Legyen saját kertmozid!

0 darab hozzászólás

Kertmozi-történelem

A mozgókép karrierje az első világháború alatt indult hódító útjára, amikor már a befektetők számára is világossá vált, hogy megéri kifejezetten filmvetítés céljából felépíteni giga méretű, javarészt színházakra hasonlító épületeket. Kisvártatva megjelentek az első kertmozik is a színen, ám népszerűségüket kezdetben nem a nyári meleg időjárásnak köszönhették, hanem az ekkor tomboló spanyolnáthajárványnak. Az emberek elővigyázatosságból nem igazán látogatták a zárt mozitermeket, így azok sorban elnéptelenedtek. Ekkor állt elő egy élelmes mozitulajdonos a szabadtéri vetítések ötletével, így Budapesten megnyitotta kapuit az első, 1800 férőhelyes kertmozi, mely a 60-as években élte második, napjainkban pedig már harmadik, nosztalgikus virágkorát.

Már csak néhány lépés választ el attól, hogy saját kertmozid legyen!

Évek óta nagy népszerűségnek örvend a ligetekben, parkokban, sörözők, éttermek teraszain felállított kertmozi, mert egészen más ilyen miliőben végignézni pl. egy focimeccset. Szeretnéd ezt otthon is átélni? Az sem akadály, ha egyáltalán nincs kerted. Megteszi egy udvar, vagy egy terasz is, csak az számít, hogy megfelelő környezetet teremts hozzá.

A legfontosabb, hogy olyan területet szemelj ki hozzá, amit nem világítanak meg az utcai fények, hiszen a mozi élmény elengedhetetlen sötét nélkül. Az sem árt, ha fedett a terep, hogy egy nyári zápor ne tegye tönkre az elektromos berendezéseket.
A nézőteret az ízlésednek megfelelően kialakíthatod takarókból, padlópárnákból, puffokból, szőnyegekből, különféle kerti bútorokból, és hangulatos lámpásokból, hogy kellemes félhomály járja át a "mozitermedet". Légy elővigyázatos, és gondoskodj kültérre minősített áramforrásról.

Szükséges eszközök

1. VETÍTŐVÁSZON
Ez lehet egy kifeszített lepedő is, ám ha kényes vagy a képminőségre, és igazán profi mozigépész akarsz lenni, motorizált, vízálló vásznat válassz. Igen széles ebben a műfajban a kínálat.

2. PROJEKTOR
A piacon számos típus kapható, de mivel kültéren fogod használni, a minimum elvárás a projektorral szemben az
1500, de inkább 3000 lumen. Az elhelyezésére több megoldás is lehetséges. Építhetsz neki fedett, fix helyet is, ám ha gurulós állványra helyezed, bárhova kimenekítheted.
Bár vannak nagyon "okos" projektorok, mégis azt javaslom, válassz egy "butább" típust, és inkább külső média lejátszóval kapcsold össze, mivel a középkategóriás típusokba integrált androidos megoldás nem mindig muzsikál jól, hiszen nem média lejátszásra találták ki őket. Vásárolhatsz használt darabot is, ám ebben az esetben győződj meg a lámpa hátralévő élettartamáról, és arról, hogy mennyibe kerül hozzá az új lámpa.

3. HANGSZÓRÓ
Mivel kültéren sokkal több alapzajt kell kizárnod, méghozzá úgy, hogy a szomszédokat se űzd ki közben az otthonukból, két választásod van:

1. Meghívod a szomszédokat is mozizni. :)
2. Hangszórók helyett fülhallgatókat kötsz a rendszerre.

A technika, a társaság megszervezése, és a film kiválasztása rád vár, a megfelelő kerti bútorok prezentálását azonban nyugodtan ránk bízhatod! Nézz szét áruházunk kínálatában, és találd meg a tökéletes kerti mozi szettedet és kiegészítőket!

Jó szórakozást kíván a Marco Mobili!

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered