Home tour: Lépj be Ashton Kutcher és Mila Kunis lélegzetelállító, fenntartható parasztházába

0 darab hozzászólás

Fenntarthatóság Los Angelesben

Ki ne ismerné a híres sztárpárt? Az iowai születésű Asthon Kutcher, és az ukrán származású Mila Kunis napjaink egyik legstabilabb színész házaspárja, és két kisgyermek szülei, de vajon azt is tudtad róluk, hogy újonnan vásárolt földjükön kutat ástak, hogy azzal tudjanak öntözni, és több tábla kukoricát vetettek a pandémia kellős közepén, amit azóta be is takarítottak?

Egyikőjük sem a csillogásba született bele, éppen ezért egészen különleges kapcsolatot ápolnak a természettel és a környezetükkel, és ezt a bensőséges viszonyt akarták beköltöztetni a házukban is, mely aktív közreműködésükkel 5 év alatt érte el jelenlegi formáját. Lépj be velünk az otthonukba, mely kicsit sem magamutogatóan hollywoodi.

"Nem egy házat, hanem egy otthont szerettünk volna"

Ez volt Mila kívánsága azzal a 6 hektáros területtel kapcsolatban, mely ma egy vendégházhoz kapcsolódó főépületnek, valamint egy szabadon álló grill pavilonnak ad helyet, mindez egy központi tengelyen elrendezve. A színész házaspárnak az volt a vágya, hogy a házuk úgy nézzen ki, mintha csak egy régi istálló épület volna, ami már évtizedek óta ezen a helyen áll, és amit időközben lakóépületté alakítottak át, persze modern kivitelben.

Pinterest a lelke mindennek

A designmániás páros építészeti kalandja Pinterest táblák összeállításával vette kezdetét, hogy kiderüljön számukra, mennyiben hasonlatos, vagy éppen különböző az elképzelésük. Pontosan tudták, hogy egy ilyen horderejű projekt vagy még jobban összehozza őket, vagy ellenkezőleg. Ezért is volt nagy megkönnyebbülés a számukra, hogy az általuk kiválasztott képek 90% százaléka megegyezett, és a megjelölt házak nagy részét is ugyanaz az építész, Howard Backen tervezte, aki végül az ő házukat is, Vicky Charles, enteriőrtervezővel karöltve.

Amikor a rusztikus a korszellemmel találkozik

Backen nagymestere az úgynevezett modern parasztházak tervezésének, aki képes a hagyományos formákból és rusztikus anyagokból megidézni a kortárs szellemet. A Kutcher-Kunis rezidencia is kiváló példa erre, ahol az égetett fa, a deszkabeton és az üveg alkímiája valósul meg. Ráadásul ő az a fajta építész, aki "lean" módon gondolkodik, azaz az embereket a legrövidebb idő alatt akarja oda eljuttatni, ahol lenni szeretnének. Ezért is oldotta meg a terek összekötését kevesebb ajtóval, akadállyal.

Az együttgondolkodás teremtő ereje

Nem csak az sztárpárnak, de az építésznek is szerencséje volt a megrendelőkkel, akik azon ritka megbízók közé tartoztak, akikkel a gerendaméretektől kezdve a keresztmerevítésen át a deszkák és beton találkozásáig mindenről beszélgethettek. Az ilyen mélyreható együttgondolkodás tervező és vásárló között, főleg ha azok a celebritások közül kerülnek ki, nem kifejezetten jellemző.

Tudtad?

Van néhány bútordarab, melyekről nem Vicky Charles, enteriőrtervező gondoskodott, hanem azok a házaspár már meglévő tárgyaiként kerültek be a házba. Ilyen a fürdőszobában található ezüst trónszék, melyet maga Ashton tervezett, és a nappalit díszítő hatalmas kristálycsillár is, melynek üveg csúszkái kinyújtva 19 (!) méter magasak.

Fotovoltaikus rendszerű ház

Mila és Asthon számára a fenntarthatóság nem csak egy eszme, a gyakorlatban is arra törekedtek, hogy minél környezetbarátabb otthont hozzanak létre, így a ház teljes egészében napenergiával működik, amelyet a főszerkezet egyik oldalán húzódó tágas tornác fölött rejtve helyeztek el.

A Soho Farmhouse megszállottja

A ház kifinomult építészeti megoldásai és anyagpalettája ugródeszkát jelentett az enteriőrtervezőnek, akinek korábbi Soho Farmhouse típusú projektjeiért, a szövetek, minták, kevert textúrák alkalmazásáért teljesen odavolt Mila.

Hogy kerül a csizma az asztalra?

Vicky ígéretet tett arra, hogy otthont tud teremteni Mila és Ashton "félelmetes" bútordarabjainak, így kezdetét vette a belső terek kidolgozása, melynek keretén belül hónapokig anyagokat és színeket válogattak, hogy megtalálják a megfelelő vizuális nyelvet. Beszélgetéseik nem csak a földről, az építészetről, de a család jövőjéről is szóltak, így aztán a hagyományos parasztház esztétikája kortársabbá vált, ezzel világossá téve, hogy ebbe a környezetbe nem egy kovácsoltvas csillár és chesterfieldek valók, hanem ropogósra szabott asztalok, és plüssök, szuperkényelmes ülőbútorok. Így került végül a csizma is az asztalra: egy mondhatni méregdrága kristálycsillár az "istállóba" (nappali), trónszék a "trónterembe" (mellékhelyiség).

Koncepcióban gondolkodva

Az önfeledt könnyedség ellenére a Kutcher / Kunis rezidencia lelke továbbra is az aprólékos részletekben és a fanatikus odafigyelésben keresendő. Az esztétikán túl itt mindennek célja és értelme van, semmi sem esetleges, még a gyerekszobában sem.

A világ az otthonnal kezdődik

A hatalmas nappalira néző vendégszobában is minden a praktikum és a nyugalom érzéséhez köthető, hiszen - ahogy a sztárpár is vallja - ha a körülötted lévő világ nincsen rendben, nehéz rendet teremteni a fejedben. Legyünk bár híresek, vagy hétköznapiak, hazaérkezve mindenki otthon akar csak lenni. A világnak ott van igazán értelme...

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

ELŐZŐ BLOGCIKK

-

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Home tour 2.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered