Le fog esni az állad Matthew McConaughey otthona láttán

0 darab hozzászólás

Kailua-Kona, egy új élet kapuja

Szenvedélyes lakókocsi gyűjtő, akinek a Catrina hurrikán ideje alatt 50 kutya, 18 macska és 2 hörcsög köszönheti az életét, továbbá 2015 óta filmes oktatója a Texasi Egyetem Kommunikációs tanszékének.

Ez csak pár érdekesség annak a Matthew McConaughey-nek a kalandos életéből, aki 2020-ban "Zöldlámpa" címmel megjelent önéletrajzi könyvében számos kacagtató, tanulságos, olykor keserű történetet osztott meg olvasóival önmagáról.

Fordulatokban bővelkedő életútjának az egyik, kétség kívül legmeghatározóbb állomása ahhoz a pillanathoz köthető, amikor - vesztünkre - 2006-ban beballagott egy bárba, és onnan úgy jött ki, hogy annak házasság lett a vége.

Hírlik, hogy a frigy létrejötte sem indult kevésbé kalandosan, mint bármi más az életében. A kiszemelt ara, név szerint Camilla Alves kezdetben meg sem ismerte a színészt, és közeledését hárítva inkább úgy tett, mintha nem beszélne angolul, és portugálra váltott. Csak azzal nem számolt, hogy az őt ostromló Matthew emiatt kicsit sem jött zavarba, és portugálul folytatta a diskurzust, lévén folyékonyan beszéli a nyelvet. (Újabb érv az idegennyelvek tanulásának fontossága mellett!)

Kettejük kapcsolata a jelek szerint stabilabb alapokra épült, mint a hollywoodi álompárok többségének, lévén kedvese nem csupán 14 éve mutatkozhat be Mrs McConaughey-ként, de 3 közös gyermeküknek is édesanyja.

A család a közelmúltban úgy határozott, új főhadiszállást keresnek, amire végül egy 2020-ban épült mesés házban találtak rá Hawaii nyugati részén, Kailua-Kona városában.

Tarts velünk virtuális túránkon ennek a csibészes mosolyú "srácnak" az otthonába! A képek láttán pedig nem szégyen irigykedni, én ezt teszem.😎

Kényelem felsőfokon

A kicsivel több, mint 1 hektáros birtokon elterülő, összesen 5.328 négyzetméteres ingatlan Kailua-Kona városában (Hawaii), a kizárólag klubtagok részére fenntartott Kukio Golf and Beach Club egyik ingatlanaként került értékesítésre. A ház a Four Seasons Hotel szomszédságában, a golf-és strandklub teljes körű szolgáltatával, gyógy-és fittneszlétesítményeivel, étkezési pavilonjaival, tengerparti bárral és számos óceáni programmal kiegészülve biztosítja az ott élők kényelmét. A tulajdonosok zavartalan életét ezen felül 24 órás biztonsági szolgálat is szavatolja.

Otthon 5 csillaggal

A házat 2020-ban az a Paul Bleck tervezte, akinek nevéhez számos impozáns épület létrehozása köthető e zárt közösségben.
A birtok egy füves, sík földterületen fekszik, és bár nem rendelkezik közvetlen kapcsolattal a nyílt vízre, káprázatos kilátással büszkélkedhet a Csendes-óceánra. E békés rezidencia 6 hálószobával és 6 fürdőszobával rendelkezik. Nem túlzás azt mondani, hogy ez az otthon a világ vezető 5 csillagos üdülőhelyeire emlékeztet, azzal a hangyányi különbséggel, hogy ezt a McConaughey família életvitelszerűen lakja.

Egy jó, de a kettő még jobb

A korabeli hawaii ültetvény stílusú otthon minden luxus kényelmi funkcióval felszerelt, amiben érdekes módon szinte mindenből kettő van: két fő lakosztály, két konyha (egy beltéri és egy kültéri), két tűztér és két medence - szóval ebben a házban nem lesz nagy civakodás, hogy ki mit használhat éppen.

Míves anyagok

Az otthon belső tereit lenyűgöző egyedi famunkák, kézzel faragott mészkő, és széles deszka tölgyfa padló, továbbá hatalmas tolóajtók jellemzik, melyek lenyűgöző panorámát biztosítanak, és tárt karokkal engedik be a házba a trópusi napfényt.

Szellős, átjárható terek

Az üveges bejárati ajtóval rendelkező épület könnyed, szellős, nyitott alaprajzzal büszkélkedhet, amely nagy hangsúlyt fektet a beltér - kültér egyenrangúságára és energiaáramlására. A drámai hatású gerendás mennyezettel rendelkező társalgó hatalmas üveg tolóajtóval rendelkezik, a tornácon pedig rengeteg hely kínálkozik a pihenésre. A szabadtéri étkező egy cédrusos mennyezet alatt kapott helyet, mely pont olyan hatalmas, mint a konyha vagy a nappali.

Bárkonyha

Hangulatos világítási rendszerével a konyha inkább hasonlít egy divatos bárhoz, semmint egy helyhez, ahol zöldséget aprítanak a húsleveshez. A konyhasziget olasz Calacatta márvány díszítést kapott, két farm-stílusú mosogatóval és reggeliző bárral. A konyha további ékességei az elegáns teakfa bárszékek, a divatos tűzhely, a kivilágított borhűtő, és egy rejtett borospince.

A szabadtéri kényelem oázisa

Az egész belső tér gazdag fa falburkolatokban, az üveg tolóajtóknak köszönhetően pedig szabad az út a buja kertbe. Az elsődleges hálószobák padlótól a mennyezetig érő ablakai az óceánra néznek. Mondanom sem kell, hogy a fő lakosztályokhoz lenyűgöző fürdőszoba is tartozik, melyek egy fallal körülvett, kültéri zuhanykabinra nyílnak. S ha mindez még nem lenne elég, íme a "kegyelemdöfés": Hawaii lévén az egész birtok csúcspontja a szabadtéri kényelem. A hátsó udvarban egy üveges, 20 méter széles, végtelenített medence található, 2 tűzrakóhely, és egy labdapálya, melyeket buja növényzet és pálmafák szegélyeznek. Ezek így együtt a lemenő nap fényében olyan festői látványt nyújtanak, amitől nincs ember, akinek le ne esne az álla.


Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered