Vannak családi fotóitok? Falra velük!

0 darab hozzászólás

Csatlakozz online kurzusunkhoz: Otthonrendszerezés kisgyermek mellett

Vannak családi fotóitok? Falra velük!

A magunk részéről kötelezővé tennénk minden lakásban egy fotófal elkészítését, mert ez azon túl, hogy rendkívül kellemes atmoszférát teremt a lakásban, számos pszichológiai nyereséggel is bír.
A fotófalat érdemes a lakás azon szegletében létrehoznunk, ahol gyakran fordulunk meg, így akarva-akaratlanul begyűrűznek az amúgy is felejthetetlen élmények az elménkbe, ami egy zűrös napon felér egy lelki masszázzsal.

Íme néhány tipp, mi kerüljön fel a falra:

Családi fotók

Az esküvőnk legszebb pillanatai, a legemlékezetesebb nyaralások, egy csodás születésnap, egy vicces pillanat a kutyával, a babánk első rajza, az első alkalom, amikor a gyermekünk...és ezt a mondatot fejezd be te, egyszóval minden, de csakis olyan élmény kerüljön fel a falra, ami neked-nektek hatalmas élmény volt, és bármikor öröm újra felidézni, belemerülni abba a hangulatba.

Az életben tényleg a család a legfontosabb. Vannak napok, amikor imádjuk őket, máskor szeretnénk titkos árvák lenni, de végül is ők azok, akikhez mindig hazatalálunk.

Nyomatok, jegyek, egyéb bizonyítékok

Megvan még az első randin kapott virágunk? Imádtuk bejárni valamelyik világvárost? Nosza, elő az ott használt metró jeggyel, éttermi szalvétával, söralátéttel, képeslappal, menükártyával, múzeumi belépővel, és falra vele! De ugyanígy bekeretezhetjük a pici szülészeten kapott karszalagját is, az első mozijegyünket, bármit, ami adott esetben egy idegennek semmit, nekünk viszont annál több üzenetet hordoz, amit csak mi értünk. Ezek a plasztikus darabok még kézzelfoghatóbbá, életszagúbbá teszik az emlékeinket és fantasztikus energiákkal töltik meg a szobát, ráadásul további közös élmények megszerzésére sarkallnak.

Elrendezés a falon

A megvalósítást megelőzően nem árt végiggondolnunk, hogy a már a helyiségben lévő bútorainkhoz, dekorokhoz mit fog ez az új fotófal hozzáadni, lesz-e üzenete, és ha igen, akkor mi? Vegyük figyelembe a bútoraink, a fal színét is, hogy a kerettel és tartalommal az összhatás működjön.

A tér kihasználása

Ha már megvan a kiszemelt fal (ami lehet az előszobában, az étkezőben, vagy a nappaliban, a kanapé fölött is) ne érezzük úgy, hogy az egész falat kötelező kitöltenünk. A bútorok méretétől, és a kiállításra váró emlékektől függően lehet függőleges, vagy vízszintes a képek kiosztása.

Elrendezés

Szimmetrikusan és véletlenszerűen is elrendezhetjük a képeket. Az aranyszabály az, hogy ha hasonló méretű és típusú keretekbe rendezzük a képeket, szimmetriában gondolkodjunk. Amennyiben nincs két egyforma keretünk sem stílusban, sem méretben, mindenképpen a véletlenszerű elrendezést alkalmazzuk.

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

ELŐZŐ BLOGCIKK

-

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Szájmaszkállomás a lakásban

Online kurzus: Otthonrendszerezés kisgyermek mellett

Tele vagytok családi fényképekkel, gyerekrajzokkal, amiket jobb híján a hűtőajtóra száműztetek? Nálatok is kitört odahaza a "hova tettem a szájmaszkom" forradalom? Kinőtte a pici a babaszobát, netán soha nem is aludt benne, és most tanácstalan vagy a gyerekszoba további sorsát illetően?

"OTTHONRENDSZERZÉS KISGYERMEK MELLETT" online kurzusunkban megdöntünk pár hiedelmet, és mutatunk számos pompás megoldást, amivel új szintre emelheted családi otthonotokat.

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered