Luxusotthon olcsón

0 darab hozzászólás

A luxus nem mindig pénz kérdése

Mit érzel az otthonoddal kapcsolatban, amikor belépsz az ajtón? Boldogságot, kényelmet, örömöt?
Ha nem, ez annak a jele lehet, hogy a lakásodnak változtatásra van szüksége.
A házad a várad, aminek olyan helynek kell lennie, ahol önmagad lehetsz egy hosszú munkanap után, ezen felül ki kell fejezze a személyiségedet, és büszkeség kell, hogy eltöltsön, hogy ott élsz, mert ez az életed alfája és omegája, ahova mindig visszatérsz.
Ne aggódjon, amiatt, ha esetleg még nem érzel maradéktalanul így. Mutatunk pár trükköt, bútort és kiegészítőt, amivel anélkül teheted az otthonodat egyedi stílusúvá, és szemet gyönyörködtetően elegánssá, hogy minden megtakarításodat rá költenéd.

Fókuszpont csúcsminőségű területekkel

Nem szükséges az egész lakásodat telepakolni méregdrága bútorokkal, kiegészítőkkel. Elég csak egy-két ütős darabbal létrehoznod a fókuszpontot, mely által odavonzod a figyelmet a helyiség egy kis, csúcskategóriás részletére, mely kifinomult megjelenést kölcsönöz az egész helyiségnek. Ez a fókuszpont lehet egy impozáns mennyezeti lámpa, vagy egy látványos szőnyeg, egy stílusos kanapé, ahol nem a méret a lényeg. Ez a trükk közel sem kerül annyiba, mintha az egész szobát elárasztottad volna luxussal. Persze ez a módszer csak akkor működik, ha a helyiség többi pontja sem problémás, azaz a falak és a többi berendezési tárgy nemesen egyszerű, visszafogott, és alapvetően jó állapotú.

Művészetek, asztali dekorációk, fényes fémes részletek

A művészetekben az a jó, hogy nem csupán dekorációk, hanem képesek érzéseket kiváltani. A megfelelő művészeti alkotás, ami lehet festmény vagy szobor, különféle installációk, kiegészítők, nagyszerű érzést és luxust kölcsönöznek a belső térnek. Nem feltétel, hogy híres művész alkotása díszítse a szobát, csak az számít, hogy megfeleljen a szoba stílusának.

Az asztal nem lehet üres (de túlzsúfolt sem) egy luxus nappaliban. Jelölj ki rajtuk középpontokat, melyek lehetnek gyertyák, buja virágok egy vázában, egyéb díszek. Külön jó, hogy ezek az asztaldíszek szezonálisan változtathatók, így sosem unod meg őket.

Azzal is rangot adhatsz a nappalidnak, ha fémes elemekkel dekorálod. Ez lehet egy arany vagy rész színű dohányzóasztal, arany keretes tükör, arany kiegészítők, használati tárgyak. Egy közönséges étkezőszéket is "előléptethetsz' azzal, hogy a lábai végét 5-7 cm magasságban lefújod óarany festékkel. Ez a díszítés a fekete színű bútoroknak kifejezetten jól áll.

Világítás és díszpárnák

Már te is biztosan észrevetted, hogy csupán a LÁMPATESTEK cseréjével hatalmas változást lehet elérni. Egy mutatós asztali lámpa szett, vagy egy látványos függőlámpa odavonzza a tekintetet, anélkül, hogy a bútorokhoz hozzányúlnál.

A lámpatestekhez hasonlóan egy kis asztallal, és DÍSZPÁRNÁKKAL is rengeteg kanapét, fotelt fel lehet öltöztetni. Ráadásul a párnák nem csak a kényelmedet szolgálják, hanem az évszakokhoz igazodva lecserélhető a textil huzat rajtuk, így minimális befektetéssel egész évben felfrissítheted velük az otthonod atmoszféráját.

Bónusz tippek

1. Fesd le a beltéri ajtókat új színre, és cseréld le rajtuk a kilincseket / fogantyúkat egy látványos darabra. Bámulatos kincsekre lelhetsz egy lomtalanításon is, vagy egy használt cikk piacon.

2. Szerezz be földig érő függönyöket, melyek aljába varrj egy kis nehezéket. A hosszú függönyök sokkal elegánsabbak, a nehezék pedig lehúzza annyira majd a drapériát, hogy a redők csodás, feszes vonalat húzva roppant elegánssá tegyék a megjelenését.

3. A végére tartogattam az egyik legolcsóbb és meglepően látványos megoldást, ami talán megmosolyogtat.
Rakj rendet. 😇
Távolíts el minden hasznavehetetlen vagy felesleges tárgyat az otthonodból. Egy jól szervezett, szellős térben nem csak hatékonyabban tudsz létezni, de jobban is fogod magad érezni. Arról már nem is beszélve, hogy egy tiszta és rendezett otthon sokkal fényűzőbbnek tűnik, mint egy elhanyagolt.

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered