Gyermekrajzok, mint lakberendezési csúcstermékek

0 darab hozzászólás

Csatlakozz online kurzusunkhoz: Otthonrendszerezés kisgyermek mellett

Gyermekrajzok, mint lakberendezési csúcstermékek

Amikor gyermekek voltunk, másra sem vágytunk, minthogy felnőttek legyünk, felnőttként pedig sokszor cserélnénk a csemeténkkel, akivel, ha leülünk rajzolgatni, nem csupán a bennünk élő gyermek éled fel, de ákombákomjainkat összehasonlítva azt is megállapíthatjuk, hogy alkotásaink között - dacára a korkülönbségnek - nincs számottevő minőségi különbség a javunkra. Sőt! A gyermekünk rajzai sokszor jobbak, nem is beszélve arról, hogy az idő múlásával válnak számunkra egyre értékesebbé. Ha viszont ez így van, ahelyett, hogy a lakás olyan tájaira száműznénk őket, mint amilyen a hűtőszekrény ajtaja, vagy egy asztalfiókunk, tegyük őket otthonunk megbecsült, aktív tagjaivá!

Krikszkrakszokból művészet

Ahogy azt már “Zseniális trükkök kisgyermekes anyukáknak” cikkünkben is bemutattuk, még a legádázabb gyermekrajzokat is műalkotásokká lehet varázsolni egy kis anyai közbenjárással.
Ehhez csupán egy hobbiboltokban kapható, kifeszített festővászonra, és maszkolószalagra lesz szükségünk. A kis lurkónak a már előzetesen leragasztott vásznat bocsássuk rendelkezésére, ahova kedve szerint maszatolhat. A munka végeztével nincs más dolgunk, mint a szalagokat eltávolítani, és máris mehet a kép a nappali falára!

“A kreativitás nem végleges, minél többet használod, annál több lesz belőle.”

Praktikus művészet

Ki mondta, hogy a művek csak a papírra vagy egy vászonra korlátozhatóak?
Adjunk új értelmet egy remekműnek azáltal, hogy praktikus használati tárgyat varázsolunk belőle, például úgy, hogy a kiválasztott grafikát egy fénymásoló szalonban a zuhanyfüggönyre nyomtattatjuk. Ha ez megvan, jöhetnek az egyedileg készített étkészletek, díszpárnák, ágyneműk, mely után a bevállalósabbak a kanapé huzatáig meg sem fognak állni.

Krétafal

A festékboltokban beszerezhető krétafestékkel a gyermekszoba egyik falszakaszát, vagy egészét lekezelve létrehozhatunk egy mozgalmas ötletlaboratóriumot, ami nem csak az esti firkálgatásra, de a nap folyamán felbukkanó zseniális találmányok rögzítésére is kiválóan alkalmas. További előnye, hogy abszolút papírkímélő megoldása a kreativitás szabadjára eresztésének, és általa az otthonunkba csempészhetünk egy folyamatosan változó alkotóműhelyt.

Ha lusták vagyunk a keretezéshez

Kétségeid vannak a megfelelő keret kiválasztását illetően? A keretezés lusta, bár kétségtelenül klassz alternatívája, ha feldobjuk az egész képet egy szórakoztató, vagy merész színárnyalatú ragasztószalaggal, ami mellesleg a helyére is rögzíti a művet. Kiváló megoldás ez arra is, hogy a figyelmet a képre irányítsuk.

Képek, mint tájékozódási pontok

További remek lehetőség művészetüket keretbe foglalás nélkül felhasználni, ha otthonunk egy olyan szegletét dekoráljuk vele, mellyel a figyelmet ráirányíthatjuk egy fontosabb közlekedési útvonalra, vagy pontra, mint amilyen egy átjáró.

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

ELŐZŐ BLOGCIKK

Szájmaszkállomás a lakásban

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Hogyan valósítsd meg egy 2 éves álombirodalmát?

Online kurzus: Otthonrendszerezés kisgyermek mellett

Tele vagytok családi fényképekkel, gyerekrajzokkal, amiket jobb híján a hűtőajtóra száműztetek? Nálatok is kitört odahaza a "hova tettem a szájmaszkom" forradalom? Kinőtte a pici a babaszobát, netán soha nem is aludt benne, és most tanácstalan vagy a gyerekszoba további sorsát illetően?

"OTTHONRENDSZERZÉS KISGYERMEK MELLETT" online kurzusunkban megdöntünk pár hiedelmet, és mutatunk számos pompás megoldást, amivel új szintre emelheted családi otthonotokat.

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered