják, és talán soha be sem fejezik. A külvilág olykor empátiahiányos embereknek könyveli el őket, akiknek a szobája leginkább egy disznóólra emlékeztet. Ebből következően azt képzelik, akik lakják, azok sem kedves, sem szimpatikus emberek nem lehetnek, ám ebben nagyot tévedhetnek. A rendetlen embereket értik félre a leggyakrabban, éppen ezért jól teszik, ha egy fontos találkozó előtt a lakásukban rendet tesznek.

A glamouros

ÍGY NÉZ KI A SZOBÁJA: Meglehetősen karakteres, színes. Valószínűleg tele van virágokkal, fényes dísztárgyakkal, csillogó csillárral, bolyhos párnákkal. A legtöbb nő ilyen hálószobáról álmodott kislány korában. Csak aztán vannak, akik időközben felnőttek.

ÍGY GONDOLKODIK: "A makulátlan hálószobám azt jelzi, hogy lelkiismeretes és naprakész vagyok."

A NYOMOLVASÓ SZERINT: Akinek a hálószobája egy az egyben másolata egy Instagramon vagy Pinteresten látott szobabelsőnek, ahol még a falnyomatok is szakasztott ugyanolyanok, mint az egyik lakberendezési magazinban, arról árulkodik, hogy az illető híján van a saját ötleteknek, és meglepő módon az őszinte érdeklődésnek is mások iránt. Ugyanakkor a kedves és barátságos tér kialakítása azt is jelzi, hogy extrovertált emberként arra törekszik, hogy sokakat vendégül láthasson, és ők minél több időt töltsenek el az otthonában. Akinek tökéletesen rendezett a hálószobája, az gyakorta trendkövető, és annak érdekében veszi körül magát a legújabb divatirányzatokkal, hogy mások megerősítsék abban, hogy ő maga rendben van. Önmagát a külvilág megítélése szerint képes csak definiálni. Meglehet, nehéz a természete, és annak irányítását, hogy mit gondolnak róla, nem igazán szeretné kiengedni a kezéből, emiatt ritkán fordul elő, hogy valódi önmagát a külvilágnak megmutatná.

A kreatív művész

ÍGY NÉZ KI A SZOBÁJA: Tele van olyan dolgokkal, amiket imád. A bútorai nem igazán vannak összehangolva, többnyire tömve vannak, és mindenfélével díszítettek. Előfordulnak ebben a hálószobában tündérlámpák, gyertyák és rengeteg nyomat, színes grafikák, fotók, párnák. Valószínűleg szobájának állapota nem teljesen makulátlan, de felettébb hangulatos. A kis lámpák fénye bensőséges hangulatot teremt, ami segíti lakóját ellazulni.

ÍGY GONDOLKODIK: Nagyon sok időt tölt a munkahelyén, vagy éppen külföldi munkái miatt sokat tartózkodik szállodai szobákban, ezért nagyon fontos a számára, hogy a saját lakásában teljesen otthon érezze magát. A legtöbb berendezési tárgya olyasmi, amit utazásai során szerzett be. Nem igazán érdekli, divatos-e, szeret bármit, ami erős emlékeket, vagy nosztalgiát ébreszt a lelkében. A dolgai bár nem illenek össze, mégis nagyon sok melegséget árasztanak magukból.

A NYOMOLVASÓ SZERINT: A szoba tulajdonosa nyitott gondolkodású, és kis mértékben szervezetlen személyiség. Kalandos, bohém lélek, aki változatos ízlésvilág birtokosa. Érdeklődési területe igen kiterjedt, vonzódást érez a művészetek és idegen kultúrák iránt, és mások számára szokatlan lehet az, amit ő vagyonának tekint. Sok könyv, esetleg művészeti tárgy birtokosai. Egy kreatív művész hálószobájában simán találkozhatunk olyan éjjeli lámpával, melyet egy drazsékkal teletömött vodkás palackból készítettek.

Legyél bár kreatív művészlélek, vagy minimalista vezéregyéniség, esetleg a Glamour megszállottja, nálunk megtalálod a lényedet legjobban kifejező hálószoba berendezésedet.

Figyelem! Az itt feltüntetett fogyasztói árak a cikk megírásának időpontjában érvényesek, melyek árváltozás esetén ezen a felületen nem frissülnek.
A termékek aktuális árát webáruházunkban tudod ellenőrizni.

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

ELŐZŐ BLOGCIKK

-

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Home tour 2.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered