FOCIŐRÖLET - EB KOMPATIBILIS DEKORÁCIÓS ÖTLETEK A LAKÁSBA

0 darab hozzászólás

A fociról nem lehet nem tudomást venni

Te feltetted már magadnak a kérdést, hogy vajon miért a foci a legnépszerűbb sport a világon? A legutolsó labdarúgó világbajnokságot 4 milliárdan (!) nézték végig, ami elég döbbenetes szám annak tükrében, hogy kb. 8 milliárdan lakják a Földet. E szám ismeretében kijelenthető, hogy nincs még egy sport, ami az emberiséget ilyen arányban szögezné a képernyők elé, megbénítva ezzel egy mérkőzés erejéig teljes városokat, országokat.

Nem véletlenül. A foci már-már vallás, tele rituálékkal, mely az ösztönökről, a közösséghez tartozásról, a terület védelméről szól olyan értékekkel fűszerezve, mint a verseny, a munka tisztelete. Megélhetjük benne az izgalmakat, a feszültséget pedig levezethetjük, akár egy szappanoperában, hiszen minden évad után jön a következő, bármikor be lehet kapcsolódni, és mindig lesz a közelben valaki, aki elmeséli nekünk az "előző rész tartalmát", a győztes személye pedig - akárcsak a jobb sorozatokban - előre nem megjósolható.

7 ok, ami miatt a foci marad a világ legnépszerűbb sportja, amíg világ a világ

1. Nincs nála régebbi. Amikor őseink még a honfoglalással voltak elfoglalva, a kínaiak már két rétegű, levegővel felfújt labdával játszottak.

2. Olcsó és könnyű játszani. Néha még focilabda sem kell hozzá.

3. Más sportokhoz képest jobban összpontosít a játékosokra, ami lehetőséget ad azok ragyogására, és hát ki ne szeretne ennek fényében fürdőzni?

4. Nemzetközileg játszott, nem úgy, mint a krikett, vagy a lovaspóló, baseball, melyet bár erőltetnek, az életben nem fogja az európai futballt lekörözni.

5. Rövid ideig tart. Összesen 90 perc, szemben a baseball-lal, ami 3-4 óra is lehet, és ami még rosszabb, hogy abból a 3 órából is csupán 15 perc a tényleges játékidő. Ezzel szemben a foci nem túl hosszú, a játék pörgősebb, így nem fárasztja le az elmét.

6. Nők is játszhatják, és sokukat ugyanúgy lázba hozza, akár a férfiakat. Ha pedig mégsem, az EB ideje alatt remek alkalom kínálkozik a gyengébbik nemnek arra, hogy csapatokba verődve hódoljanak szenvedélyüknek: a közös bevásárlásoknak, a kedvenc sorozatuknak, melynek zavartalan megtekintésére a másik szobában maga az EB a garancia.

7. És ami a legfontosabb: A foci mindenki sportja. Világnézettől, társadalmi és anyagi helyzettől függetlenül bárkiből lehet ünnepelt focista. Ráadásul szemben más sportágakkal, nincsenek fizikai megkötései, mint például a kosárlabdának, ahol nagyon magasnak, vagy az amerikai futballnak, ahol pedig erős testalkatúnak kell lenni. A fociban nem szükséges istenszerű fizikummal rendelkezni (lásd Lionel Messi), egyszerűen csak nagyon-nagyon kell a focit szeretni.

Ha az ezirányú rajongás részedről, vagy a párod részéről már adott, íme néhány lakberendezési tipp, amivel ezt a lakásodban is kifejezésre juttathatod, a szenvedélyben érintett fél legnagyobb örömére.

1. Futballpálya szőnyeg a nappaliban

Kamaszok és örök gyerekek nappaliját is ékesítheti egy futballpálya mintázatú szőnyeg. Készülhet műfűből, vagy egy közönséges zöld szőnyeg felhasználásával, melyre textilfesték vagy spray segítségével te magad jelölheted fel a vonalakat.

2. Pálya, mint faldekor

Ez lényegében egy falra erősített, ragasztott szőnyeg, ami éppen attól olyan eredeti, ha nem a padlón kap helyet. Ráadásul a szemmagasságban elterülő zöld "mező" látványa rendkívül nyugtató a szem számára, így remek hátteret biztosíthat egy dolgozósaroknak. Ha még ennél is ütősebb megoldásra vágysz, és nem félsz másokat meghökkenteni, fesd fel a játékmezőt egyenesen a mennyezetre.

3. Konyhai futó és falióra

Nincs olyan helyiség, ahol jelét ne adhatná egy igazi focirajongó a szenvedélyének. Népszerűek a konyhai futók az asztalon. A meccsek alkalmával egy közönséges asztalterítő helyett vess be ebből a célból egy hosszú szelet műfüvet.
Az étkezőben falmatrica és egy óraszerkezet segítségével házilag is készíthetsz focis faliórát, hogy kétség se férjen ahhoz, melyik a kedvenc sportod:)

4. Focis íróasztal és világítás

Ugye, milyen ötletes ez a képen látható falilámpa? Jó hír, hogy házilag könnyedén elkészítheted. Ehhez csak egy közönséges, hófehér, félgömb alakú lámpatestre lesz szükséged, amilyet bármelyik barkácsáruházban be tudsz szerezni. Öntapadós fóliából vágd ki, majd ragaszd fel rá a fekete elemeket, a lámpa köré szintén matricából opcionálisan "falrepedéseket", mintha épp csak becsapódott volna a falba a labda.

Egy egyszerű íróasztalt is azonnal EB kompatibilissé tehetsz azáltal, ha a lábait focikapu mintázatúra fested, és rögzítesz köré tűzőgéppel egy hálót.

5. Focis csemegék

Kedveskedni akarsz a szurkolótábornak? Készíts focis Guacamole mártogatóst. Hogy mitől lesz focis ez a mártás? Attól, hogy a zöld krémet egy téglalap alakú tálban szervírozod, aminek a tetején sajtrém csíkkal oldod meg a játéktér felfestését, majd néhány sós rúddal építed fel a kapukat.

Beszerezhetsz néhány focilabda alakú jégkocka tartót, az így készült jégkockákkal a meccs alatti frissítőket stílusosan feldobhatod. Például egy kupa alakú söröspohárban.

6. Férfibarlang fanatikusoknak

Egy ausztrál focirajongó gondolt egy nagyot, és közel 10 millió forintnak megfelelő ausztrál dollárért rittyentett magának és barátainak a lakásban egy valóságos fociparadicsomot.
A 46 éves férfi tíz éven át dolgozott férfibarlangján, melyben összesen 14 (!) képernyőn, és egy óriásprojektoron lehet követni a mérkőzés állását. Ha pedig megszomjazna a társaság, egy minibár is a rendelkezésükre áll, akárcsak egy futball tematikájú pókerasztal, és az elmaradhatatlan futballista székek. Apropó székek...

Azt tudtad, hogy...

... ezek versenyautók ülései, amik napjainkban a nívósabb focipályák kispadjait hivatottak szolgálni?

Történetük még az 1990-es évekre nyúlik vissza, amikor az autóüléseket gyártó Recaro cég akkori tulajdonosa, Tilman Schaefer, aki egyúttal az FC Kaiserslautern labdarúgó-válogatott igazgatótanácsának tagja is volt, a szövetségi kapitánynak a hátproblémái orvoslására egy sportautót adományozott, majd egy ilyen ülést is elhelyezett a pálya szélén a számára. Ez annyira megtetszett a csapat többi tagjának, hogy a Recaro - egy szponzorációs megállapodás részeként - egy egész sort berendezett a pálya szélén, melyek télen fűthetőek is.

Ma már több mint 70 futballcsapat - köztük a Borussia Dortmund, a Real Madrid, a Debreceni Vasutas SC , és a Ferencváros - ül a Recaro üléseiben.

Azt nem tudjuk, hogy hosszú távon mennyire lehet kényelmes ezekben elidőzni, de azt igen, hogy melyek azok a fotelok, babzsákok és kanapék, melyek annyira jó kialakításúak, hogy fel sem akar belőlük az ember kelni.

Íme néhány szurkolást támogató bútor kínálatunkból, melyek társaságában öröm lesz az idei EB-t a cimborákkal végig izgulni!

Jó szurkolást kíván a Marco Mobili!

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered