Szájmaszkállomás a lakásban

0 darab hozzászólás

Csatlakozz online kurzusunkhoz: Otthonrendszerezés kisgyeremek mellett

Szájmaszkállomás a lakásban

Ha egy évvel korábban ezt a mellékelt képet közzétettük volna csupán egyetlen kérdés kíséretében, hogy vajon mit ábrázol, aligha tudta volna rá bárki a korrekt választ, mely ma már mindenki számára nyilvánvaló az egész világon.
A szájmaszk nem csupán higiéniai termékké, de divatcikké és szimbólummá is vált, a hétköznapjaink olyan elengedhetetlen kellékévé, ami indokolttá teszi, hogy lakberendezési szempontból is foglalkozzunk vele.

"Újragombolt" rutinok

Egy átlagos reggelen magunkhoz vesszük a kulcsainkat, a pénztárcánkat, az iratainkat, útnak indulunk az óvodába, iskolába, munkába, vagy a boltba, majd nem telik el 10 perc, és ismét a lakásban vagyunk, mert ... itthon felejtettük a maszkot.
Ismerős a jelenet? :)

Ahol gyerek is van a háznál, ott ennél cifrább jelenetek is előfordulnak, hiszen a kicsiknek bokros teendőik közepette aligha jut eszükbe, hogy magukkal vigyék a maszkjukat, kevésbé körültekintőek önmaguk és a holmijaik tisztán tartását illetően, és sokszor az is gondot okoz a számukra, hogy megtalálják a használtak között a tiszta védőeszközt.

Úgy vigyázz másokra, ahogy szeretnéd, hogy téged óvjanak.

Gyűjtőpont

Ezen segíthet az, ha az ajtó közelében kialakítunk egy maszkállomást, amin feliratozhatjuk, hogy hova helyezzék a mosásra váró, és hol találják a tiszta maszkot, kézfertőtlenítőt. Ez utóbbi használatára, illetve a kézmosásra egy kedves kis felirattal is emlékeztethetjük a családtagokat, amit kiragaszthatunk a maszkállomásra, vagy a mosdóba.

Függően attól, hogy hányan vagyunk a családban, külön névre szóló akasztója lehet mindenkinek, ahonnan induláskor elegendő csak leakasztania a saját tiszta maszkját.

Nem ér cserélni

Kisgyermekes anyukaként különösen legyünk résen! Kulcsfontosságú a legkisebbekkel azt is megértetni, hogy bármilyen csábító is a gondolat, az oviból vagy suliból kivételesen ugyanazzal a maszkkal érkezzenek haza, mint amivel reggel elmentek. Itt most nem opció esztétikai szempontokra hivatkozással a Sanyikával elcserélni a maszkot, amit ő előtte a Gergővel barterezett el, mert az övé menő dínós volt.:)

Maszkok kezelése

A használt maszkokat célszerű elkülönített, zárt szennyestárolóban gyűjtenünk, hogy még véletlenül se keveredjen össze a tisztákkal. Ezt is célszerű a bejárati ajtó közelében tárolni, hogy hazaérkezve azonnal meg tudjunk szabadulni a mosásra váró darabtól.

Ha ezeket az alapvető játékszabályokat a családban mindenki megérti és betartja, akkor egyéni szinteken megtettük azt, ami mindannyiunk egészsége érdekében elvárható.

Vigyázzunk egymásra!

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

ELŐZŐ BLOGCIKK

Vannak családi fotóitok? Falra velük!

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Gyermekrajzok, mint lakberendezési csúcstermékek

Online kurzus: Otthonrendszerezés kisgyermek mellett

Tele vagytok családi fényképekkel, gyerekrajzokkal, amiket jobb híján a hűtőajtóra száműztetek? Nálatok is kitört odahaza a "hova tettem a szájmaszkom" forradalom? Kinőtte a pici a babaszobát, netán soha nem is aludt benne, és most tanácstalan vagy a gyerekszoba további sorsát illetően?

"OTTHONRENDSZERZÉS KISGYERMEK MELLETT" online kurzusunkban megdöntünk pár hiedelmet, és mutatunk számos pompás megoldást, amivel új szintre emelheted családi otthonotokat.

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered