6 természetes módszer, hogy karácsonyi illatú legyen a lakásod

0 darab hozzászólás

Amitől egy lakás ünnepi otthonná változik

Több dologgal is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy az otthonunkat ünnepi hangulatúvá varázsoljuk. Feldíszíthetjük a szezonnak megfelelő dekorációkkal, növényekkel, lámpásokkal, ám van egy olyan láthatalan díszítő elem, melyet az ünnepek közeledtével egyszerűen nem lehet figyelmen kívül hagyni. Ez nem más, mint az OTTHON ILLATA, mely úgy hat az érzékekre, mint más semmi.

Nem véletlenül szeretnek olyan házba betérni a vendégek, ahol a háziasszony éppen süt valamilyen süteményt, hiszen ez a meghitt családi együttlétekre, a legszebb pillanatokra emlékezteti a legtöbb embert. Ugyanezen okból sokkal kelendőbb lesz a lakáspiacon egy olyan otthon, ahova a lakásmustra során éppen akkor toppan be a vásárló, amikor sütemény illatozik a sütőből, mert így nem csak egy takaros otthon, de egy élmény részesévé is válik, ami együtt már tarol.

Az tehát biztos, hogy az illatok szerepe az életükben nem elhanyagolható, ha pedig te is idegenkedsz a drága és mesterséges bolti légfrissítőktől, ugyanakkor nem akarsz lemondani a levegőből áradó ünnepi hangulatról, mutatunk pár természetes módszert, amivel garantált a lakásban a hosszantartó karácsonyi illatfelhő.

Ettől az illatos dísztől le fog esni az állad

Szakíts az illatgyertyák egyeduralmával, és légy kicsit kreatívabb. Készítsd el a saját, illatos díszeidet az alábbi módon:

HOZZÁVALÓK: (Üveges) almaszósz, amit be tudsz szerezni az egyik ismert, német élelmiszerláncból, őrölt fahéj, hagyományos, fehér folyékony ragasztó. Az egész masszát gyúrd össze illatos gombóccá, majd kezeld úgy, mint egy közönséges süteménytésztát. Egy sodrófával nyújtsd ki a "tésztát" kb. fél cm vékonyságúra, süteményszaggatóval vágd ki belőle a formákat, egy szívószállal fúrj lyukat a tetejükre, hogy majd ebbe szalagot húzhass a későbbi rögzítéshez. Tedd őket sütőpapíros tepsibe és süsd addig, amíg megkeményednek.

Ezek a díszek nem csak hogy nem lesznek mérgezőek, de minimális kézügyességgel is elkészíthetőek, és remekül mutatnak majd a karácsonyfán, vagy a kandallón, nem beszélve az illatukról, ami átjárja majd a szobát.

Bízz a forró italok erejében

Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy ünnepi illat terjengjen a lakásodban, ha folyamatosan a tűzhelyen tartasz némi fűszeres, forró italt. Ez lehet egy könnyű almabor, melyet megfűszerezel fahéjjal, kardamommal, szecsendióval, szegfűszeggel, de a bort helyettesítheted forró csokoládéval is. Mindkettő működik. Ugyanezt a keveréket egy teamécses felett is melegítheted, így az illat mellé finom fényeket is nyersz.

Készíthetsz "TŰ TEÁT" is! Ehhez semmi másra nem lesz szükséged, mint egy kisebb fenyőágra. Szedegesd le róla a tűleveleket, áztasd be vízbe, tedd fel a fűzhelyre és melegítsd fel, majd adj hozzá mézet, cukrot ízlés szerint. Ezt a keveréket el is fogyaszthatod.

Használj illóolajokat, de máshogy, mint eddig tetted

Az nem újdonság, hogy illóolajokat párologtatva jó illatú lesz a lakás, de van egy másik módja ezek felhasználásának.
Először is készítsd el kedvenc illatkeverékedet, vagy az alábbi mixet:

Keverj össze egyenlő arányban cirom, fahéj, mirha, borókabogyó és (vad)narancs cseppeket, majd cseppents pár cseppet egy kezeletlen fa golyóra, vagy bármilyen nyers fadarabra, azt pedig helyezd meleg helyre. Ez lehet egy cserépkályha vagy radiátor teteje, ahol a hő hatására lassan fogja magából az illatot kiengedni.

Ugyanezt az illatot ráfújhatod egy szárító lapra vagy golyóra, amit hozzáadva a mosási folyamathoz a törölközők, lepedők, kéztörlők illatosítására használhatsz, de közvetlenül is bepermetezheted őket, akár a függönyöket (!) is, némi víz hozzáadásával.

Süss serpenyős vagy tepsis potpourrit

Igazán mutatós és ajándéknak sem utolsó a saját kezűleg készített potpourri. Kezd gyümölcsökkel, mint amilyen az alma, narancs.

Szeleteld fel őket vékony csíkokra, és fektesd alufóliával bélelt tepsire. 200 fokon, időnként megforgatva süsd 2-4 órán keresztül őket, vagy amíg meg nem száradnak. Ezt követően helyezd őket egy díszes tálba vagy vázába, és szórd meg fahéj rudakkal, fenyő ágakkal a keveréket.

Serpenyőben is elkészítheted ugyanezt. Ebben az esetben 1 1/2 csésze vízben, lassú tűzön párold meg a hozzávalókat, amíg illatosak nem lesznek. Száradást követően egy zsinegre felfűzve illatos füzért is készíthetsz belőle. Légy azonban óvatos, nehogy elsöprő erejűre sikeredjen az illatfelhő. A kevesebb, akárcsak a színekben, formákban, itt is több.

Porszívózz alternatív módon

Készíts süteményt a lelkedért is

HANGULATOS DOHÁNYZÓASZTALOK

ÉTKEZÉSRE CSÁBÍTÓ ÉTKEZŐASZTALOK

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

ELŐZŐ BLOGCIKK

-

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Home tour 2.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered