Tárgyak, amiket eszedbe ne jusson egy lakásavatón ajándékba adni

0 darab hozzászólás

Az ajándékozás rejtett útvesztői

Ha egy férjnek az a reménytelen ötlete támadna, hogy egy jeles ünnep vagy évforduló alkalmából vasalódeszkát, vagy egy márkás felmosó szettet ajándékozzon imádott feleségének, az jól teszi, ha ezzel egyidőben beszerez magának egyéni védőfelszerelést is, hogy ne érje felkészületlenül felesége - az átadás pillanatában rá vetülő - lesújtó pillantása. Egy valódi ajándék ugyanis akkor ér célba, ha az alkalomhoz illő, abszolút személyre szabott, és mentes a totális fantáziátlanságtól, továbbá nem emlékezteti a megajándékozottat egy hervasztó házimunkára. Lássuk, mik azok a tételek, amiket semmiképpen se adj ajándékba a ház urának vagy asszonyának egy lakásavatóra érkezve.

1. Ajándékok, amiket már te is úgy kaptál ajándékba

Tuti biztos, hogy már kaptál ajándékba olyan üveg bort vagy pezsgőt, mézbe áztatott földimogyorót, amit az életben nem nyitottál ki (fogalmad sincs ki, és mikor tette bele), mert nem tükrözi az ízlésedet, és egy ideje már a polcodon porosodik. Erős a késztetés, hogy ezeket a tételeket alkalom adtán tovább passzolhasd, méghozzá egy olyan papír ajándéktáskában, amiben te is kaptad (ilyenekkel is tuti, hogy tele a lakás), de kérlek, légy erős és állj ellent a kísértésnek. Persze ezeket a dolgokat bármikor tovább adhatod, de azt tedd nyíltan, és ne valamilyen alkalomhoz passzítva.

2. Porfogók, kacatok

Első körben indulj ki magadból. Te örülnél egy olyan ajándéknak, amire azon túl, hogy egyszer ránéztél, soha máskor hozzá nem nyúlnál? Ünnepek környékén tele vannak ilyen portékákkal a vásárok, ezzel segítve a tanácstalan vevőket, de te ne így szerezd be az ajándékodat. Egyszerűen képzeld bele magad annak a helyébe, akit meg akarsz lepni. Neki mire lenne igazán szüksége? Mi lenne emlékezetes a számára, mi az, amiből érezheti, hogy valóban rá gondoltál? Hanyagold a napelemes, levelével integető műanyag virágot, a fába gravírozott, eredetinek tűnő, de minden 2. lakásban fellelhető idézetes táblákat, nippeket, szobrokat, feliratos díszpárnákat.

3. Tisztítószerek

Persze ezek hasznosak, de kevés lelohasztóbb ajándékot hordott a Föld a hátán, mint egy flakon vízkőoldó, vagy egy W.C. kefe. Ilyet maximum akkor adj ajándékba, ha színaranyból van. Helyesbítek, még akkor se. Alapszabály, hogy tisztítószereket, takarítási kellékeket soha nem adunk ajándékba, mert ebből akár arra is következtethet a megajándékozott, hogy trehánynak tartod, és így kívánod burkoltan felhívni a figyelmét arra, hogy gyakrabban takarítson.

4. Művirág

Az első pontban már kinyírtuk a csattogó levelű, napelemes virágot, és hasonló sorsra kárhoztatjuk az összes virágot, ami nem valódi. Bár ma már igazán élethű példányokat is be lehet szerezni, ajándékba akkor is csak az anyatermészet által prezentált növényt adunk. Az élő virág megválasztásakor ügyelj arra, hogy a csokor, amit viszel, ne emlékeztessen senkit lánykérésre. Ha nem vagy szakavatott ismerője a "virágnyelvnek", fordulj bizalommal tanácsért egy virágkötőhöz.

5. Fénykép magadról

Szögezzük azt le, hogy az egyetlen ember, aki örülni fog egy fényképnek rólad, az édesanyád, esetleg a párod, de a barátaid biztosan nem. A manapság divatos fotókönyvek ugyan népszerűek, de inkább csak családi körben, és karácsony tájékán érdemes bennük gondolkodni. Ezekbe remekül össze lehet gyűjteni az egész évben felgyülemlett események fényképes összefoglalóját, ahogy cseperednek a gyerekek. Hasonlóan kedves ötlet, ha egy régi kollégától búcsúztok el egy vele közös képpel, amit mindannyian dedikáltok, de lakásavatóra nem viszünk fotót. Még olyat sem, ami egy közös, "ereszd el a hajam" bulin készült az ünnepelttel.

6. Barkácsáru

Rendben van, a szerszámok hasznos holmik, és elkelnek egy háztartásban, de vajon mennyire romantikus átadni egy csőfogót, kalapácsot, vagy egy ütvefúrót? Ráadásul ez olyasmi, mint a nők esetében a smink cuccok: azt is mindenki maga szereti kiválasztani, hiszen nagyon mellé lehet vele nyúlni. Ráadásul nem tudhatod, milyen berendezése van már az érintettnek, és meglehet, nincs szüksége a harmadik imbuszkulcs készletre, amit tőled kapna. Összefoglalva: egy lakásavatón nem készülünk egy közelgő katasztrófára, éppen ezért bármennyire hasznos jószág, tűzoltó készüléket sem adunk ajándékba.

7. Szobai mérleg

A ház ura simán csak nem értené, miért kapta, de a ház asszonyának adni ajándékba felér egy hadüzenettel. Talán így akarod a tudtára adni, hogy volna mit lefaragni a súlyából? Vitriolos humorodat tartogasd inkább jobb napokra.

8. Illatosítók

A tisztítószerekhez hasonlóan ne hozd zavarba azzal az ünnepeltet, hogy légfrissítőt ajándékozol neki. Épp csak beköltözött a lakásába, valószínűleg frissen van kifestve, így minden bizonnyal friss illatot áraszt. Ha mindenáron illatos ajándékkal akarsz neki kedveskedni, ajándékozz illatgyertyát. Ez - bár sokan adnak gyertyákat ajándékba - fogyóeszköz, így egy romantikus estén biztosan hasznát veszi.

9. Ruhanemű

Lakásavatóra elsősorban olyan ajándékot adjunk, ami az új otthon fényét emeli, azzal kapcsolatos, tehát semmiképpen sem személyes ruhadarabot. Egy pulóver, kesztyű, sapka, meleg zokni talán nem kellőképpen fejezi ki abbéli örömödet, hogy a barátod egy új otthon boldog tulajdonosa lett. Hacsak nem így akarod arra felkészíteni, hogy egy fűtetlen lakásba költözött.

10. Szemetes

Ugye nem szükséges elmagyarázni, hogy miért tiltólistás egy szemetes? Azon túl, hogy a barátod eddig sem a szomszéd ajtajába szórta a hulladékát, tehát már van neki, ez megint csak az a tétel, amivel magadat hozhatod kellemetlen helyzetbe.

Ha tudni szeretnéd, mi az, aminek viszont bárki örülne, amikor új lakásba költözik, tarts velünk a folytatásban is!
Addig bemutatunk néhány ajándéktárgyat, amivel az új lakás tulajdonosát gond nélkül meglepheted.

11.691 Ft

6.291 Ft

6.291 Ft

13.491 Ft

10.791 Ft

Figyelem! Az itt feltüntetett fogyasztói árak a cikk megírásának időpontjában érvényesek, melyek árváltozás esetén ezen a felületen nem frissülnek.
A termékek aktuális árát webáruházunkban tudod ellenőrizni.

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

ELŐZŐ BLOGCIKK

-

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Home tour 2.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered