Így készíts házilag szuper ötletes karácsonyi ajándékokat!

0 darab hozzászólás

Ajándékok tele lélekkel

Nem tudom, te hogy vagy vele, de én mindig nagyra értékeltem, és el is érzékenyültem egy-egy saját kézzel készült ajándék láttán. Nem azt mondom, hogy ugorj neki a garázsban egy Mercedes GLE Coupé megépítésének, ha ez a kedvesed szíve vágya, de tuti biztos, hogy néhány hasznos használati tárgyat te magad is össze tudsz tákolni.

És vajon miért ne vegyünk meg mindent készen? Mert ha valaki maga fabrikálja a meglepetését, akkor nem csak az így készült ajándékát adja szeretettel, de valami sokkal fontosabbat is: az idejét az életéből, amit az elkészítésekor rád gondolva neked szentelt.

Mutatunk néhány, különböző nehézségű ajándékötletet, közöttük egynek az elkészítését képes útmutatóval lépésről lépésre, melyekkel biztosan mosolyt csalhatsz szeretteid arcára egy vagyon kiadása nélkül.

Ráadásul - és ez fontos - az itt bemutatott tippek nem olyanok, mint sok nemzetközi szakácskönyv receptjei, melyekhez épp csak az alapanyagokat lehetetlen nálunk beszerezni. Az elkészítésükhöz szükséges eszközök a hazai barkácsáruházak, kertészetek, rövidárú vagy kreatív boltok polcain mind megtalálhatóak!

Alkotásra fel!

PETTYES KULCSTARTÓ

NEHÉZSÉGI FOKOZAT: ★☆☆☆☆

Ezzel az ajándékkal olyasvalakit lephetsz meg, aki kedveli a méretes válltáskákat, melyek olyan feneketlen mélységgel rendelkeznek, amikben kész kihívás a lakáskulcsok megtalálása.

Remek megoldás egy méretes, pettyes gyurma kulcstartóra fűzni őket, hiszen így sokkal észrevehetőbbek és kézre keríthetőbbek a sötétben matatva.

MI KELL HOZZÁ:

Sodrófa, vagy egy sima falú üvegpohár, fehér égethető gyurma, sütőpapír, ceruza, egy üdítőitalos kupak a kivágáshoz, ragasztószalag, tinta, akril festék, ecset, színtelen lakk spray.

ÍGY KÉSZÍTSD EL:

Formázz a gyurmából egy kisebb golyót, majd ezt sodrófával (vagy ha az nincs, egy üvegpohár is megteszi) sodord kb. 3 mm vastagságúra. Ezt követően a kupakkal, vagy egy kisebb pogácsaszaggatóval vágj ki belőle egy kört. Ez lesz maga a kulcstartód. Egy ceruza hegyével készíts bele egy akkora lyukat, amin egy kulcskarikát könnyedén át tudsz majd fűzni. A korongot ezután tedd be sütőpapírra a sütőbe, és a használati utasítás szerint néhány perc alatt süsd ki. Miután kihűlt, ragassz rá néhány geometria forma szerint ragasztószalagot. A kilátszó részeket fröcsköld be tintával. Amennyiben megszáradt, távolíts el valamennyi ragasztószalagot, és fesd le tetszőleges színre a kulcstartó takarásmentes részeit. Ha ez a festékréteg is megszáradt, az egészet fixáld selyemfényű akril festék spray-vel. Miután ez megkötött, készen is vagy a művel!

Ékszerállvány

NEHÉZSÉGI FOKOZAT: ★★☆☆☆

Ennek az ajándéknak az fog igazán örülni, akinek sok ékszere van, és elég szépek ahhoz, hogy ki is tegye őket.
Meglehetősen egyszerű lesz ezt a meglepetést elkészíteni, csupán egy szerelvényboltot, barkácsáruházat kell felkeresned, hogy beszerezz ragasztót, néhány vékony, réz fűtéscsövet, és hozzá tartozó idomokat.

ÍGY KÉSZÍTSD EL:

Előzetesen rajzold le az elképzelésedet, méretezd be, és ezzel felvértezve vágasd méretre a csöveket, majd ha menetesek, egyszerűen csavard össze őket, vagy valamilyen ipari ragasztóval rögzítsd egymáshoz az elemeket. Csak az elképzeléseden múlik, hány "leágazást" tervezel be a fő tartórúdra. A lényeg, hogy a nyakláncoknak, karpereceknek is legyen helye.

Mini polaroid

NEHÉZSÉGI FOKOZAT: ★★★☆☆

Ennek az ajándéknak az a trükkje, hogy a fotókat egy előre kivágott fa keretbe ragasztod be, majd az egészet egy csinos kis dobozba helyezed.
Bár a mobiltelefonok korában már ezer számra készítjük a digitális képeket, hidd el, a papírképek, ha ajándékba kapja valaki, nagyon ütősek, és évekig fogják dédelgetni őket.

MI KELL HOZZÁ:

Mini hűtő mágnesek (kapható lapos, hajlékony, vágható is), vékony rétegelt lemez, fekete filctoll, ragasztó, polaroid fényképezőgép (pl.A FUJIFILM INSTAX MINI 11 INSTANT készülékkel nagyszerű és azonnali, kisméretű képeket tudsz készíteni.)

ÍGY KÉSZÍTSD EL:

Vágd vagy vágasd méretre a rétegelt lemezt, melynek belső kivágása néhány mm-rel kisebb legyen a képnél, ami majd bele kerül. A keret belső széleit ragasztózd meg, majd ragaszd bele a fényképeket. A képkeret aljára vicces feliratokat is firkanthatsz vízhatlan filctollal, a hátoldalukra helyezett mágnesekkel pedig lehetővé teszed, hogy azok bármilyen fém felületre kikerülhessenek.

Papírnövény

NEHÉZSÉGI FOKOZAT: ★★☆☆☆

Ez az ajándék kifejezetten jól jöhet olyasvalakinek, akinek az otthonában nem igazán maradnak meg az élő növények. Készíts gondozásmentes papírnövényt, ami nem sűrűn fog panaszkodni a víz, vagy fényhiányra.

MI KELL HOZZÁ:

Kifejezetten műnövények készítésére alkalmas, kissé vastagabb papír (pl. ilyen a francia POPTONE márkájú papír), fehér marker (pl. Faber Castell), 24-es virágdrót, ragasztó, ültetőközeg vagy virágföld, mű moha, zöld vízfesték, cserép az "ültetéshez".

ÍGY KÉSZÍTSD EL:

Vágj le ollóval vagy vágógéppel megfelelő hosszúságú papírcsíkokat, amik póknövényünk levelei lesznek.
A papírcsíkok közepét színezd ki fehér filccel, a széleket zöld vízfestékkel. A levelekre ragassz virágdrótot. A levél fonákján, annak végétől 5 cm-re induljon, és lógjon túl a levélen ugyancsak 5 cm-rel, majd kissé hajlítsd meg őket, hogy megfelelő ívet kapjanak a levelek. A drótok végét szúrd bele a cserépbe került ültető közegbe, a tetejükre helyezz némi virágföldet vagy mohát, és már készen is vagy!

Ajándékkártya tartó

Mártott bögre

Kaparós utazási térkép

Pohártartó

Gránit gyűrű

Öröknaptár

"HOMOKFÚVOTT" POHÁR

HÁZI SZAPPAN (JÉGKRÉM)

Polár sál

Túlméretes takaró

S.O.S. gyógypedikűr készlet

Terazzo poháralátét lépésről lépésre

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

ELŐZŐ BLOGCIKK

-

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Home tour 2.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered