Küzdesz a könyvespolcod díszítésével? Íme egy egyszerű képlet, ami nálad is működni fog.

0 darab hozzászólás

A polc dekorálás know how-ja

#1. KÖNYVEK, KÖNYTÁMASZOK

Haladjunk sorjában. Fentről lefele haladva az 1-es számmal jelölt polcodra válassz ki 5-7 könyvet. Ha kedved tartja, be is kötheted őket olyan színű papírba, vagy szövetbe, ami kedves a szívednek, vagy illik a szobában lévő egyéb textilekhez. Ha ehhez nincs kedved, semleges maradhatsz azáltal, ha a könyveket megfordítod, és gerincük helyett a lapjaikat fordítod magad felé. A könyvek mellé helyezz el egy könyvtámaszt, majd pedig egy kisebb, lehetőség szerint gömbölyű dísztárgyat. Ez lehet egy dekoratív kerámia golyó, egy üveggömb virágokkal, kagylókkal, a tartalmának csak a fantáziád szabhat határt.

#2. MAGASABB KÖNYVEK, DÍSZDOBOZOK

A középső polc szélére helyezz el 1-2 magasabb könyvet, mint a felette levők, és tegyél melléjük valamilyen gömbölyű kiegészítőt. Tehát a függőleges elemek látványát törd meg egy alacsonyabb darabbal. Ezek mellé elhelyezhetsz egy alacsonyabb, vízszintes helyzetű díszdobozt, majd jöhet egy közepes méretű váza.

#3. TÁLAK, MŰVÉSZI NYOMATOK

Az alsó polcon balról jobbra haladva a magasabb kiegészítőkkel kezdj, majd alacsonnyal fejezd be. Helyezz el ezen a polcon egy látványosabb kerek tálat, tálcát, tükröt, vagy akár egy művészi nyomatot. Ez utóbbinak nem szükséges kereknek lennie. Ne aggódj, ha ez a dísztárgyad nem elég magas. Simán alápolcolhatod őket néhány könyvvel, vagy helyezz a bal oldalára egy magasabb növényt. Jó, ha egy olyannal próbálkozol, amelyik elviseli a fényszegényebb körülményeket is. A polc jobb oldalát zárd egy kifejezetten alacsony mütyürkével. Ez lehet egy kagyló, vagy bármilyen kisméretű dekor.

#4. MAGAS, VÉKONY KIEGÉSZÍTŐK PÁROSÍTÁSA ALACSONNYAL

A következő polcon kezdj egy magas, vékony kiegészítővel, mint amilyen egy váza, és helyezz mellé egy kisebb tároló edénykét. Ebbe a szekcióba jöhetnek a keretezett fényképek. A kiegészítők kiválasztásakor a legfontosabb szempont a magasságuk változatossága, és az összehatás érdekében a magassági különbség közöttük látványos legyen.

#5. NAGYMÉRETŰ SZOBOR + DÍSZDOBOZ

Az 5. számmal jelölt középső polcon indíts egy nagyobb kiegészítővel. Ez lehet egy szobor, egy hangsúlyos kerámia. Mellé helyezz egy könyvet, vagy akár egy köteget is, aminek a tetejére tegyél egy kisebb díszt, ami lehet egy korall is.

Az alsó polcon láthatsz egy nagyobb üvegkancsót, magában. Ne ijedj meg a magányosságától. Kifejezetten jót tesz a polcodnak, ha nincs minden négyzetcentimétere lefoglalva.

#6. KÖNYVEK + VÁZA KÖNYVTÁMASZKÉNT + KESKENY KOSÁR

Ezen a polcon indítsd a sort néhány függőlegesen állított könyvvel a polc végén, majd támaszd meg őket egy tömörebb vázával. Bármi megteszi, ami kellő súllyal bír, hogy a könyveket megtartsa. Ha van egy kitüntetett ereklyéd, azt is bátran ide teheted. A sort zárd egy keskenyebb kosárral, amibe akár további könyveket is beletehetsz, de tárolhatod ebben az irodaszereidet is. Itt is jól eső a szemünknek, ha e hármas tagolás magasságában van számottevő eltérés.

#7. FÜGGŐLEGESEN ÁLLÓ KÖNYVEK + VÍZSZINTESEN ÁLLÓ KÖNYVEK + KIS DEKORÁCIÓS TÁRGY

Ez az egyik legegyszerűbb polcformázási képlet, amit bátran alkalmazhatsz. Kapj fel 4-5 könyvet, tedd őket a polc bal oldalára, majd fektess el 1-2 könyvet közvetlenül melléjük, aminek a tetejére tegyél egy kisebb dekorációt. Nagyon jól mutatnak ilyen helyen a fehér korallok, de bármilyen szentimentális, nyári vakációdon begyűjtött emlék is megteszi. Ha van gyermeked, az ő anyák napi, vagy karácsonyi, technika órán készített remekművei is kiállíthatók a polcodon. Ilyen módon remekül rétegezheted a dekorációkat.

"JÓ TUDNI" POLCOS TIPPEK ÉS ÖTLETEK

1. A lakberendezésben a páratlan számok működnek a legjobban. Nézd csak meg, a legtöbb polcon a bűvös hármas felosztást látod megvalósulni.

2. Ne félj többféle textúrát is kiállítani a polcodon. Jöhetnek a vaskos kosarak, tengeri kagylók, korallok, fémek, kerámiák.

3. Bátran hagyj egy kis üres helyet a polcon. Ahogy azt az 5. számmal jelölt képnél is látod, bőven elegendő az alsó sorba egy üvegkorsó. Egy 1-2 méter hosszú polcon is remekül működik egy ilyen hadművelet.

4. Csillogtasd meg az egyéniségedet a polcod berendezésénél is, merd magad megmutatni. Nyugodtan tedd ki a családi fényképeket, emléktárgyakat, vagy bármi mást, ami mosolyt csal az arcodra. Végtére is ez az otthonod, nem pedig egy könyvtár. Csak azért, mert könyvespolcnak hívják, a könyvek mellett más dolgok is helyet kaphatnak rajta.

5. A polcon lévő könyvcsoportoknak és dísztárgyaknak a magasságát - ahogy azt fentebb már láthattad is - folyamatosan variáld.

6. Ha nincs elég fény a polcodon ahhoz, hogy egy növényt ott életben tarts, esetleg pótolhatod egy mesterségessel is, de csak végső esetben:)

7. Öltöztesd fel a könyvespolcodat úgy, hogy a polcok hátulját kitapétázod valamilyen mutatós háttérképpel.

Már neki is fognál a csinosításához? Mutatunk hozzá pár remek polcos elemet, amit megtalálsz nálunk!

165.990 Ft

40.990 Ft

13.990 Ft

46.990 Ft

142.990 Ft

Figyelem! Az itt feltüntetett fogyasztói árak a cikk megírásának időpontjában érvényesek, melyek árváltozás esetén ezen a felületen nem frissülnek.
A termékek aktuális árát webáruházunkban tudod ellenőrizni.

Írta: Kánn Krisztina

A Marco Mobili Bútoráruház lakberendezője

Legyél te is a Marco Mobili Club tagja!

Klubtagként számos különleges előnyt szerezhetsz:

- belépéskor egy saját Marco Mobili Club kártya tulajdonosa leszel (amennyiben vásárlásodkor még nem kaptál)
- minden hónapban kedvezménykuponokat és különleges meglepetéseket kapsz
- számos termékünket kedvezményes áron szerezhetsz meg
- elsőként értesülhetsz limitált ajánlatainkról
- kedvezményt kapsz partnereinknél

Bármikor leiratkozhatsz a hírlevelekről. További információkért, Adatkezelési tájékoztatóért (https://www.marcomobili.hu/pages/adatkezelesi-tajekoztato) kérjük, látogass el weboldalunkra.

ELŐZŐ BLOGCIKK

-

KÖVETKEZŐ BLOGCIKK

Home tour 2.

Hozzászólás írása

Minden hozzászólást jóváhagyunk, mielőtt publikáljuk.
You have successfully subscribed!
This email has been registered