"Ráncfelvarrási" tippek érettebb otthonokhoz

0 darab hozzászólás

Csatlakozz online kurzusunkhoz: Luxus otthon 40 év felett

"Ráncfelvarrási" tippek érettebb otthonokhoz

A negyedik x-et követően mi, nők hajlamosak vagyunk többet elidőzni az áruházak kozmetikai részlegénél, ott is a különféle csodákat ígérő arcszérumok háza táján. Megfeledkezve arról, hogy a “ráncfelvarrást” otthon lenne érdemes elkezdeni. Egészen pontosan a HÁZUNKKAL, mert ahogy mi öregszünk, az otthonunk is. Ahogyan igaz az, hogy az otthonunkat mi magunk alakítjuk ki, egy idő után az alakít minket. Befolyással lesz nem csak a mindennapjainkra, a hangulatunkra, de a megjelenésünkre és életerőnkre is. A stílusok bár jönnek-mennek, egy kis odafigyeléssel éveket fiatalíthatsz az otthonodon és általa magadon.

Kezdjük a csinosítást a ház körül

-Cseréljük ki a ház körüli járólapokat.

Hiszed vagy sem, de az első dolog, ami mindenkinek szemet szúr a házunk környezetét illetően, az az otthonunkat körülvevő járólapok, térkövek külleme. Csupán azzal, ha ezt megtisztítjuk nagynyomású, ipari tisztítóberendezéssel, vagy újakra cseréljük, máris nagyot dobtunk otthonunk küllemén.

-Csináltassunk új garázskaput.

Bámulatos, milyen drámai változást tud eredményezni csupán az, ha egy elavult garázskaput modernre cserélünk.

- Ne sajnáljuk a pénzt egy kerttervezőre.

Most, hogy már a gyermekeink nem gázolnak át a virágainkon, és a gyep sem esik áldozatául a focimeccseknek, készen áll a kert is egy kis fazonírozásra. A kert egy házat legalább annyira fel tud dobni, mint ellehetetleníteni. Bár egy kert folyamatos gondozást igényel, a füvet nyírni kell, a gyomokat el kell távolítani, a fákat metszeni szükséges, egy professzionális tereprendezést követően a kertünknek mondanivalója lesz. Határozottan megváltoztatja az ingatlan vonzerejét, és kifinomult, friss megjelenést kölcsönöz neki, minimum 10 évet letagadva a korából.

Az ókori Egyiptom elitjéhez hasonlóan a legtöbb ember a legtöbb kultúrában piramis építésre teszi fel az életét. Csupán a piramisok neve, formája és mérete változik kultúráról kultúrára. Felvehetik például egy kertvárosi ház alakját, medencével és örökzöld pázsittal, vagy egy pompás tetőlakásét irigylésre méltó kilátással.

- Yuval Noah Harari

Hozzunk létre a kertben kültéri életteret

Aki okosan és költséghatékonyan gazdálkodik a lehetőségeivel, az a kertet a háza meghosszabbításának tekinti, kiterjesztve ezáltal a belakható négyzetmétereket. Egy szabadtéri lakóterület magában foglalhatja egy tarasz, egy pergola, egy szabadtéri konyha vagy tűzrakóhely megépítését. A cél, hogy növeljük ingatlanunk hasznos négyzetméterét azáltal, hogy belülről kifelé terjeszkedünk. Tavasztól őszig ez remek lehetőség arra, hogy miközben otthon vagyunk, egyúttal a szabadban is tartózkodjunk.

Frissítsük fel a konyhánkat

Gondoljuk csak végig, melyik helyiség az otthonunk központja. Nagy valószínűséggel sokunknál ez a konyha lesz, hiszen itt tüsténkedünk a legtöbbet. Itt jön össze a család apraja-nagyja, itt van használatban a legtöbb eszközünk és berendezési tárgyunk, így ez a helyiség érdemli meg leginkább, hogy egy kis felújítással kényeztessük. Néhány egyszerű frissítéssel éveket fiatalíthatunk szentélyünkön, a konyhán.

-Cseréljük le a konyhaszekrények frontjait, a fogantyúkat. Amennyiben a költségvetés lehetővé teszi, dobjuk fel az egészet egy új munkalappal.

-Gondoljunk a belső tárolásra is: egészítsük ki a korpuszokat rejtett polcartókkal, kihúzható kamrákkal, konténerekkel, a sarokelemeket kifordítható kosarakkal. Ezek nem csak széppé, de praktikussá is teszik a konyhánkat.

Bízunk benne, hogy tippjeinkkel ötleteket adhattunk ahhoz, hogy stratégiai gondolkodásba kezdj otthonod, és vele együtt az életed megfiatalításához.

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

ELŐZŐ BLOGCIKK

Vesd be a 80/20 szabályt, és változtasd meg az otthonodat

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

-

Online kurzus: Luxus otthon 40 év felett

Új szakaszhoz érkezett az életed? Végre megvalósíthatod régóta dédelgetett álmaidat? Kicserélheted a megunt bútoraidat, búcsút inthetsz idejét múlt szokásaidnak, csak nem tudod, hogy kezdj hozzá?
"LUXUS OTTHON 40 ÉV FELETT" online kurzusunkban megmutatjuk, hogyan valósíthatod meg ezeket, és bebizonyítjuk, hogy 40 fölött sem kell, hogy a "B" oldal pörögjön a lemezeden. :)

CSATLAKOZZ MÉG MA AZ INGYENES ONLINE KURZUSHOZ!

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered