Mi kerül a világ legjobb futballistájának az asztalára?

0 darab hozzászólás

CHRISTIANO RONALDO

Hogy kit tartanak ma a világ legjobbjának, ha futballról van szó, abban még az ellendrukkerek is többnyire egyetértenek. Ő nem más, mint Christiano Ronaldo, akinek neve hallatán eszünkbe juthat még tekintélyes luxusautó gyűjteménye, akárcsak gyermekeinek nem csekély száma, akik közül számunkra csak egynek ismert az édesanyja személye. Ám ezen furcsaságok ellenére is elvitathatatlan érdeme, hogy a labdarúgás történetének eddigi legeredményesebb játékosa, aki pályafutása során 782 gólt tudhat a magáénak.
Öt alkalommal nyerte el az Aranylabdát, 30 kitüntetés büszke tulajdonosa, melyeket a Sporting Lisbon, a Manchester United, a Real Madrid és a Juventus kötelékében érdemelt ki. Idén nyáron pedig újabb rekordot döntött meg, amikor is az Európa-Bajnokság történetének legmagasabb pontszerzőjeként került be a neve a futballtörténelembe.

A SIKERT AZONBAN NEKI SEM ADTÁK INGYEN

"Ha tehetséges vagy, de nem dolgozol keményen, semmit sem nyersz vele.” - nyilatkozta még 2016-ban az Eurosportnak. És valószínűleg nem beszél a levegőbe, hiszen pályafutása során mindig keményen dolgozott az edzéseken. Munkabírásáról még pályatársai is legendákat zengenek. Sikerei ellenére, vagy éppen annak eredményeképpen gyakran ő az első, aki az edzésekre megérkezik, és az utolsó, aki a pályáról távozik.
Egykori pályatársa, a Patrice Evra (Manchester United) szerint “Ronaldo egy gép, aki az edzéseket soha nem akarja abbahagyni.”

ÚGY ÉTKEZIK, AKÁR EGY VADÁLLAT

Ez alatt azt kell érteni, hogy - akár egy gepárd - teljesítménye optimalizálása érdekében ragaszkodik szigorú étrendjéhez, ami esetében persze nem egy szaftos gazella.
Rutinjának alappillére, és erőnlétének titka, hogy naponta 6 alkalommal étkezik.

REGGELIRE válogatott sonkákat és sajtokat fogyaszt joghurt mellé, majd UZSONNÁRA némi avokádót pirítósra téve.

Általában kétszer eszik EBÉDET. Elsőként csirkét salátaágyon, paradicsommal, másodszor általában valamilyen halat, szintén salátával, kiegészítve tojással és olívabogyóval.

A VACSORA sem történik szólóban, az első étkezés alkalmával ragaszkodik a halakhoz, ami lehet tonhal, foltos tőkehal, majd steak-re vagy csirkére vált.

Az egész napi energiabevitele nagyjából 3200 kalória körül mozog.

ZÉRÓ CUKOR, SEMMI ALKOHOL

Az elhíresült Magyarország elleni nyitómeccset megelőző sajtótájékoztató óta tudjuk, mit gondol Ronaldó a mesterséges, szénvasas, üdítőitalokról.
A promóciós céllal az asztalra helyezett üdítőitalos üvegeket határozott mozdulatokkal asztal alá söprő csatár elsősorban egy italt favorizál: a vizet, és ennek az eseményen népnevelő szándékkal hangot is adott.
Ezek után joggal vetődhet fel bennünk a kérdés:

VAJON MENNYIRE NEHÉZ KÖVETNI RONALDO SZIGORÚ NAPIRENDJÉT ÉS ÉTRENDJÉT?

Próbáld ki velünk!

ELŐKÉSZÜLET:

Az első dolog, hogy menj el bevásárolni. Készülj fel, sok mindent kell majd a kosaradba rakni, lévén egy hétre fogod a hozzávalókat beszerezni.

A bevásárlókocsiba ezeket a tételeket kell az első hét étrendjéhez bepakolni:
- kezdésnek 4 szelet borda steak
- 6 db füstölt foltos tőkehal filé
- néhány szelet csirkemell filé, valamint
- bőséges választék sonkákból és sajtokból
- 2 doboz tojás
- néhány doboz joghurt
- 5 db avokádó
- spárga
- paprika
- paradicsom
- vegyes saláta és
- jó sok olívabogyó is kelleni fog a menü összeállításához.

PRÓBA MENÜ ÉS NAPIREND RONALDO MÓDRA

A REGGELI

Mi kipróbáltuk az elsőként említett fogást, azaz a sonkában gazdag reggelit, majd az azt követő avokádós pirítóst, de úgy találtuk, hogy a reggeli megemésztése még javában zajlott, amikor ráküldtük az egyébként is laktató avokádós toast-ot. Tehát kicsit sok volt, de kétség kívül olyan érzetet keltett, mintha csak egy nyaraláson lettünk volna.

ÉTKEZÉSEK KÖZÖTT EGY KIS SZUNDI

Ronaldo a rendkívül egészséges étrendjét még egy létfontosságú elemmel egészíti ki: napjában 5 alkalommal is szundít egy keveset.
Ez utóbbit több okból sem tudtuk mi magunk tesztelni, és gyanítom a munkáltatók többsége sem adná rá áldását, de azért jó tudni, hogy ez is része a sikeres felkészülésnek.

AZ EBÉD

A kihívás ebéd menüje lehet a következő:
14:00 órakor egy kis csirkés Caesar saláta olívabogyóval, krutonnal, öntet nélkül.
A másodikat 16:00 órakor célszerű elfogyasztani. Ekkor kerülhet a serpenyődbe a foltos tőkehal filé, hozzá néhány kemény tojást szervírozva, megtűzdelve mi mással (ha még nem unnád), mint ismét csak olívabogyóval.

Ital gyanánt leguríthatsz egy kis gyümölcslevet vagy vizet, felkészülve lélekben arra, hogy még két étkezés hátra van az amúgy sem a koplalásról szóló napból.

TEKINTETTEL ARRA, HOGY RONALDO RENGETEGET EDZ, NEKED IS KELL GYAKOROLNOD!

Ha módodban áll, ezt célszerű 17:00 óra magasságára időzíteni. Lemehetsz a kedvenc edzőtermedbe is, vagy otthon is elvégezhetsz néhány hasznos tornagyakorlatot, maga a mester ajánlásával, melyet A YouTube-on ezen a néven meg is találsz majd: "Cristiano Ronaldo Shows his Workout Routine!"

Nem lepődnénk meg, ha az étkezések ismeretében - és tele gyomorral - megterhetőnek találnád ezt az edzésprogramot, ám ne felejtsük el, ő rengeteg energiát füstöl el az edzésein, illetve a pályán, amihez nem lehet erőt gyűjteni egy sovány túrótálból. Az edzéseihez gyakran csatlakozik csodaszép barátnője, és egyben egyik gyermekének édesanyja, az igen csak formás idomokkal megáldott Georgina Rodriguez is.

ZENE FÜLEIDNEK

Ha szükséged van egy kis motivációra a testmozgáshoz, fekvőtámaszozhatsz akár Christiano Ronaldo edzésekhez használt lejátszási listájára is. Utóbbit a Nike Football Spotify csatornáján meg is tudod hallgatni, ahol kedvenc tréningje és inspiráló dalai címszóval latin és spanyol művészek, mint pl. Enrique Iglesias, Tito El Bambino és India Martinez, valamint néhány modern hip-hop művész, például Drake és Sage The Gemini dalai is megtalálhatóak.

AZ ÉTKEZÉSNEK MÉG NINCS VÉGE

A DUPLA VACSORÁD
Annak érdekében, hogy a napod hátralevő részét ne a konyhapulthoz szegezve kelljen eltöltened, egy kis csavart viszünk a történetbe: ugyanazt fogod enni, csak kétszer. Némi steak-et grillezett spárgával.

Elképzelhető, hogy a nap végére ezt már túlzásnak fogod érezni. Nem csak a bevitt kalóriákat, de az ételek elkészítésére fordított időt is, és meg tudunk érteni. Míg Ronaldora saját séf főz, te csak magadra hagyatkozhatsz, legalábbis az ételek elkészítését illetően. Ám ha bútorokról van szó, nálunk szakértő segítségre lelsz! ❤️

Első osztályú étkezőasztalok és székek,
melyeket azonnal hazavihetsz

Ronaldo ihlette kanapék

Ágyak, amikben édes lesz az álmod

Álmaid ágyát nálunk te magad is megtervezheted!


Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered